Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 21 april 2021

RECONSTRUCTIE. Hoe het listige Super League-plan van Godfather Florentino Pérez een luidruchtige dood stierf

HLN
RECONSTRUCTIE. Hoe het listige Super League-plan van Godfather Florentino Pérez een luidruchtige dood stierf
De financiering was Amerikaans, de principes en het model ook. De Godfather van de Super League was echter een Spanjaard. Florentino Pérez, 74-jarige voorzitter van Real Madrid en bouwmagnaat, was de regisseur achter het high-class voetbaldrama van amper 48 uur om meer poen. Reconstructie van listig plan: van de eerste schets in 1998 tot de vernedering van de D12.
Lees verder

Koperprijs blijft stijgen: "Interessante opportuniteit voor beleggers"
Het is niet al goud wat blinkt. Het zou ook koper kunnen zijn. Momenteel zijn er veel meer kopers in koper dan in het edelmetaal. De prijs van koper gaat dan ook fors omhoog. Vorig jaar steeg de prijs al met een kwart en tot dusver werd koper ook al 21,5% duurder dit jaar. "Dat is erg nefast voor de consument, maar wél interessant voor de belegger om er geld aan te verdienen", aldus onze beursexpert Pascal Paepen. Hij legt uit hoe je er het best in investeert.
Lees verder

"Het businessplan was goed. De modus operandi van de separatisten was evenwel arrogant en, nou ja, dom"
De Super League is niet meer, ziet onze chef voetbal Stephan Keygnaert. "Een historische nederlaag. 2-7, of zo. De doelpuntenmakers: Gary Neville, Gary Lineker, de fanbase overal in Europa, en vier goals van de Belgische Pro League, dat, ahum, de wereld veroverde met de hilarische slogan van hun communiqué: 'They want to walk alone, but they never will!' Mét uitroepteken."
Lees verder

Orange Belgium boekt meer kwartaalwinst dan verwacht
Orange Belgium heeft in het eerste kwartaal meer winst geboekt dan verwacht. Het telecombedrijf realiseerde een brutowinst (ebitda) van 70,1 miljoen euro, ruim 12 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar en ook ruim 5 miljoen meer dan de gemiddelde analistenverwachting. De omzet daarentegen lag iets lager dan vorig jaar (-1 procent) op 330,4 miljoen euro.
Lees verder

Mentaal zieke vrouw breekt in bij prins Andrew: "De bewakers vonden haar niet verdacht"
Even schrikken bij prins Andrew (61) thuis: een 44-jarige vrouw slaagde erin de bewaking om de tuin te leiden en binnen te dringen in Andrews privéwoning. De vrouw geloofde dat ze zijn verloofde was, en dat ze daar woonde samen met de prins.
Lees verder

Dunkin' Donuts opent met lange wachtrijen
Daar is ie dan: het Gentse filiaal van de Amerikaanse keten Dunkin' Donuts opende om acht uur de deuren en daar kwam volk op af. Hoewel de keten de fans had aangemoedigd om niet in de rij te staan, wilden een kleine honderd Gentenaars hun kans op gratis gebak niet missen.
Lees verder

"Superbelachelijk": ook de covers van de grootste sportkranten liegen er niet om, Italiaans blad pijnlijk de mist in
Twee dagen na zijn oprichting, bevindt de Super League zich al in staat van ontbinding. Een goeie grap, zo vinden ook de grootste Europese sportkranten. Een bloemlezing:
Lees verder

'Huis Gemaakt'-koppels bijten hun tanden stuk op de moeilijkste verbouwing: de badkamer
De 'Huis Gemaakt'-koppels zorgden vorige week voor een spectaculaire metamorfose van hun woonkamer. Harry & Jerina, Amber & Kenny en Antje & Ruben zetten zich vanavond schrap voor het oordeel van juryleden Cerina Marchetta en Gert Voorjans.
Lees verder

Facebook is Instagram voor kinderen aan het ontwikkelen, maar krijgt de wind van voren
Facebook ontwikkelt een nieuwe app zonder advertenties voor kinderen jonger dan 13, de minimumleeftijd van Instagram. Maar volgens gezondheidsexperts is zo'n platform geen goed idee. "Het schendt de privacy van kinderen en kan zorgen voor een verhoogd risico op depressie", geloven zij.
Lees verder

Nederlandse godfather schuldig aan afpersing van Antwerpse diamantair
De Nederlandse crimineel Greg Remmers (72) wordt veroordeeld tot 4 jaar cel voor de afpersing van een Antwerpse diamantair. Remmers is één van de leiders van de Nederlandse motorbende Caloh Wagoh die in eigen land wordt verdacht van verschillende moorden.
Lees verder

