Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 27 april 2021

Onmiddellijke dagvaarding voor wie vals Covid-document gebruikt

HLN
Onmiddellijke dagvaarding voor wie vals Covid-document gebruikt
Personen die in het kader van de coronamaatregelen valse documenten aanmaken of gebruiken, riskeren vanaf nu een onmiddellijke dagvaarding voor de correctionele rechtbank. Dat blijkt uit aanvullende richtlijnen die het College van procureurs-generaal heeft uitgevaardigd.
Lees verder

58 reizigers met valse Covid-test betrapt op Brussels Airport, onmiddellijke dagvaarding voor wie valse documenten gebruikt
In de week van 19 tot 25 april zijn op de luchthaven Brussels Airport 58 mensen betrapt die met een vals attest van een negatieve Covid-test naar het buitenland wilden reizen. Personen die in het kader van de coronamaatregelen valse documenten aanmaken of gebruiken, riskeren vanaf nu een onmiddellijke dagvaarding voor de correctionele rechtbank, blijkt uit aanvullende richtlijnen die het College van procureurs-generaal heeft uitgevaardigd.
Lees verder

IN BEELD. 'Roze' supermaan zorgt voor mooie beelden vanuit hele wereld
De volle supermaan heeft gisteren opnieuw voor mooie beelden gezorgd over de hele wereld. Een supermaan komt ongeveer vier opeenvolgende maanden per jaar voor. We kregen gisteren een 'roze' supermaan te zien, genoemd naar de bloeiende roze lentebloemen, maar zal in realiteit was de maan eerder goud van kleur.
Lees verder

Oscarwinst Chloé Zhao gecensureerd in China
Chloé Zhao heeft weliswaar als eerste vrouw van Aziatische afkomst de Oscar voor beste regie gewonnen, maar in haar geboorteland China lijkt niet iedereen in de vreugde te delen. Verschillende media, waaronder The Guardian, melden dat berichten over haar Oscarwinst worden gecensureerd.
Lees verder

Samantha 'Barbie' de Jong opgenomen in ziekenhuis na dood van haar vriend
Samantha de Jong (31), beter bekend als Barbie uit 'Oh Oh Cherso', is opgenomen in het ziekenhuis. Dat gebeurde slechts een dag na het overlijden van haar vriend Gelmore (31). Dat bevestigen kennissen van de Nederlandse aan het blad Privé.
Lees verder

Samantha de Jong opgenomen in ziekenhuis na dood van haar vriend
Samantha de Jong (31), die bekend werd door haar deelname aan het realityprogramma 'Oh Oh Cherso', is opnieuw opgenomen in het ziekenhuis. Dat gebeurde slechts een dag na het overlijden van haar vriend Gelmore (31). Dat bevestigen kennissen van de Nederlandse aan het blad Privé.
Lees verder

Wout van Aert laat BK tijdrijden schieten en trekt op hoogtestage voor de Tour
Wout van Aert (26) zal zijn Belgische driekleur in het tijdrijden niet verdedigen. Hij verkiest een hoogtestage met het oog op de Ronde van Frankrijk.
Lees verder

Klanten Carrefour die twee keer betaalden, krijgen vanaf vandaag geld terug
Flink wat klanten van Carrefour kwamen afgelopen weekend tot een onaangename vaststelling: de boodschappen die ze deden, hebben ze dubbel betaald. Klanten worden vanaf vandaag en ten laatste donderdag terugbetaald.
Lees verder

Human Rights Watch: "Israël maakt zich schuldig aan apartheid tegenover Palestijnen"
Israël maakt zich schuldig aan "apartheid" in zijn beleid tegenover de Arabieren op zijn grondgebied en de Palestijnen in de bezette gebieden. Dat stelt de mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW) in een rapport dat dinsdag gepubliceerd werd.
Lees verder

Wanneer je takenlijst eindeloos lijkt: heb jij ook last van taakverlamming?
Mentaal of neergeschreven: we hebben allemaal weleens een to-dolijst in ons achterhoofd. Vervelende taakjes die we na onze werkuren moeten uitvoeren en die boven ons hoofd hangen zoals het zwaard van Damocles. De taakjes zijn simpel, toch lijkt het alsof we ze nooit gedaan krijgen. Klinkt dit herkenbaar? Auteur Anne Helen Petersen schreef er een boek over.
Lees verder

Will Ferdy over La Esterella: "Ze was uitzonderlijk gierig"
Axel Daeseleire zet dapper zijn zoektocht verder naar de erfgenamen van La Esterella. Will Ferdy was jaren bevriend met de zangeres. "Ze was uitzonderlijk gierig. Niemand mocht bij haar binnenkomen. Al die mensen die zoveel voor haar hebben gedaan, gunde ze nog geen tasje koffie. Nochtans, ze kon het doen. In die tijd stopte ze alles in goudstaven." Hij vertelt Axel dat er nog een zus was. "Erfgenamen ga je niet makkelijk vinden, ik weet niet of ze die nog heeft. Ze had een zus, maar die is overleden, en of zij kinderen had, weet ik niet."
Lees verder

