Doorgaan naar hoofdcontent

WK-KWALIFICATIES. Frankrijk wint makkelijk ondanks gemiste penalty in Kazakhstan - Engeland zonder problemen langs Al...

HLN
WK-KWALIFICATIES. Frankrijk wint makkelijk ondanks gemiste penalty in Kazakhstan - Engeland zonder problemen langs Albanië
De Spanjaarden hadden iets goed te maken na een gelijkspelletje woensdag tegen Griekenland. Veel beterschap was er echter niet te bespeuren tegen Georgië. Net voor rusten kwamen de Georgiërs op voorsprong na een doelpunt van Kvaratshkelia. Ferran Torres maakte net voor het uur gelijk. De wedstrijd leek lange tijd op een gelijkspel af te stevenen, maar Dani Olmo schonk La Roja in de extra tijd alsnog de zege.
Lees verder

Ontgoochelde Verstappen ziet zege door vingers glippen: "Liever eerste met tijdstraf dan tweede op deze manier"
Geen zege voor Max Verstappen in Bahrein. De Nederlander moest in de slotfase met grote tegenzin een order van de teamleiding inwilligen. Verstappen wist Hamilton drie rondes voor het einde te passeren, maar gaf de leiding een paar bochten later terug omdat hij na zijn inhaalactie de 'track limits' had overschreden.
Lees verder

Mick Schumacher laatste bij debuut, maar doet meteen beter dan vader - Comeback in mineur voor Alonso
Naast het beklijvende duel tussen Hamilton en Verstappen was er ook het grote F1-debuut van Mick Schumacher in Bahrein. De Duitser - zoon van - viel niet op, maar reed de race wel uit. Fernando Alonso haalde bij zijn comeback de finish niet.
Lees verder

Ondanks corona kochten bijna 3.000 Belgen in 2020 een casa in Spanje
Vorig jaar kochten 47.500 buitenlanders een tweede verblijf in Spanje. Dat is een daling met een kwart in vergelijking met een jaar eerder. Ook het aantal Belgische kopers zakte voor het eerst sinds 2015 onder de 3.000, maar gelet op de coronapandemie en de bijhorende reisbeperkingen is dat toch verrassend veel.
Lees verder

Lijnbus vat vuur in station: chauffeur bevangen door rook
Aan het busstation van het station Gent-Sint-Pieters heeft zondagavond rond 19 uur een bus vuur gevat. De chauffeur raakte even bevangen door de rook, de schade aan de bus is wel aanzienlijk.
Lees verder

Lijnbus vat vuur in station: chauffeur bevangen door rook maar verder ongedeerd
Aan het busstation van het station Gent-Sint-Pieters heeft zondagavond rond 19 uur een bus vuur gevat. De chauffeur raakte even bevangen door de rook maar bleef ongedeerd. Er waren ook geen passagiers aanwezig op de bus. De schade aan de bus is wel aanzienlijk.
Lees verder

Duizenden Fransen de straat op voor "echte klimaatwet"
In verscheidene Franse steden hebben zondag duizenden mensen betoogd voor een strengere klimaatwet. De manifestanten vinden de plannen die vanaf maandag in het Franse parlement worden behandeld, niet ambitieus genoeg.
Lees verder

KOERS KORT. Lotto Soudal-renner Cras legt positieve coronatest af in Catalonië
Steff Cras heeft vandaag positief getest op het coronavirus. Onze landgenoot van Lotto Soudal was de voorbije week aan de slag in de Ronde van Catalonië, maar Cras kreeg vanochtend voor de slotrit plots koorts. In afwachting van de resultaten van de coronatest werden Cras en z'n risicocontacten in isolatie geplaatst. Uiteindelijk bleek enkel de test van de renner zelf positief. Cras en zijn dichte contacten blijven nu in quarantaine in Spanje. De renner voelt zich intussen goed en vertoont geen symptomen meer.
Lees verder

Zit er ruis op de communicatie of bedriegt Davy 'zijn' Hanne emotioneel in 'Blind Getrouwd'?
De toekomst ziet er belabberd uit voor de 'Blind Getrouwd'-koppels Veerle & Sven en Hanne & Davy. Dat het tussen de 'oudjes' allicht niks zal worden is al een paar weken duidelijk, en de vooruitblik naar volgende week belooft niet veel beterschap. Tussen Hanne & Davy gaat het dan weer van kwaad naar erger. Stilaan wordt duidelijk dat niet zozeer de 'moeilijke communicatie' van stotteraar Davy oorzaak van de ellende is, maar dat hij gewoon geen zin heeft in meer communicatie met 'zijn' Hanne. Bedriegt hij haar emotioneel? Gelukkig blijven Candice & Marijn voor peper en zout zorgen in deze 'Blind Getrouwd'.
Lees verder

