Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 23 april 2021

Olympische dressuurruiter drie jaar geschorst na mishandeling van pony: “Het dier moest gecorrigeerd worden”

HLN
Olympische dressuurruiter drie jaar geschorst na mishandeling van pony: "Het dier moest gecorrigeerd worden"
Een schorsing van drie jaar voor het mishandelen van een pony en een boete van in totaal 6.350 euro, dat is de sanctie die het Tribunaal van de Internationale Paardensportfederatie (FEI) oplegde aan de Braziliaanse dressuurruiter Leandro Aparecido da Silva, die in 2008 meedeed aan de Olympische Spelen in Peking.
Lees verder

KOERS KORT. Julain Alaphilippe rijdt Luik-Bastenaken-Luik op nagelnieuwe fiets
Bij de regenboogtrui hoort een regenboogfiets. Niet dat Julian Alaphilippe er geen had de voorbije maanden, maar fietssponsor Specialized gaf de wereldkampioen wielrennen nog wat extra motivatie voor Luik-Bastenaken-Luik met een nagelnieuwe Tarmac-fiets. In tegenstelling tot de Fransman zijn vorige fiets staan de regenboogstrepen nu op een witte achtergrond. De Tarmac SL 7 is de fiets waarmee Alaphilippe ook de rest van het wielerseizoen zal afwerken bij Deceuninck-Quick.Step.
Lees verder

Deelstaat Beieren zet licht op groen voor 14.500 toeschouwers in Allianz Arena tijdens EK
De Duitse deelstaat Beieren heeft toestemming gegeven aan de stad München om tijdens het EK voetbal van komende zomer toeschouwers te ontvangen in de Allianz Arena, zo maakte de Duitse Voetbalbond DFB bekend.
Lees verder

Nog steeds te veel zware voeten op onze wegen: 179 rijbewijzen ingetrokken tijdens flitsmarathon
De veertiende flitsmarathon, een gezamenlijke actie van de Federale Wegpolitie en 134 lokale politiezones tegen overdreven snelheid, heeft zijn resultaten opgeleverd.
Lees verder

Kim (35) en Wim (36) pasten hun hypotheek aan om opnieuw te kunnen genieten: "Veel geruster nu we geen 1.200 euro per maand meer aflossen"
Onze redacteur vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. Zij is medisch secretaresse, hij heeft een eigen zaak in vloer- en tegelwerken. Een te hoge hypotheek zorgde voor financiële stress, maar nu ze hun lening op 30 in plaats van op 25 jaar hebben gezet, kunnen Kim (35) en Wim (36) weer ademen. "In het begin betaalden we maandelijks 1.200 euro af, maar dan hadden we nog amper iets over om met de kinderen naar de kermis te gaan", zegt Kim. "Verschrikkelijk was dat."
Lees verder

Een lekker fris huis in de zomer? Dit betaal je voor een airco
Op zwoele zomerdagen loopt de temperatuur binnenshuis al snel op. Een lucht-luchtwarmtepomp in koelmodus, beter bekend als airconditioning, is de manier bij uitstek om je woning te koelen. Maar wat betaal je voor zo'n systeem? En wat bepaalt de prijs? Bouwsite Livios zocht het uit.
Lees verder

Meer dan 2,5 miljoen Belgen gevaccineerd: zo ver staan we in de strijd tegen corona
Tegen september van dit jaar moet elke meerderjarige Belg die dat wil gevaccineerd zijn tegen het coronavirus, in Vlaanderen wordt zelfs op 11 juli gemikt. Ook elders moet massale vaccinatie voor groepsimmuniteit helpen zorgen. Op deze pagina houden we u continu op de hoogte van de vaccinaties in België en Vlaanderen, en in de rest van de wereld.
Lees verder

Zimbabwe verkoopt rechten om te jagen op bedreigde olifanten
Zimbabwe kondigt aan dat het land "snel" zal beginnen met de verkoop van rechten om op olifanten te jagen. Het zal gaan om zo'n vijfhonderd olifanten dit jaar.
Lees verder

Hoofdaandeelhouder blijft Moeskroen trouw: "Zo snel mogelijk terug naar 1A"
De Franse hoofdaandeelhouder Gérard Lopez is niet van plan zich terug te trekken uit Excel Moeskroen, dat vorig weekend naar de 1B Pro League degradeerde. "De meerderheidsaandeelhouder zet zoals voorzien de nodige investeringen in de club voort", zo klinkt het in een mededeling.
Lees verder

Nooit meer je sleutels kwijt, dankzij dit peperduur snufje van Hermès
Deze week kondigde Apple de AirTags aan: het nieuwste gadget dat verloren voorwerpen helpt terug te vinden. Binnenkort lanceert de techgigant een high-end versie van de AirTags in samenwerking met luxe-modehuis Hermès. Maar daar hangt ook een stevig prijskaartje aan vast.
Lees verder

