Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 21 april 2021

Ed Woodward stopt eind dit jaar als CEO van Manchester United

HLN
Ed Woodward stopt eind dit jaar als CEO van Manchester United
Ed Woodward stopt eind dit jaar als CEO van Manchester United. Dat bevestigt de Engelse topclub op haar website. De 49-jarige Engelsman, die alleminst in de bovenste schuif lag bij de fans, stapt naar verluidt zelf op.
Lees verder

'Dancing Dimi' pakt bij vlagen uit met tópdarts en klopt ex-wereldkampioen Cross: "Mijn dromen komen uit"
'Dancing Dimi' blijft heersen in de Premier League. De Antwerpenaar zette vanavond ook ex-wereldkampioen Rob Cross opzij met 4-7. Hij blijft leider én verzekert zich al van een plek in de volgende ronde. "Op dit moment komen mijn dromen uit", reageert Van den Bergh. Kijk nog de hele avond LIVE naar de Premier League darts op VTM 4, of volg alles in onderstaande liveblog!
Lees verder

LIVE. Super League nú al dood en begraven? Man City bevestigt dat het zich wil terugtrekken, ook Chelsea, FC Barcelona en Atlético zijn dat van plan
Het Europese voetbal davert op zijn grondvesten na de bekendmaking van de plannen voor een Super League. Maar de niet SL-clubs en - vooral - de fans roeren zich - met succes ook. Aan Stamford Bridge was er vandaag al massaal protest en Chelsea en Manchester City bereiden zich al voor om de alliantie alweer te verlaten. FC Barcelona en Atlético Madrid hebben hetzelfde idee. Volgen er nog teams? U komt het allemaal te weten in onderstaande liveblog.
Lees verder

Jury heeft verdict klaar over agent die beticht wordt van moord op George Floyd
In Minneapolis hebben de juryleden een akkoord bereikt in het proces tegen voormalig politieagent Derek Chauvin, die aangeklaagd voor moord. Dat meldt de rechtbank Hennepin County Court op haar website. Het verdict zal bekendgemaakt worden omstreeks 22.30 uur Belgische tijd.
Lees verder

Jury bevindt ex-agent Derek Chauvin schuldig over de hele lijn voor doodslag op George Floyd
In Minneapolis hebben de juryleden vandaag hun verdict geveld over de schuldvraag van voormalig politieagent Derek Chauvin, die wordt aangeklaagd voor zijn rol in het overlijden van de Afro-Amerikaanse George Floyd. De jury oordeelde dat Chauvin schuldig is voor alle drie de aanklachten over doodslag. Over de strafmaat is nog geen uitspraak.
Lees verder

LIVE. Jury bevindt ex-agent Derek Chauvin schuldig over de hele lijn voor doodslag op George Floyd
In Minneapolis hebben de juryleden vandaag hun verdict geveld over de schuldvraag van voormalig politieagent Derek Chauvin, die wordt aangeklaagd voor zijn rol in het overlijden van de Afro-Amerikaanse George Floyd. De jury oordeelde dat Chauvin schuldig is voor alle drie de aanklachten over doodslag. Over de strafmaat is nog geen uitspraak.
Lees verder

LIVE. Jury heeft verdict klaar over schuldvraag van agent die beticht wordt van doodslag op George Floyd
In Minneapolis hebben de juryleden een akkoord bereikt in het proces tegen voormalig politieagent Derek Chauvin, die wordt aangeklaagd voor zijn rol in het overlijden van de Afro-Amerikaanse George Floyd. Dat meldt rechtbank Hennepin County Court op haar website. Het verdict kan elk moment bekendgemaakt worden.
Lees verder

LIVE. Jury heeft verdict klaar over schuldvraag van agent die beticht wordt van moord op George Floyd
In Minneapolis hebben de juryleden een akkoord bereikt in het proces tegen voormalig politieagent Derek Chauvin, die wordt aangeklaagd voor zijn rol in het overlijden van de Afro-Amerikaanse George Floyd. Dat meldt rechtbank Hennepin County Court op haar website. Het verdict zal bekendgemaakt worden omstreeks 22.30 uur Belgische tijd.
Lees verder

De beste momenten uit de eerste aflevering van 'Erfgenaam Gezocht': "Dit raakt mij écht"
In het gloednieuwe VTM-programma 'Erfgenaam Gezocht' gaat Axel Daeseleire elke week op zoek naar de rechtmatige eigenaars van erfenissen. In deze eerste aflevering mocht hij al meteen goed nieuws brengen aan de erfgenamen van Maria Cordie: "Ik denk dat ik goed nieuws heb voor jullie."
Lees verder

