Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 20 april 2021

Johnson & Johnson hervat vaccin-leveringen aan Europa na positief EMA-oordeel: 62.000 nieuwe dosissen voor België op...

HLN
Johnson & Johnson hervat vaccin-leveringen aan Europa na positief EMA-oordeel: 62.000 nieuwe dosissen voor België op komst
Het is nog niet duidelijk wanneer ons land zal beginnen met de toedieningen van het Johnson & Johnson-vaccin, na het positieve oordeel van het EMA vanmiddag. Wel zegt de producent dat de leveringen aan Europa worden hervat, België verwacht volgende week 62.400 nieuwe vaccins. Het Europees Geneesmiddelenagentschap is van mening dat de voordelen van vaccinatie duidelijk opwegen tegen de mogelijke neveneffecten. Het laat de combinatie van een trombose en een laag aantal bloedplaatjes wel in de bijsluiter opnemen als een mogelijke "erg zeldzame" bijwerking.
Lees verder

Johnson & Johnson hervat vaccin-leveringen aan Europa na positief EMA-oordeel: 62.000 nieuwe dosissen op komst
Het is nog niet duidelijk wanneer ons land zal beginnen met de toedieningen van het Johnson & Johnson-vaccin, na het positieve oordeel van het EMA vanmiddag. Wel zegt de producent dat de leveringen aan Europa worden hervat, België verwacht volgende week 62.400 nieuwe vaccins. Het Europees Geneesmiddelenagentschap is van mening dat de voordelen van vaccinatie duidelijk opwegen tegen de mogelijke neveneffecten. Het laat de combinatie van een trombose en een laag aantal bloedplaatjes wel in de bijsluiter opnemen als een mogelijke "erg zeldzame" bijwerking.
Lees verder

Vier ton aan rottende peren gesluikstort in Loons natuurgebied vlak bij dassenburcht: "Wie doet nu zoiets?"
Drie à vier ton rottende peren: ruim dat maar eens op. Het sluikstort werd door onbekenden achtergelaten langs de oude spoorwegbedding in Gotem. Bij de technische diensten krabben ze zich in het haar, want het fruit stinkt, is papperig en lokt horden insecten. Ook de vzw Natuurpunt Borgloon is bezorgd, want vlakbij ligt een dassenburcht.
Lees verder

Goffin stoot op cruise control door naar volgende ronde in Barcelona
David Goffin kende geen problemen in de tweede ronde van het ATP-toernooi in Barcelona. De 30-jarige Luikenaar won na iets meer dan een uur spelen met 6-2 en 6-4 tegen de Fransman Herbert. In de volgende ronde wacht de winnaar van het duel Khachanov - Norrie.
Lees verder

Cafésport dringt scholen binnen: "Darts is inclusief en leerrijk"
Het decennialang als cafésport gedoodverfde vogelpikken of darts verhuisde door toedoen van de lockdown en het internationale succes van Kim Huybrechts en Dimitri Van den Bergh van het café naar de garage en de woonkamer en verovert nu ook de school. In het Sint-Aloysiuscollege in Menen ploffen de pijltjes voorlopig enkel tijdens de middagpauze in het bord, volgend schooljaar zal darts deel uitmaken van de lessen lichamelijke opvoeding. "Maar darts kan ook in de lessen fysica en in taalvakken geïntegreerd worden."
Lees verder

'Genesis Noir' heeft de hele schepping als spelwereld
Een Jazz Age-driehoeksverhouding waaruit vervolgens een heel universum ontstaat: je zou het niet zeggen wanneer je alleen op de extreem sobere graphics let, maar Genesis Noir is een game met kosmische ambities.
Lees verder

Al 4,4 miljoen vaccindosissen verspild in India
Sinds het begin van de vaccinatiecampagne zijn in India al zeker 4,4 miljoen vaccindosissen verloren gegaan. Het totale aantal prikjes dat uitgedeeld werd, schommelt rond de honderd miljoen. Dat blijkt uit gegevens van het ministerie van Volksgezondheid. De precieze reden voor die grote verspilling is niet duidelijk. Verschillende staten klagen intussen over een tekort aan vaccins.
Lees verder

Ook Guillaume Van Keirsbulck vindt alsnog onderdak bij Alpecin-Fenix
Na eerder Julien Vermote heeft ook Guillaume Van Keirsbulck nog een contract gekregen bij Alpecin-Fenix. De 30-jarige renner zat de voorbije maanden zonder werkgever, nadat CCC werd opgedoekt. Anders dan onder anderen Greg Van Avermaet kon Van Keirsbulck niet meteen ergens anders een contract versieren. Hij bleef wel trainen en krijgt nu dus een kans om zich te bewijzen van de broers Roodhooft. Van Keirsbulck reed eerder ook jarenlang voor de ploeg van Patrick Lefevere en Wanty Groupe Gobert.
Lees verder

