Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 3 mei 2021

Al-Assad één van de drie kandidaten bij Syrische presidentsverkiezingen

HLN
Al-Assad één van de drie kandidaten bij Syrische presidentsverkiezingen
In Syrië heeft het Hoog Grondwettelijk Hof maandag de kandidatuur gevalideerd van president Bashar al-Assad voor een vierde mandaat. Bij de presidentsverkiezingen van 26 mei zal hij het ongetwijfeld halen van twee andere kandidaten, een oud-minister en een lid van de oppositie die tolerantie van het regime geniet.
Lees verder

Ministers G7 ontmoeten elkaar voor het eerst in twee jaar in Londen
De ministers van de G7-landen ontmoeten elkaar maandag voor het eerst in twee jaar in Londen. Ze bespreken onder meer de terugtrekking van de troepen in Afghanistan, het post-brexit-handelsakkoord, het Iraanse nucleaire programma en China.
Lees verder

Hoogbejaarde 'superbelegger' Warren Buffett (90) wijst opvolger aan
De 90-jarige Amerikaanse investeerder Warren Buffett heeft bekendgemaakt wie zijn opvolger wordt als hem iets overkomt. Dat wordt de 58-jarige Greg Abel.
Lees verder

MOLEXIT. Philip: "Na het kasteel en de bunker heb ik beslist 'dat ik het allemaal wel wist'"
Verbijstering, verwarring en ongeloof bij Annelotte, Lennart en Sven, die straks de finale van 'De Mol' moeten spelen terwijl 'hun' mol net voor die finale een rode duim kreeg. Verbijstering ook bij Philip De Cleen, dat hij die rode duim kreeg en dat iedereen hém verdacht. Hoog tijd voor enkele vragen aan de nestor van de groep die de finale net niet haalde. "De enige verklaring die ik kan bedenken, is dat ze in mij geen geloofwaardige mol zagen, om me dan net om die reden wél te gaan verdenken."
Lees verder

EU roept Russische ambassadeur op het matje
De Europese Unie heeft de Russische ambassadeur ontboden om haar ongenoegen over de invoering van sancties tegen acht Europese politici en topfunctionarissen over te maken. Dat heeft een woordvoerder van de Europese Commissie maandag meegedeeld.
Lees verder

Jolien is 28 weken zwanger en kan zich vanaf vandaag prioritair laten vaccineren: "Ik heb lang getwijfeld"
Jolien Van der Steen is 28 weken zwanger. Net als alle andere zwangere vrouwen in ons land, kan ze zich vanaf vandaag op de voorrangslijst laten zetten voor het coronavaccin.
Lees verder

An Lemmens en 5 andere mama's over het moederschap: "We hoeven toch niet alleen foto's van betraande ploetermoeders te zien?"
Ze delen een acuut slaapgebrek en de onvoorwaardelijke liefde voor hun kind(eren). Maar eigenlijk heb je net zoveel verschillende moeders als je vrouwen hebt. Van presentatrice An Lemmens tot, momfluencer Eva Tuytelaers, vroedvrouw Uwe Porters, auteur Hanne Luyten, hoofdverpleegkundige Anne Van Houtven en journalist Nele Reymen: deze zes mama's vertellen hoe zij moederen (en loederen), en – spoileralert – dat doen ze allemaal even goed. "We kunnen er maar beter om lachen dan in tranen uit te barsten, toch?"
Lees verder

Exact 50 jaar geleden werd Knokke opgeschrikt door brutale moord in Zwin: "Gangster wou enkele papieren pakken. Seconden later schoot hij genadeloos vier agenten neer"
Koning Leopold III kwam zich van de toestand vergewissen. En slachtoffers Willy De Bree (39) en Paul Demare (28) kregen een nationale begrafenis. Twee collega's raakten zwaargewond en moesten lange tijd revalideren. Vandaag is het exact 50 jaar geleden dat een Nederlandse gangster op de parking van het Zwin het vuur opende op vier agenten. Robert Van Sprang, op dat moment amper 22 jaar, werd na een klopjacht van vijf dagen gevat en kreeg 12 jaar cel. Een reconstructie van een gitzwarte pagina uit de geschiedenis van Knokke-Heist.
Lees verder

Brutale moord in Zwin deed Knokke exact 50 jaar geleden opschrikken: "Hij wou wat papieren pakken, zei hij. Seconden later schoot hij genadeloos vier agenten neer"
Koning Leopold III kwam zich van de toestand vergewissen. En slachtoffers Willy De Bree (39) en Paul Demare (28) kregen een nationale begrafenis. Twee collega's raakten zwaargewond en moesten lange tijd revalideren. Vandaag is het exact 50 jaar geleden dat een Nederlandse gangster op de parking van het Zwin het vuur opende op vier agenten. Robert Van Sprang was op dat moment amper 22 jaar. "Het leek ons eerst zo een braaf ventje." Een reconstructie van een gitzwarte pagina uit de geschiedenis van Knokke-Heist.
Lees verder