RECENSIE. 'Erfgenaam Gezocht': "Nog spectaculairder dan een heerlijk slechte Hollywoodfilm"
Onze tv-recensenten laten hun kritische blik vallen op elk nieuw programma. Meteen na uitzending lees je hier hun mening. Vandaag bekijkt Jelle Brans 'Erfgenaam Gezocht', waarin Axel Daeseleire op zoek gaat naar de rechtmatige eigenaars van erfenissen. "Het programma speelt in op het soort wensdroom waar heerlijk slechte Hollywoodfilms over worden gemaakt."
Lees verder

Na de controverse over social media-posts van Pidcock: "Tom is tweede, het hoofdstuk is gesloten"
Op zijn Instagram stond het zo: "Vol gas naar #flechewallone, een verkeerd geplaatste fotofinish is niet nodig." Op Twitter vroeg Tom Pidcock: "Waar is de finishlijn?"
Lees verder

Zo vroegen Gert Verhulst en James Cooke hun geliefden ten huwelijk: "De spontaanste aanzoeken zijn de leukste"
In de tweede aflevering van 'De Cooke & Verhulst Show' vertellen Gert en James hoe ze hun partner ten huwelijk gevraagd hebben. Bij de 'Studio 100'-baas verliep dat niet op de meest normale manier. "Tijdens een zomerse avond riep er plots iemand in het publiek 'Gert heeft Ellen ten huwelijk gevraagd', en zo is de bal aan het rollen gegaan." Gert verklapt ook de datum van James zijn trouw.
Lees verder

Geen winnaar op Stamford Bridge: Chelsea en Brighton komen niet tot scoren
Leandro Trossard heeft met Brighton & Hove Albion een puntje gepakt op het veld van Chelsea (0-0). De Rode Duivel startte in de basis, maar werd in het begin van de tweede helft naar de kant gehaald. Chelsea en Brighton, dat de match met een mannetje minder eindigde, kwamen niet tot scoren in een match die door supportersprotesten tegen de Super League een kwartier later begon.
Lees verder

LIVE. Trossard naar de kant op Stamford Bridge. Krijgen we nog een winnaar in Londen?
• Premier League • Stamford Bridge • Toont Trossard zich? • Aftrap: 21u
Lees verder

Schalke 04 degradeert na twintig jaar uit Bundesliga, Bayern zet reuzenstap richting titel
Schalke 04 is na twintig jaar gedegradeerd uit de Bundesliga. Voor de ploeg van Benito Raman viel vier speeldagen voor het einde het doek na een 1-0 nederlaag op bezoek bij directe concurrent Arminia Bielefeld. Bayern München zette intussen een reuzenstap richting de landstitel.
Lees verder

Kobe Ilsen ziet jeugdliefde Cindy terug na 28 jaar: "Helemaal van mijn melk"
Gert Verhulst en James Cooke hadden een grote verrassing voor Kobe Ilsen. In 'De Cooke & Verhulst Show' kwam niemand minder dan Kobe zijn allereerste liefje op bezoek. De twee hadden elkaar al 28 jaar niet gezien. "Tijdens de schoolreis zaten wij samen in de bus. We hielden elkaars handje vast en hebben ook eens een kusje gegeven."
Lees verder

Elise Mertens na vaccinatie: "Ik heb grotere neusgaten gekregen"
Met 6-2, 6-0 tegen Lara Arruabarrena (WTA 88) plaatste Elise Mertens (WTA 17) zich in Istanbul voor een tweede ronde tegen Viktorija Golubic (WTA 86). Ondanks dat ze sinds een dag of tien gevaccineerd is blijft ze coronatesten ondergaan: "Ik heb er grotere neusgaten door gekregen."
Lees verder

Biostatisticus Niel Hens:"Nu paaspauze minder effect had dan gehoopt, moeten we geduld hebben met versoepelingen"
Biostatisticus Niel Hens (UAntwerpen/UHasselt) heeft als studiogast op De Afspraak (Canvas) gevraagd om voorzichtig te zijn met de versoepelingen en deze mogelijk naar eind mei op te schuiven, want de paaspauze heeft minder effect gehad dan gehoopt.
Lees verder

Vreugde op straat in VS na veroordeling Chauvin
In de VS is met opluchting gereageerd op het vonnis in de zaak tegen voormalig politieagent Derek Chauvin, die werd aangeklaagd voor zijn rol in het overlijden van de Afro-Amerikaanse George Floyd. De jury oordeelde dat Chauvin schuldig is voor alle aanklachten. Over de strafmaat is nog geen uitspraak.
Lees verder

Netflix lijdt onder strijd met Disney en Apple: aantal nieuwe abonnees valt zwaar tegen
De groei van het aantal abonnees bij Netflix is flink teruggevallen. Ook is de prognose voor de komende maanden erg somber. Daarmee merkt het Amerikaanse entertainmentbedrijf het versoepelen van de lockdownmaatregelen in diverse landen veel sterker dan kenners in doorsnee hadden voorzien. Ook lijkt Netflix de opmars van concurrerende streamingdiensten als Disney+, Amazon Prime Video en AppleTV+ flink te voelen.
Lees verder