QUIZ. 7 Dagen, 7 Vragen. Hoe goed ben jij op de hoogte van de actualiteit?
Zeven dagen, zeven vragen. Bewijs dat je de actualiteit beter beheerst dan Stef Wauters, Dany Verstraeten en Goedele Wachters samen.
Lees verder

Meer dan 2,5 miljoen Belgen gevaccineerd, miljoenste 65-plusser in Vlaanderen vandaag geprikt
Er zijn in België nu meer dan 2,5 miljoen inwoners gevaccineerd met een of beide prikken, zo blijkt uit de nieuwste update van Sciensano. Dat komt neer op 22,09 procent van de bevolking. 733.000 onder hen zijn volledig ingeënt, 6,38 procent van de bevolking. In Vlaanderen werd vandaag ook de miljoenste 65-plussers gevaccineerd.
Lees verder

KOERS KORT. Alaphilippe rijdt Luik-Bastenaken-Luik op nagelnieuwe fiets - Vansevenant start dan toch in La Doyenne
Bij de regenboogtrui hoort een regenboogfiets. Niet dat Julian Alaphilippe er geen had de voorbije maanden, maar fietssponsor Specialized gaf de wereldkampioen wielrennen nog wat extra motivatie voor Luik-Bastenaken-Luik met een nagelnieuwe Tarmac-fiets. In tegenstelling tot de Fransman zijn vorige fiets staan de regenboogstrepen nu op een witte achtergrond. De Tarmac SL 7 is de fiets waarmee Alaphilippe ook de rest van het wielerseizoen zal afwerken bij Deceuninck-Quick.Step.
Lees verder

Limburg United wil bevestigen, Michiels: "Zege tegen Luik, dan voor vierde plaats tegen Aalst"
Ploeg in vorm: Limburg United. (Assistent)-coach in de kijker: Kristof Michiels (37). United zette vorige week twee opmerkelijke resultaten neer: thuiswinst tegen Antwerp Giants. En nog straffer: uitzege bij Bergen. En die lijn wil en kan het dit weekend verderzetten: vanavond thuis tegen rode lantaarn Luik, zondag op bezoek bij Okapi Aalst.
Lees verder

ASSISEN. Verdediging neemt eerste keer het woord: "Pol zijn zwaarste straf is leven met de waarheid dat hij de moeder van z'n kind heeft omgebracht"
In het Brugse assisenhof is vrijdagmorgen het proces van start gegaan tegen Pol Mistiaen (46) uit Oekene. Anderhalf jaar geleden sloeg Mistiaen zijn echtgenote Ellen D'Hooghe (37) dood met een ijzeren staaf. De verdediging kondigde aan de feiten niet te zullen betwisten. "Dit is het ergste wat hij ooit in z'n leven heeft gedaan."
Lees verder

Van Teuns over Vansevenant tot Vanhoucke: welke Belgen kunnen schitteren in Luik-Bastenaken-Luik?
De laatste Belgische zege in Luik-Bastenaken-Luik dateert al van 2011. Philippe Gilbert klopte toen de gebroeders Schleck in een sprint met drie. Krijgen we tien jaar later opnieuw een landgenoot te zien op het hoogste schavotje in La Doyenne? Het wordt moeilijk, maar enkele Belgen hebben zeker en vast de capaciteiten om hoog te mogen mikken. En jouw Gouden Klassiekers-ploeg op de slotdag van het Ardense luik veel punten te bezorgen. Een oplijsting.
Lees verder

Ronaldo deelt plaagstoot uit aan Hamilton na foto in blote bast
Twee wereldsterren met een lichaam om u tegen te zeggen. Twee vrienden ook na een bezoekje in de F1-paddock. Dus er mag er al eens gelachen worden. Toen Lewis Hamilton na een work-out een Insta-video postte, kon Cristiano Ronaldo het niet laten om een leutig prikje uit te delen.
Lees verder

Décastar in Talence gaat ook dit jaar niet door
De Décastar van Talence, het meerkampevenement dat twee jaar geleden nog werd gewonnen door Nafi Thiam, gaat voor het tweede jaar op rij niet door vanwege de wereldwijde coronacrisis. Dat maakte de organisatie vrijdag bekend.
Lees verder

CD&V wil ongeboren kind beter beschermen bij een verontrustende zwangerschap
CD&V wil dat zwangere vrouwen die zwaar verslaafd zijn aan drugs of alcohol, onder toezicht moeten kunnen worden geplaatst, en in extreme gevallen zelfs na de bevalling verplicht moeten worden hun kind af te geven. Vlaams Parlementslid Katrien Schryvers (CD&V) dient daarvoor een conceptnota met een aantal concrete voorstellen in in het Vlaams Parlement.
Lees verder

Terrassen in Spanje al langer open, hoe gaat het daar met de besmettingen?
Spanje kan niet zonder zijn terrassen. Overal in het land zijn ze nu geopend. Maar tot een opmerkelijke toename van besmettingen heeft dat niet of nauwelijks geleid. Een overzicht van de coronasituatie in Spanje.
Lees verder