Doorgaan naar hoofdcontent

Moeskroen en KV Oostende krijgen een buis van de licentiecommissie

HLN
Moeskroen en KV Oostende krijgen een buis van de licentiecommissie
Hoe zal het Belgische profvoetbal er volgend seizoen uitzien? De licentiecommissie laat vandaag weten wie zijn licentie (niet) krijgt. Hieronder een overzicht van de clubs die bekend maakten hun proflicentie behaald te hebben. Moeskroen liet al weten dat ze hun licentie niet in de wacht konden slepen.
Lees verder

Bekijk hier de 'Hotel Transylvania'-kortfilm 'Monster Pets'
Deze zomer speelt de vierde 'Hotel Transylvania'-film in de bioscopen (als die - hopelijk - weer open zijn, tenminste). In afwachting daarvan komt Sony nu al met een kortfilmpje rond de filmreeks: 'Monster Pets'.
Lees verder

LIVE. Courtois en co opgeschrikt op weg naar Anfield: bus bekogeld, raam sneuvelt
• Terugwedstrijd kwartfinales CL • Anfield • Aftrap: 21u • Real Madrid won de heenmatch met 3-1
Lees verder

"Wij gaan niet open op 8 mei!" Chefkok Alex Verhoeven (32) houdt zijn horecazaken gesloten ondanks versoepelingen
"Waar de overheid geen knopen durft door te hakken doen wij dat wel: wij gaan niet open op 8 mei! Wij kiezen voor kwaliteit en topservice en dat kan enkel wanneer we volledig openen. Voor ons geen domme beslissingen en halfslachtige compromissen." Chefkok Alex Verhoeven (32) liet voor één keer zijn frustraties de vrije loop. Ook bij andere horecazaken zoals Haut Ru en DE Jachthoorn in Hoogstraten klinkt er vertwijfeling.
Lees verder

"Wij gaan niet open op 8 mei!" Chefkok Alex Verhoeven (32) houdt zijn horecazaken dicht, ook al mogen ze binnenkort open
"Waar de overheid geen knopen durft door te hakken doen wij dat wel: wij gaan niet open op 8 mei! Wij kiezen voor kwaliteit en topservice en dat kan enkel wanneer we volledig openen. Voor ons geen domme beslissingen en halfslachtige compromissen." Chefkok Alex Verhoeven (32) liet voor één keer zijn frustraties de vrije loop. Ook bij andere horecazaken zoals Haut Ru en De Jachthoorn in Hoogstraten klinkt er vertwijfeling.
Lees verder

"Wij gaan niet open op 8 mei!" Chef-kok Alex Verhoeven (32) houdt zijn horecazaken dicht, ook al mogen ze binnenkort open
"Waar de overheid geen knopen durft door te hakken doen wij dat wel: wij gaan niet open op 8 mei! Wij kiezen voor kwaliteit en topservice en dat kan enkel wanneer we volledig openen. Voor ons geen domme beslissingen en halfslachtige compromissen." Chef-kok Alex Verhoeven (32) liet voor één keer zijn frustraties de vrije loop. Ook bij andere horecazaken zoals Haut Ru en De Jachthoorn in Hoogstraten klinkt er vertwijfeling. Al zijn er ook zeker positieve geluiden te horen in Beerse, Turnhout en Hoogstraten bij Brasserie Flor, Louis en De Gelmel.
Lees verder

833 miljoen euro opgehaald: voldoende giften voor restauratie Notre-Dame van Parijs, die in 2024 heropent
De Franse minister van Cultuur Roselyne Bachelot heeft in de Senaat gezegd dat de nationale en internationale inschrijving voor de restauratie van de Notre-Dame in Parijs voldoende heeft opgebracht en dat de kathedraal "in 2024 heropend wordt". Bachelot keerde maandag naar het ministerie van Cultuur terug na een opname in het ziekenhuis wegens COVID-19.
Lees verder

Elke in tranen na een moeilijke roosceremonie in 'De Bachelorette'
Tijdens de roosceremonie in 'De Bachelorette' is de spanning te snijden. Er vallen nog vier rozen te verdelen. Aan Elke om weer een harde keuze te maken en deze is zeker niet makkelijk. Het afscheid valt Elke zwaar, ze wil even weg van de andere mannen en zoekt troost bij het productieteam achter de schermen.
Lees verder

'Fast & Furious 9' vanaf 14 juli in Belgische bioscopen
Het negende deel van de succesvolle 'Fast & Furious'-serie zal vanaf 14 juli in de Belgische bioscopen te zien zijn. Dat heeft distributeur Universal Pictures vandaag laten weten. Als onze zalen dan weer open zijn, wordt het één van de eerste grote Amerikaanse blockbusters die we kunnen gaan bekijken.
Lees verder

