Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 23 maart 2021

Veelbelovende resultaten voor anti-Covid-19-medicijn van Roche en Regeneron

HLN
Veelbelovende resultaten voor anti-Covid-19-medicijn van Roche en Regeneron
De Zwitserse farmaceutische groep Roche heeft veelbelovende resultaten bekendgemaakt voor een experimenteel anti-Covid-19-medicijn waarvoor het samenwerkt met het Amerikaanse laboratorium Regeneron. Uit een fase III-studie bij patiënten die niet in het ziekenhuis lagen, blijkt dat het aantal ziekenhuisopnames en sterfgevallen met 70 procent daalde.
Lees verder

Noah over de confrontatie met de medekandidaten in 'De Mol': "Ik ben nog een buitenstaander"
In de eerste aflevering van 'De Mol' leren we Noah kennen. Hij blikt terug op de heftige opdracht, waarin hij zich bij de groep mocht voegen.
Lees verder

Noah over medekandidaten in 'De Mol': "Ik ben nog een buitenstaander"
In de eerste aflevering van 'De Mol' leren we Noah (18) kennen. Hij blikt terug op de heftige opdracht, waarin hij zich als jongste kandidaat bij de groep mocht voegen.
Lees verder

Professor Dirk Devroey: "Veel artsen willen lockdown zoals in maart"
Is het tijd voor een korte, maar krachtige lockdown? Steeds meer stemmen zoals VUB-prof Dirk Devroey roepen alvast van wel. "Heel veel artsen en virologen willen een lockdown zoals in maart vorig jaar", zegt hij bij HLN LIVE.
Lees verder

Na 20 jaar profiteren van prostitutie: krijgen uitbaters van Antwerps café 't Keteltje celstraf?
Meer dan twintig jaar was het een plek waar minderjarige Nigeriaanse meisjes hun eerste stappen in de prostitutie zetten. Gerecht en stadsbestuur beten er al die tijd hun tanden op stuk. Maar nu is de hakbijl alsnog gevallen voor 't Keteltje in Antwerpen: het café is dicht, de uitbaters riskeren vandaag straffen tot vijf jaar cel. "Dit is een belangrijk precedent, ook voor hotels die aan prostitutie verdienen", schrijft De Morgen.
Lees verder

Vandalen beschadigen oude boom in Gent: geen andere mogelijkheid dan rooien
Vandalen hebben lelijk huisgehouden in het De Smet de Naeyerpark in Gent. De stam van een oude boom is ernstig uitgehold, waardoor de groendienst genoodzaakt is om hem volledig te rooien.
Lees verder

Kylie Jenner reageert op kritiek over inzamelingsactie voor make-upartiest
Kylie Jenner (23) heeft van zich laten horen nadat ze eerder bakken kritiek over zich kreeg omdat ze volgers vroeg geld te doneren voor de zieke make-upartiest Samuel Rauda. De realityster en zakenvrouw reageerde via sociale media.
Lees verder

Chris Willemsen kapot na relatiebreuk met An: "Zo verdrietig en verward"
Na de euforie, helaas de ontnuchtering. Dwergacteur Chris Willemsen (48) is alweer vrijgezel, zes weken nadat de liefde voor 't eerst zijn pad kruiste. Hieronder vertelt hij waarom danseres An het niet meer ziet zitten met hem. Redenen die Chris maar moeilijk kan aanvaarden.
Lees verder

Loena Hendrickx op zoek naar olympisch ticket en wat meer erkenning: "In België geldt: 'Geen medaille? Dan ben je niet top'"
"Ik hoop dat ik het red", zei kunstschaatster Loena Hendrickx (21) in maart 2017 met een klein hartje, net voor haar WK-debuut. Vier jaar later is het verlegen kuikentje helemaal opengebloeid tot zelfzekere zwaan. "Als ik op niveau schaats, mag een olympisch ticket voor Peking geen probleem zijn."
Lees verder

Studie: "Langetermijneffecten van corona bij een op de drie ziekenhuispatiënten"
Na een ziekenhuisopname wegens Covid-19 ondervindt zeker een op de drie patiënten gezondheidsproblemen op lange termijn. Dat gaat van schade aan organen tot psychologische problemen, blijkt uit een maandag gepubliceerde studie.
Lees verder

