Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 22 april 2021

Studente (22) geeft agent kniestoot tussen de benen na lockdownfeestje: “Pasen kwam een maand vroeger dan gedacht”

HLN
Studente (22) geeft agent kniestoot tussen de benen na lockdownfeestje: "Pasen kwam een maand vroeger dan gedacht"
Een 22-jarige studente heeft het na een lockdownfeestje in februari te bont gemaakt. Toen de politie ter controle langskwam, sloeg de sfeer om. De jongedame gedroeg zich agressief tegenover een agent en trakteerde hem op een kniestoot in het kruis. Hij vraagt nu een schadevergoeding van 500 euro.
Lees verder

Op zoek naar een leuke wagen voor weinig geld? Deze modellen zijn interessant
Auto's worden alsmaar duurder. En door de steeds strenger wordende CO2-targets verdwijnen de zwaardere motoren steeds vaker uit het aanbod. Waar kan je nog een leuke wagen kopen voor een relatief klein budget? HLN Drive kiest zijn 5 toppers!
Lees verder

Elf buitenlandse studenten besmet met Indiase variant: "Zouden opleiding volgen in Aalst en Leuven, maar zitten nu in quarantaine"
Elf buitenlandse studenten die in Aalst en Leuven een opleiding Verpleegkunde zouden volgen, blijken sinds hun aankomst in ons land besmet met de Indiase variant van het coronavirus. De studenten afkomstig uit India zitten nu in quarantaine. In India stromen de ziekenhuizen vol met coronapatiënten. Plaatselijke experten maken zich zorgen over een 'Indiase variant', die inmiddels ook in West-Europa is opgedoken.
Lees verder

GEZOCHT. Jonge mannen met eetstoornis
Voor een reportage zijn wij op zoek naar jonge mannen, of tienerjongens, die een eetstoornis hebben ontwikkeld en daarover willen getuigen. U kan mailen naar svb@hln.be. Vergeet niet uw telefoonnummer te vermelden, alstublieft.
Lees verder

VN bezorgd over aanzienlijke toename van "dode zones" in oceanen
Wereldwijd lozen mensen tonnen stikstof en fosfor in de oceanen, wat ernstige gevolgen kan hebben voor de onderwaterwereld. VN-secretaris-generaal Antonio Guterres trekt dan ook aan de alarmbel, want uit een recent VN-rapport blijkt dat het aantal dode zones in de oceanen - plekken waar er geen of nauwelijks nog zuurstof in het water zit -aanzienlijk is toegenomen.
Lees verder

Brussels Airlines breidt uit: vijf nieuwe bestemmingen tijdens de zomer
Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines is haar netwerk aan het uitbreiden, nu de vraag naar vliegreizen begint toe te nemen. De komende maanden zal het netwerk zoals aangekondigd evolueren naar bijna tachtig bestemmingen. Daarbij zijn er vijf nieuwe: Bordeaux (Frankrijk), Frankfurt (Duitsland) en de Marokkaanse steden Tanger, Nador en Al Hoceima.
Lees verder

Kunnen we met zijn allen dromen van EK voetbal op groot scherm? Sommige steden durven nog dromen van een groot volksfeest
Morgen beslist het Overlegcomité of en hoe de horeca haar deuren zal mogen openen. Ook al is er dan nog geen definitieve duidelijkheid - het zal meer dan waarschijnlijk voor een groot deel van de cijfers afhangen -, toch durft men dan al eens voorzichtig dromen van meer. Zeker met het EK voetbal in zicht deze zomer. Wij legden ons oor te luister in verscheidene steden. De antwoorden die we kregen zijn opmerkelijk verschillend.
Lees verder

Ook Duitse Bondsraad keurt omstreden coronawet van Merkel goed
De Bondsraad in Duitsland heeft een omstreden wet goedgekeurd die de Duitse regering de bevoegdheid geeft om rechtstreeks coronamaatregelen op te leggen, zonder de goedkeuring van de deelstaten. De wet wordt van kracht zodra president Frank-Walter Steinmeier er zijn handtekening onder heeft gezet.
Lees verder

Duitsland wil 30 miljoen doses van Russische Spoetnik-vaccin kopen
Duitsland is van plan om 30 miljoen dosissen van het Russische coronavaccin Spoetnik V te kopen. Dat meldt de minister-president van de deelstaat Saksen, Michael Kretschmer vandaag. Het Russische vaccin is nog niet goedgekeurd door Europa.
Lees verder

VRT koopt nieuwe Smurfenreeks aan
De VRT heeft een nieuwe animatiereeks van 'De Smurfen' gekocht. 31 jaar na de laatst geproduceerde aflevering is het volgens de openbare omroep tijd voor vernieuwing van de populaire kinderserie. De eerste afleveringen gingen vorig weekend in première bij de Waalse kinderzender OUFtivi.
Lees verder

Australië blijft enige afwezige op Eurovisie Songfestival en onzekerheid of er publiek mag aanwezig zijn
Australië blijft waarschijnlijk het enige land dat niet fysiek aanwezig is tijdens het Eurovisie Songfestival volgende maand. De overige 38 delegaties hebben afgelopen week opnieuw bevestigd dat ze wel naar Rotterdam afreizen. Ook de aanwezigheid van het publiek blijft nog een groot vraagteken nu de ziekenhuisopnames op intensieve in Nederland stijgen.
Lees verder

