Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 22 april 2021

Barcelona-voorzitter Joan Laporta blijft achter Super League staan: “Zo’n competitie is absoluut noodzakelijk”

HLN
Barcelona-voorzitter Joan Laporta blijft achter Super League staan: "Zo'n competitie is absoluut noodzakelijk"
Barcelona-voorzitter Joan Laporta heeft zich voor het eerst openlijk uitgesproken over de Super League. De Blaugrana hebben zich net als Real Madrid en Juventus nog steeds niet teruggetrokken.
Lees verder

Maasmechelen nog steeds coronabroeihaard van België: 2.000 leerlingen in één dag getest
Maasmechelen haalde vandaag de zware middelen boven in het bestrijden van het coronavirus dat er sinds weken fel woekert. De tientallen klassen die voor de paasvakantie al met besmettingen zaten en in eerder in quarantaine moesten, werden vandaag massaal getest: 2.000 leerlingen in totaal. "Een vreemde strategie, want nu worden deze leerlingen opnieuw geviseerd", vinden vele schooldirecteurs. Ook professor Marc Van Ranst fronst de wenkbrauwen.
Lees verder

Maasmechelen nog steeds dé coronabroeihaard van België: 2.000 leerlingen in één dag getest
Maasmechelen haalde vandaag de zware middelen boven in het bestrijden van het coronavirus dat er sinds weken fel woekert. De tientallen klassen die voor de paasvakantie al met besmettingen zaten en eerder in quarantaine moesten, werden vandaag massaal getest: 2.000 leerlingen in totaal. "Een vreemde strategie, want nu worden deze leerlingen opnieuw geviseerd", vinden vele schooldirecteurs. Ook professor Marc Van Ranst fronst de wenkbrauwen.
Lees verder

"Mensen zijn flexibel als het in hun voordeel is": bedrijven denken na over thuiswerk na corona
Pendelen we straks naar het werk alsof Covid-19 nooit heeft bestaan? Waarschijnlijk niet. Bedrijfsleiders breken zich het hoofd over welke lessen ze uit het extreme thuiswerk-experiment moeten trekken. "Let op met jaloezie."
Lees verder

Druktebarometer kust blijft nog minstens tot eind 2021 actief
De druktebarometer voor de kust zal nog tot minstens eind 2021 worden gebruikt. Dat zei gedeputeerde Sabien Lahaye-Battheu vandaag in de provincieraad naar aanleiding van een vraag van raadslid Patrick De Clerck (Open Vld). Ondertussen wordt gewerkt aan verschillende verfijningen, waaronder gedetailleerde info per kustgemeente omtrent het aantal unieke bezoekers en hun herkomst.
Lees verder

Vroeger deel van het probleem, nu verantwoordelijk voor de oplossing: "Marc Coucke heeft altijd voor de lange termijn gekozen bij Anderlecht"
37 miljoen euro laat Marc Coucke vallen om Anderlecht weer levensvatbaar te maken. Voor wie er aan twijfelde: Coucke heeft zijn toekomst verbonden aan die van paars-wit. Of hoe de eigenaar van deel van het probleem plots deel van de oplossing werd bij paars-wit. "Dit maakt zijn positie sterker en breder gedragen."
Lees verder

Vroeger deel van het probleem, nu verantwoordelijk voor de oplossing: "Marc heeft altijd voor de lange termijn gekozen bij Anderlecht"
37 miljoen euro laat Marc Coucke vallen om Anderlecht weer levensvatbaar te maken. Voor wie er aan twijfelde: Coucke heeft zijn toekomst verbonden aan die van paars-wit. Of hoe de eigenaar van deel van het probleem plots deel van de oplossing werd bij paars-wit. "Dit maakt zijn positie sterker en breder gedragen."
Lees verder

CD&V-Senaatsfractie wil Grondwet "gendergevoelig" maken
De Senaat neemt vrijdag een CD&V-voorstel tot wijziging van de Grondwet in overweging om die Grondwet gendergevoelig te maken. De fractie wil ook dat het reglement van de Senaat aangevuld wordt om richtsnoeren op te stellen voor gendergevoelig taalgebruik.
Lees verder

Daarom is Gert Verhulst tegenwoordig zo open over zijn privéleven
Wie de realityreeks 'De Verhulstjes' bekeken heeft, is het vast ook opgevallen: Gert Verhulst (53) en de zijnen zijn wel érg open over hun leven. Nochtans hield de grote baas van Studio 100 zijn privéleven vroeger liever geheim. In 'Nieuwe Revu' legt Verhulst uit waarom.
Lees verder

Bel20 sloopt 4.000-puntengrens
De Bel20-index van de Brusselse beurs sloot donderdag voor het eerst sinds februari 2020 nog eens boven 4.000 punten. Onder aanvoering van een sterk Umicore dikte de graadmeter 1,23 procent aan tot 4.032,01 punten.
Lees verder

UEFA-voorzitter Aleksandar Ceferin bijzonder hard voor voormalige vriend Agnelli: "Mensen die dicht bij je staan, kunnen verraders zijn"
Aleksander Ceferin, voorzitter van de UEFA, ging in een interview op de Sloveense televisie wat dieper in op de afgeketste Super League. "Ik denk dat de mensen die met het idee op de proppen kwamen, het nu moeilijk hebben om naar zichzelf te kijken in de spiegel", aldus Ceferin, die ook bijzonder hard was voor zijn voormalige vriend en Juventus-voorzitter Andrea Agnelli.
Lees verder

Vrees voor fraude nadat CEO van Turks cryptoplatform vlucht
Het openbaar ministerie van het Turkse Istanbul heeft vandaag een onderzoek geopend naar de CEO van Thodex, een Turks uitwisselingsplatform voor cryptovaluta. De man, Faruk Fatih Ozer, zou het land gevlucht zijn na beschuldigingen van fraude en miljoenen gestolen dollars.
Lees verder

Metroterrorist New York levenslang de cel in
De terrorist die met een pijpbom een aanslag wilde plegen in de metro van New York, moet levenslang de cel in.
Lees verder

Jacques Vermeire op roadtrip met dochter Julie in nieuw programma Play4
Binnenkort wordt Jacques Vermeire zeventig jaar oud. De perfecte gelegenheid voor een 'trip down memory lane' - letterlijk - met dochter Julie. Het resultaat is vanaf 13 mei op Play4 te zien.
Lees verder

Een op de drie klachten bij Ombudsfin gaat over fraude
Het jaar 2020 was een druk jaar voor de ombudsdienst voor financiële diensten (Ombudsfin). Er werden 1.650 nieuwe klachtendossiers opgestart, ruim 29 procent meer dan in 2019. In bijna een op de drie dossiers ging het over fraude, zo blijkt uit het jaarverslag van de dienst. "En de bemiddelingsresultaten in fraudedossiers waren minder positief dan de voorgaande jaren", stelt de dienst.
Lees verder

Ook Slovakije zal Russische diplomaten het land uitzetten
Slovakije zal drie Russische diplomaten het land uitzetten in het kader van het diplomatiek gechil tussen het buurland Tsjechië en Rusland. Dat heeft de Slovaakse premier Eduard Heger donderdag aangekondigd.
Lees verder

SHOWBITS. Elodie en Tatyana hebben een romantische mijlpaal te vieren
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Cercle-voorzitter Vincent Goemaere nuanceert: "Club de titel gekocht? Dat heb ik nooit zo gezegd"
"Club Brugge heeft vorig seizoen de titel gekocht", klonk het vandaag in een trailer van Play Sports-programma President. Woorden uit de mond van Vincent Goemaere. "Een storm in een glas water", pareert de Cercle-voorzitter. "Dat heb ik nooit zo gezegd, integendeel: Club was de verdiende kampioen."
Lees verder

Amerikaans Huis van Afgevaardigden stemt voor wet om van Washington DC volwaardige staat te maken
Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft donderdag een wet gestemd om van Washington DC een volwaardige staat te maken. Daarmee zou het hoofdstedelijk gebied ook een volwaardige vertegenwoordiging in het Congres krijgen. De Senaat moet het voorstel echter nog goedkeuren en dat wordt moeilijk.
Lees verder

Amerikaanse toezichthouder: "Ongeveer 106 Boeing 737 MAX-toestellen kampen met elektronisch probleem"
Volgens de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA hebben ongeveer 106 Boeing 737 MAX-vliegtuigen last van een elektronisch probleem. Dat probleem blijkt ook hardnekkiger dan gedacht: een oplossing is er nog niet gevonden. De FAA werkt nauw samen met de vliegtuigfabrikant, luidt het.
Lees verder