Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 28 april 2021

BBC gaat controversiële aflevering van ‘Fawlty Towers’ toch opnieuw uitzenden, mét enkele aanpassingen

HLN
BBC gaat controversiële aflevering van 'Fawlty Towers' toch opnieuw uitzenden, mét enkele aanpassingen
BBC gaat 'The Germans', een omstreden aflevering van de populaire komische serie 'Fawlty Towers', dan toch opnieuw uitzenden. Dat doet ze wel met een kleine aanpassing: de bewuste scène die de controverse veroorzaakte wordt uit het programma geknipt.
Lees verder

12-jarige haalt middelbaar- en hogeschooldiploma in dezelfde week
Mike Wimmer, een twaalfjarige uit North Carolina in de Verenigde Staten, heeft zijn vrije tijd tijdens de pandemie goed gebruikt. Hij gaat namelijk zijn middelbaar- en hogeschooldiploma behalen in dezelfde week.
Lees verder

ASSISEN. Vader van Ellen (37) vernam op familiefeest dat zijn dochter vermoord was: "Als ik aan hem had gekund, was hij er ook niet meer geweest"
Dat Pol Mistiaen (46) geen familieman was, maakte de getuigenis van zijn voormalige schoonouders in het Brugse assisenhof nog eens pijnlijk duidelijk. Rik D'Hooghe (62) en Marijke Vanlerberghe (61) mochten hun kleinkind pas na 6 maanden een eerste keer in hun armen houden. "Ik heb daar veel tranen voor gelaten", vertelde de mama van de vermoorde Ellen D'Hooghe (37). Zij en haar man kregen op een familiefeest te horen dat hun dochter werd vermoord.
Lees verder

Sony boekt recordwinst dankzij Playstation 5
Het Japanse elektronicaconcern Sony heeft het afgelopen boekjaar een recordwinst van 342,2 miljard yen (2,6 miljard euro) laten noteren. Het bedrijf dankt die goede resultaten aan de verkoop van de nieuwe spelconsole PlayStation 5 en de toegenomen verkoop in de muziektak.
Lees verder

Regisseur Martin Scorsese is TikTok-ster dankzij dochter
Hij heeft vele grote filmprijzen op zijn naam staan, maar sinds kort heeft regisseur Martin Scorsese (78) een heel ander soort faam te pakken. Hij is een grote hit op TikTok geworden, nadat zijn dochter Francesca (21) een video van hem op het sociale medium postte waarin hij moet raden wat bepaalde vrouwelijke producten zijn.
Lees verder

RETRO. Exact 10 jaar geleden beslechtte Messi een oorlog en beschuldigde Mourinho refs (ook De Bleeckere) van bevoordeling Barça
Real Madrid mag deze jaargang dan nog wel kans maken op een finale, in een nabij verleden domineerden Real en FC Barcelona onder hun tweetjes haast de Champions League. In het decennium tussen 2008 en 2018 gingen slechts drie clubs buiten de twee Spaanse grootmachten met de beker met de Grote Oren aan de haal. Inter, Chelsea en Bayern. Dat dreef de rivaliteit tussen Real en Barça geregeld ten top. Een explosieve cocktail, die exact tien jaar geleden zijn hoogtepunt bereikte in Madrid.
Lees verder

Spanje wil toeristen vanaf juni verwelkomen met behulp van 'Covidcertificaten'
Spanje wil het toeristische seizoen officieel van start laten gaan in juni. Dat willen de autoriteiten doen met behulp van 'Covidcertificaten' of digitale gezondheidscertificaten, zo zei Fernando Valdés, de staatssecretaris voor toerisme.
Lees verder

Jay-Z: "Beyoncé en ik willen onze kinderen geborgenheid bieden"
Hoewel Jay-Z (51) normaal gesproken vrij terughoudend is over zijn privéleven, was hij opvallend openhartig in een interview met The Sunday Times. Zo vertelde hij ondermeer hoe hij en Beyoncé (39) de lockdown met hun kinderen Blue Ivy (9), Rumi en Sir (3) hebben ervaren.
Lees verder

Nederlandse terrasjes na half jaar weer open, Belgen profiteren mee
Een terrasje doen zit er in België nog niet in, maar in Nederland zijn de horecaterrassen sinds 12 uur wel weer open. VTM Nieuws spotte vanmiddag meerdere Belgen op een terras in Sluis, net over de grens met België.
Lees verder

Burgemeester Maastricht vraagt Belgen niet naar terrassen te komen: "Nog even geduld"
De burgemeester van Maastricht roept Belgen op niet naar de terrassen in haar stad te komen. In ons land gaan de horecaterrassen op 8 mei weer open. In Nederland is het vanmiddag al zover.
Lees verder

