Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 28 april 2021

Fietsende Nederlander opgepakt bij grens Wit-Rusland: boete en toegangsverbod van vijf jaar

HLN
Fietsende Nederlander opgepakt bij grens Wit-Rusland: boete en toegangsverbod van vijf jaar
Een 48-jarige Nederlander is onlangs door de douane van Wit-Rusland aangehouden bij de grens. De man zou het land op illegale wijze op de fiets vanuit Litouwen hebben willen betreden. Hij krijgt een boete en zal worden uitgezet. Ook mag hij vijf jaar lang geen voet meer zetten in het land van president Aleksandr Loekasjenko.
Lees verder

OVERZICHT. Gemiddeld aantal hospitalisaties daalt verder, andere cijfers stijgen licht
Het gemiddeld aantal ziekenhuisopnames na een coronabesmetting blijft dalen. Dat blijkt vanochtend uit voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Het gemiddeld aantal nieuwe besmettingen stijgt opnieuw licht, net als het gemiddeld aantal overlijdens.
Lees verder

ONZE OPINIE. "Sammy Mahdi is gecanceld door Vlaams Belang. De partij die de cancelcultuur terecht veroordeelt, maakt er zich zelf schuldig aan"
"Schande! De vrijheid van meningsuiting wordt beknopt!" Dat had Tom Van Grieken ongetwijfeld geroepen indien zijn reactie op de Facebookpagina van Sammy Mahdi zou worden verwijderd. "Het debat wordt monddood gemaakt!", zou de VB-voorzitter ook kunnen zeggen. Of: "De oppositie komt niet aan bod!" Het is wat hij roept wanneer Twitter hem blokkeert of wanneer Facebook dat doet bij één van de zijnen. Het is wat hij verkondigt wanneer Donald Trump op Twitter het zwijgen wordt opgelegd. Het is wat hij zelf doet.
Lees verder

Slechter weer op komst: buien en donderslag niet uitgesloten
Vandaag is het nog lange tijd zonnig over de oostelijke landshelft, terwijl er in het westen al wat meer wolken zijn. In de namiddag neemt de bewolking toe vanaf Frankrijk, maar het blijft vermoedelijk nog droog tot de avond.
Lees verder

Marijn Devalck houdt Balthasar Boma in leven in 'Boma & de slagerparade'
'F.C. De Kampioenen' is niet meer, maar Marijn Devalck (70) gaat opnieuw de Vlaamse podia op als Balthasar Boma. Zijn personage blijft dus voortbestaan in de muzikale show 'Boma & de slagerparade'.
Lees verder

Marijn Devalck blijft optreden als Balthasar Boma
'F.C. De Kampioenen' is niet meer, maar Marijn Devalck (70) gaat opnieuw de Vlaamse podia op als Balthasar Boma. Zijn personage blijft dus voortbestaan in de show 'Boma & de slagerparade'.
Lees verder

Man probeert 35 levende vinken de VS binnen te smokkelen
Douanebeambten op de luchthaven JFK in New York hebben 35 levende vinken ontdekt die vastzaten aan de jas en enkels van een man die de vogels het land probeerde binnen te smokkelen. Volgens federale aanklagers zouden de vogels bedoeld zijn voor zangwedstrijden.
Lees verder

Gaat Beerschot langer door met T1 Will Still of niet? De plus- en minpunten op een rijtje
Bij Beerschot zijn de spelers sinds het einde van de week met vakantie gestuurd, maar achter de schermen draait de paars-witte winkel gewoon verder. Het bestuur gaat in de komende tijd beslissen of men interim-trainer Will Still al dan niet zal bevestigen in zijn rol. Ook Still zelf zal trouwens uitgebreid gehoord worden in deze evaluatieronde. Wij zetten alvast enkele plus- en minpunten op een rijtje.
Lees verder

Twee leraars organiseren illegale schoolreis naar Turkije: eerst met bus naar Duitsland om reisverbod te omzeilen, dan met vliegtuig naar Istanboel
Een middelbare school in Vorst beraadt zich over het lot van twee leraars die tijdens de paasvakantie stiekem een schoolreis naar Istanboel organiseerden. De reis druiste in tegen de coronaregels. Een eerste bijeenkomst van de raad van bestuur op dinsdagavond leverde nog geen beslissing op, zo meldde directeur Christian Watterman.
Lees verder