Kranten beschuldigen zoon (20) Beppe Grillo van groepsverkrachting, woedende komiek schreeuwt onschuld uit
Eén van de zonen van Beppe Grillo, de oprichter van de populistische Vijfsterrenbeweging, wordt in Italiaanse media ervan beschuldigd deel te hebben genomen aan een groepsverkrachting in 2019. De bloggende komiek beweert al tierend in een inmiddels virale video dat zijn zoon Ciro (20) onschuldig is. Noch Ciro, noch zijn drie vrienden, zijn vooralsnog aangeklaagd.
Lees verder

Livestreamconcert Marc Anthony eindigt in mineur
Fans van Marc Anthony (52), de ex van Jennifer Lopez, hadden niet het beste weekend. De zanger gaf zaterdag normaal gezien een livestreamconcert. Maar de sfeer sloeg snel om toen bleek dat fans het optreden niet konden bekijken.
Lees verder

COLUMN. Winnie uit 'Blind Getrouwd': "De kandidaten moeten niet verliefd zijn, ze moeten verder denken dan die 7 weken"
Na de vroegtijdige exit van vijftigers Veerle en Sven in Blind Getrouwd, is het tijd voor de beslissingsmomenten van de andere drie koppels. Afgelopen zondag zagen we al hoe het water tussen Dave en Hanne te diep bleef om hun relatie verder te zetten. Geen verrassing voor Winnie Bogaerts (29), die vorig seizoen wél met succes gekoppeld werd aan Jonah Hulselmans (net 32). In haar column geeft ze elke week haar heldere kijk op de kandidaten van het huidige seizoen. "Hanne en Dave hebben te veel op hun verschillen gefocust."
Lees verder

Regi verplaatst optreden in het Sportpaleis naar 30 oktober: "OT en Jake Reese hebben hun aanwezigheid alvast bevestigd"
'Regi – Kom Wat Dichterbij': het ging op 1 mei 2021 een groots feest worden. Maar Regi moet zijn eerste solo-concert voor een vol Sportpaleis verplaatsen. De huidige context laat zo'n feest voorlopig niet toe. Eeuwige optimist Regi blijft echter strijdvaardig: "Ik ben en blijf positief en samen met organisator PSE Belgium gingen we op zoek naar een nieuwe datum en dat wordt zaterdag 30 oktober."
Lees verder

Al 15.000 mensen op reservelijst gevaccineerd
Van de ruim 610.000 mensen die zich hebben geregistreerd op de reservelijst voor een coronavaccin, hebben er al 15.000 een inenting gekregen. Dat heeft minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) gezegd in de Kamer.
Lees verder

Jongeren lokken 17-jarig meisje naar lokalen van VZW J@M en verkrachten haar: drie verdachten aangehouden
Het gerecht in Mechelen onderzoekt samen met de lokale recherche van de politiezone Mechelen-Willebroek een groepsverkrachting van een 17-jarig meisje. De feiten vonden plaats in de lokalen van de VZW J@M langs de Abeelstraat in Mechelen-Zuid. Volgens bronnen zou één van de verdachten de sleutels van de lokalen hebben kunnen bemachtigen.
Lees verder

Klimparken mogen wel degelijk open
Avonturen- en klimparken mogen in hun buitengedeelten wel degelijk volk ontvangen. Dat wordt verduidelijkt in een update van de "veelgestelde vragen" over het coronavirus.
Lees verder

Opluchting voor Man City en Rode Duivels: Kevin De Bruyne loopt geen grote schade op aan enkel
Positief nieuws over Kevin De Bruyne (29). De sterkhouder van Manchester City en de Rode Duivels liep geen grote schade op aan de enkel en zou snel weer beschikbaar zijn.
Lees verder

Zoek de zeven verschillen: dit is de dubbelgangster van Rihanna
De naam Priscila Beatrice zegt u misschien niet meteen iets, maar als je de vrouw ziet, dan zou je denken dat ze Rihanna is. De 29-jarige influencer uit Brazilië lijkt als twee druppels water op de wereldster. De 'Umbrella'-zangeres is zelf ook onder de indruk en reageerde nu op één van haar filmpjes.
Lees verder

LIVE. Chelsea-fans uiten in aanloop naar match tegen Brighton hun ongenoegen over Super League
• Premier League • Stamford Bridge • Toont Trossard zich? • Aftrap: 21u
Lees verder

Biden bidt voor "juiste vonnis" in proces dood George Floyd: "Bewijs is overweldigend"
De Amerikaanse president Joe Biden vindt het bewijs in de zaak rond de dood van de zwarte George Floyd overweldigend. Hij zei te bidden voor het juiste vonnis.
Lees verder

Petitie tegen Netflix-realityshow voor Bachelor-deelnemer Colton Underwood
Ruim 25.000 mensen hebben een petitie getekend waarin Netflix gevraagd wordt de plannen voor een realityshow rond Colton Underwood (29) te schrappen. De deelnemer van 'The Bachelor' en spin-offseries van die show kwam vorig jaar onder vuur te liggen omdat hij zijn ex zou hebben gestalkt.
Lees verder