Doorgaan naar hoofdcontent

Eden Hazard viert comeback, maar kan met Real Madrid niet winnen van Betis

Eden Hazard viert comeback, maar kan met Real Madrid niet winnen van Betis

Eden Hazard is terug voetballer. De Rode Duivel mocht zaterdag een kwartiertje invallen bij zijn ploeg Real Madrid in het duel tegen Real Betis. Het inspireerde zijn team evenwel niet om de drie punten te pakken, want gescoord werd er niet. Zo laat Real dure punten liggen in de titelstrijd. Barcelona en Atlético kunnen zondag profiteren.

Lees verder

Vlaanderen krijgt masteropleiding Musical

De Vlaamse regering geeft groen licht voor een masteropleiding Musical aan de Erasmushogeschool in Brussel. Het gaat om een unieke opleiding in Vlaanderen, die van start kan gaan vanaf academiejaar 2022-2023.

Lees verder

Genk en Standard willen bekertrofee in prijzenkast zetten

Standard en Racing Genk nemen het zondagavond in een zo goed als leeg Koning Boudewijnstadion tegen elkaar op in de finale van de Beker van België. De Rouches kunnen de trofee voor de negende keer winnen, Genk mikt op een vijfde triomf.

Lees verder

Ook komende dagen blijft brandweer paraat in Brecht, 'tot de eerste grote regenbuien'

Omdat een fikse regenbui nog niet voor meteen is, zullen de komende dagen een vijftigtal brandweerlui samen met het leger patrouilleren op het militair domein van Brecht waar vrijdag een brand uitbrak na een schietoefening van het leger. Ook vannacht waren nog enkele opflakkeringen van het vuur.

Lees verder

Indonesische marine vindt wrakstukken vermiste onderzeeër, geen hoop meer op goede afloop

De vermiste duikboot in Indonesië is officieel opgegeven als gezonken. President Joko Widodo betuigt zijn medeleven aan de familie van de 53 dood gewaande bemanningsleden. De Indonesische marine heeft zaterdag tijdens een persconferentie brokstukken gepresenteerd die vermoedelijk afkomstig zijn van de vermiste onderzeeër.

Lees verder

Opluchting na evacuatie in Brecht: 'Beangstigend, die brand. Dit wil ik nooit meer meemaken'

Euforisch, dankbaar en aangedaan reageren de bewoners die zaterdagnamiddag opnieuw naar huis konden keren, 24 uur nadat ze werden geëvacueerd door de grote brand op het militair domein in Brecht.

Lees verder

Disneyland Parijs opent vaccinatiecentrum

Disneyland Parijs heeft zaterdag een groot vaccinatiecentrum geopend. Duizenden Fransen kunnen er vanaf dit weekend in het vlakbij gelegen hotel Disney's Newport Bay Club terecht voor een prik tegen het coronavirus. Het recreatiepark zelf is sinds eind oktober vorig jaar gesloten vanwege de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus.

Lees verder

Al 58 doden na brand in Irakees ziekenhuis

Na de brand op een covid-afdeling in een ziekenhuis in het Iraakse Bagdad zijn intussen 58 doden geteld. Dat zegt een lid van de mensenrechtencommissie. Een onzorgvuldig gebruik met zuurstofflessen zou aan de basis liggen van de explosie.

Lees verder

Modeontwerper Alber Elbaz onverwacht overleden

Alber Elbaz, voormalig creatief directeur van het Franse modehuis Lanvin, is onverwacht overleden. Hij werd 59 jaar oud.

Lees verder

'Als de vaccinspreidstand groeit, moeten we nadenken over regionale versoepelingen'

'Als het verschil in de vaccinatiegraad tussen Vlaanderen en Brussel groter wordt, moeten we nadenken over aparte, extra versoepelingen voor Vlaanderen.' Dat zei Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) zondagochtend in het duidingsprogramma De Zevende Dag.

Lees verder

Wandelaars niet welkom in Hallerbos of aan kust, maar wat zijn de alternatieven? 'Er zijn plekken waar je niemand tegenkomt'

We moeten wegblijven uit het Hallerbos en uit Doel. Liefst ook van de kust en de Hoge Venen. Terwijl lente en coronastress ons naar buiten dúwen. Terwijl wandelen zowat het enige is dat we mogen. Waar naartoe, dan? Weg van de platgetreden paden, zo blijkt. 'Er zijn plekken waar je geen mens tegenkomt.'

