Doorgaan naar hoofdcontent

Van den Bergh trekt aan het langste eind in wedstrijd vol missers tegen Anderson: “Heb gewonnen, maar voel me niet ...

HLN
Van den Bergh trekt aan het langste eind in wedstrijd vol missers tegen Anderson: "Heb gewonnen, maar voel me niet geweldig"
'Dancing Dimi' blijft maar winnen op de Premier League darts. Onze landgenoot haalde het na een bizarre wedstrijd van de Schot Gary Anderson. Dankzij de zege springt Van den Bergh weer naar de leiding in de Premier League.
Lees verder

Davy Gilles is besmet met corona: "Ik ga me tien dagen opsluiten in de logeerkamer"
Tegenslag voor Romeo Davy Gilles, want net als Willy Sommers, Bart Herman en Walter Grootaers is hij besmet met het coronavirus. Met een sms'je werd hij gisterenavond op de hoogte gebracht: "Ik snap er niets van, ik heb zoveel voorzorgen genomen", zucht Davy. Dit nieuws komt dan ook als een complete verrassing. Davy zit nu 10 dagen thuis in quarantaine terwijl dat zijn Sasha voor hem zorgt. Buiten wat spierpijn en een grieperig, koortsig gevoel vallen de symptomen voor Davy tot nu toe best mee.
Lees verder

Nieuwe Tsjechische minister van Buitenlandse Zaken plaatst Rusland meteen voor ultimatum
De nieuwe minister van Buitenlandse Zaken van Tsjechië heeft vandaag, nauwelijks enkele uren nadat hij de eed had afgelegd, Rusland voor een ultimatum gesteld. Hij dreigt ermee nog meer Russische diplomaten het land uit te zetten als Rusland het Tsjechische ambassadepersoneel niet meer binnenlaat. Praag en Moskou zijn in een diplomatieke ruzie verzeild over ontploffingen in een Tsjechisch munitiedepot in 2014.
Lees verder

Porsche wil met roze auto meer vrouwelijke kopers aantrekken
Porsche wil meer vrouwelijke kopers aantrekken en denkt dat dat met een roze auto zal lukken. Het automerk lanceert daarom een nieuwe, zachtroze kleur: 'Frozen Berry Mettallic'.
Lees verder

Eddy uit 'Alloo' vangt tijdens Zesdaagse van Gent renner Kenny De Ketele op
Eddy heeft niet enkel een klein wielermuseum in zijn huis, hij vangt ook wielrenners op. Pisterenner Kenny De Ketele logeert bij hem als hij de Zesdaagse van Gent fietst. Dat vertelt hij in 'Alloo'.
Lees verder

Miss België Kedist Deltour krijgt berichtjes van getrouwde voetballers: "Wat gaan hun vrouwen zeggen?"
Miss België Kedist Deltour (23) vertelde vanavond in 'De Cooke & Verhulst Show' dat ze af en toe sms'jes krijgt van geïnteresseerde voetballers, ook van diegene die getrouwd zijn. "Maar ik ga niet zeggen wie het zijn, want ik wil geen haatberichten krijgen van hun vrouwen."
Lees verder

Conner Rousseau bevestigt dat kunstencentrum Vooruit geld krijgt voor naamsverandering
Voorzitter Conner Rousseau van de partij Vooruit (vroeger SP.A) heeft in De Afspraak bevestigd dat de socialisten geld betaald hebben aan kunstencentrum Vooruit in Gent om van naam te veranderen. Volgens Rousseau is afgesproken "om te delen in kosten van naamsverandering". Hoeveel betaald is, wil hij niet zeggen.
Lees verder

Man City herstelt snel van achterstand bij Aston Villa na 20 seconden en boekt tiende uitzege op rij
Manchester City heeft zich met de nodige moeite verzekerd van de 24ste overwinning van het seizoen en de tiende uitzege op rij. De koploper van de Premier League, zonder de gekwetste De Bruyne, won de uitwedstrijd tegen Aston Villa met 1-2.
Lees verder

Medeverdachte aanslag Nice gearresteerd in Italië
Een medeverdachte van de aanslag met een vrachtwagen op 14 juli 2016 in het Zuid-Franse Nice is aangehouden. Het gaat om een mogelijke handlanger van de radicaalislamitische dader. Hij werd in het zuiden van Italië gearresteerd, in Sparanise bij Napels.
Lees verder

