Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 29 april 2021

10 miljard euro erfbelasting voor nabestaanden Samsung-topman

HLN
10 miljard euro erfbelasting voor nabestaanden Samsung-topman
Wat gebeurt er als de rijkste man van het land met de hoogste erfbelasting sterft? Dan krijgen zijn nakomelingen een van de hoogste fiscale facturen ooit. De kinderen van de voorzitter van technologiereus Samsung mogen meer dan de helft van zijn vermogen inleveren, maar doen dat schijnbaar met de glimlach.
Lees verder

Open brief van 2019 was dan toch niet zo belachelijk: Anderlecht zit op schema, doet het volgend seizoen al mee voor de titel?
Laatst lacht, best lacht? In 2019 lanceerde Anderlecht een open brief om de fans geduld te vragen en perspectief te bieden - met als ultieme doel 'meespelen voor de titel in 2022'. Toen moest paars-wit veel kritiek incasseren, nu zit het zowaar… perfect op schema.
Lees verder

ONZE OPINIE. De eerste grote ideologische strijd tussen socialisten en liberalen is een feit en ligt nu op de straatstenen
Neen, de socialisten laten 'hun' 1 mei niet kapen door hun donkerrode broeders van de PVDA. Het loonoverleg tussen de sociale partners liep spaak en het feest van de arbeid belooft niet over rozen te lopen voor de rode families. De PTB loopt zich al weken warm. Er was dus nood aan een bliksemafleider, een publiek bommetje. En het was voor een keer niet Paul Magnette (PS) , maar wél Conner Rousseau (Vooruit) die het vuur aan de lont stak. "Als hogere lonen niet kunnen, dan ook geen dividenden voor aandeelhouders." Vuurwerk.
Lees verder

Stiefvader schuldig bevonden aan misbruik van stiefzoon 20 jaar geleden: "Hopelijk gaan mama's ogen nu eindelijk open"
Jaren zweeg Mathias (33) over het misbruik door zijn stiefvader. Hij hield het vooral geheim voor zijn moeder. "Ik wilde niet dat mama's wereld instortte." Maar na de geboorte van zijn dochter, vond Mathias dat hij zijn stiefvader wel moést aangeven. "Om mijn kind en andere kinderen te beschermen." De rechter in Gent sprak gisteren van 'zware feiten' en veroordeelde de stiefvader tot 40 maanden voorwaardelijk.
Lees verder

Slaven van hun sixpack: mannelijk schoonheidsideaal steeds strenger, en dat maakt slachtoffers
Biceps die het T-shirt doen spannen, een hard sixpack en vierkante schouders. Het mannelijke schoonheids­ideaal is de voorbije twintig jaar alleen maar strenger geworden. In reclame zie je steeds vaker vrouwen met een maatje meer, maar naar mannen met een buikje blijft het zoeken met een vergrootglas. Nog nooit zijn jongens, jongemannen en venten zo in de ban geweest van hun lijf. Velen zijn er gezonder door geworden, maar de dwingelandij van dat schoonheidsideaal maakt, net als bij vrouwen, ook slachtoffers. Steeds meer mannen kampen met eetstoornissen.
Lees verder

ASSISEN. Schoonbroer van gevangenisverpleegster zet "vedette" Van De Velde kordaat op haar nummer
Naarmate dit proces vordert, voelt beschuldigde Ashley Van De Velde zich steeds meer als een vis in het water. Ze vraagt te pas en te onpas het woord, spreekt iedereen bij de voornaam aan en geeft met veel zin voor theater en in een plat Kempisch dialect haar visie op de dingen. Voor voorzitter Dirk Thys en de familie van gevangenisverpleegster Christine Lenaerts was de maat vanochtend vol.
Lees verder

Meer toplui laten bonus schieten
De coronapandemie mag de toplui van beursgenoteerde ondernemingen dan wel hebben opgezadeld met extra kopzorgen, financieel werden ze daar niet bijkomend voor beloond. Integendeel. Het aantal CEO's dat geen bonus ontving, steeg van 1% in 2019 naar 16% in 2020. Een op vijf leverde zelfs in op zijn vast salaris, tekende de Vlerick Business School op.
Lees verder

2022 wordt een Toots Thielemans Jubileumjaar
Vandaag, op 29 april 2021, zou muzikant Toots Thielemans 99 jaar geworden zijn. Een bijzondere dag die zijn weduwe Huguette Thielemans en visit.brussels niet onopgemerkt laten voorbij gaan. Ze kondigen aan dat 2022 een Toots Thielemans jubileumjaar zal worden in het teken van zijn 100ste verjaardag.
Lees verder

Voetbalbaas D'Onofrio verhoord over toeval van 1,3 miljoen euro
De Antwerpse voetbalbaas Luciano D'Onofrio (65) is gisteren verhoord over mogelijke handel met voorkennis. De zaak draait om 1,3 miljoen euro waarmee aandelen van een farmabedrijf gekocht werden. D'Onofrio werd vrijgelaten en is niet in verdenking gesteld, twee bevriende zakenmannen wel.
Lees verder

