Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 21 april 2021

Gemeente Mol: Gezocht: leerkracht voor uittesten educatief pakket ‘Lou op weg naar school’

Gezocht: leerkracht voor uittesten educatief pakket 'Lou op weg naar school'

Geef jij les in de kleuterklas of het eerste leerjaar? Heb je zin om in je klas te werken rond diversiteit? Meld je dan aan en test het educatief pakket 'Lou op weg naar school' uit. In het pakket vind je vertelplaten, puzzels, memoriespellen, fotosetjes van beroepen,… waarbij alles genderneutraal en niet stereotiep bekeken wordt. Want kinderen kunnen twee mama's hebben, ook mannen kunnen verpleger zijn en brandweervrouwen zijn geen uitzondering. Interesse? Laat het weten via mail aan samenlevingsopbouw@gemeentemol.be.

Lees verder

Uitzonderlijk transport voor fietsbrug Scheppelijke Nete op vrijdagavond 23 apri

Vrijdagavond 23 april omstreeks 21.30 à 22 uur wordt met uitzonderlijk transport een fietsbrug geleverd voor de fietsostrade Mol – Balen. Deze fietsbrug wordt gebruikt om de Scheppelijke Nete in Gompel te kruisen, ter hoogte van de spooroverweg. De aanleg van deze fietsbrug maakt deel uit van de voorbereidende werken om de fietsostrade te realiseren. Omstreeks het bouwverlof start een andere aannemer met de effectieve aanleg van de fietsostrade. Als de werkzaamheden verlopen zoals gepland, is de fietsostrade in de loop van 2022 volledig gebruiksklaar. De levering van de fietsbrug met een uitzonderlijk transport levert slechts beperkte verkeershinder op. Het wegtransport verloopt via de Zuiderring en vervolgens via Toemaathoek en Ginderbuiten. Na de levering op vrijdagavond wordt de fietsbrug een dag later geplaatst. In de loop van zaterdag moet dit afgerond zijn.

Lees verder

Mol wint 'Openbaargroen-award' dankzij duurzaam transformeren van perkjes

In 2020 organiseerde de Vereniging Voor Openbaar Groen (VVOG) voor de 41e keer een wedstrijd rond recente, vernieuwende en inspirerende openbare groen-, bloemen- en bijenvriendelijke realisaties in Vlaanderen. Ook onze gemeente nam hieraan deel. Binnen de categorie 'Gemeente in bloei' wonnen we één bloemensymbool. Deze award hebben we te danken aan het duurzaam transformeren van een aantal perkjes. Het bord met het bloemensymbool krijgt een eervol plaatsje aan de ingang van 't Getouw. Ook de komende jaren neemt onze gemeente deel aan de wedstrijd. Doel is ooit tot 'Bloemengemeente' verkozen te worden om mee te kunnen doen aan de prestigieuze Europese groenwedstrijd Entente Florale Europe.

Lees verder

Interesse in groepsaankoop hemelwateropvang of tankslag? Schrijf vrijblijvend in

De Kempense gemeenten, waaronder ook onze gemeente, organiseren samen met IOK een groepsaankoop hemelwateropvang en tankslag. Via de actie kan je aan goede voorwaarden een kwalitatieve installatie van zowel een hemelwaterput, infiltratieput als hemelwaterton aankopen. Wie deze aankoop bovendien combineert met de tankslag en z'n oude stookolietank verwijdert en vervangt door een hemelwaterput, slaat twee vliegen in één klap. Interesse? Schrijf vrijblijvend in voor de groepsaankopen en de infomomenten via www.iok.be/hemelwater en/of www.iok.be/tankslag.

Lees verder