Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 22 april 2021

Stad Tongeren: Drie slechtvalkjongeren zijn uit hun ei gekomen

Drie slechtvalkjongeren zijn uit hun ei gekomen
Het slechtvalkkoppel in de Tongerse basiliek heeft 3 jongen.
Lees verder

Buitenspeeldag 2021
Morgen kunnen kinderen zich weer volop uitleven tijdens de jaarlijkse Buitenspeeldag. Dit jaar weliswaar niet zoals voorgaande jaren allemaal samen in het Pliniuspark. Maar niet getreurd.
Lees verder

Uitstel van de desactivatie van de kerncentrales van doel 1 en doel 2
Van 15 april tot 15 juni 2021 vinden de publieke raadpleging en de raadpleging van de publieke autoriteiten plaats over het uitstel van de desactivatie van de kernreactoren Doel 1 en Doel 2.
Lees verder

Sluitingsdagen OCMW- en stadsdiensten
Alle OCMW- en stadsdiensten zijn gesloten op zaterdag 1 mei (Dag van de Arbeid), donderdag 13 mei (Hemelvaartsdag) en maandag 24 mei (Pinkstermaandag). Toerisme Tongeren is wel open van 10 tot 14 uur.
Lees verder

Hoe gezond is het verkeer in uw straat?
Vink op donderdag 20 mei aan hoeveel voetgangers, fietsers en andere voertuigen er door uw straat passeren. Tel één uurtje, van 17 tot 18 uur. Iedereen in Vlaanderen kan mee tellen. De wetenschappers van straatvinken berekenen jaar na jaar of uw straat op de goede weg is.
Lees verder

Virtuele Tungrirun
Omwille van Covid-19 kan de jaarlijkse loopwedstrijd Tungrirun fysiek niet plaatsvinden. Om de traditie van het event op 1 mei toch levend te houden organiseren Rotary Club Tongeren, ADD Tongeren en de stad Tongeren van 1 t.e.m. 8 mei een virtuele loopwedstrijd.
Lees verder