Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 30 april 2021

Paul D’Hoore geeft beleggingsadvies: “Boeing beschikt ondanks zijn grote verlies over een sterke troef: zijn mach...

HLN
Paul D'Hoore geeft beleggingsadvies: "Boeing beschikt ondanks zijn grote verlies over een sterke troef: zijn machtspositie"
Beginnen met beleggen maar geen idee welke aandelen je nu het best koopt? Of zit je al op de beurs en ben je benieuwd in wat je momenteel het best investeert of wat je beter links laat liggen? Onze geldexpert Paul D'Hoore volgt de beursgang op de voet en tipt elke week drie aandelen waar je zeker wél of net niet moet in beleggen.
Lees verder

André Hazes schrijft nummer voor zoontje: "Kleine grote vriend, je gaat me vanaf nu minder zien"
De geschiedenis herhaalt zich: André Hazes (27) heeft samen met hitmaker John Ewbank een liedje geschreven voor zijn zoon. Het nummer klinkt als een brief vol verontschuldigingen aan het adres van 'Dreetje': "Mama heeft alles gegeven wat ze had, en ik deed ook mijn best, maar soms is willen niet genoeg."
Lees verder

Ongeziene titelstrijd in Spanje, Lukaku en De Bruyne mogelijk dit weekend kampioen: wie heeft strafste eindspurt in Europese topcompetities?
Ongeziene spanning in Spanje en Frankrijk. In La Liga dingen ze nog met vier naar de titel, PSG krijgt in de Ligue 1 dan weer stevige concurrentie. In de andere Europese topcompetities lijkt de strijd gestreden. Met daarbij Lukaku en De Bruyne die dit weekend de champagne mogelijk kunnen ontkurken. Een overzicht.
Lees verder

Ophef in Japan na overlijden van sumoworstelaar na zware val tijdens wedstrijd
In Japan is een 28-jarige sumoworstelaar in het ziekenhuis overleden nadat hij tijdens zijn laatste gevecht zwaar ten val kwam. Het overlijden zorgde voor een schokgolf in Japan en er wordt opgeroepen tot een beter medisch kader binnen de sport.
Lees verder

PROMOJAGERS SUPERTIP. Hier kan je nu Nutella kopen aan bodemprijs
Wie 's morgens de dag niet kan beginnen zonder een boterham met een dikke laag Nutella, krijgt deze week een gouden tip van de leden van Promojagers België. Zij hebben gespot dat twee supermarktketens de prijzen van de smeerpasta stevig omlaag hebben gehaald. "Het is het ideale moment om een voorraadje in te slaan", aldus beheerder Gunther Devisch, die er deze week zijn supertip van maakt voor de lezers van HLN.
Lees verder

Kompany en Sambi Lokonga spreken over Refaelov: "Hij heeft het juiste charisma voor Anderlecht"
Vincent Kompany sprak zich gisteren ook uit over de transfer van Lior Refaelov. Antwerp was niet opgezet met de communicatie van RSCA vlak voor de start van de Champions' Play-offs, maar Kompany vindt dat paars-wit het juiste deed. Captain Albert Sambi Lokonga noemt de Israëliër "een speler met de juiste kwaliteiten voor de club."
Lees verder

Durant helpt Brooklyn aan zege, blessure voor Antetokounmpo die Porter Jr. 50 punten ziet scoren
Met 42 punten heeft Kevin Durant Brooklyn aan een 113-130 zege bij Indiana geholpen in de NBA. Milwaukee-ster Giannis Antetokounmpo liep een enkelblessure op en moest toekijken hoe zijn team met 143-136 onderuit ging tegen Houston, de rode lantaarn in de Western Conference.
Lees verder

Ontwerp­ster Katrien Herdewyn schopt het tot in Silicon Valley met hightech schoenen: "Wetenschappers gaan er altijd van uit dat vrouwen niet veel kunnen"
Ze geeft consulting aan start-ups in Silicon Valley en doctoreerde in de wetenschappen, maar het hart van Katrien Herdewyn ligt toch bij haar internationaal gelauwerde schoenenmerk Elegnano. Dankzij nanotechnologie blijven haar creaties mooi droog en proper, in weer en wind. Maar dat heeft wel wat voeten in de aarde gehad. "Toen ik mijn doctoraat deed en aan de universiteit werkte, dachten mensen vaak dat ik de secretaresse of de assistente was en alleen de telefoon opnam."
Lees verder

Wetenschapster en ontwerpster Katrien Herdewyn (34) verenigt tech en mode: "Als kind zat ik altijd onder tafel naar schoenen te kijken"
Ze geeft consulting aan start-ups in Silicon Valley en doctoreerde in de wetenschappen, maar het hart van Katrien Herdewyn ligt toch bij haar internationaal gelauwerde schoenenmerk Elegnano. Dankzij nanotechnologie blijven haar creaties mooi droog en proper, in weer en wind. Maar dat heeft wel wat voeten in de aarde gehad. "Toen ik mijn doctoraat deed en aan de universiteit werkte, dachten mensen vaak dat ik de secretaresse of de assistente was en alleen de telefoon opnam."
Lees verder

