Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 29 april 2021

Britse geheime dienst MI6 zoekt echte ‘Q’

HLN
Britse geheime dienst MI6 zoekt echte 'Q'
De Britse inlichtingendienst MI6 heeft een vacature geplaatst voor de rol van 'Q', het personage bekend van de James Bond-films. MI6 zoekt dus iemand om de rol in het echt te vervullen.
Lees verder

Om nog eens goed te lachen: de grappigste parodieën
De man is helaas niet meer, maar gelukkig blijft zijn lach overleven. We zetten als eerbetoon nog eens de leukste parodieën van El Resitas op een rijtje.
Lees verder

McDonald's verkoopt meer fastfood dan voor corona
McDonald's heeft de afgelopen periode meer fastfood verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar. Ook in vergelijking met het eerste kwartaal van 2019, voor de coronapandemie, werd meer omzet gerealiseerd. Vooral op de belangrijke Amerikaanse thuismarkt is sprake van een flinke stijging. Dat kwam onder meer door de introductie van een nieuwe kippenburger en de steunmaatregelen van de Amerikaanse overheid, waardoor consumenten wat meer te besteden hadden.
Lees verder

Junior Planckaert opnieuw thuis na motorongeval: "Het wordt een hevige rit"
Junior Planckaert (28) heeft het ziekenhuis verlaten na z'n zwaar motorongeval van afgelopen weekend. De jongste zoon van Eddy (62) heeft thuis wel nog een lange revalidatie voor de boeg.
Lees verder

Economisch vertrouwen in EU weer boven niveau van voor crisis
Het economisch vertrouwen van consumenten en bedrijven in de Europese Unie is in april gestegen tot op het niveau van voor de coronacrisis, door optimisme over de vaccinaties, de versoepelingen van de lockdowns en het economisch herstel. Dat blijkt uit de index van de Europese Commissie die het economisch sentiment meet. De Belgische index scoort hoge toppen.
Lees verder

QUIZ. Kan jij het beter dan de kandidaten van 'Popquiz'? Test hier je muziekkennis
In navolging van Matthijs van Nieuwkerk en z'n 'Popquiz' op VTM schotelen wij je tien weken lang tien vragen voor over popmuziek. Test vandaag voor de vijfde keer je muzikale kennis.
Lees verder

Architecten van 'betonnen bunker' aan Het Steen blijven 100 procent achter hun ontwerp staan: "Oordeel niet over een project dat nog niet af is"
"Ze hebben Het Steen verminkt met die betonnen bunker." "Zelfs een fermette op de Akropolis is minder schandelijk dan dit." "Een blokkendoos naast een historisch gebouw, daar had beter over nagedacht moeten worden." Het zijn maar enkele reacties op de nieuwe aanbouw aan Het Steen in Antwerpen, waar binnenkort een cruiseterminal en bezoekers- en onthaalcentrum komt. Brugs-Brussels architectenbureau NoAarchitecten is verantwoordelijk voor het ontwerp, en vindt het jammer dat er zoveel negatieve reacties komen. "Het woord 'mooi' is een relatief begrip, maar deze heisa hadden we niet verwacht."
Lees verder

Belastingdruk nergens zo hoog als in België, volgens nieuwste OESO-ranking
Ook in het nieuwste rapport over de belastingdruk op lonen van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) blijft België de kroon spannen. Ons land noteert, bij de singles, vergeleken met een jaar eerder wel één van de relatief forsere dalingen onder de 37 OESO-lidstaten. Door de coronapandemie en de bijhorende steunmaatregelen nam de belastingdruk in de meeste landen af.
Lees verder

ASSISEN. Openbaar aanklager vraagt 22 jaar opsluiting voor Pol Mistiaen (46): "Hij heeft het nog altijd niet gesnapt"
"Hij was een werker en kon ook aangenaam zijn in een groep." Openbaar aanklager Tom Janssens maakte Pol Mistiaen (46) dit keer niet met de grond gelijk in zijn requisitoir om de straf. Hij benadrukte de goeie kanten van de beschuldigde, maar zag ook één probleem: zijn zelfverklaarde geheugenverlies. "Ik geloof die man niet", foeterde Janssens, die ook zijn mening uitte over het zoontje van de Oekenaar. Het openbaar ministerie vorderde uiteindelijk 22 jaar opsluiting.
Lees verder

