Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 23 april 2021

In 2018 won Standard laatste beker tegen... Racing Genk: historisch koud, historisch vuil, historisch saai

HLN
In 2018 won Standard laatste beker tegen... Racing Genk: historisch koud, historisch vuil, historisch saai
De laatste trofee van Standard. Op een volle Heizel tegen Racing Genk. Een reconstructie van de Luikse bekertriomf drie jaar geleden.
Lees verder

Waarom virtual reality absoluut een game als 'Resident Evil 4' nodig heeft
Na de aankondiging dat horrorklassieker Resident Evil 4 een vr-editie krijgt, kwam er eindelijk nog eens wat enthousiasme over gamen in virtual reality. Voorbeelden uit het verleden bewezen al dat één titel een flink verschil kan maken. Helaas is de malaise over vr zo groot dat er zo nog veel meer nodig zullen zijn om de technologie ooit mainstream te maken.
Lees verder

Justin Theroux had alle aandacht voor relatie met Jennifer Aniston niet zien aankomen
Justin Theroux (49) was verbaasd dat hij zoveel aandacht kreeg toen bekend raakte dat hij een koppel vormde met Jennifer Aniston (52). Dat vertelt hij in een interview in 'Sunday Today'.
Lees verder

Jack Osbourne bereikt mijlpaal: 18 jaar zonder drank en drugs
Mooi nieuws voor Jack Osbourne. De 35-jarige zoon van Ozzy en Sharon liet via Instagram weten inmiddels al 18 jaar geen drank of drugs meer te gebruiken.
Lees verder

Biostatisticus Kurt Barbé: "Begin juni pas een constant dalingsritme van de cijfers"
Het Overlegcomité heeft beslist dat de terrassen weer open gaan op 8 mei, maar de eerdere voorwaarde dat het aantal personen op intensieve zorg onder de kaap van de 500 moet liggen vervalt. Volgens de laatste analyse van VUB-biostatisticus Kurt Barbé halen we die kaap ten vroegste op 18 mei en meer dan waarschijnlijk echt begin juni. Het dalingsritme is volgens hem op dit moment nog veel te traag om echt al van verdere versoepelingen te kunnen spreken.
Lees verder

Willy Sommers, Kato en Guy Swinnen over de voorzichtige versoepeling: "Dit is een begin, hopelijk volgt er meer"
"Eindelijk," zucht Willy Sommers (68). Het overlegcomité heeft een beetje zon in zijn hart gelaten, vanaf juni mag hij opnieuw voor 200 mensen optreden. Een gat in de lucht spring hij niet, daarvoor is het lichtpuntje nog te klein. Ook Kato (29), die Starlings wordt als je er Tom Dice bij telt, hoopt dat er vanaf juli méér mag. Guy Swinnen (61), het gewezen opperhoofd van The Scabs, is voorzichtiger. Hard times durft hij nooit uit te sluiten: "Ik heb geleerd niet te veel te hopen, zo ben ik ook niet snel teleurgesteld." Drie podiumartiesten over het perspectief, of het gebrek daaraan, dat ze pas hebben gekregen.
Lees verder

Genoeg jojo geweest: Hazard klaar om binnen 11 dagen te excelleren in 'Garden of Eden', mét nieuwe haarsnit
De weg naar de tuin van Eden is er één in horten en stoten. Optrekken en af en toe weer afremmen. Na een jojo-jaar van vallen en hervallen maakt Eden Hazard (30) zich op voor de zoveelste comeback. Op gevoel. En met de tondeuse.
Lees verder

Ceferin waarschuwt Real en co opnieuw: "Ze moeten kiezen tussen Super League en Champions League"
De Super League-storm is wat gaan liggen, maar dat wil niet zeggen dat UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin alles zomaar vergeten is. De Sloveen stuurde in een gesprek met AP nog maar eens een waarschuwing uit richting Real Madrid en co.
Lees verder

Verkest (15) haalt top 10 in allroundfinale bij debuut "Ik dacht: 'Nerveus zijn is niet nodig, Jutta'"
Van derde reserve naar tiende in de allroundfinale: Jutta Verkest zorgde voor dé stunt op het EK artistieke gymnastiek in Basel. En dat op haar 15de en bij haar EK-debuut.
Lees verder

Eventsector woedend rond gebrek perspectief zomermaanden: "Dit voelt als een linkse, een rechtse en nog een knietje erbij"
Voorzichtige versoepelingen voor (buiten)evenementen in mei en juni en nog geen beslissing voor de zomermaanden. De eventsector had op véél meer gerekend en voelt zich koud gepakt. "Dit voelt als een linkse, een rechtse en nog een knietje bij. Het getuigt van een totale minachting voor 80.000 mensen die al veertien maanden geduld en respect hebben getoond", zegt Jan Van Esbroeck, CEO van de Sportpaleis Group
Lees verder