QUIZ. Kan jij het beter dan de kandidaten van 'Popquiz'? Test hier je muziekkennis
In navolging van Matthijs van Nieuwkerk en z'n 'Popquiz' op VTM schotelen wij je tien weken lang tien vragen voor over popmuziek. Test vandaag voor de vierde keer je muzikale kennis.
Lees verder

Elise Mertens stoot door naar kwartfinales in Istanbul
Elise Mertens (WTA 17) heeft zich geplaatst voor de kwartfinales op het WTA-graveltoernooi in het Turkse Istanbul. In de tweede ronde zette het topreekshoofd de Zwitserse Viktorija Golubic (WTA 86) opzij.
Lees verder

Invasieve malariamug uit Zuid-Azië lift naar Hoorn van Afrika via handelsroutes
Een soort invasieve malariamug die vooral in het Midden-Oosten en Zuid-Azië voorkomt, is erin geslaagd om via goederentrafiek de Hoorn van Afrika te bereiken. Dat blijkt uit onderzoek van het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in Antwerpen. Als de ziektedrager zich kan aanpassen aan het leven in steden daar, loopt de plaatselijke bevolking een groot risico, klinkt het.
Lees verder

Elizabeth Olsen wilde vroeger niet met zusjes geassocieerd worden
Acteren zit in de familie van Elizabeth Olsen (32). Haar zusjes Mary-Kate en Ashley (beiden 34) braken al op jonge leeftijd door in Hollywood en Elizabeth zelf is ook al een paar jaar succesvol als onder meer superheldin Wanda Maximoff in het Marvel-universum. Toen Elizabeth wilde beginnen met acteren wilde zij, als jongste van de Olsen-zussen, echter niet met Mary-Kate en Ashley geassocieerd worden.
Lees verder

Na 30 jaar Bundesliga einde verhaal voor Schalke 04: "Doodzonde", zeggen Emile Mpenza en Sven Vermant
Auf Wiedersehen. Na 30 jaar Bundesliga zit het verhaal op het hoogste niveau erop voor Schalke 04. Die Königsblauen hebben er een dramatisch seizoen opzitten, en na afgelopen weekend is de degradatie onafwendbaar. Zelden was een degradatie zo verdiend, even zelden was het verlies voor de Bundesliga zo groot. Emile Mpenza en Sven Vermant treuren mee met de blauw-witte parel uit Gelsenkirchen. "Dit doet enorm pijn. Doodzonde."
Lees verder

Vooruit, sp.a? Of toch De Vooruit? Algemeen coördinator kunstencentrum weet het ook niet meer
Voor heel wat mensen is de naamsverandering van het Genste kunstencentrum 'Vooruit' een gevoelig onderwerp de laatste tijd. Een verwarrend onderwerp ook. Dat bewijst Franky Devos, algemeen coördinator van Voo?uit, tijdens een interview met VTM NIEUWS. "Voila, nu merk je het ook hé."
Lees verder

EXCLUSIEF. Kijk vanavond naar 'Wout', een docu achter de schermen van het voorjaar van Van Aert: "Impact na geboorte van Georges heeft zich gewroken"
Wout van Aert was dé man van het klassieke voorjaar. Een cameraploeg van VTM zat tijdens dat hele voorjaar in het wiel van Van Aert. Hij kende daarbij grote triomfen, zie zijn machtsexploten in de Tirreno, Gent-Wevelgem en de Amstel Gold Race. Maar er was ook ontgoocheling, vooral toen Van Aert Asgreen en Van der Poel moest laten gaan in de Ronde. De impact van de geboorte van zijn zoontje Georges heeft daar allicht een rol bij gespeeld, zegt kersvers vader Van Aert zelf. De volledige documentaire, met exclusieve beelden achter de schermen, is vanavond om 21u45 te zien op VTM.
Lees verder

Diplomatiek geschil tussen Praag en Moskou: Tsjechisch ultimatum aan Rusland verstreken
Het ultimatum waarvoor Tsjechië Rusland gesteld heeft, is donderdagmiddag om 12 uur afgelopen. De Tsjechische minister van Buitenlandse Zaken Jakub Kulhanek had het Kremlin opgeroepen om tegen dan alle uitgewezen diplomaten naar de Tsjechische ambassade in Moskou te laten terugkeren. Dat is niet gebeurd. Ook de NAVO-landen hebben donderdag de acties van Rusland aan de kaak gesteld, maar ze hebben geen concrete maatregelen aangekondigd ter ondersteuning van Tsjechië.
Lees verder

NMBS betaalt amper gevolgschade
Voor het eerst heeft spoorwegmaatschappij NMBS na een advies van de ombudsdienst voor treinreizigers de kost op zich genomen van gevolgschade omdat een trein onvoldoende stipt reed. Als het van de ombudsdienst afhangt, zou dit veel meer moeten gebeuren.
Lees verder