Wildcamera voor wolven registreert... drie dieven: "Jammer dat ze niet oog in oog stonden"
Een wildcamera die in Helchteren gemonteerd staat met het doel om wolven te filmen, kreeg plots héél wat anders in beeld. Geen wolven, maar dieven die hun slag ook effectief konden slaan aan een autorecyclagebedrijf. Op exact dezelfde plek werden twee weken eerder wél drie wolven gefilmd.
Lees verder

Nathalie woont in een huis met snoepjeskleuren: "Ik droom hier weg naar Miami"
Onze woonexpert Björn Cocquyt kijkt elk week binnen in een opmerkelijk huis. Dat van Nathalie Bakker (40) had evengoed in Florida kunnen staan. Het interieur heeft dat typische vleugje Amerikaanse extravagantie, met veel kleur en een rijkelijke decoratie. "Een oranje tapijt met zeshoekjes op, een behang met geometrische vormen die met elkaar verbonden zijn en een gordijn met streepjes en blokjes: ik ben niet bang om die allemaal in een ruimte samen te brengen."
Lees verder

Drie skiërs gestorven door lawine in Franse Alpen
Een lawine in de Franse Alpen heeft drie skiërs het leven gekost. Het ongeval gebeurde op een hoogte van ruim 3.100 meter in de bergen bij La Grave, ten oosten van Grenoble en de Alpe d'Huez.
Lees verder

'Thuis'-acteur Lennart Lemmens regisseert zijn eerste eigen reeks
'Thuis'-acteur Lennart Lemmens (34) staat niet alleen graag voor de camera, maar ook erachter. Zo heeft hij nu zijn allereerste project beet als regisseur en werkt hij aan een webreeks waarvan onlangs een pilotaflevering werd gedraaid. Pas in september worden de opnames hervat.
Lees verder

Nibali start 24 dagen na polsoperatie 'gewoon' in Giro
Op 14 april werd Vincenzo Nibali geopereerd aan een gebroken rechterpols, zaterdag start de 'Haai van Messina' namens Trek-Segafredo in de Giro d'Italia. Amper 24 dagen later.
Lees verder

Ajax-coach Robin Veldman wordt nieuwe trainer van Anderlecht-beloften: "Wil maximum uit al dat talent halen"
De Anderlecht-beloften mogen volgend seizoen een Nederlander als coach verwelkomen. Robin Veldman, momenteel actief bij Ajax, neemt de leiding van de U21 vanaf 14 juni op zich.
Lees verder

Zwitserse wetenschappers ontwikkelen methode om antilichamen tegen Covid-19 op te sporen met één duimprik
Zwitserse wetenschappers hebben een test ontwikkeld om antilichamen tegen het coronavirus in het bloed op te sporen. Een druppel bloed zou voldoende zijn om de aanwezigheid van antilichamen te detecteren. De test is betrouwbaar en laat toe om meer dan duizend stalen tegelijkertijd te analyseren.
Lees verder

Pfizer doneert voor 70 miljoen dollar aan medicijnen aan India
Farmabedrijf Pfizer doneert voor 70 miljoen dollar (ongeveer 58 miljoen euro) aan medicijnen aan India, dat zwaar getroffen is door het coronavirus. Ook heeft het bedrijf gesprekken opgestart met de Indiase overheid om zijn vaccin sneller te laten goedkeuren in het land.
Lees verder

Gloednieuwe 'Lady Bouwers' volgt powervrouwen in de bouwsector: "Zelfs mijn eigen moeder zei: 'Waar begin jij nu aan?'"
Na het succes van 'Lady Truckers' vult VTM 2 vanaf dinsdag 4 mei het scherm met 'Lady Bouwers' als opvallende nieuwe opvolger. Daarin trekken straffe vrouwen erop uit met de camionette om hun handen uit de mouwen te steken in de bouwsector.
Lees verder

Jana uit 'De Vuilste Jobs Van Vlaanderen' ruimt mestputten: "Er zijn niet veel vrouwen die met hun handen in de stront willen zitten"
'De Vuilste Jobs Van Vlaanderen' volgt elke week verschillende landgenoten die als professionele schoonmakers werken. Waar anderen geen begin zien, schieten zij in actie. Ook al maken ze vaak de meest hallucinante situaties mee. Jana is nog maar negentien jaar en heeft sinds kort een nieuwe job. Ze moet er haar handen voor vuil maken, maar daar zit ze helemaal niet mee in. Integendeel zelfs.
Lees verder

Actiegroepen rond Gravensteen zoeken medestanders om nieuw ontwerp uit te dokteren: "Laatste kans om te vermijden wat er met Het Steen in Antwerpen is gebeurd"
De actiegroepen - en bij uitbreiding alle Gentenaars - hebben van Vlaams minister Matthias Diependaele (N-VA) de kans gekregen om zélf een alternatief uit te denken om het Gravensteen toegankelijk te maken. Acht weken tijd is er, en dat is weinig. Toch willen de actievoerders er iets van maken, en dus zijn ze op zoek naar out-of-the-box-denkers, architecten, ingenieurs en enthousiastelingen.
Lees verder