Doorgaan naar hoofdcontent

Aalsterse arts laat erfenis van 2 miljoen euro na aan UHasselt: “Een enorme boost voor ons onderzoek naar reuma”

HLN
Aalsterse arts laat erfenis van 2 miljoen euro na aan UHasselt: "Een enorme boost voor ons onderzoek naar reuma"
De overleden Aalsterse arts dr. Roland Demaeseneer heeft zonet een erfenis van 2 miljoen euro geschonken aan het onderzoeksinstituut BIOMED van de UHasselt. Voor het Universiteitsfonds UHasselt is deze erfenis het hoogste bedrag dat ooit geschonken werd voor wetenschappelijk onderzoek. De arts was ongetrouwd, had geen kinderen en was zelf enig kind. Hij werd 74 jaar. "Met dit geld kunnen we klinische studies opstarten en het ziekteverloop van reumatische aandoeningen beter voorspellen."
Lees verder

Minister Weyts wil mondmaskerplicht voor vijfde en zesde leerjaar versoepelen
Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) wil de mondmaskerplicht voor leerlingen in het vijfde en zesde leerjaar nog dit schooljaar licht versoepelen. Dat zei hij vandaag in het Vlaams parlement. Indoor blijft de mondmaskerplicht gehandhaafd om zo ook de nog niet gevaccineerde leerkrachten te beschermen. Tijdens speeltijden buiten zou de mondmaskerplicht onder bepaalde voorwaarden kunnen verdwijnen.
Lees verder

John Davis (66), de echte zanger van Milli Vanilli, overleden aan corona
John Davis, een van de echte stemmen achter het jaren 80-popduo Milli Vanilli, is overleden.De zanger, die te horen is in het nummer 'Girl You Know It's True', stierf aan de gevolgen van het coronavirus. Davis werd 66.
Lees verder

Ook deze zomer zijn blote bovenlijven en badkledij niet welkom in Knokse winkelstraten: deze campagne moet daarbij helpen
De gemeente Knokke-Heist wil ook deze zomer blote bovenlijven en badkledij uit de winkelstraten houden. Bovenop de geschilderde dresscode op het wegdek, lanceert de kustgemeente nu een campagne met verschillende influencers op sociale media.
Lees verder

Zeldzame lammergier dood door klap van Nederlandse windmolen: "Enorm zonde"
In Wieringerwerf, in het noorden van Nederland, is een lammergier overleden na een botsing met een windmolen. De bijzondere aasvogel, een van de grootste vogelsoorten van Europa, lag woensdagochtend levenloos en met gebroken nek naast een windturbine in de polder. Het dier was vorig jaar uitgezet in Frankrijk bij een speciaal introductieprogramma. Experts zijn diepbedroefd.
Lees verder

Containerschip voor kust Sri Lanka staat al een week in brand
Voor de kust van Sri Lanka staat al een week een containerschip in brand. Het schip dreigt te breken, waardoor er honderdduizenden liters olie in de Indische Oceaan zouden belanden. Europese experts zijn ter plaatse om bijstand te bieden.
Lees verder

Eerste resultaten Nederlandse Fieldlabs: "Deze zomer events mogelijk met 100 procent van het normale aantal bezoekers "
Met de juiste maatregelen kunnen evenementen deze zomer 50 tot 100 procent van het normale aantal bezoekers toelaten. Dat stelde hoogleraar infectiepreventie Andreas Voss op een persconferentie van Fieldlabs Evenementen vandaag in de Nederlandse stad Den Haag. "Onze conclusie is dat er veel meer mensen bij aanwezig kunnen zijn dan er tot nu toe in de routekaart van de overheid staat."
Lees verder

Bezorgde buurtbewoners richten zich tot hogere overheden: "Tomorrowland laten doorgaan? Gebruik uw gezond verstand"
De wijkraad Hoek-De Schomme-Bosstraat - de rechtstreekse buren van Tomorrowland zeg maar - heeft een schrijven gericht aan de hogere overheid. Daarin worden een heel aantal bedenkingen en vragen geformuleerd over het al dan niet laten doorgaan van het festival. "Meermaals is er al een beroep gedaan op ons gezond verstand en op onze solidariteit. Mogen we als buurtbewoners dan ook bij u daarop een beroep doen?"
Lees verder

Minder dan 500 coronapatiënten op intensieve: drempel voor versoepelingen gehaald
Vanochtend meldde Sciensano nog dat er op dat moment 508 coronapatiënten intensieve verzorging nodig hadden, maar inmiddels is dat getal verder gezakt naar 491. Dat meldt coronacommissaris Pedro Facon. Daarmee is de laatste voorwaarde om op 9 juni te versoepelen gehaald: minder dan 500 ICU-bedden zijn nu ingenomen door Covid-19-patiënten.
Lees verder

Philadelphia verdubbelt voorsprong tegen Washington
Philadelphia heeft in de eerste ronde van de play-offs in de Noord-Amerikaanse basketcompetitie (NBA) zijn voorsprong tegen Washington verdubbeld. De 76ers haalden het woensdag in de tweede wedstrijd met 120-95.
Lees verder