Elektrisch rijden over enkele jaren goedkoper dan rijden op diesel of benzine
Vanaf 2025 zullen alle elektrische auto's goedkoper zijn dan hun alternatief op diesel of benzine. Dat berekende consumentenorganisatie Test Aankoop samen met de Europese koepel voor consumentenorganisaties BEUC. Ze hielden hiervoor niet alleen rekening met de aankoopprijs van de wagens, maar ook met de tank- of oplaadbeurten, de belasting, verzekering en het onderhoud.
Lees verder

Dennis en Nathalie over 'Blind Getrouwd': "Ik heb wekenlang veel gegeven qua emoties, ik zat niet goed meer in balans"
Na Sven & Veerle en Hanne & Dave was het ook voor Nathalie (33) en Dennis (34) einde verhaal in 'Blind Getrouwd' zondag. In het emotionele beslissingsmoment zei Nathalie dat voor haar het laatste puzzelstukje ontbreekt. Dennis voelde zich dan weer emotioneel uitgeput na wekenlange inzet. Hij was dan ook zichtbaar teleurgesteld dat de ­gevoelens bij haar uitbleven. "Onder andere omstandigheden was het misschien wél gelukt", verduidelijkt Dennis in dit dubbelinterview, waarin de twee proberen uit te leggen waar het precies fout liep.
Lees verder

"Ik was er niet echt mee bezig. Mijn zoon moest me vertellen dat ik eerste stond": toppers uit de Gouden 11 over de eindstrijd om 25.000 euro
De laatste rechte lijn is ingezet. Nog zes speeldagen en we kennen niet alleen de kampioen in de Jupiler Pro League, maar ook de winnaar van de Gouden 11. Wie mag straks 25.000 euro bijschrijven op zijn rekening? Spanning en stress groeien naar een hoogtepunt. Wij spraken met vier spelers uit de top vijf.
Lees verder

Luciano D'Onofrio opgepakt op verdenking van handel met voorkennis bij Mithra-aandelen
Luciano D'Onofrio, François Fornieri en Samuel Di Giovanni zijn vanmorgen opgepakt en verhoord door de politie. Ze zouden verdacht worden van handel met voorkennis bij de aankoop van Mithra-aandelen.
Lees verder

Luciano D'Onofrio opgepakt op verdenking van handel met voorkennis bij Mithra-aandelen
Luciano D'Onofrio, François Fornieri en Samuel Di Giovanni zijn vanmorgen opgepakt en verhoord door de politie. Ze zouden verdacht worden van handel met voorkennis bij de aankoop van Mithra-aandelen.
Lees verder

Kickbokser Jamal Ben Saddik is na 1,5 maand uit Antwerpse gevangenis: "Hij moest zelfs op de grond slapen"
Kickbokser Jamal Ben Saddik heeft de gevangenis van Antwerpen verlaten. Hij is sinds gisteren thuis, maar wel met een enkelband om, zegt zijn advocaat Wim de Colvenaer. Hij blijft voorlopig wel verdachte in de grote 'operatie Sky'. Ben Saddik - na Rico Verhoeven de beste zwaargewicht kickbokser ter wereld, nummer twee op de ranglijst van Glory - wordt ervan verdacht lid te zijn van een criminele organisatie omdat hij handelde in 'cryptotelefoons' die vaak door criminelen zouden worden gebruikt.
Lees verder

Creatief mentor Elfi De Bruyn over de kracht van knutselen: "Het is je écht gegund om niet altijd te presteren"
"Als je voor een wit papier zit, denk dan niet: en nu wil ik een gele bloem schilderen. Vertrouw erop dat de inspiratie komt wanneer je gewoon iets begint te doen." In een wereld waar alles productief moet zijn, is intuïtief werken een verademing. Creatief mentor en storyteller Elfi De Bruyn (36) weet er alles van. Ze legt uit waarom knutselen en kleuren óók voor volwassenen heilzaam is.
Lees verder

Referee Department "tevreden" over progressie in België: "Niets is zwart-wit. Iedereen maakt fouten. Ook de VAR"
Het Referee Department sprak de pers toe dinsdagochtend. Zij zijn "tevreden" over de progressie die de arbitrage de laatste jaren gemaakt heeft.
Lees verder

Ga je verven in huis? Maak dan zeker deze 4 fouten niet!
Heb je door veel tijd thuis door te brengen, gemerkt dat je interieur wel eens opgefrist mag worden? Dan is verven een snelle manier om meteen een nieuwe look te creëren. Kan je wel nog wat advies gebruiken over hoe je je muren en plafond best aanpakt? Bouwsite Livios legt uit waar je op moet letten.
Lees verder

Zelf je muren of plafond verven? Maak deze fouten niet!
Heb je door veel tijd thuis door te brengen, gemerkt dat je interieur wel eens opgefrist mag worden? Dan is verven een snelle manier om meteen een nieuwe look te creëren. Kan je wel nog wat advies gebruiken over hoe je je muren en plafond best aanpakt? Bouwsite Livios legt uit waar je op moet letten.
Lees verder