Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 25 april 2021

Moeder van ontvoerd Frans meisje uitgeleverd door Zwitserland en aangeklaagd

Moeder van ontvoerd Frans meisje uitgeleverd door Zwitserland en aangeklaagd

De moeder van de Franse Mia Montemaggi, die opdracht gaf tot de ontvoering van het achtjarige meisje, werd vrijdag in Nancy aangeklaagd nadat Zwitserland haar aan Frankrijk had uitgeleverd. Dat heeft het parket bekendgemaakt.

Lees verder

Drone maakt kleurrijke beelden van tulpenvelden in volle bloei

De wereldberoemde Nederlandse tulpenvelden staan in bloei. Een drone kon de speelse patronen filmen die de miljoenen bloemen in talrijke kleuren vormen. Bekijk de beelden in bovenstaande video.

Lees verder

Renault beperkt snelheid van auto's tot 180 kilometer per uur

CEO Luca de Meo maakte vrijdag tijdens de algemene vergadering van de groep Renault bekend dat het de snelheid van zijn nieuwe wagens wil beperken tot 180 kilometer per uur. Het Zweedse Volvo deed het de Franse autobouwer al voor.

Lees verder

Tiger Woods op krukken na auto-ongeval: 'Herstel verloopt langzaam'

De Amerikaanse golfer Tiger Woods, die eerder dit jaar zwaargewond raakte bij een ongeluk met zijn auto, heeft vrijdag op Instagram een foto van zichzelf getoond. Daarop is hij met krukken en een brace om zijn rechteronderbeen te zien, vergezeld van zijn hond.

Lees verder

Superjacht van 93 meter lang wringt zich door Nederlandse kanalen

Midden april werd heeft een fotograaf indrukwekkende beelden kunnen maken van een luxejacht dat door Nederlandse binnenwateren vervoerd werd. De mastodont van bijna honderd meter lang werd vakkundig door de smalle kanalen geloodst.

Lees verder

Geen leeftijdsbeperking voor Janssen-vaccin, AstraZeneca voor 41-plussers

Tijdens de Interministeriële Conferentie (IMC) vandaag zijn de ministers van Volksgezondheid in België overeengekomen dat het Janssen-vaccin voor alle leeftijdscategorieën gebruikt zal worden. Dat meldt Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) op Twitter. Daarnaast verlaagt het IMC de leeftijdsgrens voor het AstraZeneca-vaccin tot 41 jaar.

Lees verder

Brand Brecht | Hoe kon een oefening van Defensie zoveel natuurgebied verwoesten?

De brand in Brecht ontstond op een schietbaan van Defensie in Brecht, te midden een natuurgebied. Waarom wordt er net daar geoefend en hoe komt het dat de schade zo groot is?

Lees verder

Brusselaar gaat de wereld rond met kunstproject en 'alternatief mondmasker'

De Brusselaar Alain Verschueren gaat de wereld rond. De kunstenaar en sociaal werker ontwierp een bijzonder en een groen 'alternatief' voor een mondmasker: een draagbare serre vol geurige kruiden. Daarmee haalt Verschueren ook de internationale media, van Frankrijk tot New York en zelfs de Verenigde Arabische Emiraten. 'Ik vind de opgelegde coronamaatregelen niet erg leuk', aldus de kunstenaar, die benadrukt dat hij een kunstwerk heeft ontworpen. 'Dus wandel ik zo rond in plaats van met een mondmasker.'

Lees verder

Tihange 2 valt opnieuw uit bij opstart

Kernreactor Tihange 2 levert zaterdag opnieuw geen elektriciteit, enkele uren nadat de centrale werd heropgestart. Er is een nieuw technisch mankement opgedoken.

Lees verder

Duitse turnsters dragen lange broeken op EK als statement tegen seksisme

Opvallend beeld donderdag op de openingsdag van het EK turnen in Basel: de Duitse Sarah Voss droeg een turnpak met lange mouwen én lange pijpen in plaats van de gewoonlijke pakjes zonder broekspijpen. Vrijdag zouden haar collega's Elisabeth Seitz en Kim Bui haar voorbeeld volgen. Zo willen ze een statement maken tegen seksisme.

Lees verder

Geen Pidcock in Luik-Bastenaken-Luik na val in Waalse Pijl

Tom Pidcock (Team Ineos-Grenadiers) zal niet aan de start komen van Luik-Bastenaken-Luik. De Britse renner heeft nog te veel last van zijn val in de Waalse Pijl, maakte zijn team zaterdag bekend. Eddie Dunbar wordt zijn vervanger zondag.

