Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 29 april 2021

Aangever is afwerker: waarom De Bruyne plots de vaste spits is van Manchester City

HLN
Aangever is afwerker: waarom De Bruyne plots de vaste spits is van Manchester City
VTM-analist Jan Mulder begrijpt er niets van. De beste trainer van de wereld die strateeg Kevin De Bruyne uitspeelt als aanvaller. Nochtans liggen de redenen van Pep Guardiola voor de hand. Onze Engeland-watcher schetst waarom De Bruyne plots een spits is geworden. "Wat De Bruyne als aanvaller extra biedt, is die werkkracht en die ongelooflijke drive in de pressing."
Lees verder

Waarom de mens van dansen houdt en het nu zo mist: "Evolutionair gezien vergroot dansen je overlevingskansen"
We missen het massaal: dansen. De tickets voor het Stu Bru-evenement 'I Want To Dance Again' vlogen sinds de aankondiging in januari zo snel de deur uit dat het dansfeest na corona (datum: nog te bepalen) van de Lotto Arena naar het Sportpaleis verhuist. Op de Internationale Dag van de Dans staan we stil bij dans als wondermiddel. Want wist je dat dansen helpt bij ziektes, sombere gevoelens en zelfs het verwerken van trauma's? Drie experts geven uitleg, onze redactrice test een sessie dans- en bewegingstherapie.
Lees verder

Parkeerwonder Eugène uit 'Man Bijt Hond' gaat opnieuw viraal: "Waar was deze man toen het schip vastzat in het Suezkanaal?"
Ken jij Eugène Breynaert nog? In 2010 toonde de man vol trots hoe hij zijn rode Fiat Panda parkeerde in zijn garage die slechts zes centimeter breder was dan zijn auto. Vooral de ingenieuze manier waarop hij z'n nadien wagen uitstapte, maakte hem in één opslag in heel Vlaanderen bekend. Elf jaar na datum gaat de man nu opnieuw viraal.
Lees verder

Sla niet zomaar een wesp dood: nieuw onderzoek bevestigt het nut van de insecten
Denk vanaf nu twee keer na als je weer een wesp wil pletten met je schoen. Nieuw internationaal onderzoek toont namelijk aan dat wespen wel degelijk nuttig zijn. De insecten eten andere plaaginsecten op, bestuiven planten, produceren krachtige antibiotica en kunnen zelfs als snack dienen.
Lees verder

Albanese maffiabaas die al 17 jaar wordt gezocht, blijkt in Brussel te wonen
Een Albanese maffiabaas waar internationale politiediensten al 17 jaar jacht op maken is gearresteerd in Brussel. Dat heeft het Brusselse gerecht bevestigd aan HLN. Ilir Meto (56) - bijnaam 'Il Dottore' of 'de dokter' - kreeg in totaal 29 jaar celstraf en was al spoorloos sinds 2004. Nu blijkt dat hij in Brussel woonde met zijn vrouw en kinderen.
Lees verder

Patrick Lefevere won 43 jaar geleden laatste grote profkoers: "Ik dacht dat het nog 5 km was, maar ik moest er nog 20 afleggen"
Patrick Lefevere staat bekend als de succesmanager van Deceuninck-Quick-Step, maar de West-Vlaming was ooit zelf een verdienstelijk wielrenner. Zo schreef hij Kuurne-Brussel-Kuurne op zijn palmares én boekte hij exact 43 jaar geleden zijn laatste grote profzege in de Vuelta. "Hinault lag er niet wakker van dat een 'kleine Belg' met de ritoverwinning ging lopen."
Lees verder

BioNTech vraagt goedkeuring Covidvaccin voor twaalfjarigen
De Duitse vaccinproducent BioNTech gaat de goedkeuring vragen van zijn Covidvaccin voor kinderen vanaf twaalf jaar in de Europese Unie. Dat maakte BioNTech donderdag bekend.
Lees verder

Vrouwen verloren door corona 800 miljard aan inkomsten: "De economische gevolgen van de pandemie hebben een zwaardere impact op vrouwen"
Vorig jaar verloren vrouwen 800 miljard dollar (660 miljard euro) aan inkomsten volgens Oxfam. Dat is meer dan het gezamenlijk bruto binnenlands product van 98 landen. Het is een gevolg van de coronapandemie.
Lees verder

Na vernietigende pers en een pijnlijke breuk: tien jaar geleden strikte 'Waity Katy' officieel prins William
Het wordt een verjaardag in mineur na het recente overlijden van zijn grootvader, maar de Britse prins William (38) en zijn vrouw Catherine Middleton (39) mogen vandaag tien jaar huwelijk vieren. Het afgelopen decennium heeft duidelijk gemaakt dat 'Waity Katy' een waar godsgeschenk is voor de koninklijke familie. En te zeggen dat ze in het begin net als Meghan door het slijk werd gehaald, wat zelfs even tot een breuk leidde. Om nog maar te zwijgen van het stevige vrijgezellenleven van William, die de relatie een moeilijke start bezorgde. Nee, liefde op het eerste zicht was het zeker niet bij het toekomstige koningspaar...
Lees verder

