Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 28 april 2021

Yvonne Verbeek en La Esterella maakten ruzie in het rusthuis

HLN
Yvonne Verbeek en La Esterella maakten ruzie in het rusthuis
Axel Daeseleire zette vanavond zijn zoektocht verder naar de erfgenamen van La Esterella in 'Erfgenaam Gezocht'. De zangeres stond graag in de spotlights, iets wat soms voor wat wrevel zorgde bij vriendin en actrice Yvonne Verbeek. De twee zaten samen in het woonzorgcentrum en wouden beiden de aandacht van de bewoners. "Soms leidde dat tot heel heftige discussies. Die konden ruzie maken zoals twee kleine kinderen."
Lees verder

Patrick Dempsey zal dansen én zingen in het vervolg op 'Enchanted'
Fans hebben er lang op moeten wachten, maar het vervolg op 'Enchanted' komt er eindelijk aan. Eerder bevestigde Amy Adams (46) al dat ze te zien zal zijn in de sequel en ondertussen maakte Patrick Dempsey (55) bekend dat ook hij zijn opwachting maakt in de film.
Lees verder

Football Talk. Mandjeck en Jubitana verbreken contract bij Waasland-Beveren
Bij Waasland-Beveren zag men twee spelers vertrekken. Georges Mandjeck en Denzel Jubitana verbraken in overleg met de club hun lopende verbintenis. De voormalige Kameroense international Mandjeck (32) kwam als één van de late zomertransfers aan, nam het team voor een korte periode op sleeptouw, maar deemsterde daarna weg. Hij verlaat Waasland-Beveren om familiale redenen. Denzel Jubitana(21) had een aflopend contract, maar trok nu al de deur achter zich dicht om de speurtocht naar een nieuwe club aan te vatten. Hij speelde 39 wedstrijden in drie seizoenen voor de Leeuwen. (SDG)
Lees verder

LIVE. Krijgt Real na rust meer vat op Chelsea? Eden Hazard nog niet in actie
• Heenmatch halve finale Champions League • Aftrap: 21u • Alfredo Di Stefano • Courtois speelt, Hazard begint op de bank
Lees verder

LIVE. Daar is Eden Hazard! Brengt hij schwung in de verwaterde match?
• Heenmatch halve finale Champions League • Aftrap: 21u • Alfredo Di Stefano • Courtois start, Hazard viel in na 65 minuten
Lees verder

BBC kreeg verschillende klachten na de begrafenis van prins Philip
Eerder kreeg de Britse openbare omroep BBC al 110.000 klachten over de berichtgeving rond het overlijden van prins Philip, maar daar is het duidelijk niet bij gebleven. Ook na de uitzending van de begrafenis stroomde de kritiek binnen. Veel kijkers waren ontevreden over de commentaar die gegeven werd op de broers prins William (38) en prins Harry (36).
Lees verder

VN pleiten voor dringende humanitaire hulp in de Sahel: "Een volledige generatie kinderen is in gevaar"
Zowat 29 miljoen mensen in zes landen in de Sahel hebben humanitaire hulp en bescherming nodig. Dat zijn er 5 miljoen meer dan een jaar geleden, melden de Verenigde Naties en verschillende ngo's vandaag. Het gaat om een "nieuw record" in Burkina Faso, het noorden van Kameroen, Tsjaad, Mali, Niger en het noordoosten van Nigeria, aldus de organisaties in een gezamenlijke mededeling.
Lees verder

Real moet vol aan de bak in Londen: Courtois én Hazard blijven op 1-1 steken in halve finale tegen Chelsea
Alles ligt nog open. Real Madrid en Chelsea hebben het in de heenmatch van hun halve finale van de Champions League op een 1-1-gelijkspel gehouden. Chelsea was de betere ploeg en scoorde via Pulisic, maar Real had de klasse van Benzema.
Lees verder

Marc Coucke pleit voor afschaffing patenten op coronavaccins
Schaf de patenten op coronavaccins af om de pandemie zo snel mogelijk de kop in te drukken. Dat stelde zakenman Marc Coucke, die zelf zijn fortuin verdiende in de farmaceutische industrie, vanavond in De Afspraak.
Lees verder

Onze chef voetbal looft de bravoure van Chelsea: "Maar je hebt zo van die bandieten die je beter niet laat ontsnappen"
"Het waren vliégtuigen, die van Chelsea." Onze chef voetbal zag vanuit de tribune hoe de Blues met flink wat bravoure in Madrid kwamen voetballen. Met dank aan het vakwerk en de lef van coach Tuchel. Enig probleem: ze keren zonder zege terug naar Londen. "Hebt u ook de indruk dat Chelsea voor de knock-out had kunnen gaan?"
Lees verder

