Doorgaan naar hoofdcontent

Vastgelopen schip in Suezkanaal mogelijk vanavond al los: “Tijd dringt, want twintig boten in file vervoeren levend...

HLN
Vastgelopen schip in Suezkanaal mogelijk vanavond al los: "Tijd dringt, want twintig boten in file vervoeren levende dieren"
De Ever Given, het containerschip dat al dagenlang het Suezkanaal blokkeert, kan misschien vanavond al losgetrokken worden. Die hoop koesterde Yukito Higaki, de voorzitter van het schipleasebedrijf Shoei Kisen Kaisha, in een persconferentie voor Japanse media. De file van schepen wordt intussen almaar langer. De tijd dringt ook, want op twintig boten blijken levende veedieren te zitten.
Lees verder

Sami Chouchi en Gabriëlla Willems strijden voor goud en brons op Grand Slam judo in Tbilissi
Sami Chouchi (-81 kg) kampt straks op de Grand Slam van Tbilissi voor goud, Gabriëlla Willems (-70 kg) voor brons.
Lees verder

"Waarom heb ik nu al die investeringen gedaan? Ik ben razend": filmpje van Waalse tatoeëerster al miljoen keer bekeken
Een Waalse tatoeëerster trekt stevig van leer tegen de nieuwe coronamaatregelen die de regering oplegde. "Ik ben razend. Waarom heb ik nu al die investeringen gedaan? Om na 27 dagen weer zonder werk te vallen blijkbaar", klinkt het enigszins ironisch in een Facebookfilmpje. De flinke uithaal, die maar liefst negen minuten aanhoudt, is intussen meer dan een miljoen keer bekeken.
Lees verder

KOERS KORT. Narvaez en Gaviria mogen streep trekken door voorjaar na val - Deceuninck-Quick.Step met ijzersterk zevental in Gent-Wevelgem
Lotto Soudal start met vier Belgen in Gent-Wevelgem (WorldTour). Jasper De Buyst, Frederik Frison, Florian Vermeersch en ouderdomsdeken Philippe Gilbert komen aan het vertrek. Gilbert werd in 2010 derde in Wevelgem, maar kwam de voorbije jaren niet meer in de buurt van de overwinning.
Lees verder

Zeer rustig in de winkelstraten: "Regels zijn verwarrend"
Het is zaterdag heel rustig in de winkelstraten, zo meldt Comeos, de federatie van de Belgische handel en diensten. De klanten vinden het momenteel nog onduidelijk welke winkels ze binnen mogen en voor welke ze een afspraak moeten maken. Bovendien houden verschillende winkeliers dit weekend de deuren zelf ook nog gesloten.
Lees verder

Achter de schermen van 'Salah', de duurste productie die Eric Goens ooit gedraaid heeft: "Intussen al internationaal verkocht"
Onze reporter Jeroen Vermeiren gluurt elke week achter de schermen van een tv-programma en onthult hoe het precies wordt gemaakt. Deze week duikt hij in de wereld van 'Salah', de Eén-reeks waarin Eric Goens, Kurt Wertelaers en regisseur Zeger Van der Donckt het leven van Salah Abdeslam onder de loep nemen. En dat bleek geen sinecure: "Neem nu het familielid van Salah. Ik heb zes maanden nodig gehad om die man zijn vertrouwen te winnen."
Lees verder

Psychologe geeft jonge mama's advies: "Kom zo veel mogelijk los van sociale druk en schuldgevoelens"
Elke week interviewen we een expert over zijn of haar vakgebied. Deze week: Lies Clerx (38), die als klinisch psycholoog en doctor in de psychologie nieuwe en toekomstige mama's begeleidt. "Met elk eerste kind wordt een moeder geboren en start een nieuw avontuur", zegt ze. Een mooie manier om naar het moederschap te kijken dat zo stimulerend en tegelijk slopend kan zijn. Clerx leidt je door het maternaal mijnenveld met haar inzichten als psycholoog en moeder als kompas.
Lees verder

Derde zoontje van Zweedse prins Carl Philip en prinses Sofia geboren
De Zweedse prins Carl Philip (41) en zijn vrouw Sofia (36) zijn vrijdag voor de derde keer ouders geworden. Sofia beviel in het Danderyd-ziekenhuis in Stockholm van een zoon. Dat maakte het Zweedse koningshuis vrijdag bekend.
Lees verder

Frederik heeft een geheime relatie met de 20 jaar jongere Tamara: "We hadden zelfs seks op de dag van haar bevalling"
"We gingen de hele nacht door, ze kreeg het ene na het andere orgasme. Ik had mijn vrouw nooit een orgasme weten krijgen. Alle standjes kwamen aan bod, ze gaf zich helemaal. Overal: in bed, op de grond, tegen de muur." Frederik (45) krijgt er met de mooie Tamara (25) een nieuwe werknemer bij. De twee kunnen het goed met elkaar vinden, tot grote frustratie van zijn vrouw. Hij begint een affaire met haar, die blijft duren zelfs wanneer zij hoogzwanger is van haar man. Elke week gaat journalist Roxanne Wellens op zoek naar verhalen over de beste seks ooit, vrij van oordeel. Deze week lees je de superseks van Frederik.
Lees verder