Hoe sterk is de eenzame... boom in de werfput? "We zetten alles op alles om hem te redden"
Rondom een boom van het Koning Albertpark in Brugge ontvouwt zich een enorme werfput, maar de eenzame kolos blijft staan. "Anders zou het 100 jaar duren vooraleer we weer een boom van die omvang hebben", zegt schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem. Zal de rode beuk de uitbreiding van de ondergrondse parking 't Zand overleven?
Lees verder

Israëlische ref komt uit de kast als transgender
Sapir Berman, een Israëlische scheidsrechter, is naar buiten gekomen als transgender vrouw. De arbiter, die op het hoogste niveau in Israël fluit, zegt de steun te hebben gekregen van haar familie, de lokale scheidsrechtersvakbond en Israëlische en internationale voetbalfunctionarissen.
Lees verder

Publieksjury voor 'K2 zoekt K3' gezocht
Dit najaar gaat Studio 100 op zoek naar een opvolger voor Klaasje in het televisieprogramma 'K2 zoekt K3'. Voor die zoektocht naar het nieuwe K3'tje hebben ze wel wat hulp nodig van fans. De studio is namelijk op zoek naar een publieksjury.
Lees verder

NMBS wil capaciteit voor fietsers uitbreiden
De NMBS bereidt een strategie voor om de capaciteit voor fietsen op de treinen uit te breiden, zo meldt Le Soir. Het aantal reizigers met fiets is in tien jaar tijd verdubbeld.
Lees verder

Olympische atleten krijgen vanaf vandaag eerste prik: "Dit neemt veel stress weg"
Nog geen tien dagen nadat de politiek het licht op groen zette voor de vaccinatie van olympische atleten, is het vandaag al zover. Dan trekt een stoet aan olympiërs naar de Heizel om daar een eerste prikje met het Pfizer-vaccin te laten zetten.
Lees verder

Britney Spears spreekt na een jarenlange stilte weer zelf in de rechtszaal
Britney Spears zal op 23 juni zelf spreken voor de rechtbank over de zaak rondom het curatorschap van haar vader Jamie. Dat heeft haar advocaat Sam Ingham laten weten tijdens een zitting op dinsdag.
Lees verder

Noel Gallagher brengt fans in euforie: komt er donderdag nieuwe muziek van Oasis?
Na eerdere hints van Liam Gallagher op een reünie van Oasis, doet vandaag ook zijn broer Noel een duit in het zakje. Met een mysterieuze post met alleen de datum 29 april 2021 brengt hij de fans wederom in extase. Kunnen we donderdag nieuwe muziek verwachten van de muziekgroep die hits scoorde als 'Wonderwall' en 'Don't look back in Anger'?
Lees verder

Gebrek aan respect en fouten zonder bal worden sneller bestraft in de play-offs
Voor aanvang van de play-offs heeft het Professional Refereeing Department enkele aandachtspunten aangestipt. Zo zullen de scheidsrechters extra waakzaam zijn voor een gebrek aan respect en moet er een zekere tolerantie voor duels zijn. Maar zodra de fysieke integriteit in gevaar is, moeten refs streng ingrijpen.
Lees verder

Zo weet je of je loon de komende jaren zal stijgen (en dit kan je er zelf aan doen)
Wist je dat de gemiddelde Vlaming op het einde van zijn of haar carrière 84% meer verdient dan bij de start? Dat is bijna een verdubbeling! Maar aangezien het om een gemiddelde gaat zal de ene een pak meer opslag krijgen dan de andere. De volgende factoren bepalen volgens Jobat.be tot welke categorie jij behoort.
Lees verder

Ploegmaat Batubinsika over Refaelov: "Hij is de Gouden Schoen. Die kan het niet maken om het te laten lopen"
Nog twee keer slapen. En dan trappen RC Genk en Antwerp de Champions' Play-offs op gang. Eentje die - letterlijk - staat te popelen om eraan te beginnen, is Dylan Batubinsika (25, centrale verdediger van Antwerp). Mét Lior Refaelov aan zijn zijde? "Zelfs nu hij ergens anders getekend heeft, zal hem dat niet beletten om aan 100 procent te spelen."
Lees verder

Belgische bedrijven willen plots weg van de beurs: wat is er aan de hand? En kan je daar als belegger geld mee verdienen? Pascal Paepen licht toe
Almaar meer bedrijven willen af van hun notering op de Brusselse beurs. Op korte tijd waren er maar liefst drie pogingen om een Belgisch bedrijf van de beurs te halen. Onze geldexpert Pascal Paepen zoekt uit waarom dat gebeurt én of die ontwikkeling goed of slecht is voor Belgische beleggers. "Het is geen toeval dat dit net nu gebeurt."
Lees verder