Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 5 maart 2021

Volgende week kwart minder vaccinaties na één weekje van versnellen: “AstraZeneca blijft een zorgenkind”

HLN
Volgende week kwart minder vaccinaties na één weekje van versnellen: "AstraZeneca blijft een zorgenkind"
In Vlaanderen worden volgende week in totaal 97.117 nieuwe inentingen met coronavaccins gepland. Dat is een kwart minder dan de 130.000 die er deze week worden gezet. Nochtans beloofde Dirk Ramaekers, hoofd van de taskforce vaccinaties, vorige week nog dat de versnelling was ingezet. De vaccinatiestrategie lijkt momenteel een processie van Echternach. In nauwelijks twee weken is ons land inzake aantal vaccinaties afgegleden van de subtop naar de achterste gelederen van het Europese peloton. Maar die versnelling komt er, belooft Ramaekers. Hij legt uit hoe.
Lees verder

Tweede kans op versoepelingen buiten: hierover buigt Overlegcomité zich vandaag
Tweede keer, goede keer. Vandaag buigt het overlegcomité zich over een 'buitenplan', maar vanaf wanneer dat zal ingaan is nog onduidelijk. MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez blijft intussen hardnekkig aandringen op meer contactmogelijkheden, nu de motivatie op een dieptepunt zit. "Pas de regels nù aan aan de realiteit."
Lees verder

LIVE. Sánchez breekt de ban voor Inter na voorbereidend werk Lukaku
• Stadio Ennio Tardini
Lees verder

Facebook geeft gebruikers mogelijkheid om te kiezen voor minder politieke advertenties
Facebook en Instagram geven gebruikers meer invloed op de hoeveelheid politieke advertenties die ze te zien krijgen. Het bedrijf biedt die mogelijkheid voor de twee netwerken sinds donderdag in meer dan 90 landen, waaronder ook België, naar eigen zeggen omdat gebruikers daarom gevraagd hebben. Deze advertenties helemaal uitzetten is niet mogelijk.
Lees verder

LIVE. Parma vindt de aansluiting, wordt het nog bibberen voor Lukaku en Inter?
• Stadio Ennio Tardini
Lees verder

Adidas lanceert langste sneakers ooit
De sportschoen Adidas Superstar is onder handen genomen door de Estse rapper Tommy Cash (schrijf Tomm¥ €a$H), en dat zullen we geweten hebben. Het resultaat is geen vroege 1 aprilgrap, maar een zwarte en witte sneaker van elk een meter.
Lees verder

LIVE. Club met tien! Kossounou moet van het veld na onstuimige overtreding, Standard op weg om blauw-zwart uit beker te knikkeren
• Sclessin • Ref: Nathan Verboomen • Club kan weer rekenen op Clement, Vanaken, Lang, Denswil en Mitrovic • Wie stoot door naar halve finale?
Lees verder

LIVE. Chelsea dichter bij de 0-2 dan Liverpool bij de 1-1
• Anfield Road
Lees verder

Afwerker wordt aangever: Lukaku voert na 'twee' beslissende passes tegen Parma voorlopig assistranking aan
Een voet in 26 doelpunten. De meest beslissende speler in de Serie A. Romelu Lukaku staat tweede in de topschutterstand en voert nu voorlopig de assistranking aan. Afwerker was op Parma aangever. Inter staat zes punten los.
Lees verder

Nieuwe dreun voor Club dat nu ook uit Croky Cup ligt na ongelofelijk slot op Standard: ref keurt gelijkmaker af, goed en weer af
Club Brugge ligt uit de Croky Cup. De autoritaire leider in de Jupiler Pro League en bekerfinalist van vorig jaar botste in de kwartfinales op Standard. Muleka verzorgde de enige treffer van de partij. Blauw-zwart zag z'n gelijkmaker in het slot afgekeurd na doldwaze taferelen.
Lees verder

't Was al sinds 1996 geleden, maar Club zal de dubbel ook dit jaar dus niet pakken
De dubbel werd hen door Van der Elst, Borkelmans en co van harte gegund. Sinds de ploeg van Broos in 1996 is blauw-zwart er ondanks de glorieperiode nog altijd niet in geslaagd naast het kampioenschap ook de beker te winnen. Niet onder Preud'homme, niet onder Leko en niet onder Clement. Ook dit jaar niet, na een controversiële nederlaag op Standard.
Lees verder

