Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 29 april 2021

OVERZICHT. Druk op ziekenhuizen slinkt verder, aantal nieuwe besmettingen stabiliseert

HLN
OVERZICHT. Druk op ziekenhuizen slinkt verder, aantal nieuwe besmettingen stabiliseert
De druk van de coronapandemie op de ziekenhuizen blijft gestaag slinken. Tussen 22 en 28 april zijn dagelijks gemiddeld 205,6 nieuwe coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis. Dat is 15 procent minder dan in de voorgaande periode, zo blijkt uit voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

Brand uitgebroken in Europacentrum, hoogste gebouw van de kust: 33 bewoners geëvacueerd
In Oostende is donderdagmorgen rond 4.20 uur brand uitgebroken in het Europacentrum in Oostende, het hoogste gebouw van de kust. "De brand ging gepaard met felle rookontwikkeling op de vijfde verdieping. Er zijn 33 mensen geëvacueerd", zegt brandweerkapitein Dries Van der Veken.
Lees verder

Half jaar na mislukking is opnieuw Europese Vega-raket gelanceerd
De Europese draagraket Vega is in de nacht van woensdag op donderdag gelanceerd vanop de ruimtevaartbasis in Kourou in Frans Guyana, zo heeft ruimtevaartbedrijf Arianespace meegedeeld.
Lees verder

Komt het ooit nog goed met Chris Froome? "Hoop dat ik op een dag opsta en me weer de oude voel"
Komt het ooit nog goed met Chris Froome (35)? Twee jaar na zijn zware val worstelt hij nog altijd om terug te keren op het hoogste niveau. Vooruitgang is niet zichtbaar, en dat amper twee maanden voor de start van de Ronde van Frankrijk. Is er iemand in de zaal die nog gelooft in een vijfde eindzege? "De resultaten van de voorbije wedstrijden zijn misleidend", laat ploegleider Rik Verbrugghe z'n kopman niet vallen. Ondanks een jaarloon van zo'n 5,5 miljoen euro.
Lees verder

Antwerp over verhoor D'Onofrio: "Niks met voetbal, niks met ons te maken"
De tijd dat hét gespreksonderwerp op de Bosuil Didier Lamkel Zé was, ligt al even achter ons. Gisterochtend werd Luciano D'Onofrio, tot nader order nog steeds de sportieve baas bij Antwerp, opgepakt en ondervraagd door de politie.
Lees verder

Zes vragen over patenten, nu de roep steeds luider klinkt ze op coronavaccins te schrappen
Schrap zo snel mogelijk de patenten op coronavaccins. Die opmerkelijke boodschap weerklinkt op internationaal niveau steeds luider en wint ook in België aan gehoor. Van Anderlecht-voorzitter Marc Coucke tot voormalig Open Vld-voorzitter Gwendolyn Rutten en oud-premier Yves Leterme (CD&V): allemaal pleiten ze voor een opheffing. Maar wat houdt een patent alweer precies in? Wie beslist over een stopzetting? En bestaat de kans dat het ook effectief gebeurt?
Lees verder

Willy Sommers kreeg zijn eerste coronaprik: "Ik ben gerust"
Willy Sommers (68) heeft zijn eerste vaccinatie tegen het coronavirus gekregen. De Vlaamse zanger was opgelucht dat hij woensdag eindelijk zijn prikje kon gaan halen, zeker omdat hij uit ervaring weet hoe ziek je kan worden van het virus.
Lees verder

Jessica Simpson gooit weegschaal weg: "Waar het om gaat is dat ik me goed voel"
Jessica Simpson (40) heeft geen zin meer om dagelijks haar gewicht bij te houden, nadat ze als tiener kampte met eetstoornissen. De zangeres en ondernemer liet in een interview met 'The Today Show' weten 'dat ze geen idee heeft hoeveel ze weegt'.
Lees verder

Tv-baas erkent na ophef: "Eindigen met Oscar voor beste acteur was een grote gok"
De keuze om dit jaar de Oscar voor beste acteur als laatste uit te reiken was een grote gok. Dat erkent Rob Mills, de grote baas van zender ABC die de ceremonie jaarlijks uitzendt, in een interview met Variety.
Lees verder

China lanceert eerste module van nieuw eigen ruimtestation
China heeft de eerste module gelanceerd van een nieuw ruimtestation, meldt het Chinese staatspersbureau Xinhua. De raket met de zogenaamde Tianhe-module aan boord steeg op vanaf Hainan.
Lees verder

China wil miljardenboete opleggen aan techbedrijf Tencent
De Chinese autoriteiten zijn van plan een flinke boete op te gaan leggen aan technologieconcern Tencent, als onderdeel van de veel strengere aanpak van de techsector in het land. Dat zeggen bronnen tegen persbureau Reuters.
Lees verder

