Doorgaan naar hoofdcontent

Nog verdachte opgepakt voor ontvoering Mia (8) in Frankrijk

HLN
Nog verdachte opgepakt voor ontvoering Mia (8) in Frankrijk
In het kader van de ontvoering van de achtjarige Mia in Frankrijk is zaterdag nog een verdachte opgepakt. De man met de bijnaam 'Basile' is in verdenking gesteld wegens onder meer 'ontvoering van een minderjarige jonger dan 15 jaar met een georganiseerde bende' en zit in voorlopige hechtenis. Dat laat de procureur van Nancy vandaag weten.
Lees verder

LIVE. Lazio al vroeg op voorsprong tegen Milan, Mandzukic maakt eerste minuten
• Stadio Olimpico
Lees verder

LIVE. Houdt Leicester City de punten thuis tegen Crystal Palace?
• Premier League • King Power Stadium • Ref: Graham Scott • Hoeveel Belgen in actie?
Lees verder

Thorstvedt, revelatie van Genk én van de bekernacht: "Als ik euforisch ben, speel ik nogal makkelijk mijn kleren uit"
Hij is misschien wel dé revelatie van de laatste maanden bij Racing Genk. Kristian Thorstvedt (22), de atypische tien van de Limburgers. Katalysator, karaktertje tussen de lijnen en de man die plots in ontbloot bovenlijf op de persconferentie verscheen. "Twee op een rij, dat kan mijn pa Erik niet zeggen. Al won hij wel de FA Cup met Tottenham."
Lees verder

Sinardet: "Tot nu toe heeft De Wever de verantwoordelijkheid van het stadsbestuur proberen te verdunnen
De Antwerpse politicoloog Dave Sinardet (VUB) heeft na de nieuwe onthullingen in de zaak Sihame El Kaouakibi bij HLN LIVE vooruitgeblikt op de Antwerpse gemeenteraad, die "de spannendste van deze legislatuur wordt." "Dit straalt negatief af op N-VA."
Lees verder

LIVE. Crystal Palace op voorsprong nadat Tielemans de bal verspeelt aan Benteke
• Premier League • King Power Stadium • Ref: Graham Scott • Hoeveel Belgen in actie?
Lees verder

LIVE. Volg hier de Antwerpse gemeenteraad over de zaak-El Kaouakibi
Er wordt een woelig debat verwacht op de Antwerpse gemeenteraad. Het stadsbestuur besliste deze namiddag om de samenwerking met dansvzw Let's Go Urban (LGU) van Sihame El Kaouakibi stop te zetten. Volg de gemeenteraad hier live.
Lees verder

Epidemioloog Luc Bonneux blijft geloven in de 'Summer of Love': "Tegen half mei minstens halvering hospitalisaties"
De 'Summer of Love' komt eraan. Daar blijft epidemioloog Luc Bonneux steevast in geloven, ondanks de opduikende varianten van het coronavirus en het hoge plateau waarop de cijfers blijven hangen. "Het betere weer, de versnelling van de vaccinatiecampagne en het toenemende aantal geïnfecteerden, daar gaat het virus toch niet zomaar tegenop kunnen", voorspelt Bonneux.
Lees verder

Football Talk. San José verlaat Eupen, ex-smaakmaker als opvolger? Anderlecht-Antwerp een dag vroeger
Beñat San José zal volgend seizoen niet langer de coach zijn van AS Eupen. De 41-jarige Spanjaard onderhandelde wel over de verlenging van zijn contract, maar er werd geen akkoord bereikt. Luis Garcia wordt geciteerd als mogelijke opvolger. Garcia was van 2014 tot 2019 de hoog ingeschatte spelmaker bij de Panda's. Vorige zomer besliste hij een punt te zetten achter zijn carrière. (AR)
Lees verder

Ex-coach Georges Leekens spreekt over toptransfer voor alle partijen: "Lior is als Cristiano, eeuwig hongerig"
Wat kan Lior Refaelov (35) Anderlecht bijbrengen? Georges Leekens, ex-trainer van de Gouden Schoen, ziet alleen maar pluspunten. "Lior bezit Anderlecht-DNA."
Lees verder