Afgekeurd, goedgekeurd en weer afgekeurd: de goal van Club die niet doorging waarna de poppen aan het dansen gingen
Gekker moet het niet worden. Standard kegelde Club Brugge uit de Croky Cup, maar er zal vooral nagekaart worden over de afgekeurde gelijkmaker van blauw-zwart in het slot. Scheidsrechter Nathan Verboomen en z'n assistenten keurden eerst het doelpunt van Okereke af, dan weer goed en uiteindelijk tóch af. De reden? De opgerukte Simon Mignolet zou het leer met de arm beroerd hebben. Een VAR is er niet in de kwartfinales van de beker, bij Club konden ze hun ogen niet geloven...
Lees verder

Scherpe Simon Mignolet na afgekeurd doelpunt: "Normaal waren we nu nog aan het voetballen"
Simon Mignolet reageerde na afloop teleurgesteld en gefrustreerd. Vooral het afgekeurde doelpunt en de afwezigheid van een VAR bleven nazinderen bij de Brugse doelman: "Wij maken onze analyse, maar andere mensen moeten ook hun analyse maken over wat beter kan."
Lees verder

Club Brugge furieus na gestuntel in slotfase: "Waar was de VAR?"
Wat een zootje! De late gelijkmaker van Club Brugge werd dan wel terecht afgekeurd, toch zette het optreden van ref Nathan Verboomen én de afwezigheid van de VAR kwaad bloed bij blauw-zwart: "Ze moeten dit zelfs niet proberen uit te leggen."
Lees verder

Scherpe Simon Mignolet na afgekeurd doelpunt: "Normaal zaten we nu nog in de beker"
Simon Mignolet reageerde na afloop teleurgesteld en gefrustreerd. Vooral het afgekeurde doelpunt en de afwezigheid van een VAR bleven nazinderen bij de Brugse doelman: "Wij maken onze analyse, maar andere mensen moeten ook hun analyse maken over wat beter kan."
Lees verder

Chelsea duwt Liverpool nog wat meer de dieperik in
Chelsea heeft Liverpool met kleinste verschil verslagen. De jonge Mason Mount scoorde de enige goal van de wedstrijd. Liverpool blijft steken op een zevende plaats, terwijl Chelsea naar de vierde plaats wipt. Opnieuw een nederlaag dus voor Liverpool op Anfield, terwijl ze niet zo lang geleden 63 matchen ongeslagen waren in eigen stadion. Nu verloren ze voor de vijfde keer op rij in eigen huis.
Lees verder

"Mexicaanse coronavariant opgedoken in Nederlands Limburg"
In Nederlands Limburg zou een nieuwe variant van het coronavirus opgedoken zijn. Dat schrijft de Nederlandse krant De Telegraaf. Het zou gaan om de Mexicaanse variant, die nog niet eerder was gesignaleerd bij onze noorderburen. Afgelopen weken zouden zeker tien mensen besmet zijn.
Lees verder

Onze Club-watcher zag Sclessin in het slot een fightclub worden door ontbreken VAR: "Dit krijg je toch niet meer uitgelegd?"
Weg Europa League. Weg de Cup. Het ongenaakbaar gewaande Club Brugge heeft na een tumultueus slot plots alleen nog… de competitie.
Lees verder

De achtste bewoner is vertrokken bij 'Big Brother'
Een nieuwe week, een nieuw rondje nominaties bij 'Big Brother'. Zowel Matt als Mike konden vandaag geëlimineerd worden tijdens de achtste liveshow.
Lees verder

Mbongela Malutshi (47) schuldig aan doodslag op haar echtgenoot: "Wel intentie om te doden, geen voorbedachtheid"
Mbongela Malutshi (47) is door de jury van het Brusselse assisenhof schuldig bevonden aan doodslag. De vrouw stak haar echtgenoot Jean Malmbiteva in mei 2018 in Teralfene (Affligem) in brand. Zelf heeft ze steeds volgehouden dat het om een ongeluk ging.
Lees verder