Razend populaire William en Kate vieren 10de huwelijksverjaardag met mooie foto's
Al een decennium samen, maar nog altijd even verliefd. De Britse prins William (38) en zijn echtgenote Kate Middleton (39) vieren vandaag hun 10de huwelijksverjaardag. En dat doen ze, zoals we van de royals in Kensington Palace gewoon zijn, met nieuwe foto's.
Lees verder

Elk jaar bijna 100.000 operaties aan cataract: oogarts legt uit wat je kan doen om het te voorkomen en wat de risicofactoren zijn
Cataract, of het wazig worden van de ooglens, is een van de talrijke kwaaltjes die hoort bij ouder worden. In ons land worden jaarlijks bijna 100.000 cataractoperaties uitgevoerd. Wie loopt het meest risico? Hoe kan je het voorkomen en hoe wordt het behandeld? Oogarts Luc Van Os geeft uitleg. "De snelheid waarmee de ziekte zich ontwikkelt wisselt sterk, maar onbehandeld wordt het alleen maar erger."
Lees verder

Ervaren verpleegkundige geeft raad aan starters: "Studenten vallen hier weleens flauw, dan weet je dat je best iets anders zoekt"
Verpleegkundigen zijn gegeerd wild op de arbeidsmarkt. Spreekt een dergelijke carrière je aan, dan lacht de toekomst je dan ook toe. Maar hoe ontdek je of het werk echt iets voor jou is? Jobat.be sprak met een doorgewinterde verpleegkundige van het Antwerpse AZ Monica. Zij bezorgt een injectie wijze raad.
Lees verder

Ervaren verpleegkundige geeft raad aan starters: "Niemand ververst graag een pamper, maar dat is slechts een klein stukje van je werk"
Verpleegkundigen zijn gegeerd wild op de arbeidsmarkt. Spreekt een dergelijke carrière je aan, dan lacht de toekomst je dan ook toe. Maar hoe ontdek je of het werk echt iets voor jou is? Jobat.be sprak met een doorgewinterde verpleegkundige van het Antwerpse AZ Monica. Zij bezorgt een injectie wijze raad.
Lees verder

Moderna verhoogt productiecapaciteit coronavaccins
Farmaceutisch bedrijf Moderna gaat zijn productiecapaciteit voor coronavaccins flink verhogen. Het Amerikaanse bedrijf investeert in nieuwe productielijnen en kan daardoor volgend jaar tot 3 miljard doses leveren. Dit jaar worden dat er tussen de 800 miljoen en 1 miljard. Eerder ging Moderna voor dit jaar uit van minimaal 700 miljoen vaccins.
Lees verder

19-jarige gamer bekent willekeurige moord: "Wou eens weten hoe het voelde om iemand neer te steken"
Een 19-jarige jongeman die maandagavond gearresteerd werd op verdenking van de moord op Leander 'Leo' Quintyn (32) op 6 maart heeft bekentenissen afgelegd, dat schrijft Het Nieuwsblad. Het gaat om een gamer die een willekeurig slachtoffer in het centrum van Tielt neerstak. "Ik wou eens weten hoe dat voelde", zou hij verklaard hebben.
Lees verder

Courtois krijgt complimenten van Giroud, Engelse pers ziet er lolletje omtrent misser van Werner in
Complimenten voor Thibaut Courtois van de tegenstander. Chelsea-spits Olivier Giroud kwam de Rode Duivel dinsdag bij de rust feliciteren met zijn save op een schot/misser van Timo Werner. "Die save, pfhoeh".
Lees verder

Kinepolis kreeg amper 400.000 bezoekers over de vloer in eerste kwartaal
De coronapandemie heeft bioscoopgroep Kinepolis ook in de eerste drie maanden van 2020 nog zwaar getroffen. De groep kreeg in het eerste kwartaal maar 400.000 bezoekers over de vloer, 5 procent van het aantal bezoekers een jaar eerder.
Lees verder

Ontwerpster Katrien Herdewyn scoort tot in Silicon Valley met hightech schoendesign: "Een paar van mijn relaties sneuvelden door mijn schoenen"
Ze pendelt tussen België en San Francisco, om consulting te geven aan start-ups in Silicon Valley. Maar het hart van ingenieur en ontwerpster Katrien Herdewyn ligt toch bij haar internationaal gelauwerde schoenenmerk 'Elegnano'. Dankzij nanotechnologie blijven haar creaties mooi droog en proper, in weer en wind. Maar dat heeft wel wat voeten in de aarde gehad, vertelt ze in NINA.
Lees verder