Lees verder

Astronauten warm onthaald na ruimtereis met 'gerecycleerde raket'

De vier astronauten die vrijdag naar de ruimte gelanceerd zijn met een 'gerecycleerde raket', zijn zaterdag goed aangekomen op het Internationaal ruimtestation. Daar wachtte hun een warm welkom met knuffels en high fives van de bemanning op het ISS. Bekijk de vrolijke beelden in bovenstaande video.

Lees verder

Demi Vollering sprint naar de zege in Luik-Bastenaken-Luik

De Nederlandse Demi Vollering (SD Worx) heeft zondagmiddag Luik-Bastenaken-Luik bij de vrouwen op haar naam geschreven. Voor de 24-jarige Vollering is het de grootste zege in haar carrière.

Lees verder

Einde van de Paaspauze: wat verandert er vanaf maandag?

Op maandag 26 april eindigt na vier weken de Paaspauze en volgen opnieuw een aantal versoepelingen. Een overzicht.

Lees verder

Engels voetbal boycot sociale media uit protest tegen racisme

Alle Engelse clubs in het mannen- en vrouwenvoetbal zullen volgend weekend de sociale media boycotten om aandacht te vragen voor de racistische reacties die toenemen via Facebook, Instagram en Twitter.

Lees verder

Uefa-voorzitter Ceferin belooft sancties voor Super League-clubs

Uefa-voorzitter Aleksander Ceferin heeft zondag nog maar eens duidelijk laten verstaan dat de stichtende leden van de inmiddels ten grave gedragen Super League zich aan sancties mogen verwachten. 'Iedereen zal de gevolgen dragen voor zijn eigen daden en we kunnen moeilijk doen alsof er niets gebeurd is', vertelde hij in een interview met de Britse krant Mail on Sunday.

Lees verder

Dodelijke steekpartij Rambouillet: 'Dader was geradicaliseerd en had mentale problemen'

De 36-jarige Tunesiër, die vrijdag een politiemedewerkster doodstak in het Franse Rambouillet, was geradicaliseerd en kampte ook met 'bepaalde persoonlijkheidsstoornissen'. Dat zegt Jean-François Ricard, de procureur van het antiterrorismeparket, zondagmiddag.

Lees verder

Corona in India: VS en Europese Unie bereid te helpen

Nu het coronavirus sterk om zich heen grijpt in het land, staat de Europese Unie klaar om India te steunen. Dat zei voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen zondag op Twitter. Eerder zei een woordvoerder van het Witter Huis dat de Verenigde Staten hetzelfde willen doen.

Lees verder

Pogacar wint Luik-Bastenaken-Luik na sprint met elitegroepje

Tourwinnaar Tadej Pogacar (UAE Team Emirates) heeft Luik-Bastenaken-Luik gewonnen. Hij klopte wereldkampioen Alaphilippe in een prangende sprint met een elitegroepje.

Lees verder

Internetgrap mondt uit in offline 'veldslag' om de enige echte Josh

Honderden mensen met de naam Josh hebben afgelopen zaterdag in het Amerikaanse stadje Lincoln (Nebraska) een 'veldslag' gehouden om te bepalen wie zich de enige echte Josh mag kronen. De vierjarige 'Little Josh' kwam als winnaar uit de bus.

Lees verder

Armeense genocide: Biden doet wat Obama beloofde

De erkenning van de Armeense genocide door de Amerikaanse president ondermijnt volgens de Turkse regering 'het vertrouwen en de vriendschap' tussen de twee Navo-bondgenoten. Toch is de kans groot dat Erdogan de zaak niet op de spits zal willen drijven.

Lees verder

'Jambon heeft heropstartplan eventsector niet verdedigd'

Bénédicte Linard (Ecolo), minister van Cultuur in de Franse gemeenschapsregering, beschuldigt Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) ervan tijdens het Overlegcomité het plan voor de heropstart van de cultuur- en eventsector niet te hebben verdedigd.

Lees verder

Vlaamse regering wil versoepelingen per regio en provincie: hoe haalbaar is dat?

Vlaanderen mag geen slachtoffer zijn van een lagere vaccinatiegraad in Brussel en Wallonië. Dat laat Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) weten. Hij pleit voor aparte versoepelingen zodra dat in Vlaanderen kan. Zelfs per provincie moet dat mogelijk worden. Maar hoeveel animo is daarvoor?

Lees verder

Pogacars winst in Luik is symbool van het 'totaalwielerennen' dit voorjaar

De tijd van het hokjesdenken in de wielersport lijkt helemaal voorbij. 2021 was het voorjaar van de allrounders, zo werd in Luik-Bastenaken-Luik nog maar eens onderstreept door Tourwinnaar Tadej Pogacar.