Uitdaging na zes jaar geslaagd: Brit parkeert op álle 211 plaatsen van zijn supermarkt
Zelf noemt Gareth Wild uit het Britse Bromley het zijn "magnum opus". Zes jaar geleden begon hij aan de uitdaging om elke parkeerplaats van zijn lokale supermarkt te bezetten. Dat waren er 211. Zaterdag vulde hij het laatste gaatje in zijn schema. Opdracht volbracht.
Lees verder

TikTok haalt 'té pikante' video van 'Thuis' offline: "Er is wel nog wat anders te zien dan onze brave beelden"
De makers van 'Thuis' zijn helemaal mee met hun tijd. Om ook jonge kijkers voor de soap warm te maken, postten ze gisteren een filmpje op TikTok. Daarin werden enkele reeds uitgezonden fragmenten getoond, die volgens de socialemedia-app echter te provocerend waren. TikTok haalde het filmpje offline, tot grote verbazing van producent Hans Roggen.
Lees verder

Steven Van Gucht: "Liever eerst versoepelingen in onderwijs gezien"
"We zitten nu echt in een race tussen het vaccin en het virus." Dat heeft Steven Van Gucht (Sciensano) gezegd aan HLN Live. De huidige coronacijfers noemt hij hoopgevend, maar de viroloog waarschuwt ook. Er zijn de komende weken een aantal versoepelingen op komst, waardoor het mogelijk nog kantje boordje wordt.
Lees verder

Hoe kunnen cijfers verder zakken? Steven Van Gucht: "Met z'n allen focussen op veilige buitenactiviteiten"
"We zitten nu echt in een race tussen het vaccin en het virus." Dat heeft Steven Van Gucht (Sciensano) gezegd aan HLN Live. De huidige coronacijfers noemt hij hoopgevend, maar de viroloog waarschuwt tegelijk ook. Er zijn de komende weken een aantal versoepelingen op til, waardoor het mogelijk nog kantje boordje wordt.
Lees verder

Zes op de tien jongeren zijn ongelukkiger en vaker neerslachtig dan voor corona
Bijna de helft van de Vlamingen voelt zich sinds de coronacrisis minder gelukkig. Ook voelen we ons steeds vaker neerslachtig en eenzaam. Vooral jongeren worden het hardst getroffen. Algemeen vindt 42 procent dat zijn of haar levenstevredenheid er op achteruitgegaan is. Dat blijkt donderdag uit de eerste resultaten van de Covid-19-bevraging van Statistiek Vlaanderen.
Lees verder

België is (alweer) Europees kampioen in autobelastingen
België is een koploper in het heffen van belastingen op voertuigen. Dat zegt de Europese sectorfederatie ACEA. Gemiddeld rekent de fiscus jaarlijks 3.187 euro aan per motorvoertuig, zo berekende de organisatie.
Lees verder

Wie was de lachende internetheld Juan Joya Borja? En wat zei hij eigenlijk echt in dat filmpje?
Een internetlegende is niet meer. De Andalusische komiek en acteur Juan Joya Borja overleed gisteren op 65-jarige leeftijd in een ziekenhuis in Sevilla. 'El Risitas' zal altijd herinnerd worden voor zijn lach: een van de meest aanstekelijke en uiteindelijk meest virale ooit. Maar wat zei hij nu echt in dat beroemde filmpje? En hoe komt het dat het pas jaren later de wereld rondging? Een duik in het excentrieke leven van Juan Joya Borja.
Lees verder

CD&V-voorzitter Coens: "Loonakkoord kan ook later dan 1 mei"
CD&V-voorzitter Joachim Coens houdt niet vast aan de datum van 1 mei voor het loonakkoord. Het is nu vooral belangrijk dat de partijen opnieuw rond de tafel gaan zitten, zegt hij. Groen-voorzitster Meyrem Almaci hoopt dat er tegen 1 mei toch nog een akkoord uit de bus komt. "Laat ons het hoofd koel houden", zei ze daarover in De Ochtend op Radio 1.
Lees verder

CD&V-voorzitter Coens: "Loonsakkoord kan ook later dan 1 mei"
CD&V-voorzitter Joachim Coens houdt niet vast aan de datum van 1 mei voor het loonakkoord. Het is nu vooral belangrijk dat de partijen opnieuw rond de tafel gaan zitten, zegt hij. Groen-voorzitster Meyrem Almaci hoopt dat er tegen 1 mei toch nog een akkoord uit de bus komt. "Laat ons het hoofd koel houden", zei ze daarover in De Ochtend op Radio 1.
Lees verder

New Yorkers verdrijven elektronische politiehond Digidog
De politie van New York (NYPD) stuurt een robothond, die speciaal voor politietaken was ontwikkeld, na een golf van kritiek terug. Het contract is volgens een politiewoordvoerder opgezegd en de elektronische viervoeter, die naar de naam Digidog luistert, moet terug naar 'de kennel' van producent Boston Dynamics.
Lees verder

Phillies-vedette krijgt honkbal met 156 km/u in gezicht
De Phillies boekten gisteren in de MLB een 5-3-zege op de Cardinals. Maar de grootste winst voor de ploeg uit Philadelphia was dat Bryce Harper weer kon opstaan nadat hij een honkbal in zijn gezicht had gekregen. "Het gezicht is er nog", klonk het op sociale media.
Lees verder