DUBBELINTERVIEW. Vanaken: "Een carrière bij Club zoals Franky, daar teken ik direct voor" - Jarige Van der Elst: "Dát is ambitie hebben"
De interviews met Franky Van der Elst – vrijdag wordt-ie 60 jaar – en Hans Vanaken lagen vast. Eén plus één is drie, dachten we... en zo bleek. Het relaas van een uniek onderonsje tussen het boegbeeld en de hondstrouwe nummer tien: "Als Hans nog negen jaar blijft, zit hij ook aan 615 matchen."
Lees verder

"Ik begrijp Guardiola niet": scherpe Jan Mulder vindt dat Kevin De Bruyne niét in de spits hoort
Kevin De Bruyne speelde "niet zijn beste wedstrijd" tegen PSG - dixit Marc Degryse. Toch werd de Rode Duivel gekroond tot man van de match. "Terwijl hij niét op de juiste positie stond", was Jan Mulder gisteravond scherp in zijn analyse.
Lees verder

De Wever bekampt rivaal Bouchez in 'De Container Cup': "Dit duel is persoonlijk"
Het is eens wat anders dan een strijd in het parlement of het stemhokje. Na hun turbulente geschiedenis vechten politieke rivalen Bart De Wever en Georges-Louis Bouchez vanavond om de sportieve eer in 'De container Cup'. "Ik wilde me vooral amuseren", zegt de MR-voorzitter. Maar voor de grote baas van N-VA is het meer dan een 'wedstrijdje'. "Veertig dagen lang heb ik elke dag een uurtje getraind."
Lees verder

VRT-weerman Bram wordt majoor
Dat weerman Bram Verbruggen (34) een job bij Defensie combineerde met die als meteoroloog bij de VRT, liet hij eerder al verstaan. Maar nu wil de meteorologisch officier ook de functie van majoor daaraan toevoegen.
Lees verder

Regi en Destadsbader gaan voor nieuwe zomerhit: "Niels won jaar na jaar, dus vroeg ik hem om samen te werken"
"We zijn echt over the top gegaan." Doorgaans gaat hij voor een ruwe diamant, maar de nieuwste samenwerking van Regi (45) is er een met Niels Destadsbader (32). "Ik wilde de beste Nederlandstalige stem", motiveert hij zijn nieuwste worp, 'De wereld draait voor jou'. Een eer, vindt Niels, al is de samenwerking op een heel impulsieve manier ontstaan. "Oké, we hadden wat pintjes op - champagne in Regi's geval."
Lees verder

Bpost zet 170-tal Press Shops en Relay-winkels in de etalage
Bpost zet zijn afdeling Ubiway Retail, die onder meer de Press Shops en Relay-winkels omvat, te koop. Dat heeft De Tijd gemeld.
Lees verder

Football Talk. Blessin kan al zeker niet aan de slag in Engeland - Legia pakt 15de landstitel in Polen
Mocht hij daadwerkelijk gecharmeerd zijn door de interesse van Sheffield United, dan is er slecht nieuws voor Alexander Blessin. De Duitse coach van KV Oostende kan door de kwalificatiecriteria voor een werkvergunning in principe niet in de Engelse competitie aan de slag. De regels schrijven voor dat een coach minstens twee opeenvolgende jaren op het hoogste niveau actief moet zijn geweest, wil hij in Engeland manager worden. Blessin stond op de shortlist van Sheffield, dat liet aftoetsen of hij in aanmerking komt voor een werkvergunning. Niet dus. Al betekent dit niet automatisch dat Blessin in Oostende blijft - de trainer geniet eveneens interesse vanuit Duitsland.
Lees verder

'Flikken BXL' legt lockdownfeestje stil: "4.000 euro boete? Dat valt nog goed mee"
Het politieteam van 'Flikken BXL' heeft er een moeilijke taak bijgekregen: het stilleggen van coronafeestjes. Ze maken zich zo niet populair bij de meeste mensen, gezien er torenhoge boetes aan vasthangen. Maar één organisator kon er wel om lachen: "4000 euro? Dat valt nog goed mee."
Lees verder

Frisser weer met buien, deze namiddag opklaringen
Vanochtend zijn er buien, vooral in het westen van het land. In de loop van de voormiddag breidt die buienzone zich uit naar het oosten. In de namiddag trekt ze weg en komen er opklaringen vanuit het westen. Het wordt frisser met maxima van 8 tot 13 graden. De wind wordt matig en soms vrij krachtig uit zuidwest, ruimend naar west tot noordwest. Rukwinden van 50 tot plaatselijk 65 km/u zijn mogelijk, zegt het KMI.
Lees verder

Nog 17 dagen voltijds naar school, deze jongeren zien voor- en nadelen: "Eindelijk weer sociaal contact"
Geen afstandsonderwijs meer vanaf maandag 10 mei: voor het eerst sinds november mogen ook de leerlingen uit de tweede en derde graad secundair weer voltijds naar school. Maar is dat voor een maandje nog wel de moeite? "Een volmondige ja", aldus pedagoog Pedro De Bruyckere. "Het afstandsonderwijs hakt er bij de jongeren in. Eén op de drie heeft zelfs schrik om te buizen."
Lees verder

Pochettino gelooft in ommekeer: "Het zijn details die het verschil maken"
Mauricio Pochettino kon moeilijk leven met de nederlaag van Paris Saint-Germain tegen Manchester City in de halve finales van Champions League. Halverwege leidde de Franse club nog, maar De Bruyne en co scoorden na rust twee keer: 1-2.
Lees verder