Ex-coach Georges Leekens spreekt over toptransfer voor alle partijen: "Concurrentie? Lior zal de jongeren alleen maar beter maken"
Wat kan Lior Refaelov (35) Anderlecht bijbrengen? Georges Leekens, ex-trainer van de Gouden Schoen, ziet alleen maar pluspunten. "Lior bezit Anderlecht-DNA."
Lees verder

Zeventien migranten dood gevonden op boot bij Canarische Eilanden
Op een boot bij de Canarische Eilanden zijn zeventien dode migranten gevonden, meldt de Spaanse maritieme reddingsdienst maandag. Een helikopter heeft drie onderkoelde opvarenden in veiligheid gebracht.
Lees verder

Eén winkelkar voor de prijs van twee: klanten Carrefour zien geld twee keer van rekening gaan
Flink wat klanten van Carrefour kwamen tot een onaangename vaststelling. De boodschappen die ze afgelopen zaterdag deden, hebben ze dubbel betaald. Hoe dat kon gebeuren, is voorlopig nog niet duidelijk. Carrefour laat weten dat iedereen snel z'n geld terugkrijgt.
Lees verder

Nafi Thiam plant geen zevenkamp voor Spelen: "Tijd en energie om technisch te verbeteren op individuele proeven"
Voor het eerst in haar carrière als profatlete trekt Nafi Thiam naar een kampioenschap zonder zevenkamp in de benen. Trainingen en individuele competities moeten volstaan om in Tokio haar olympische titel te verdedigen.
Lees verder

Tweede biedingsronde Boekenbeurs levert één geldig bod op
Er is een bod uitgebracht op de activiteiten van Boek.be, de organisator van de Boekenbeurs. Dat bevestigt gerechtsmandataris Nathalie Vermeersch maandag na het aflopen van de tweede biedingstermijn. Details over het bod of de bieder worden niet vrijgegeven.
Lees verder

LIVE. Milan moet dubbele achterstand goed zien te maken, Saelemaekers op het uur naar de kant
• Stadio Olimpico
Lees verder

Ruim 20 miljoen Amerikanen erbij in 10 jaar tijd en dat is goed nieuws voor de Republikeinen
De Verenigde Staten telden vorig jaar officieel 331,5 miljoen inwoners, ongeveer 23 miljoen meer dan in 2010. Dat blijkt uit de tienjaarlijkse volkstelling in de Verenigde Staten, en dat heeft gevolgen voor de samenstelling van het parlement.
Lees verder

LIVE. 1-1 dankzij Castagne! Rode Duivel schiet piekfijn binnen
• Premier League • King Power Stadium • Ref: Graham Scott • Hoeveel Belgen in actie?
Lees verder

Antwerps onderonsje in Duitsland: Kim Huybrechts schakelt Dimitri Van den Bergh uit
De Belgische darters hebben maandag in het Duitse Niedernhausen geen hoge ogen gegooid op het elfde toernooi in het Players Championship. Kim Huybrechts (PDC-38) schakelde in de tweede ronde in een Antwerps onderonsje Dimitri Van den Bergh (PDC-9) met 6-4 uit, maar had een ronde later geen verhaal tegen Rob Cross (PDC-5). De wereldkampioen van 2018 won met 6-1.
Lees verder

Football Talk. Boete voor Lukaku en Zlatan na opstootje - San José verlaat Eupen, ex-smaakmaker als opvolger?
De Italiaanse voetbalbond heeft het onderzoek naar het akkefietje tussen Romelu Lukaku en Zlatan Ibrahimovic in de bekerwedstrijd tussen Inter en AC Milaan afgerond. Beide spelers en hun clubs kwamen er met een boete vanaf. Ibrahimovic moet 4.000 euro ophoesten, Lukaku 3.000. Hun clubs worden medeverantwoordelijk geacht. Milan moet daarom 2.000 euro betalen, Inter 1.250.
Lees verder