Ondanks zaak-Penninckx: KV Mechelen haalt licentie voor volgend seizoen "met glans"
KV Mechelen heeft zijn licentie voor het seizoen 2021-2022 beet. De zaak rond hoofdaandeelhouder Dieter Penninckx stak dus geen stokken in de wielen. "De solide werking van de club staat daar boven", aldus CEO Frank Lagast.
Lees verder

Evenementensector ziet lichtpuntje aan het einde van de tunnel
De Crisiscel Cultuur, die de cultuur- en evenementensector vertegenwoordigt, is tevreden dat het Overlegcomité woensdag niet alleen versoepelingen, maar ook duidelijke parameters aangekondigd heeft. "Ze vormen een lichtpunt op de weg naar vrijheid, maar vooral naar heropening van de sector", zegt Frederik Sioen, zanger, muzikant en spreekbuis van de Crisiscel. Ondertussen werkt de Crisiscel samen met virologen en het coronacommissariaat om volgende week zelf een exitplan voor de cultuur- en evenementensector op tafel te kunnen leggen.
Lees verder

INTERVIEW. Horecabaas Matthias De Caluwe werd niet vrolijk van Overlegcomité: "Enige zekerheid die wij krijgen is dat er geen zekerheid is"
Nog 23 keer slapen en we kunnen weer een terrasje doen. Zou het? Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen, weet het ook niet. "Maar de situatie is dramatisch en de nood is heel hoog", aldus een bezorgde De Caluwe in een interview over de nieuwe coronaversoepelingen. "We willen een 'reboost'-plan voor de sector."
Lees verder

KIJK LIVE. Kan Dortmund Manchester City verrassen in return?
• Terugwedstrijd kwartfinales (City won de heenmatch met 2-1) • Signal Iduna Park • Aftrap: 21u • De wedstrijd is LIVE te bekijken bij VTM2 en HLN.be
Lees verder

LIVE. Liverpool gered door de paal, Courtois pakt uit met twee reddingen
• Terugwedstrijd kwartfinales CL • Anfield • Aftrap: 21u • Real Madrid won de heenmatch met 3-1
Lees verder

KIJK LIVE. Bellingham zet Dortmund op voorsprong, De Bruyne knalt een schicht tegen de lat
• Terugwedstrijd kwartfinales (City won de heenmatch met 2-1) • Signal Iduna Park • Aftrap: 21u • De wedstrijd is LIVE te bekijken bij VTM2 en HLN.be
Lees verder

LIVE. Redding Courtois! Meteen grote kans voor Liverpool, Salah laat 1-0 liggen
• Terugwedstrijd kwartfinales CL • Anfield • Aftrap: 21u • Real Madrid won de heenmatch met 3-1
Lees verder

Royals delen hartverwarmende foto's van Philip met zijn achterkleinkinderen
De Britse royals hebben verschillende foto's van prins Philip gedeeld, waarop hij te zien is met zijn achterkleinkinderen. "We willen hem herinneren als vader, grootvader en overgrootvader."
Lees verder

Getuige verdediging beweert dat George Floyd stierf door hartfalen en uitlaatgassen
Een medische expert die vandaag getuigde in het proces tegen Derek Chauvin, de politieagent die beschuldigd wordt van de moord op George Floyd, vertelde dat hij ervan overtuigd is dat het overlijden van de man het gevolg was van een hartaandoening. David Fowler, een gepensioneerde lijkschouwer uit Maryland, stelde dat de uitlaatgassen van de politiewagen waarnaast Floyd tegen de grond werd gedrukt, mogelijk ook bijdroegen tot zijn overlijden.
Lees verder

Tempo gaat verder de hoogte in: nu gemiddeld meer dan 62.000 vaccinaties per dag in België
Elke dag worden er nu gemiddeld meer dan 62.000 vaccins toegediend in België. Dat blijkt uit de meest recente update van de vaccinatiecijfers van Sciensano vanavond. In totaal kregen tot en met gisteren 1.986.064 inwoners minstens één prik van een van de drie beschikbare vaccins.
Lees verder

Ophef in de States: 'The Bachelor'-ster komt uit de kast
De Amerikaanse tv-wereld staat in rep en roer, want Colton Underwood (29), die te zien was in het 23ste seizoen van 'The Bachelor', is uit de kast gekomen als homo. Dat terwijl hij in 2019 nog een grote groep vrouwen liet strijden om zijn hart naar aanleiding van het programma.
Lees verder