Winst moederbedrijf verdrievoudigd door stijgende inkomsten Google en Youtube
Door een forse toename van de advertentie-inkomsten van Google en YouTube is de nettowinst van moederbedrijf Alphabet in het eerste trimester van dit jaar quasi verdrievoudigd, zo blijkt dinsdag uit een persmededeling van het bedrijf.
Lees verder

Groenewegen en Jakobsen praten het uit na horrorcrash: "Het was een fijn gesprek"
De schorsing van Dylan Groenewegen (27) zit er bijna op. Binnenkort komt de sprinter voor het eerst sinds de horrorcrash van Fabio Jakobsen aan de start van een koers - dat wordt de Giro. De twee hebben elkaar ondertussen gesproken en de plooien gladgestreken. Maar toch: "Erger dan de voorbije maanden kan het niet worden", zegt Jakobsen.
Lees verder

Weer een prijs: Emma Meesseman verovert zesde Russische titel op rij
Emma Meesseman heeft met Ekaterinburg voor de zesde keer op rij de landstitel veroverd in Rusland. In de finale (best of 5) tegen Dynamo Koersk won Ekaterinburg de derde partij met 71-91. De eerste twee won het afgelopen weekend in eigen huis met 89-81 en 90-73.
Lees verder

Jill krijgt romantische serenade van Thomas in 'De Cooke & Verhulst Show'
Vanavond was Jill (22), de winnares van 'Big Brother 2021', te gast in 'De Cooke & Verhulst Show' en er stond de blondine een grote verrassing te wachten. Haar medekandidaat Thomas (24), voor wie ze tijdens het programma gevoelens kreeg, bracht speciaal voor haar een romantische serenade.
Lees verder

Paul Couter van Tjens Couter en TC Matic overleden. "Gestorven met een glimlach op zijn gezicht"
Paul Couter, gitarist en bloedbroeder van Arno, is overleden. Hij werd 72. Couter was al lang zwaar ziek, maar weigerde daaraan toe te geven. Zijn laatste album gaf hij uit in maart, terwijl hij al op de palliatieve afdeling van het AZ Sint-Lucas lag.
Lees verder

KIJK LIVE (21u). Droomaffiche tussen PSG en Man City in halve finale Champions League. Schittert De Bruyne in Parijs?
• Champions League • Parc des Princes • Match live op VTM 2 en HLN.be! • Ref: Felix Brych
Lees verder

Amerikaans schip vuurt waarschuwingsschoten af op Iraanse boten
Een Amerikaans militair schip heeft waarschuwingsschoten afgevuurd nadat drie boten van de Iraanse marine te dichtbij het vaartuig en een andere Amerikaanse patrouilleboot in de Perzische Golf kwamen. Dat staat in een verklaring van het leger van de VS. Dergelijke incidenten hebben zich de afgelopen jaren af en toe voorgedaan, hoewel het in het afgelopen jaar relatief rustig was.
Lees verder

Fietsende Nederlander opgepakt bij grens Belarus: boete en toegangsverbod van vijf jaar
Een 48-jarige Nederlander is onlangs door de douane van Belarus aangehouden bij de grens. De man zou het land op illegale wijze op de fiets vanuit Litouwen hebben willen betreden. Hij krijgt een boete en zal worden uitgezet. Ook mag hij vijf jaar lang geen voet meer zetten in het land van president Aleksandr Loekasjenko.
Lees verder

Saoedische oliegigant Aramco onderhandelt over verkoop aandelen
Saoedi-Arabië heeft onderhandelingen aangevat met een buitenlands bedrijf over de verkoop van 1 procent van oliegigant Aramco. Dat heeft prins Mohammed bin Salman dinsdag gezegd in een televisie-interview.
Lees verder

LIVE. Onderwijspartners bekijken of voltijds contactonderwijs in secundair mogelijk is - Portugal heft noodtoestand op
Vandaag beslist het overlegcomité van de onderwijspartners of leerlingen van de tweede en derde graad secundair binnenkort weer voltijds naar school mogen. Begin deze week zijn er, na de 'paaspauze', enkele versoepelingen ingegaan. Buiten mag je opnieuw met maximaal tien mensen samenkomen, contactberoepen kunnen de deuren heropenen en ook winkelen hoeft niet langer op afspraak. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder