Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 28 april 2021

Erfgenamen Samsung betalen 8,9 miljard euro erfbelasting

HLN
Erfgenamen Samsung betalen 8,9 miljard euro erfbelasting
De erfgenamen van Lee Kun-hee, de voorzitter van technologieconcern Samsung die in oktober stierf, zullen meer dan 12 biljoen won (ruim 8,9 miljard euro) aan successierechten betalen. Dat hebben ze in een verklaring bekendgemaakt. Het gaat om meer dan de helft van de waarde van de totale nalatenschap en komt volgens hen neer op drie tot vier keer de totale inkomstenbelasting van de Zuid-Koreaanse overheid in 2020.
Lees verder

De vader van Zoe maakte een foto van haar voor brandend huis, 17 jaar later krijgt ze 378.888 euro
Zoe Roth is het meisje dat te zien is op de razend populaire 'disaster girl'-meme. De jonge vrouw, nu 21 jaar, was vier jaar toen haar vader een foto maakte voor hun huis dat in vlammen opging. Roth is nu de enige rechtmatige eigenaar van de meme, die haar intussen maar liefst 458.000 dollar (omgerekend zo'n 378.888 euro) opleverde.
Lees verder

Nets zijn zeker van play-offs, Oklahoma wint voor het eerst in 14 wedstrijden
Brooklyn, één van de grote favorieten voor de titel, heeft zich in de NBA als eerste team uit de Eastern Conference geplaatst voor de play-offs. Een 103-116 zege bij Toronto en de eerste overwinning in vijftien matchen van Oklahoma, 115-119 bij Boston, volstonden voor zekerheid.
Lees verder

Lening van 250 miljoen moet Inter redden: eerst de titel voor Lukaku en co, daarna de achterstallige centen?
Een krediet van 250 miljoen euro zit volgens Italiaanse media in de pijplijn. Naast de Scudetto heeft het noodlijdende Inter nu ook zicht op de nodige fondsen om te overleven. Feest voor Romelu Lukaku en co, die geregeld moesten wachten op hun loon.
Lees verder

Nederlandse kroonprinses Amalia studeert bijna af: "Ik wil dingen doen die ik straks niet meer kan doen"
De Nederlandse kroonprinses Amalia droomt van reizen over de wereld en 'dingen doen die ik misschien over twintig jaar niet meer kan doen'. Dat vertelde ze in een persgesprek tijdens Koningsdag over haar toekomstplannen. Straks, na haar eindexamen, neemt ze een tussenjaar. "De gedachte aan even geen school..." Ook haar twee zussen, Alexia en Ariane, stalen de show. Zij spraken voor het eerst met de pers.
Lees verder

Lokerse Feesten gaan door deze zomer, maar met beperkt publiek
De organisatie van de Lokerse Feesten wil het festival dit jaar laten doorgaan, al zal het met minder volk zijn. Doorgaans trekt het festival zowat 130.00 liefhebbers, maar dat lijkt dit jaar niet mogelijk. Maar de datum blijft en de organisatie wacht op het wettelijk kader om een editie te organiseren met een zo groot mogelijk publiek.
Lees verder

Verovert Django het hart van Elke Clijsters? "Ik zie opvallend veel vrouwelijke patiënten passeren die bijzonder nieuwsgierig zijn"
"Ik ben blij dat ik dit heb meegemaakt, maar ik zou me nooit meer inschrijven voor een dateprogramma." Django Grimmonprez (39) uit Klerken (Houthulst) is één van de drie mannen die nog in de running zijn om het hart van Elke Clijsters te veroveren in De Bachelorette op Play4. Of de osteopaat daar in slaagt, weten we volgende week. "Liefde kent geen grenzen, ook al woon je 200 kilometer van elkaar. Dus wie weet", knipoogt Django.
Lees verder

Floyd Mayweather komt nog maar eens uit pensioen: bokslegende kampt op 6 juni tegen Youtube-ster Logan Paul
Floyd Mayweather keert op 6 juni terug uit zijn pensioen om een kamp te boksen tegen Logan Paul, een populaire sociale media-persoonlijkheid die nooit eerder een professioneel gevecht won.
Lees verder

Dit zijn de meest verkochte auto's in België
Opvallend feit uit de kwartaalcijfers die automobielfederatie Febiac deelde: één verkochte auto op twee is een SUV. Daarmee is dit met voorsprong de populairste carrosserievariant. De elektrische auto won niet veel terrein, al trok HLN Drive wel een andere opvallende conclusie.
Lees verder

Eén verkochte auto op twee is een SUV
Opvallend feit uit de kwartaalcijfers die automobielfederatie Febiac deelde: één verkochte auto op twee is een SUV. Daarmee is dit met voorsprong de populairste carrosserievariant. De elektrische auto won niet veel terrein, al trok HLN Drive wel een andere opvallende conclusie.
Lees verder

