Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 30 april 2021

Minstens 44 doden nadat paniek uitbreekt bij bedevaart in Israël

HLN
Minstens 44 doden nadat paniek uitbreekt bij bedevaart in Israël
In Noord-Israël zijn vandaag minstens 44 doden gevallen nadat paniek was uitgebroken tijdens een drukbezocht religieus feest. Dat meldt persbureau Reuters op basis van de hulpdiensten en medische bronnen. Er zouden zeker 150 personen met verwondingen naar het ziekenhuis zijn gebracht. Premier Benjamin Netanyahu noemde de gebeurtenis "een zware ramp".
Lees verder

BAFTA-winnaar Noel Clarke door 20 vrouwen beschuldigd van wangedrag, prijs moet ingeleverd worden
De Britse filmmaker en acteur Noel Clarke wordt door twintig vrouwen beschuldigd van onder meer seksueel wangedrag. De Britse krant The Guardian sprak met vrouwen die met hem werkten en beweren tussen 2004 en 2019 vervelende ervaringen met hem hebben meegemaakt.
Lees verder

Wat een ravage: dit huurhuis werd amper 8 maanden bewoond door jong gezin
Je zou het amper geloven, maar dit huurhuis werd bewoond door een jong gezin. Ze woonden er amper 8 maanden, maar het huis ligt erbij als een stort. Jimmy en zijn team nemen in 'De Vuilste Jobs Van Vlaanderen' de taak op zich om het huis weer toonbaar te maken.
Lees verder

ONZE OPINIE. Eerder dan vallen, is stagneren de ergste uitkomst
Alexander De Croo (Open Vld) maakt op de Olympische Spelen van 2024 kans op goud op de evenwichtsbalk. Zo vaak zal hij de komende jaren moeten laveren tussen links en liberaal. De eerste oefening over het loonoverleg zorgde al voor moeilijkheden. De sociale partners gooiden de handdoek in de ring, vervolgens riepen socialisten en liberalen: en garde! Schermen is een aparte discipline op de Spelen.
Lees verder

INTERVIEW. "Tegen vrouw van Patrick Janssens zei ik ronduit 'bemoei u niet met mijn boîte'": Eddy Baelemans (65) leidde Antwerpse politie in woelige tijden
De Antwerpse politie neemt afscheid van één van de kleurrijkste figuren van de voorbije decennia: Eddy Baelemans. Hij werd tegen wil en dank korpschef tijdens de Visacrisis, loodste de politie door een woelige periode met dramatische incidenten zoals de racistische moorden van Hans Van Themsche. Moegetergd door de bemoeienissen van burgemeester Patrick Janssens stapte hij over naar de politiek. Dat avontuur mislukte. En dan moest hij nog corona krijgen.
Lees verder

INTERVIEW. "Tegen de vrouw van Patrick Janssens zei ik ronduit 'bemoei u niet met mijn boîte'": Eddy Baelemans (65) leidde Antwerpse politie in woelige tijden
De Antwerpse politie neemt afscheid van één van de kleurrijkste figuren van de voorbije decennia: Eddy Baelemans. Hij werd tegen wil en dank korpschef tijdens de visacrisis en loodste de politie door een woelige periode met dramatische incidenten zoals de racistische moorden van Hans Van Themsche. Moegetergd door de bemoeienissen van burgemeester Patrick Janssens stapte hij over naar de politiek. Dat avontuur mislukte. En dan moest hij nog corona krijgen. Zijn verhaal.
Lees verder

Ivan Leko kijkt vanuit Shanghai uit naar play-offs: "Dat Antwerp erbij is, is echt bíg"
Hij mag dan wel 9.000 kilometer ver zitten, dat belet Ivan Leko (43) niet om, vanuit Shanghai, samen met ons af te tellen naar de start van de Champions' play-offs. Vanavond begint zijn ex-club, Antwerp eraan. Maar was de Great Old er zonder Leko wel bij geraakt? "Ik ben fier op wat we bereikt hebben."
Lees verder

Pidcock na het veldrijden en de klassiekers ook ambitieus in mountainbike: "Ik heb ze getoond wat ik kan"
Na het veldrijden, de klassiekers. Na de klassiekers: mountainbike. Tom Pidcock (21) begint dit weekend al aan deel drie van het nieuwe wielerseizoen. In Leukerbad neemt hij deel aan de eerste wedstrijd van de Swiss Bike Cup. De Brabantse Pijl winnen was mooi en tweede worden in de Amstel voelt nog altijd zuur. Maar toch: "Ik heb ze wel getoond wat ik kan."
Lees verder

Openheid hielp John Legend bij verwerken verlies zoontje
John Legend is blij dat hij en zijn vrouw Chrissy Teigen direct open zijn geweest over het verlies van hun zoontje Jack, die in september dood werd geboren. Het heeft hen geholpen om de klap beter te verwerken en om het thema bespreekbaar te maken.
Lees verder