Verstappen zet in Bahrein ook in derde vrije oefensessie snelste tijd neer
De Nederlander Max Verstappen (Red Bull) heeft zaterdag op het circuit van Sakhir ook de derde vrije oefensessie voor de Grote Prijs Formule 1 van Bahrein als snelste afgesloten.
Lees verder

Oostende-Mechelen gaat niet door na corona-uitbraak bij Mechelaars
De wedstrijd van morgen in de EuroMillions Basket League tussen Oostende en Mechelen gaat niet door. Bij Mechelen werden vandaag enkele coronagevallen vastgesteld.
Lees verder

Lang over zijn eerste contact met Club: "Ik ben in de auto gestapt, maar zei tegen mijn manager dat ik op tijd terug wilde zijn voor een barbecue in Rotterdam"
Noa Lang werd na het gelijkspel met Jong Oranje tegen Jong Roemenië door de UEFA uitgeroepen tot man van de wedstrijd. Maar de ster van Club Brugge wil veel meer. "Het begint nu pas echt", zegt hij in een interview met onze Nederlandse collega's van het Algemeen Dagblad. En hij komt ook nog eens weer op hoe het allemaal begon voor hem bij blauw-zwart.
Lees verder

Céline Dion onderscheiden met eredoctoraat
De Canadese zangeres Céline Dion (52) is een van de artiesten die dit jaar een eredoctoraat in de muziek ontvangt van de School of Music van het Berklee College. Het eredoctoraat is een onderscheiding voor artiesten die een buitengewone prestatie in de muziekwereld hebben geleverd.
Lees verder

Door de grote poort: klaroeners nemen afscheid van gewaardeerde medewerker Last Post met mooi eerbetoon
In Ieper werd zaterdag afscheid genomen van Jacky Platteeuw, een van de drijvende krachten achter de Last Post. Onder de Menenpoort hield de lijkwagen halt, waar de klaroeners een mooi eerbetoon speelden.
Lees verder

Mountainbiken met het hele gezin: Sport Vlaanderen lanceert 85 kindvriendelijke routes
Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA) heeft samen met Sport Vlaanderen kindvriendelijke mountainbikeroutes gelanceerd. De routes voldoen aan een aantal criteria, waardoor ze geschikt zijn voor kinderen. Verspreid over heel Vlaanderen zijn er 183 mountainbikeroutes; 85 daarvan hebben sinds vandaag het label 'kindvriendelijk', klinkt het in VTM Nieuws.
Lees verder

LIVE. Kopgroep van vijf in Ronde van Catalonië
Zesde en voorlaatste etappe in de Ronde van Catalonië vandaag. INEOS Grenadiers domineert het algemeen klassement. Adam Yates is leider, ploegmaats Richie Porte en Geraint Thomas staan voorlopig mee op het podium. Kan iemand hen nog het vuur aan de schenen leggen in een heuvelachtige etappe? Volg het hier LIVE.
Lees verder

Haal sfeer in huis met de nieuwste interieurtrend: neonverlichting
De tijd dat je neonverlichting enkel zag bij dubieuze cafés en stripclubs, is volledig gepasseerd. Deze knappe lampen hangen op bij hippe bars en restaurants. Ook in interieurs duiken ze steeds vaker op. Logisch, want ze geven een kamer instant kleur en karakter. Nood aan inspiratie? Wij shopten onze favorieten bij elkaar.
Lees verder

Ritchie De Laet heeft krachtige boodschap voor Antwerp-fans: "Wij vlammen verder, voor jullie"
Krachtige woorden van de aanvoerder. In een video sprak Ritchie De Laet de Antwerp-fans toe. Dat er de afgelopen maanden veel is gebeurd bij de Great Old, maar alles door Covid-19 helaas op een lege Bosuil. En dus vraagt hij de supporters om nog éven door te bijten. "Het is hier stil. Veel te stil. De Bosuil is leeg. Ik hoor enkel een echo, van geroep, gezang, gejuich. De echo van jullie. (...) Ik mis jullie hier. Jullie zijn het kloppend hart, jullie geven ons energie en doen ons groeien. Maar wij weten wat we moeten doen. Verder knokken, vlammen en bouwen op dit seizoen. Met jullie, dankzij jullie, voor jullie. Gasten, hou vol. Alles komt goed, alles wordt beter. En als het meezit zien we elkaar hier terug bij het begin van volgend seizoen."
Lees verder

KIJK LIVE (20u45). Rode Duivels maken wandeling door Praag - Volg de match tegen Tsjechië LIVE via VTM of HLN.be!
• WK-kwalificatie • Groep E • Bundesliga-Belgen, Carrasco, Vermaelen en Eden Hazard • Match te zien op VTM en HLN.be
Lees verder

Miss België Céline Van Ouytsel verloor al haar oma en nu is ook haar opa gestorven: "Nu zijn ze voor eeuwig samen"
Dit weekend is de opa van Céline Van Ouytsel (24) gestorven. Vorig jaar moest de Miss België ook al haar oma afgeven ten gevolge van corona. "Dit is opnieuw een zware klap."
Lees verder