Mertens knokt zich in Miami voorbij Kontaveit naar achtste finales, waar Australian Open-winnares Osaka wacht
Elise Mertens (WTA 17) heeft zich op het WTA 1.000-toernooi in Miami geplaatst voor de achtste finales. De Limburgse haalde het in drie sets van de Estse Anett Kontaveit (WTA 24). In de volgende ronde wacht Australian Open-winnares Naomi Osaka.
Lees verder

Chadli bleek in Praag niet de speler van tegen Japan, maar ter discussie staat hij niet op Tubeke
Het kon niet uitblijven, gezien zijn carrièreverloop na het WK. Nacer Chadli (31) ontgoochelde in Praag, zoals ook onze huisanalist Marc Degryse al aankaartte. Al heeft Chadli één groot voordeel. "Nacer is één van de meest interessante internationals die ik heb", aldus bondscoach Roberto Martínez.
Lees verder

Chinese winkels H&M dicht na woede om katoenrel Oeigoeren
Een aantal winkels van modeketen H&M in China is gesloten na de storm van kritiek die daar is ontstaan op politieke uitingen van het Zweedse bedrijf. H&M verklaarde eerder bezorgd te zijn over signalen dat de moslimminderheid van Oeigoeren bij de productie van katoen in regio Xinjiang dwangarbeid moet verrichten. Op sociale media is H&M, samen met andere westerse merken, nu het mikpunt van woede van veel Chinezen.
Lees verder

'De Mol' hakt er stevig in: niet één, maar twee kandidaten moeten het spel verlaten
Bij aanvang van de eerste échte aflevering van 'De Mol' waren ze nog met tien. Een uur later, na alweer een straffe aflevering met een perfecte mengeling van humor, ontspanning, stress en suspense, waren ze nog met acht. Studente psychologie Dami Oguntubi en jurist Kevin kregen een rode duim te zien. Hun enige troost: samen in een BMW-limousine terug richting thuisbasis in Gent rijden. Onze gok? Ouderdomsdeken Philip is een strategisch spelende mol.
Lees verder

Duitse vakbond roept op tot staking bij Amazon
De Duitse vakbond Verdi heeft opgeroepen tot een staking bij zes locaties van Amazon. Het werk zou vanaf de nachtdienst op zondag vier dagen neergelegd moeten worden. Volgens de vakbond is het in coronatijd razend druk bij de webwinkel en is het daardoor voor werknemers amper mogelijk coronamaatregelen na te leven.
Lees verder

Nederlands voetbalexperiment: ventilatie beschermt best tegen verspreiding aerosolen, niet afstand tussen supporters
Niet de spreiding van publiek over de tribunes maar ventilatie biedt volgens Bert Blocken, hoofdonderzoeker van de TU Eindhoven en de KU Leuven, de beste kans tegen verspreiding van aerosolen. Het is een van de eerste voorzichtige conclusies op basis van maanden onderzoek naar hoe kleine vochtdruppeltjes zich in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam voortbewegen. En daarmee mogelijk ook het coronavirus.
Lees verder

Lewis Hamilton is tevreden na zenuwslopende finish: "Wist dat het moeilijk ging worden om Max af te houden"
Lewis Hamilton heeft de eerste Grand Prix van het nieuwe Formule 1-seizoen gewonnen. Max Verstappen maakte het Hamilton nog erg lastig, maar moest vrede nemen met een 2de plaats. De opluchting na de finish was vanzelfsprekend groot bij de 7-voudig wereldkampioen.
Lees verder

Herkent u deze dievegges? Faroek zoekt drie vrouwen die bankkaart van bejaarde dame (86) hebben gestolen
Drie vrouwen hebben vorig jaar de bankkaart van een bejaarde vrouw gestolen in Wilrijk. Even voordien hadden ze in de supermarkt de pincode van het slachtoffer afgekeken. Met de kaart deden ze voor 1.600 euro aan inkopen. Opsporingsprogramma Faroek op VTM verspreidde zondagavond beelden van de daders.
Lees verder

In deze nieuwe auto kan je vinylplaten afspelen
De marketingafdeling van Lexus in de Verenigde Staten houdt wel van een stunt om de aandacht te trekken. Lexus ging er onlangs een samenwerking aan met twee artiesten en muziekwebsite Pitchfork. Het resultaat is de Lexus IS Wax Edition met als bijzonderheid een platenspeler in het handschoenkastje.
Lees verder

De week van 'Big Brother': Michel als laatste huismeester en een heel onverwachte exit
Ook deze week tuurden wij binnen bij de bewoners van Big Brother. En wat we daarvan vonden, lees je hier!
Lees verder

Slowaakse premier wil van job ruilen met minister
De Slowaakse premier Igor Matovic wil van post ruilen met Financiënminister en partijgenoot Eduard Heger. Daarmee hoopt Matovic een einde te maken aan de crisis binnen de regeringscoalitie over coronavaccins. De premier lichtte zondag niet toe per wanneer hij wil aftreden. Vanuit de vier regeringspartijen is positief gereageerd op het voorstel.
Lees verder