Politie verbiedt herdenking van Tiananmenprotest in Hongkong
De politie van Hongkong heeft voor het tweede jaar op rij de jaarlijkse wake ter herdenking van de bloedige repressie van het Tiananmenprotest in Peking verboden. Dat hebben de organisatoren bekendgemaakt.
Lees verder

André Hazes en Sarah van Soelen geven voor het eerst samen een interview: "Het gaat hartstikke goed tussen ons"
André Hazes (27) en Sarah van Soelen (25) hebben hun eerste gezamenlijke interview achter de rug. Het koppel was samen te gast op de opening van Rachel Hazes' nieuwe theewinkel. In een interview met RTL Boulevard vertelde het stel alvast wat meer over hun relatie.
Lees verder

In deze prachtige herenwoning van Filip (55) en Riad (43) voel je je op wereldreis: "Zodra je de deur achter je dichtslaat, weet je niet in welk je land vertoeft"
Onze woonexpert Björn Cocquyt bezoekt elke week een bijzonder huis. De Antwerpse herenwoning van Filip (55) en Riad (43) imponeert niet alleen qua afmeting - bijna 1.300 m² - maar is ook indrukwekkend en gedetailleerd ingericht met een mix van stukken uit de hele wereld. "We wilden het gevoel meegeven dat je op wereldreis bent zonder het vliegtuig te hoeven nemen." En dat is ook exact wat je ervaart zodra je de woning betreedt. Oordeel vooral zelf!
Lees verder

Bekende horeca-uitbaters over de heropening van de terrassen: "Onze zaak is momenteel verlieslatend, maar we willen tonen dat we er nog stáán"
De heropening van de terrassen is bijzonder enthousiast onthaald door de gemiddelde Vlaming, maar het weer strooit roet in het eten. Intussen heeft zo'n kwart van de horecazaken opnieuw de deuren gesloten. Hans Otten (50) en andere bekende horeca-uitbaters vertellen hoe zij de heropstart beleven en hoe ze proberen hoopvol naar de toekomst te kijken. "Op het terras mogen mensen tot half twaalf 's avonds blijven zitten, maar het binnengedeelte moet al om tien uur sluiten. Absurd, toch?"
Lees verder

De hele wereld komt samen in de herenwoning van Filip (55) en Riad (43): "Onder een dikke laag vuil vonden we een plafondschildering van 150 jaar oud"
Onze woonexpert Björn Cocquyt bezoekt elke week een bijzonder huis. De Antwerpse herenwoning van Filip (55) en Riad (43) imponeert niet alleen qua afmeting - bijna 1.300 m² - maar is ook indrukwekkend en gedetailleerd ingericht met een mix van stukken uit de hele wereld. "We wilden het gevoel meegeven dat je op wereldreis bent zonder het vliegtuig te hoeven nemen." En dat is ook exact wat je ervaart zodra je de woning betreedt. Oordeel vooral zelf!
Lees verder

Vrouw (46) valt van paard en wordt in levensgevaar teruggevonden tijdens zoekactie
Een 46-jarige ruiter is woensdagavond vermist geraakt nadat ze was gaan rijden in de bossen op de grens van Nederland en België. Na een zoekactie van bijna twee uur werd ze gevonden en levensgevaarlijk gewond naar het ziekenhuis gebracht.
Lees verder

Onze tenniswatcher vindt dat Naomi Osaka de bal mis slaat: "Voor ons waren enkele duizenden dollars boete wél veel geld"
Naomi Osaka gaat geen persconferenties geven op Roland Garros. De verveelde en vervelende vragen van enkele journalisten storen haar mentaal welzijn. Een mishit van de Japanse wereldster, volgens ons.
Lees verder

EK baanwielrennen gaat niet door wegens diplomatieke spanningen
Het EK baanwielrennen, dat van 23 tot 27 juni gepland stond in de Wit-Russische hoofdstad Minsk, wordt geannuleerd, zo maakte de Europese Wielerfederatie UEC vandaag bekend.
Lees verder

Geen risicopatiënt en toch een uitnodiging voor vaccin ontvangen? "Het systeem is niet perfect, maar van een grote mismatch is geen sprake"
De vaccinatiecampagne draait momenteel op volle toeren, waardoor zowat alle risicopatiënten (op zijn minst) een uitnodiging ontvangen zouden moeten hebben voor een prikje. 'Zouden', want feilloos is het systeem niet. "Maar van een grote mismatch is ook zeker geen sprake", aldus Roel Van Giel, voorzitter van Domus Medica.
Lees verder

Dertiger zit te masturberen op pechstrook van E403: "Ik had erectiestoornissen en moest er iets aan doen"
Een 32-jarige Bruggeling werd vorige zomer "op heterdaad" betrapt door de wegpolitie, toen hij in z'n wagen op de pechstrook van de E403 in Torhout zat te masturberen. "Ik kreeg plots erectiestoornissen en had de drang om er iets aan te doen", klonk de verklaring van T.V. De man riskeert nu 3 maanden cel met uitstel voor openbare zedenschennis.
Lees verder