Lees verder

Elise Mertens vlot naar de finale van het WTA-toernooi in Istanboel

Elise Mertens (WTA 17) heeft zich op het graveltoernooi van Istanboel geplaatst voor de finale. In de halve finale was Mertens in twee sets te sterk voor de Russische Veronika Kudermetova (WTA 29). De setstanden waren 6-1 en 6-4.

Lees verder

Theo Francken en vier andere kopstukken leiden N-VA naar 2024

De N-VA heeft de contouren vastgelegd van een groot ideologisch partijcongres in 2023. Voorzitter Bart De Wever schuift daarvoor vijf thema's en evenveel coördinerende kopstukken naar voor.

Lees verder

Biden erkent Armeense genocide

Joe Biden heeft zaterdag de Armeense genocide erkend. Hij is de eerste Amerikaanse president die het woord 'genocide' gebruikt om de dood van anderhalf miljoen Armeniërs in 1915 te omschrijven.

Lees verder

Intern onderzoek Fedasil in opvangcentrum Jalhay

Fedasil kondigt zaterdag aan dat er een intern onderzoek zal plaatsvinden in het opvangcentrum van Jalhay. Het onderzoek komt er na een publicatie van het 'Collectif Migrations Libres' waarin de kwaliteit van de opvang in vraag wordt gesteld.

Lees verder

Dinsdag al testevenement in Antwerpen

Dinsdag wordt in Antwerpen een testevenement georganiseerd. Dat laten minister van Toerisme Zuhal Demir en Toerisme Vlaanderen zaterdag weten.

Lees verder

Vierde persoon opgepakt in onderzoek naar dodelijke steekpartij in Rambouillet

In Frankrijk is zaterdag een vierde persoon opgepakt in het onderzoek naar de dodelijke aanval op een politieagente in Rambouillet. Het zou om een familielid van de dader gaan. In zijn woning in Seine-Saint-Denis vond een huiszoeking plaats.

Lees verder

'Nudo Mixteco' wint MOOOV Filmfestival

'Nudo Mixteco' van de Mexicaanse regisseuse Angelez Cruz wint de juryprijs van het Belgische MOOOV Filmfestival. Het jaarlijkse festival, dat deze keer virtueel moest verlopen, richt zich op onafhankelijke filmproducties, documentaires en wereldcinema.

Lees verder

Zwak Bayern moet titelfeest nog even uitstellen na nederlaag

Bayern München heeft zaterdag een 2-1-nederlaag geleden op het veld van Mainz. Der Rekordmeister kon de titel pakken, maar werd in de eerste helft weggeblazen door de thuisploeg. Ondanks de nederlaag behoudt Bayern wel een voorsprong van tien punten op Leipzig, dat vandaag in actie komt tegen Stuttgart. Dortmund won dan weer van Wolfsburg na een tweeklapper van Haaland.

Lees verder

Alle cijfers stagneren, 875 mensen patiënten op intensieve zorg

Een daling heeft zich voorlopig nog niet ingezet. Zowel het aantal nieuwe besmettingen, ziekenhuisopnames als overlijdens blijven op hetzelfde (hoge) niveau, zo blijkt zondagochtend uit de voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.

Lees verder

Politie zet pepperspray in tegen jongeren op Scheldekaaien, één agent gewond

Aan de Scheldekaaien in Antwerpen is de situatie zaterdagavond uit de hand gelopen. Enkele honderden jongeren hadden zich ter hoogte van de De Gerlachekaai verzameld. Toen de politie rond 22 uur tussenbeide wilde komen, verzetten enkele jongeren zich en bekogelden de politie met flessen. Dat wordt ons bevestigd door de politie.

Lees verder

Hoe populair zijn de Britse royals nog, en wat met de troonopvolging?

Het overlijden van prins Philip, de man van Queen Elizabeth, confronteert de Britten met het besef dat de koningin niet eeuwig op de troon zal blijven zitten. In de populariteitspeilingen steekt de Queen, die ondertussen 95 is geworden, er met kop en schouders bovenuit. Maar hoe populair is de rest van de familie nog?

Lees verder

Weerbericht | Droge dagen in het vooruitzicht

Regenjas en paraplu kunnen gerust nog even in de kast blijven. De komende dagen valt er geen druppel uit de lucht.

Lees verder

Een op de drie bedrijven volgt coronaregels niet, telewerk wel beter gerespecteerd

Een op de drie ondernemingen overtreedt de coronamaatregelen. Het telewerk wordt wel goed opgevolgd. Dat schrijft De Zondag op basis van nieuwe cijfers die werden vrijgegeven door Vlaams minister van Werk en Economie Hilde Crevits (CD&V).

Lees verder