Benzema bezorgt gehavend Real Madrid met twee goals en assist zorgeloze avond in Cádiz
Cádiz uit was voor een door personeelsproblemen zwaar geteisterd Real een potentiële uitschuiver, maar niets werd minder maar. Met dank aan Karim Benzema. Goed voor twee goals en een assist in 40 minuten. In alle competities samen, zit de Franse topspits al aan 27 goals en 7 assists. Straffe cijfers. Courtois beleefde zo een bijzonder rustige avond en moest slechts drie keer paraat staan. Voor de tweede match op rij hield hij de nul. Ook Hazard zal thuis in Madrid vanuit zijn zetel een zorgeloze avond beleefd hebben. Na de pauze beperkte Real zich tot controlevoetbal - Cádiz stelde niets voor. De Koninklijke komt zo met 70 punten op gelijke hoogte met leider Atlético, dat donderdag laagvlieger Huesca ontvangt. FC Barcelona, morgen thuis tegen Getafe, volgt op vijf punten en twee matchen minder dan Real. Zaterdag speelt Real thuis tegen Betis. Met Hazard eindelijk weer in de selectie?
Lees verder

LIVE (22u). Zet Barça de goede lijn na bekerwinst verder tegen Getafe?
• La Liga • Speeldag 31 • Camp Nou • Barcelona staat 3de, Getafe 15de
Lees verder

LIVE (20u45). Kan Napoli de volle buit pakken tegen Lazio?
• Serie A • Speeldag 32 • Stadio Diego Armando Maradona • Napoli staat 5de, Lazio 6de
Lees verder

WWF: duurzaam eten is noodzakelijk en hoeft niet meer te kosten
Duurzaam winkelen, dat de koolstofvoetafdruk van het voedsel vermindert met 50 procent, is gezonder, behaalt betere nutri-scores en hoeft de consument niet meer te kosten. Dat blijkt uit een nieuw rapport in opdracht van het Wereld Natuur Fonds (WWF).
Lees verder

Politie schiet opnieuw zwarte man dood in VS
In Elizabeth City in de Amerikaanse staat North Carolina is woensdag een zwarte Amerikaan doodgeschoten bij een politie-interventie. De feiten deden zich voor toen de agenten met een huiszoekingsbevel op zoek waren naar de man, aldus Tommy Wooten, de sheriff van het district Pasquotank.
Lees verder

Vier doden bij explosie in Pakistaans luxehotel
In de stad Quetta in het zuidwesten van Pakistan is een bom ontploft in de parking van een luxehotel. Er is sprake van minstens vier dodelijke slachtoffers en tientallen gewonden. Dat melden politieverantwoordelijken.
Lees verder

Navalny-aanhangers overal in Rusland de straat op, ruim 1.600 arrestaties
Aanhangers van de gedetineerde Russische oppositieleider Alexey Navalny zijn vanavond in Rusland de straat opgegaan om te protesteren tegen de behandeling van de bekende Kremlin-criticus. De betogingen breidden zich vanuit het oosten, waar het uren later is, geleidelijk over het hele land uit.
Lees verder

LIVE. Autoriteiten VS sluiten fabriek die grondstoffen voor Johnson & Johnson-vaccin produceert
Als de terrassen vroeger dan 23 uur moeten sluiten, is de heropening op 8 mei een vergiftigd geschenk. Dat zegt Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen. Hij pleit voor realistische en economisch haalbare voorwaarden. Morgen zal over deze voorwaarden worden beslist door het Overlegcomité van de verschillende regeringen in ons land. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder

Digitale klimaattop onder leiding van de VS van start
Tientallen wereldleiders geven vandaag en morgen acte de présence op een digitale klimaattop die de regering van de Amerikaanse president Joe Biden organiseert op Earth Day. Onder meer zijn Russische en Chinese ambtgenoten houden een toespraak.
Lees verder

Verzet tegen controles op financieel kwetsbare ouderen: "Plaats hen niet opnieuw onder huisarrest"
Meer dan veertig organisaties, waaronder de vakbonden van Bpost, armoedeorganisaties, ziekenfondsen, de Vrouwenraad, Unizo en de Liga voor de rechten van de mens, verzetten zich tegen de controle op financieel kwetsbare ouderen die een inkomensgarantie (IGO) ontvangen. Dat schrijft De Standaard vandaag.
Lees verder

Telenet herschikt telecombundels
Telenet herschikt maandag zijn telecombundels. WIGO en YUGO worden ONE, dat steeds "onbeperkte" vaste en mobiele internet- en telefoniediensten bevat en verder uitgebreid kan worden. Sommige prijzen gaan omhoog, maar enkel voor nieuwe klanten.
Lees verder