Covid-nachtmerrie is voorbij: Daniele De Rossi na meer dan een maand herenigd met zijn vrouw
Tranen in de ogen bij vrouw Sarah. Het was een emotioneel weerzien tussen Daniele De Rossi (37) en zijn wederhelft na 37 (!) dagen zonder fysiek contact. Het AS Roma-icoon kreeg namelijk af te rekenen met een hardnekkige coronabesmetting.
Lees verder

Doodrijder van Nikita krijgt geen strafvermindering in beroep: "Hij zit samen met zijn gezin, bij ons is er een lege plek"
De vrachtwagenchauffeur die in 2018 de 16-jarige Nikita Everaert doodreed, werd in oktober van vorig jaar veroordeeld tot een celstraf van 6 maanden (waarvan de helft met uitstel), een boete van 2.000 euro en een rijverbod van een jaar. Tegen die straf ging hij in beroep, zonder succes. Dinsdagochtend bevestigde de rechter het eerste vonnis. Een opluchting voor het gezin, maar écht tevreden kunnen ze niet zijn. "Wij zijn Nikita kwijt en dat is voor altijd."
Lees verder

Schrijf je nu al in voor het volgende seizoen van 'Blind Getrouwd'
Goed nieuws voor mensen die op zoek zijn naar de liefde: VTM maakt binnenkort een nieuw seizoen van 'Blind Getrouwd'. Wie graag in de voetsporen van Candice en Marijn wil treden, kan zich nu al inschrijven.
Lees verder

Ondanks dreiging code zwart gaan versoepelingen in Nederland door: "Wacht nog een week"
In Nederland waarschuwen verschillende ziekenhuisexperts voor de eerste versoepelingen die vanaf morgen ingaan. Dan mogen winkels weer meer mensen ontvangen en terrassen weer open tot 18 uur. "Ik zou niet versoepelen, zo met de finish in zicht, ik zou het niet doen", zei Diederik Gommers van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care (NVIC).
Lees verder

Puck Moonen zorgt met forfait voor Luik voor frustraties bij ploeg: "Word opgesteld in koersen waar ik nog niet klaar voor ben"
Komt het nog goed tussen Puck Moonen (25) en haar ploeg Bingoal-Chevalmeire? De Nederlandse renster - razend populair op Instagram - gaf afgelopen weekend in extremis forfait voor Luik-Bastenaken-Luik en maakte zich daarmee minder populair binnen haar eigen team, meer bepaald bij vervangster Thalita de Jong. Bij Wielerflits reageert Moonen op de commotie: "Ik vind het niet echt netjes van Thalita."
Lees verder

Nooit met de volle goesting in Londen: een terugblik op de glibberige Chelsea-jaren van 'slang' Thibaut Courtois
'The snake'. In Londen kreeg Thibaut Courtois (28) van Chelsea-fans een bedenkelijke bijnaam. Drie jaar na zijn vertrek heeft de slagregen nog lang niet alle vuurtjes geblust. Hij was er nooit met volle goesting. Zijn hart lag al in Madrid. Maar na een transfersaga werd zijn droom dan toch werkelijkheid. Een terugblik op de glibberige Chelseajaren van de Rode Duivel. Over bekvechtende clubs en 'een onmogelijke redding'.
Lees verder

Mathias Vergels en Lynn Van den Broeck openen hun eigen B&B: "Het is een serieus bedrag, maar we betalen netjes elk de helft af"
Iets meer dan een jaar zijn Mathias Vergels (29) en Lynn Van den Broeck (28) samen, en ze koesteren grootse plannen: het koppel gaat bij hen thuis een B&B beginnen en ook zelf uitbaten. Binnenkort kan je dus logeren bij het 'Thuis'-koppel, en dat in luxueuze stijl: "Er zal een sauna, een jacuzzi en een mooi ligbad in de kamer zijn", tonen de twee aan de hand van enkele virtuele interieurfoto's. Hoe zal de B&B er gaan uitzien? Hoe ziet de taakverdeling eruit? Wat zal het gaan kosten? En geven de twee dan hun acteercarrière op?
Lees verder

Thuiswerken op je terras of in je tuin: hoe zorg je voor wifi tot buiten?
Het lenteweer zorgt er ongetwijfeld voor dat je liever buiten dan binnen zou werken. Met de juiste technologische aanpassingen kan dat ook. Onze techredacteur legt je uit hoe je wifi tot op je terras of in je tuin krijgt.
Lees verder

Onze chef wielrennen over het klassieke voorjaar: "Lefeveres ploeg is er niet minder waard op geworden, maar waar gaat het naartoe met Lotto-Soudal?"
Het stof is gaan liggen, het klassieke wielervoorjaar 2021 zit erop. Onze chef wielrennen maakt de rekening van een alweer imponerend Deceuninck-Quick.Step, van Wout van Aert, van Lotto Soudal, van Jasper Stuyven, van Intermarché-Wanty Gobert en van Philippe Gilbert. "Van Aert, Mathieu Van der Poel, Alaphilippe, Tom Pidcock, Tadej Pogacar: ze zijn de verpersoonlijking van het nieuwe wielrennen."
Lees verder