Prins Andrew is alweer wat verantwoordelijkheid kwijt: "Charles neemt het van hem over"
Het ziet er niet naar uit dat prins Andrew (61) nog zal terugkeren als senior royal. De koninklijke familie blijft hem verantwoordelijkheden uit handen nemen. Deze keer gaat het om zijn patronage van het Royal Philharmonic Orchestra. Troonopvolger Charles (72) zal het van hem overnemen als beschermheer.
Lees verder

Lachaert: "We zitten in crisis. Dan kun je geen grote loonsverhogingen verwachten"
De vakbonden, die gisteren de mislukking van de loononderhandelingen in de privésector vaststelden, moeten realistische verwachtingen scheppen tegenover hun achterban. Dat heeft Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert vandaag gezegd in De Ochtend (Radio 1). Hij gaat ervan uit dat minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) nog een allerlaatste poging zal ondernemen om een sociaal akkoord uit de brand te slepen.
Lees verder

Professor Devroey hoopvol over dagcijfers: "Het gaat de goeie richting uit"
De huidige coronacijfers stemmen professor Huisartsengeneeskunde aan de Vrije Universiteit Brussel Dirk Devroey hoopvol. Dat heeft hij gezegd aan HLN Live.
Lees verder

De beste films en series met een LGBTQ+-verhaal volgens regisseur Charlie Dewulf: "Ze werken als een handleiding"
Harry Styles (27) kruipt voor 'My Policeman' in de huid van de gay politieagent Tom Burgess. Spraakmakend? Nee, maar dat hij uit de kleren gaat voor de seksscènes en niets aan de verbeelding zou overlaten, maakt het nu al een van de meest besproken films van 2021. Al is het lang niet de enige prent met een gay storyline die stof doet opwaaien. We spraken met Charlie Dewulf (26), 'Brak'-regisseur en non-binair, over diens meest spraakmakende LGBTQ+-films en -series.
Lees verder

Prijsvergelijker Mijnenergie.be krijgt CREG-kwaliteitslabel
Mijnenergie.be draagt vanaf vandaag het CREG-kwaliteitslabel. Het certificaat toont aan dat de commerciële prijsvergelijkingswebsite voor elektriciteit en aardgas de klant objectief en kwaliteitsvol informeert. De federale energieregulator wees er bij de uitrekening nog eens op hoe belangrijk het is dat consumenten het energieaanbod regelmatig vergelijken.
Lees verder

Laura Tesoro triest na stopzetting 'Let's Go Urban': "Dit breekt m'n hart"
Het hing al even in de lucht, maar nu is het ook officieel: de stad Antwerpen stopt de samenwerking met 'Let's Go Urban', de dansvereniging van Sihame El Kaouakibi. De erkenning van de vzw als professioneel jeugdwerk wordt ingetrokken, wat dus ook betekent dat de subsidiekraan wordt dichtgedraaid. Zangeres en presentatrice Laura Tesoro (24) is er het hart van in, want ook voor haar was 'Let's Go Urban' een tweede thuis.
Lees verder

Europees-Brits handelsakkoord geratificeerd door grote meerderheid in Europees Parlement
De handels- en samenwerkingsovereenkomst tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk is geratificeerd door het Europees Parlement. Daarmee kan het verdrag dat de relaties tussen de Unie en het VK na de brexit in goede banen moet leiden, op 1 mei in werking treden.
Lees verder

LIVE. Olympiërs worden vanaf vandaag gevaccineerd, Van Avermaet is er als één van de eersten bij
Nog 85 dagen tot de Olympische Spelen, en nadat de politiek het licht op groen zette voor de vaccinatie van onze atleten, worden vandaag de eerste prikken gezet. In de loop van de dag meldt zich een stoet olympiërs aan in het Brussels vaccinatiecentrum aan de Heizel. U volgt het allemaal op de voet op deze pagina.
Lees verder

Wie is Nabilla Ait Daoud, de schepen die onder vuur ligt in Sihamegate?
De zoektocht naar de politieke verantwoordelijke voor 'Sihamegate' richt zich steeds specifieker op Antwerps schepen Nabilla Ait Daoud (N-VA). De oppositie acht haar verantwoordelijk voor de rijkelijke subsidies aan de vzw Let's Go Urban. Burgemeester Bart De Wever (N-VA) probeert haar uit de wind te zetten.
Lees verder

Franse politie pakt 7 ex-leden Rode Brigades op
In Frankrijk zijn deze morgen zeven voormalige leden van de Rode Brigades, de Italiaanse communistische terreurbeweging, opgepakt. Drie anderen worden nog opgespoord. President Emmanuel Macron heeft op vraag van Italië de tien namen aan het parket doorgegeven.
Lees verder