Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 4 maart 2021

Vansevenant maakt met nieuw visitekaartje snel naam in peloton: “Ik probeer er zo’n beetje tussendoor te fietsen”

HLN
Vansevenant maakt met nieuw visitekaartje snel naam in peloton: "Ik probeer er zo'n beetje tussendoor te fietsen"
Mauri Vansevenant (21) is derde geworden in de Trofeo Laigueglia, de Italiaanse openingskoers. Bauke Mollema won. Vansevenant volgde op 39 seconden, in een groepje met de Tourwinnaar van 2019 Egan Bernal en Mikel Landa.
Lees verder

"1 op de 2 Belgen is te zwaar": twee experts leggen uit hoe je op een gezonde en langdurige manier gewicht verliest
Wereldwijd zijn de voorbije vijf jaar liefst vijf miljoen mensen vroegtijdig overleden als gevolg van overgewicht en obesitas. Ook België heeft een probleem. "De helft van onze bevolking heeft overgewicht", stipt prof. Bart Van der Schueren (Obesitaskliniek UZ Leuven) op de Wereld Obesitas Dag aan. Maar hoe kom je zelf te weten of je al dan niet te zwaar bent? En wat werkt volgens Van der Schueren en diëtiste Sanne Mouha nu écht om gewicht te verliezen? "Iedereen kan 5 à 10% gewicht verliezen, wat meestal al voldoende is om je gezondheid enorm te verbeteren."
Lees verder

Vader Thorstvedt over de struisvogel van Gascoigne en de evolutie van zijn zoon: "Mentaal is het niet makkelijk geweest voor Kristian"
Zorgt Kristian Thorstvedt (21), matchwinnaar tegen Charleroi, ook voor de kwalificatie voor de halve finale in de beker? Vader Erik Thorstvedt (58) hoopt in elk geval van wel. De ex-doelman van Tottenham over de ontwikkeling van zijn zoon en… de struisvogel van Paul Gascoigne.
Lees verder

'Big Ben' de overlever: vorige maand zo goed als naar exit geduwd, nu eerste keus
Kind van zijn lot. Christian Benteke (30) is een overlever geworden. Zomaar wals je niet meer over hem. Dertig dagen na een dreigement dat hij zijn laatste seconde voor Crystal Palace had gespeeld, is hij weer eerste keus. Keep on survivin'.
Lees verder

Gekantelde tankwagen op E313 bij Ranst zorgt voor file richting Antwerpen: verkeer moet over linkerrijstrook
Op de E313 ter hoogte van Ranst is richting Antwerpen een tankwagen met gas gekanteld. Door het ongeval is de rechterrijstrook versperd, wat voor verkeershinder zorgt, maar volgens de eerste berichten is er geen gevaar.
Lees verder

Tankwagen in gracht op E313 bij Ranst zorgt voor file richting Antwerpen: verkeer moet over linkerrijstrook
Op de E313 ter hoogte van Ranst is richting Antwerpen een tankwagen geladen met een kleine hoeveelheid van een schadelijke chemische substantie in de gracht terechtgekomen. Door het ongeval is de rechterrijstrook versperd, wat voor verkeershinder zorgt, maar volgens de eerste berichten is er geen gevaar. Ook in de omgeving is er veel file door het verkeer dat moet omrijden.
Lees verder

Kustburgemeesters willen heropening horeca tegen paasvakantie
De kustburgemeesters hopen op de heropening van de horeca tegen de paasvakantie. Een heropening is woensdag besproken op het kustburgemeesteroverleg. Ook het starten van raamverkoop bij strandbars en heropenen van louter horecaterrassen werd besproken.
Lees verder

Spektakel in, maar vooral naast de ring: NBA-legende Shaquille O'Neal wordt door tafel geslingerd bij worsteldebuut
Afgelopen nacht maakte NBA-legende Shaquille O'Neal (48) zijn opwachting in het All Elite Wrestling. Een debuut in lijn met z'n carrière: spectaculair. Hij belandde zelfs even in een ambulance, na een pijnlijke val buiten de ring. De tafels waar hij op terechtkwam kunnen het niet navertellen.
Lees verder

Vlaams parlement trekt budget voor eigen tv-zender met meer dan de helft op, "ook aandacht voor gastronomie"
Het Vlaams parlement trekt het budget voor zijn eigen tv-omroep op termijn op van 350.000 naar 700.000 euro per jaar. Er komt een nieuwe aanbesteding om meer en bredere uitzendingen van vlaamsparlement.tv te maken, met ook aandacht voor bijvoorbeeld boekenprogramma's, cultuur, geschiedenis en zelfs gastronomie. Dat schrijft De Standaard vandaag.
Lees verder