Angèle wordt gezicht van Coco Chanel Beachwear
Angèle (25) poseert alweer voor het prestigieuze modemerk Chanel. De Belgische zangeres wordt het gezicht van hun zomercollectie.
Lees verder

Familiewagen met grote koffer en ruim interieur? De favoriete breaks van onze redactie
Waar jarenlang de break één van de populairste carrosserievormen was, krijgen auto's met een grote koffer vandaag veel concurrentie van SUV's. Sommige automerken schrappen zelfs hun stationwagens om meer tijd en middelen te investeren in hogere wagens. HLN Drive somt 5 breaks op die wél nog de moeite waard zijn, elk voor hun unieke reden.
Lees verder

Tom Cruise krijgt woedeaanval op de set: "Hij kon de takken van de bomen niet uitstaan"
Beginnen de sterallures Tom Cruise (58) parten te spelen? Volgens insiders kreeg de acteur een heuse woedeuitbarsting op de set van 'Mission Impossible 7', om een wel erg willekeurige reden: "De takken van de bomen maakten te veel lawaai."
Lees verder

PS-voorzitter Magnette: "Zonder akkoord kunnen vakbonden in alle sectoren verhoging van lonen vragen"
"Als er geen antwoord komt van de sociale partners zal de minister een voorstel maken met die 0,4 procent, maar ook met een bevriezing van de dividenden en de lonen van de CEO's." Dat heeft PS-voorzitter Paul Magnette vandaag herhaald in 'De Ochtend', waar hij het had over het moeilijke loonoverleg.
Lees verder

19-jarige moordenaar ontkent dat hij Leander vermoordde om te weten hoe het voelt
De 19-jarige jongeman die maandagavond gearresteerd werd op verdenking van de moord op Leander 'Leo' Quintyn (32) in Tielt, blijft een maand langer in de cel. Volgens zijn advocaat Randall Huysentruyt legde de tiener volledige bekentenissen af. "Hij wil zijn uitdrukkelijke spijt betuigen tegenover de familie van het slachtoffer."
Lees verder

Producer Katrien over nieuwe seizoen 'Château Planckaert': "Er moeten veel knopen doorgehakt worden"
"Gaat dat aanslaan?" vroegen veel tv-critici zich af, toen Eén met een tv-comeback van de Planckaerts uitpakte. Ja dus, want 'Château Planckaert' is een schot in de roos. En goed nieuws: vanaf zondag 2 mei schotelt Eén ons vier nieuwe afleveringen voor. De familie van Eddy Planckaert (62) timmert naarstig verder aan hun droom in Frankrijk. Wat we zoal mogen verwachten? Producer Katrien Luyten vertelt het ons.
Lees verder

Strengste lockdown tot nu toe in Turkije, maar vooral alcoholverbod lokt furieuze reacties uit: "Kom niet aan mijn alcohol"
In Turkije is de strengste lockdown tot nu toe in de coronacrisis begonnen. In de strijd tegen het virus gaat het hele land 2,5 week vrijwel helemaal op slot. Veel kritiek is er echter op het besluit om de verkoop van alcohol te verbieden. Ze zien de vrome hand van Erdogan achter het verbod en vermoeden een religieus motief. Nog voor de maatregel inging, zijn Turken massaal drank gaan inslaan.
Lees verder

Als links wil groeien, zal het zelfbewust en offensief moeten zijn. Maar dan best met doordachte voorstellen
De eerste stresstest voor Vivaldi - het debat over de loonnorm - is het gevolg van onverwerkt verleden, maar kent een voorspelbaar verloop: de in aanloop naar 1 mei opgewarmde soep zal koelen zonder blazen. Waarom dan dat gedoe?
Lees verder

Eeuwige piekeraar? Veerle Dobbelaere legt uit hoe je dat kan aanpakken: "Wees niet boos op je brein"
Een mallemolen van angstige gedachten die je stress bezorgt en waar je met moeite uit geraakt. Nee, piekeren is geen pretje. Maar het is wel heel menselijk, sust Veerle Dobbelaere, actrice en life- en mental coach. Ze legt ons uit waarom we piekeren, wat het met ons doet en hoe we de rust in ons brein doen terugkeren. Volgende dinsdag, 4 mei, in NINA's Feel Good-maand, deelt ze nog meer tips tijdens een Instagram Live. "Nadenken voelt als vrijheid. Piekeren voelt als een gevangenis."
Lees verder

Opnames van 'De Familie Claus 2' van start
De familiefilm 'De Familie Claus' krijgt een vervolg. Dat maakt Netflix bekend. Jan Decleir en Mo Bakker nemen hun rol uit het eerste deel opnieuw op.
Lees verder

Advocaten verspreiden foto van Ghislaine Maxwell met gekneusd gezicht
De advocaten van Ghislaine Maxwell, die wordt beschuldigd van medeplichtigheid aan de seksuele misdrijven van miljardair Jeffrey Epstein, hebben een opvallende foto verspreid. Maxwell ziet er daarop erg bleek uit en heeft een blauwe plek onder haar oog. De advocaten klagen over de slechte levensomstandigheden in de cel en eisen een vrijlating op borgtocht.
Lees verder