Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 24 maart 2021

Voor de menopauze komt eerst de ‘perimenopauze’. Artsen: “Hormoonschommelingen beginnen vroeger dan je denkt”

HLN
Voor de menopauze komt eerst de 'perimenopauze'. Artsen: "Hormoonschommelingen beginnen vroeger dan je denkt"
Het is een periode waar elke vrouw doormoet, maar geen enkele vrouw naar uitkijkt: de menopauze. En jammer genoeg start deze fase vroeger dan je denkt. Dat hebben we te danken aan de perimenopauze, zeggen artsen Suzann Kirschner-Brouns en Susanne Esche-Belke, een fenomeen dat nog vaak onder de radar blijft. "De eerste hormonale veranderingen beginnen vaak al tien tot vijftien jaar vóór de menopauze en kunnen al een merkbaar effect op je lichaam hebben."
Lees verder

Ooit trendsetter, nu uit de mode: is het einde van talkshowhost Ellen Degeneres nabij?
Ooit was ze de lieveling van Amerika, vandaag de gebeten hond: Ellen DeGeneres (63) is dik een miljoen kijkers kwijt. Hoe kon het zo fout gaan voor de vrouw die haar land deed lachen? Zij die een medaille van Obama kreeg en veel voor de holebi's betekende? De op- en ondergang van een ooit geroemde, maar intussen beruchte talkshowhost, die ingehaald werd door de nieuwe realiteit.
Lees verder

Defensieminister Dedonder wil sanctie voor Francken na tweet uit geheime commissie
Minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) vraagt om N-VA-Kamerlid Theo Francken uit de commissie voor de Opvolging van buitenlandse missies te zetten. Dat bevestigt haar kabinet aan Belga. Een tweet van Francken over een Franse militaire missie in Mali is de aanleiding. Volgens Dedonder zorgt die voor diplomatieke problemen met Frankrijk, Francken houdt het op een "politieke beschadigingsoperatie" van Dedonder.
Lees verder

Neymar krijgt eigen personage in populaire videogame Fortnite
Fortnite goes football. En vice versa. Nadat de razendpopulaire 'Battle Royale'-game al voetbalshirts als outfits introduceerde, maakt nu ook stervoetballer Neymar (29) zijn intrede als personage.
Lees verder

Italiaans ex-premier Berlusconi opnieuw in ziekenhuis
De 84-jarige ex-premier van Italië, Silvio Berlusconi, is maandag weer opgenomen in een ziekenhuis. Volgens zijn advocaat die hem vandaag in een proces in Milaan verdedigd, heeft hij "gezondheidsproblemen". Het is niet bekend hoe ernstig de problemen zijn, maar in intieme kringen wordt gezegd dat het wel zou meevallen.
Lees verder

LEZERSBRIEF. "Kijk eens verder dan 'de cijfers'. Wat achterblijft na de opeenvolgende lockdowns zal zich veel langer laten voelen"
Terwijl het Overlegcomité zich buigt over een nieuwe lockdown, maakt lezer Ronald Wagter zich zorgen over hoe het straks verder moet. "Als het zo door gaat, blijven er alleen nog maar zwakkeren over, die een torenhoge overheidsschuld moeten aflossen. Met kinderen die allemaal een leerachterstand hebben opgelopen." Lees hieronder zijn integrale brief.
Lees verder

ANNO 2021. Hugo Vanermen: "Geen enkele generatie had het ooit zo goed als de mijne"
Het gebeurt wel vaker dezer dagen dat de gedachten van Hugo Vanermen bij het ontwaken meteen naar zijn jongste zoon gaan. Hij bouwt stands voor grote beurzen en heeft een link met de evenementensector, die in deze crisis zware klappen krijgt. "Hij moet al een jaar machteloos toekijken hoe zijn zaak, die hij en zijn vrouw met eigen middelen hebben opgebouwd, steeds meer onder druk komt te staan. Ik zou financieel kunnen bijspringen, maar dat doe ik alleen als het écht misloopt. In het leven is gezondheid prioritair, maar dat zou wel een heel donkere dag voor de familie zijn."
Lees verder

Bolsonaro uitgemaakt voor "moordenaar" nadat hij terugkeer naar gewone leven aankondigt terwijl coronacijfers alle records breken in Brazilië
In verschillende steden in Brazilië is protest uitgebroken tegen president Jair Bolsonaro. Een televisietoespraak van de rechts-populistische regeringsleider gisteravond stak het vuur aan de lont. Daarin zei Bolsonaro dat iedereen weer snel een "normaal leven" zou kunnen leiden. Dat terwijl de coronacijfers de afgelopen dagen alle records braken.
Lees verder