Britten gaan aangepaste coronavaccins versneld goedkeuren
De Britse medische toezichthouder gaat vaccins tegen nieuwe varianten van het coronavirus versneld goedkeuren. Farmaceuten die een coronavaccin aanpassen dat al is goedgekeurd, hoeven daarna niet ook nog langdurig onderzoek te doen om aan te tonen dat het middel werkt.
Lees verder

Tijd om uw woning energiezuinig(er) te maken? Zo vindt u de goedkoopste energielening
Hebt u plannen om uw woning energiezuiniger te maken en denkt u eraan om hiervoor een lening af te sluiten? Weet dan dat u verschillende opties hebt: een specifieke energielening, een hypothecair krediet, een wederopname op uw hypotheeklening of het gratis Vlaamse renovatiekrediet. Spaargids.be overloopt de voor- en nadelen.
Lees verder

Paardenvirus nu ook op internationale topmeeting in Doha vastgesteld
Het agressieve paardenvirus dat in Valencia opdook is nu ook in Doha geconstateerd. Twee paarden van de Duitse springruiter Sven Schlüsselburg zijn positief getest op het rhinopneumonie-virus.
Lees verder

VS willen vredesproces in Afghanistan versnellen
De Verenigde Staten willen het vredesproces in Afghanistan versnellen. De Amerikaanse gezant Zalmay Khalilzad heeft overlegd met prominente Afghanen om te kijken welke mogelijkheden er zijn om dat voor elkaar te krijgen, meldt de Amerikaanse ambassade in Kabul.
Lees verder

Taj Mahal ontruimd na bommelding
De Taj Mahal, de beroemdste bezienswaardigheid van India, is donderdag ontruimd na een bommelding. Toeristen moesten de site verlaten, nadat iemand in een telefoontje had laten weten dat hij het imposante marmeren mausoleum zou laten ontploffen. Dat is vernomen van de bevoegde politiechef.
Lees verder

IN KAART. Besmettingen blijven dalen in 4 provincies, kaart kleurt bont. Bekijk hier de situatie in uw regio
De stijging van het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus vertraagt verder tot een stabilisatie. De kaart van ons land kleurt daardoor bont, met enkel nog Henegouwen en Brussel als sterke stijgers. Deze grafieken en kaarten tonen hoe de situatie in uw provincie en gemeente evolueert.
Lees verder

Hooverphonic gaat naar Songfestival met 'The Wrong Place'
Hooverphonic heeft vanochtend voor het eerst hun liedje voor het Songfestival laten horen, dat deden ze tijdens de ochtendshow op MNM. Zo kozen ze voor het nummer 'The Wrong Place'. Met deze song zal het drietal dit jaar naar Rotterdam trekken om ons land te vertegenwoordigen.
Lees verder

Organisatoren bijten van zich af na kritiek op kloof tussen mannen en vrouwen: "Dat prijzengeld doet er eigenlijk niet toe"
Dat het prijzengeld voor vrouwen in de koers minder is dan dat voor de mannen. Zo bleek nog een keer in de Omloop. Maar dat komt alleen omdat er minder geld is in het wielrennen voor vrouwen dan voor mannen. En wat doen ze dan best met dat weinige geld?, vragen de organisatoren. "Geven we meer prijzengeld? Of proberen we vrouwenwielrennen op andere manier populair te maken?"
Lees verder

Nieuwe Adidas-campagne wil fitnessindustrie inclusiever maken: "Het is een giftige omgeving die vrouwen onzeker maakt"
Langzaam maar zeker weet de fitnessindustrie zich uit haar spandex keurslijf van maatje 34 te wurmen. Voorloper is sportmerk Adidas, dat in hun gloednieuwe 'Watch Us Move'-campagne vrouwen met alle vormen en maten in de spotlights zet. Bodypositive yoga-activiste Jessamyn Stanley is een van de gezichten. In een industrie die zo vetfobisch is, is meer inclusiviteit broodnodig, zegt ze. "Je krijgt het gevoel dat je er op een bepaalde manier moet uitzien om aan sport te mogen doen."
Lees verder

Philadelphia verslaat Utah in topper, LeBron ziet Lakers verliezen
Philadelphia, koploper in de Eastern Conference, heeft afgelopen nacht de kraker gewonnen tegen Utah, dat aan kop staat in het westen. De 76ers haalden het met 131-123. Ook Brooklyn won, terwijl de Lakers - zonder LeBron en Davis - nipt verloren van Sacramento.
Lees verder

Vlaamse vaccinatieplanning van volgende week bekend: 97.000 inentingen voorzien, kwart minder dan deze week
In Vlaanderen worden volgende week in totaal 97.117 nieuwe inentingen van een van de drie beschikbare coronavaccins gepland. Dat is een kwart minder dan de 130.000 die er deze week worden gezet, blijkt uit een update van het Agentschap Zorg en Gezondheid. De vermindering komt er vooral doordat er fors minder vaccins worden gepland in de ziekenhuizen. De vaccinaties in de centra gaan wel stelselmatig omhoog.
Lees verder