Vier ex-Gouden Schoenen begrijpen beslissing niet om Refaelov te weren uit play-offs: "Antwerp moet nu niet kleinzielig doen"
In januari triomfeerde Antwerp nog met Lior Refaelov als Gouden Schoen, maar nu zal hij de Great Old door een achterdeur verlaten – zonder nog de kans in de Champions' play-offs in schoonheid afscheid te nemen. Wij hoorden vier ex-Gouden Schoenen over de toch wel ongeziene beslissing. "Dit is belachelijk."
Lees verder

Ook stickeractie Rode Kruis lijdt onder corona: "Voorlopige verkoop op minder dan helft van voorbije jaren"
Nog tot en met 6 mei 2021 loopt de stickeractie van Rode Kruis-Vlaanderen. Om de actie op een coronaveilige manier te laten verlopen, verkopen Rode Kruisvrijwilligers geen stickers aan kruispunten maar kan je hen vinden op vaste standplaatsen in openlucht. Na één week levert dit echter nog niet het verhoopte resultaat op.
Lees verder

Antwerps schepen Nabilla Ait Daoud over Let's Go Urban: "Ik overwoog nooit ontslag te nemen"
Voormalig Antwerps schepen van Jeugd en huidig schepen van Cultuur Nabilla Ait Daoud (N-VA) heeft voor het eerst gereageerd op het dossier Let's Go Urban (LGU). In Gazet van Antwerpen ontkent Ait Daoud (44) dat ze door haar vermeende persoonlijke banden met LGU-oprichtster Sihame El Kaouakibi de vzw een voorkeursbehandeling gaf. Van opstappen wil ze niet weten. "Ik heb nooit overwogen om ontslag te nemen", zegt ze in de krant.
Lees verder

België dient vandaag herstelplan in bij Europese Commissie
"België gaat vandaag zijn herstelplan indienen bij de Europese Commissie en we zullen een van de eerste Europese landen zijn die dat doen." Dat heeft staatssecretaris voor Relance Thomas Dermine donderdag gezegd aan RTBF.
Lees verder

Harry schaamt zich over Oprah-interview, zegt royaltyexpert: "Hij was altijd al een heethoofd"
Prins Harry (36) zou spijt hebben van zijn interview met Oprah. Dat beweert Duncan Larcombe (49), auteur van het boek 'Harry: The Inside Story'. Hij heeft naar eigen zeggen een goede band met de prins. "Hij dacht er niet genoeg over na, en nu is het te laat."
Lees verder

Harry schaamt zich over Oprah-interview, zegt royaltyexpert: "Hij was altijd al een heethoofd, hij dacht er niet over na"
Prins Harry (36) zou spijt hebben van zijn interview met Oprah. Dat beweert Duncan Larcombe (49), auteur van het boek 'Harry: The Inside Story'. Hij heeft naar eigen zeggen een goede band met de prins. "Hij dacht er niet genoeg over na, en nu is het te laat."
Lees verder

Hamilton-Verstappen, het duel dat iedereen bezighoudt, behalve de twee heren zélf: "Ik hoef niks op te hypen"
Driftig wordt de titelstrijd tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen gepromoot door de Formule 1, de sport die eindelijk weer spannend is. De complete paddock praat eindeloos over het duel Hamilton-Verstappen, behalve de twee hoofdrolspelers. "Logisch dat ze dit doen, hoor. Maar ik hoef niks op te hypen."
Lees verder

Paul D'Hoore geeft beleggingsadvies: investeren in een vliegtuigbouwer, SPAC of shoppingcenters?
Beginnen met beleggen maar geen idee welke aandelen je nu het best koopt? Of zit je al op de beurs en ben je benieuwd in wat je momenteel het best investeert of wat je beter links laat liggen? Onze geldexpert Paul D'Hoore volgt de beursgang op de voet en tipt elke week drie aandelen waar je zeker wél of net niet moet in beleggen.
Lees verder

Kan je enkel een hoger loon krijgen bij promotie?
Wanneer kan je je baas om opslag vragen? Enkel bij een promotie? Of zijn er nog geschikte momenten om de stap naar de onderhandelingstafel te wagen en bij je baas naar meer inkomsten te hengelen? Jobat.be zet enkele nuttige inzichten op een rij.
Lees verder

Nieuwe teaser voor 'Dexter'-reboot
De reboot van 'Dexter', de populaire reeks over een seriemoordenaar, heeft een nieuwe teaser. Gezien fans zo ontevreden waren over het einde van de reeks, hebben de makers nu maar besloten om het opnieuw te proberen.
Lees verder

André Hazes ontroert fans met liedje voor zoon: "Kleine grote vriend, je gaat me vanaf nu minder zien"
De geschiedenis herhaalt zich: André Hazes (27) heeft samen met hitmaker John Ewbank een liedje geschreven voor zijn zoon. Het nummer klinkt als een brief vol verontschuldigingen aan het adres van 'Dreetje': "Mama heeft alles gegeven wat ze had, en ik deed ook mijn best, maar soms is willen niet genoeg."
Lees verder