Wielertoerist choqueert minstens 20 meisjes door geslachtsdeel te laten zien: "Ik heb zo'n schuldgevoel tegenover hen"
Een 49-jarige Antwerpenaar M.C. is veroordeeld tot 1 jaar cel met uitstel voor openbare zedenschennis. De man, een fervent wielertoerist, toonde tijdens zijn fietstochtjes aan verschillende jonge meisjes zijn geslachtsdeel. Bovendien bleek hij niet aan zijn proefstuk toe. De rechtbank eist wel dat hij zich blijft laten begeleiden.
Lees verder

Paus verstrengt regels tegen corruptie
Paus Franciscus heeft donderdag aangekondigd dat hij de regels tegen corruptie in de Romeinse Curie zal verscherpen, zo heeft KerkNet gemeld.
Lees verder

Frankrijk versoepelt avondklok en heropent winkels en terrassen vanaf 19 mei
De avondklok in Frankrijk wordt vanaf 19 mei verlaat naar 21.00 uur en vanaf 9 juni naar 23.00 uur. De bedoeling is om die avondklok tegen 30 juni volledig af te schaffen. Dat heeft president Emmanuel Macron donderdag aan de regionale media gezegd
Lees verder

Europese Unie rondt ratificatie handelsakkoord met VK af
De Europese Unie heeft haar ratificatie van het handelsakkoord met het Verenigd Koninkrijk helemaal afgerond. Dinsdag zette het Europees Parlement het licht op groen, vandaag sluit de Raad de procedure helemaal af.
Lees verder

Europese Unie rondt ratificatie handelsakkoord met Verenigd Koninkrijk af
De Europese Unie heeft haar ratificatie van het handelsakkoord met het Verenigd Koninkrijk helemaal afgerond. Dinsdag zette het Europees Parlement het licht op groen, donderdag sluit de Raad de procedure helemaal af.
Lees verder

1.600 milieu-overtredingen op zee vastgesteld tijdens internationale actie
Tijdens een internationale controleactie op zee zijn in totaal 1.600 overtredingen tegen de milieuwetgeving vastgesteld. Dat heeft Europol donderdag in een persbericht meegedeeld.
Lees verder

Inschrijvingen nieuw seizoen 'Homo Universalis' gestart
'Homo Universalis', een populaire rubriek uit het Eén-programma 'Iedereen Beroemd', krijgt een vierde seizoen. Er komt bovendien ook een kinderversie, die te zien zal zijn op Ketnet. Inschrijven kan vanaf nu.
Lees verder

Junior en Christa Planckaert leggen de vinger op de wonde: "Hij moet afleren om de schuld alleen bij zichzelf te zoeken"
"Als ik in een relatie zit en dat meisje te dichtbij komt, klap ik helemaal dicht", zegt Junior Planckaert (28) die afgelopen weekend gewond raakte bij een motorongeval. "En als 't dan misloopt, voel ik zijn pijn", zegt Christa (62). Wij brengen de twee 'zwijgzamen' van de Planckaerts - vanaf deze week siert de familie opnieuw de zondagavond van Eén - samen voor een intens dubbelgesprek, waarbij er voor het eerst enkele nijpende kwesties worden uitgesproken tussen hen.
Lees verder

"Huawei ziet smartphoneverkoop met 60 procent dalen na sancties VS"
De verkoop van smartphones is bij de Chinese producent Huawei met zowat 60 procent gedaald door de Amerikaanse sancties. Het voorbije kwartaal was Huawei nog maar de nummer zeven in smartphoneland, meldt marktanalist Canalys.
Lees verder

GETEST. Keuzestress voor de kleerkast? Nieuwe app geeft verrassende combinaties met de kleren die je hebt
Sommige mensen zijn geboren met een fantastisch stijlgevoel. Anderen staan dagelijks inspiratieloos voor hun kleerkast, om er uiteindelijk wéér een jeansbroek en witte T-shirt uit te halen. Behoor jij tot de tweede categorie? Dan is er tegenwoordig Whering. Een gloednieuwe app die zich ontpopt tot jouw persoonlijke stylist. Zo voelen we ons toch allemaal een beetje Beyoncé. Redactrice Liesbeth test het uit. "Bij elke nieuwe outfit ben ik aangenaam verrast."
Lees verder

Grap met mondmasker valt totaal verkeerd, Indonesië dreigt YouTubers land uit te zetten
Een invloedrijke YouTuber en een vriendin van hem liggen in Indonesië onder vuur, omdat ze in een plaatselijke supermarkt op Bali bewust de coronaregels hebben overtreden, toen ze een grappig bedoelde video maakten. De autoriteiten overwegen de in de VS woonachtige Josh Paler Lin (3,4 miljoen abonnees op YouTube) en de Russische Leia Se het land uit te zetten. Hun paspoorten zijn in beslag genomen.
Lees verder