Lees verder

Tweede vaccinatieronde in Brussel: wie geen vaccin kreeg, krijgt een telefoontje

Intense campagnes moeten de vaccinatiegraad van de (oudste) Brusselaars hoog krijgen.

Lees verder

Voorstellingen in KVS moeten luchtkwaliteit in zaal testen

Minister van Cultuur Jan Jambon (N-VA) geeft groen licht aan KVS om test-evenementen te organiseren.

Lees verder

Racing Genk klopt Standard in spannende bekerfinale

Racing Genk wint de Beker van België. De Limburgers klopten Standard zondagavond met 1-2 in een leeg Koning Boudewijnstadion. Daardoor zijn de ploegen in de Champions' Play-off nu al zeker zijn van Europees voetbal.

Lees verder

Oscars: Genomineerden komen aan op de rode loper

In Union Station in Los Angeles komen de genomineerden voor de Academy Awards zondagavond (plaatselijke tijd) aan op de rode loper. De uitreiking van de Oscars vindt dit jaar uitzonderlijk plaats in LA vanwege de coronapandemie. Slechts 170 mensen zijn welkom voor de ceremonie.

Lees verder

Knoeiende Russische spionnen zetten onze relatie met Poetin onder druk

Zeven jaar geleden ontplofte een munitiedepot in Tsjechië. Twee mensen kwamen om. Maar wat er precies gebeurd is, weten we nu pas. De daders: geheime Russische officieren. Waarom deden ze dat en, vooral, wat betekent dit voor de relaties tussen het Westen en Rusland?

Lees verder

Knoeiende Russische spionnen zetten onze relatie met Poetin onder druk

Zeven jaar geleden ontplofte een munitiedepot in Tsjechië. Twee mensen kwamen om. Maar wat er precies gebeurd is, weten we nu pas. De daders: geheime Russische officieren. Waarom deden ze dat en, vooral, wat betekent dit voor de relaties tussen het Westen en Rusland.

Lees verder

Militaire raad van Tsjaad weigert te onderhandelen met de rebellen na dood president

De militaire overgangsraad (TMC) van Tsjaad heeft zondag aangekondigd niet te willen onderhandelen met de rebellen die twee weken geleden een offensief tegen het regime hebben ingezet. Ze worden er door het leger van beschuldigd president Idriss Déby Itno te hebben vermoord.

Lees verder

'Indiase studenten zouden vandaag niet meer naar hier komen'

Twintig Indiërs die hier een vervolgopleiding ­verpleegkunde komen volgen, zijn besmet met het coronavirus. 'In de aanloop naar hun vertrek was de situatie in India nog ­anders.'

Lees verder

Aantal ziekenhuisopnames daalt licht

De Belgische ziekenhuizen hebben de afgelopen zeven dagen gemiddeld 227,3 coronapatiënten per dag opgenomen, 3 procent minder dan in de voorgaande periode. De vastgestelde besmettingen met het virus stijgen licht, volgens de voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano maandagochtend.

Lees verder

IN BEELD. De rode loper van de Oscars

Twee maanden later dan gepland, werden zondagnacht de Oscars uitgedeeld, inclusief rode loper. Gasten moesten vooraf in strikte quarantaine, maar konden wel nog eens alles uit de kast halen.

Lees verder

'Nomadland' wint 93ste Oscars

Ondanks alles ging de Oscarshow door. De Chinees-Amerikaanse Chloé Zhao won met haar 'Nomadland' de prijs voor beste film en werd als tweede vrouw ooit tot beste regisseur bekroond.

Lees verder

Driesterrenrestaurant Zilte verhuist tijdelijk uit Antwerpen: 'Ons terras voldoet niet'

Zilte, het driesterrenrestaurant in het MAS in Antwerpen, verhuist volgende maand naar het wijndomein Valke Vleug in Liezele, bij Puurs. 'Ons terras voldoet niet', zegt chef Viki Geunes. 'Daarom hebben we er één gezocht met de allures van Zilte.'

Lees verder

Ook dit waren de Oscars: Glenn Glose twerkt en acteur dankt ouders om seks te hebben

In Los Angeles zijn zondagnacht de 93ste Academy Awards uitgereikt. Dat 'Nomadland' met de belangrijkste prijzen ging lopen, weet u intussen al. Maar wat waren verder de meest opvallende momenten? Bekijk het in de video hierboven.

Lees verder

Bert Hamelinck vanop zijn eerste Oscars: 'Het voelde heel intiem aan'

Bert Hamelinck zag in de Oscarshow hoe zijn film 'Sound of metal' twee van de zes Oscarnomianties won.

Lees verder