Tiende achterkleinkind van de Queen geboren
Eindelijk nog eens wat goed nieuws voor de Britse koningin Elizabeth II (94). Haar kleindochter, Zara Tindall (39), is opnieuw moeder geworden.
Lees verder

LIVE BRUGGE-DE PANNE. Wie volgt Yves Lampaert op in Oxyclean Classic? En krijgen we waaierspektakel in De Moeren?
De Italiaanse voorjaarskoersen zijn stilaan achter de rug, tijd voor het WorldTour-peloton om van leer te trekken in onze contreien. De Oxyclean Classic Brugge-De Panne trapt vandaag de Vlaamse wielerweken op gang. Wie volgt straks Yves Lampaert op in de Westhoek? Op deze pagina hoef je geen trap van het hele gebeuren te missen!
Lees verder

Wales, land zonder bondscoach: de vermeende losse handjes van Ryan Giggs
Het past wel in deze tijden. Ryan Giggs (47) is bondscoach op afstand – weliswaar om de verkeerde redenen. Het Welshe voetbalicoon wordt beticht van mishandeling en zit straks niet op de bank aan Den Dreef. Een portret van het gevallen icoon.
Lees verder

"Parijs-Roubaix zal niet gereden worden op 11 april", meldt Franse krant Le Parisien
Parijs-Roubaix zal niet doorgaan op de datum die voorzien was (11 april). Dat meldt de Franse krant 'Le Parisien'. Volgens het Franse medium wordt die beslissing later vandaag officieel meegedeeld.
Lees verder

"Parijs-Roubaix wordt uitgesteld naar einde van seizoen", meldt Franse krant Le Parisien
Parijs-Roubaix zal niet doorgaan op de datum die voorzien was (11 april). Dat meldt de Franse krant 'Le Parisien'. Volgens het Franse medium wordt die beslissing later vandaag officieel meegedeeld.
Lees verder

NASA verstopte stukje van eerste vliegtuig van gebroeders Wright in Marshelikopter
Marshelikopter Ingenuity maakt zich op voor zijn eerste vlucht op de rode planeet. Die is gepland voor begin april. In de aanloop ervan verklapte NASA gisteren dat Ingenuity een stukje stof van het eerste gemotoriseerde vliegtuig van de Amerikaanse luchtvaartpioniers Wilbur en Orville Wright aan boord heeft.
Lees verder

Waarom je gezicht reinigen met reinigingsdoekjes geen goed idee is: "Niet bepaald zachtaardig voor je huid"
Reinigingsdoekjes lijken een godsgeschenk te zijn: ze zijn snel en makkelijk in gebruik, ideaal voor wie weinig tijd heeft. Ze verkopen dan ook als zoete broodjes. Maar in werkelijkheid doen ze meer kwaad dan goed voor je huid.
Lees verder

Opnames voor nieuwe reeks over de Kardashians beginnen al binnen 2 maanden
Het laatste seizoen van 'Keeping Up With the Kardashians' is nog maar een week uit of de familie haalt alweer bijna een nieuwe cameraploeg in huis. De opnames voor hun nieuwe reeks zouden namelijk al binnen twee maanden beginnen.
Lees verder

Nieuwe Indiase coronavariant met dubbele mutanten gevonden
In India hebben wetenschappers een nieuwe dubbelmutante variant van het coronavirus aangetroffen. Het werd gevonden in 15 à 20 procent van verschillende stalen die zijn verzameld in 18 Indiase staten.
Lees verder

Jan Mulder denkt nog steeds met weemoed terug aan Johan Cruijff: "Ook in zijn moeilijkste momenten was hij een groot man"
Al vijf jaar draait de wereld zonder Johan Cruijff. Maar vergeten wordt '14' nooit, ook niet door onze analist Jan Mulder. "Jan, een goede voetballer moet snel trouwen", zei hij mij. "Johan, een echte spits duikt de stad in!"
Lees verder

Van uitstekend tot net voldoende: zo goed beschermen deze wagens je kinderen
De belangrijkste persoon in de auto zit quasi altijd achteraan. De klant van een taxibestuurder, de koning bij een staatsbezoek en een kind wanneer hij met zijn ouders op stap gaat. Maar welke wagens beschermen kinderen het best? HLN Drive zocht het uit.
Lees verder

QUIZ. "Zonder de bal kun je niet winnen": vijf jaar geleden overleed Johan Cruijff, herken jij nog z'n beste uitspraken?
Weinig tot geen sport dezer dagen en dan is het altijd leuk om even weer het geheugen op te frissen. Vijf jaar geleden overleed Johan Cruijff. Wij diepten tien straffe quotes op uit ons archief. Aan jullie om te bepalen of die uitgesproken zijn door de illustere Nederlander of niet. Swipe naar links als je denkt van niet, swipe naar rechts als je denkt van wel.
Lees verder