Invallers helpen LA Clippers aan overwinning tegen Atlanta in NBA
De LA Clippers leken in de NBA op weg naar een kansloze nederlaag tegen de Atlanta Hawks, tot coach Tyronn Lue ingreep. Na een achterstand van 22 punten knokten de invallers zich terug in de wedstrijd en won de thuisploeg alsnog. Het werd 119-110.
Lees verder

BINNENKIJKEN. Michael Jordan krijgt 'Chicago Bulls'-villa al negen jaar niet verkocht
Slecht nieuws voor Michael Jordan. De 58-jarige superster kan nog steeds geen koper vinden voor zijn riante villa in Highland Park, in Chicago. Jordan woonde hier op het moment van zijn gloriedagen bij de Chicago Bulls, het basketbalteam waarmee hij maar liefst zes kampioenschappen wist te veroveren. Het huis staat inmiddels negen jaar te koop, maar er is nog steeds geen koper gevonden. De vraagprijs is al gezakt naar 'slechts' 12,4 miljoen euro.
Lees verder

Google bevestigt dat Android-apps crashen door probleem met System WebView
Google heeft bevestigd dat een probleem met crashende apps te wijten is aan een update van System WebView, een toepassing in Android die apps gebruiken om webcontent te laten zien. Dat schrijft Tweakers.net. Onder meer Gmail gebruikt die toepassing.
Lees verder

Voor het eerst in meer dan 200 jaar mag Belg voor Duravit ontwerpen
Badkamerfabrikant Duravit heeft voor het eerst in zijn 204-jarig bestaan een Belg gevraagd om een nieuwe collectie te ontwerpen. Die eer viel te beurt aan Eupenaar Bertrand Lejoly, die voordien hoofd product designer was bij Vincent Van Duysen en al bijdroeg aan talloze creaties voor Flos, B&B Italia, Molteni & C., … Het meest opvallende aan de serie D-Neo zijn de opstandjes aan de rand van de wastafels.
Lees verder

Acht gewonden bij woningbrand in Brussel
Bij een woningbrand in Brussel zijn acht mensen gewond geraakt, van wie twee ernstig. De brandweer brengt de slachtoffers samen een in medische post en brengt hen over naar het ziekenhuis.
Lees verder

Darters getuigen over hoe ze via social media benaderd worden door matchfixers: "'Het is een win-win voor ons allebei', schreef hij"
Zeker zes Nederlandse darters zijn het afgelopen jaar via social media benaderd door matchfixers. Dat meldt de NOS na gesprekken met darters én met een man die bekende dat hij meerdere darters heeft benaderd. Het Nederlands Openbaar Ministerie startte al een onderzoek op.
Lees verder

Mogi Bayat clasht in loge met clublegende van Nantes nadat 'zijn' doelman pijnlijke tegengoal vanop 40 meter slikt
In Nantes is Mogi Bayat steeds meer 'persona non grata'. Dat maakte clublegende Patrice Rio hem even duidelijk na een voor de in degradatienood verkerende club pijnlijke tegentreffer. De Belgische spelersmakelaar, tegen wie er in ons land nog altijd een gerechtelijk fraude-onderzoek loopt, beet van zich af. Incident dat weerklank kreeg in de Franse pers.
Lees verder

Mogi Bayat clasht in loge met clublegende van Nantes nadat 'zijn' doelman zure tegengoal vanop 40 meter slikt
In Nantes is Mogi Bayat steeds meer 'persona non grata'. Dat maakte clublegende Patrice Rio hem even duidelijk na een voor de in degradatienood verkerende club pijnlijke tegentreffer. De Belgische spelersmakelaar, tegen wie er in ons land nog altijd een gerechtelijk fraude-onderzoek loopt, beet van zich af. Incident dat weerklank kreeg in de Franse pers.
Lees verder

Panne bij Telenet opgelost
De technische problemen bij Telenet zijn van de baan. Dat zegt Isabelle Geeraerts, woordvoerster van de telecomoperator.
Lees verder

Gewapende opstandelingen in Haïti doen voetballers van Belize stoppen: "Moment van intense angst"
De nationale ploeg van Belize beleeft bange tijden in Haïti. Belize is er op bezoek om een WK-kwalificatiewedstrijd te spelen, maar de spelers werden maandag voor korte tijd tegengehouden door gewapende opstandelingen.
Lees verder