LIVE. Horeca Vlaanderen: "Als terrassen vroeg moeten sluiten, is heropening vergiftigd geschenk"
Als de terrassen vroeger dan 23 uur moeten sluiten, is de heropening op 8 mei een vergiftigd geschenk. Dat zegt Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen. Hij pleit voor realistische en economisch haalbare voorwaarden. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder

LIVE. India tekent nieuw record op: 2.023 overlijdens in 24 uur
Italië heeft het coronavaccin van Johnson & Johnson goedgekeurd, zo melden de gezondheidsdiensten van het land. De prik wordt aangeraden voor 60-plussers. De goedkeuring volgt na de evaluatie van het Europees Geneesmiddelenagentschap gisteren. Denemarken gaat dan weer 55.000 dosissen van het coronavaccin van AstraZeneca uitlenen aan de Duitse deelstaat Sleeswijk-Holstein. Het land besliste eerder om het vaccin niet langer te gebruiken. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder

Appartement kopen om te verhuren: is het nog interessant?
Als je een beetje spaarcenten over hebt, is het altijd goed om uit te kijken naar alternatieven voor het spaarboekje. Veel mensen kijken dan eerst en vooral naar vastgoedinvesteringen. Spaargids.be bekijkt of het klassieke 'appartementje om te verhuren' anno 2021 nog steeds een interessante zet is.
Lees verder

'Gent West'-actrice Charlotte Anne Bongaerts is mama geworden
'Gent West'-actrice Charlotte Anne Bongaerts (31) is voor het eerst mama geworden, dat laat ze weten via Instagram.
Lees verder

Genkse spelers bezorgen fans sfeerbox
De supporters van KRC Genk kunnen er zondag niet bij zijn op de Heizel om de spelers aan te moedigen, dus trokken de spelers gisteren naar hun supporters. Gewapend met een 'sfeerbox' trokken Paul Onuachu en co naar een paar gelukkige Genkse abonnees.
Lees verder

5 jaar na zijn dood: was Prince groter geweest, hij had misschien nog geleefd
Vandaag gaan in Minneapolis de deuren van Paisley Park open. In het huis waar Prince vijf jaar geleden overleed, kunnen fans voor het eerst zijn as groeten. De Prince die wij kenden was een muzikaal godenkind dat vanop zijn purperen wolk liters mooie muziek liet regenen. De Prince die haast niemand kende, was een man van 57 die een hoognodige operatie uitstelde omdat zijn geloof het niet toeliet. Hij vocht al jaren tegen pijn en verslaving, maar was zoals zoveel verslaafden een meester in camouflage.
Lees verder

5 jaar na zijn dood: was Prince groter geweest, had hij misschien nog geleefd
Vandaag gaan in Minneapolis de deuren van Paisley Park open. In het huis waar Prince vijf jaar geleden overleed, kunnen fans voor het eerst zijn as groeten. De Prince die wij kenden was een muzikaal godenkind dat vanop zijn purperen wolk liters mooie muziek liet regenen. De Prince die haast niemand kende, was een man van 57 die een hoognodige operatie uitstelde omdat zijn geloof het niet toeliet. Hij vocht al jaren tegen pijn en verslaving, maar was zoals zoveel junkies een meester was in camouflage.
Lees verder

Fien Enghels (17) wil zich op EK tonen voor de dure olympische teamplaatsen: "Veel landen zijn jaloers op hoe wij werken"
Ook zonder Nina Derwael staat er op het EK voor de andere Belgische gymnastes veel op het spel. Sterk presteren is nodig om in het olympisch team te raken: de plaatsen zijn erg duur. Fien Enghels (17) dingt mee: "Het uitstel van Tokio kwam mij niet slecht uit."
Lees verder

Belgisch platform voor cryptomunten dient bij Europa klacht in tegen Facebook
Het Belgische cryptomuntenplatform bit4you zal vandaag bij de Europese Commissie een klacht indienen tegen Facebook vanwege oneerlijke concurrentie. Het gaat over de voorwaarden om reclame te maken op het sociale netwerk. Dat heeft het bedrijf aangekondigd in een persbericht.
Lees verder

5 jaar cel voor man die zijn vrouw uit de gevangenis wilde bevrijden met gekaapte helikopter
Vier jaar had het parket geëist tegen verdachte Mike G. (24) omdat hij in september vorig jaar had geprobeerd met een gekaapte helikopter zijn echtgenote Kristel A. (27) te bevrijden uit de gevangenis Berkendael in Vorst. De Antwerpse correctionele rechtbank achtte dat blijkbaar niet voldoende voor de ernstige feiten en verhoogde de uiteindelijke straf naar vijf jaar cel. "De verdachten gebruikten in de helikopter geweld en bedreigden de pilote door drie pistolen tegen haar hoofd te zetten."
Lees verder