Man met levenslang rijverbod vlucht met zoon (9) in de wagen weg van politie: "Zelfs spijkermat hield hem niet tegen"
De politiezone's Rupel én Hekla hebben er een waanzinnige achtervolging doorheen de Rupelstreek opzitten. Vrijdag merkte de politie een man uit Aartselaar op met een levenslang rijverbod. Op het moment dat de politie hem wilde controleren, sloeg hij op de vlucht. Mét zijn kind (9) naast hem in de auto.
Lees verder

Vlaamse bouwmeester wil af van straten vol geparkeerde auto's
De Vlaamse bouwmeester Erik Wieërs heeft vrijdag zijn ambitienota 'Kansen scheppen voor ontmoeting' voor de periode tussen 2020 en 2025 voorgesteld. "Als je toekomstbestendig wil bouwen, is het niet verstandig de toevallige functie die het gebouw nu heeft, de vorm te laten bepalen", zei Wieërs op de gelivestreamde voorstelling van zijn ambitienota.
Lees verder

'NieR Replicant ver.1.22474487139….' is hemelse game met een paar duivelse stekels
NieR Replicant ver.1.22474487139…. mag dan een van de dufste titels van het jaar hebben, het is wel een echt pareltje. De verbeeldingskracht van de makers zuigt je mee in een betoverend avontuur met een intrigerend verhaal en veel afwisseling. Hack-n-slash, omgevingspuzzels, 3D- en platformactie, een scheut RPG en zelfs wat oerklassiek text-based adventure: het zit er allemaal in, en de muziek is hemels.
Lees verder

Zeker 9 procent van politie kreeg al Covid-19: "Men zal prioriteit geven aan vaccinatie van politie"
Zeker 9 procent van de mensen actief bij de politie is tussen 9 maart 2020 en 13 april 2021 besmet geraakt met het coronavirus. Dat werd duidelijk na een parlementaire vraag door Kamerlid Ortwin Depoortere (Vlaams Belang) aan binnenlandminister Annelies Verlinden (CD&V). Het Vlaams Belang pleitte daarom voor een prioritaire vaccinatiecampagne voor onze agenten.
Lees verder

Collega's en vrienden rouwen om duiker Frank (48): "Hij had een gouden hart en bracht overal sfeer"
Tijdens een duik in de Ekerse Putten is donderdagavond Frank Dams (48) om het leven gekomen. De man woonde sinds kort in Heffen (Mechelen), maar was afkomstig uit de Kempen. Vrienden en collega's blijven verslagen achter na de dood van de allemansvriend. "Iedereen had hem graag. We zijn overdonderd door dit nieuws."
Lees verder

Crisis in geheim Nederlands politieteam na zelfmoord undercoveragent
Er woedt een vertrouwenscrisis binnen het supergeheime Nederlandse politieteam 'Werken Onder Dekmantel'. Een recente zelfmoord van een undercoveragent heeft die tot het kookpunt gebracht. "We worden aan ons lot overgelaten", getuigt een agent.
Lees verder

Van den Brom is op z'n hoede voor de Rouches: "Standard is gegroeid de laatste weken"
John van den Brom sprak vanmiddag de pers toe. De Nederlandse coach van Racing Genk blikte uiteraard vooruit naar de bekerfinale van zondag: "We blijven in onze eigen kracht geloven."
Lees verder

Drie horeca-uitbaters over hoe zij heropening beleven: "Het is onze morele plicht mensen op een veilige manier wat ontspanning te bieden"
Exact twee weken voor de vooropgestelde datum bevestigde het Overlegcomité vandaag dat de buitenhoreca op zaterdag 8 mei kan heropenen. Op het terras een pintje drinken of steak met frietjes eten zal opnieuw kunnen, onder voorwaarden: maximaal vier personen per tafel, tenzij de gezinsbubbel groter is, en een sluitingsuur om 22 uur. De meeste horeca-uitbaters zijn blij hun klanten opnieuw te mogen ontvangen, al zijn de spelregels niet voor iedereen even haalbaar. Zo kijken de patron van het dorpscafé, de bistro-uitbater en restaurantkok naar de langverwachte 'heropening'.
Lees verder

Mertens naar halve finale tegen dubbelpartner in Istanbul
De score (6-4, 6-4) oogde eenvoudig maar deze kwartfinale in het WTA 250-tornooi van Istanbul was dat allesbehalve. Elise Mertens (WTA 17) won wel voor de vierde keer van Katerina Siniakova (WTA 58) maar zag de Tsjechische in set twee 1-4 uitlopen.
Lees verder

Disney bouwt levensechte Groot-robot die beweegt én danst als Disneyfiguur
Ontmoet Groot, een robot die 76 centimeter groot is, kan rondlopen, zwaaien en zelfs boksen. Geïnspireerd op de gelijknamige Disneyfiguur uit Guardians of the Galaxy-films. De nieuwste creatie van de pretparkonderzoeksgroep Disney Imagineering ziet eruit alsof hij rechtstreeks uit de Disneyfilm is gekropen.
Lees verder