Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 9 maart 2021

Twaalf geboortes op één dag in Imeldaziekenhuis: “Dit zien we zelden”

HLN
Twaalf geboortes op één dag in Imeldaziekenhuis: "Dit zien we zelden"
De kraamafdeling van Bonheiden heeft een drukke eerste weekdag achter de rug, met maar liefst twaalf geboortes. Het eerste kindje, genaamd Victor, werd iets na middernacht geboren. Daarna volgden nog Sird, Sem en Lee, Torre, Senne, Maxence, Amelia, Kobe, Lola en Lotte. Baby Lina sloot het rijtje af en kwam om 15.18 uur ter wereld. Volgens dokter Jan Bosteels, diensthoofd materniteit, heeft dit te maken met de verschillende lockdowns. "Ik vermoed dat er nog wel drukke dagen zullen volgen, we kenden dan ook een bijzonder jaar in 2020. Maar twaalf baby's op één dag, dat zien we zelden. Normaal gezien worden er ongeveer vier kindjes per dag op onze kraamafdeling geboren. Gisteren was dat dus het driedubbele. Gelukkig hebben wij een flexibele ploeg van artsen en vroedvrouwen die voorbereid zijn op zulke situaties. Het was vooral een drukke nacht maar alle baby'tjes stellen het prima", klinkt het.
Lees verder

Beke verdedigt lange tijd tussen uitnodiging en vaccinatie, volgende week bijna 140.000 Vlamingen ingeënt
In de week van 15 maart worden in Vlaanderen 139.846 personen gevaccineerd tegen het coronavirus, dat zijn er ruim 40.000 meer dan deze week. Dat heeft Vlaams minister van Welzijn en Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) bevestigd in het Vlaams Parlement. Hij verdedigde zich er ook tegen de kritiek dat de tijd tussen de levering en de toediening van het vaccin te lang zou zijn.
Lees verder

Europese primeur: Italië lanceert coronavrije hogesnelheidstreinen
De nationale spoorwegmaatschappij van Italië lanceert vanaf volgende maand coronavrije hogesnelheidstreinen op de route Rome-Milaan. Na een jaar met coronabeperkingen willen de autoriteiten het reisverkeer nieuw leven inblazen.
Lees verder

Vrijwel alle Frans-Polynesiërs besmet door nucleaire testen
De straling van Franse nucleaire testen in Frans-Polynesië heeft vrijwel alle inwoners van de eilandengroep in de Stille Oceaan besmet. Frankrijk heeft de stralingsniveaus als gevolg van de testen in de periode 1966-1996 bewust te laag voorgespiegeld. Dat schrijft de Franse site Disclose in een rapport op basis van twee jaar onderzoek in militaire archieven.
Lees verder

Defensie houdt deel F-16-vloot aan grond vanwege motorproblemen
Defensie houdt een deel van de F-16-vloot voorlopig aan de grond, na een incident in februari in Florennes (Namen) waarbij een gevechtsvliegtuig bij het opstijgen motorproblemen had. Uit onderzoek blijkt dat meerdere motoren gelijkaardige afwijkingen vertonen, meldt Defensie.
Lees verder

Defensie houdt deel F-16-vloot aan grond vanwege uitlaatproblemen: onderdelen smelten door te hoge temperatuur
Defensie houdt een deel van de F-16-vloot voorlopig aan de grond, na een incident in februari in Florennes (Namen) waarbij een gevechtsvliegtuig bij het opstijgen motorproblemen had. Uit onderzoek blijkt dat meerdere motoren gelijkaardige afwijkingen vertonen, meldt Defensie.
Lees verder

LIVE PARIJS-NICE. Cavagna stoot Roglic van de troon - Campenaerts stelt teleur
Vandaag staat in Parijs-Nice een individuele tijdrit van 14,4 kilometer op het programma. Krijgen we een duel tussen Rohan Dennis en Primoz Roglic? En wat doet Victor Campenaerts? Volg het hier LIVE!
Lees verder

Jambon over avondklok: "Stilaan buiten proportie"
Vlaams minister-president Jan Jambon kwam vandaag in het Vlaams Parlement tekst en uitleg geven over de beslissingen die afgelopen vrijdag zijn genomen op het Overlegcomité. De meeste vragen gingen over dingen die er niet zijn beslist. Zo herhaalde Jambon dat hij een "koele minnaar" is van de avondklok en noemt hij die ingreep "stilaan buiten proportie". Maar de avondklok stond vrijdag niet eens op de agenda, moest hij toegeven. En dat deed bij sommige fracties de wenkbrauwen fronsen.
Lees verder

"Brits koningshuis gebruikt Meghan om aandacht van prins Andrew af te leiden"
Een Amerikaanse advocate ziet in het onderzoek van het Britse koningshuis naar mogelijk pestgedrag door Meghan Markle "een berekende beslissing" om de aandacht af te leiden van prins Andrew. "De aantijgingen tegen hem zijn veel ernstiger dan die tegen Meghan Markle", zegt de advocate, die twintig slachtoffers vertegenwoordigt van Andrews goede vriend, Jeffrey Epstein. Ook acteur John Cleese tweette een gelijkaardige opmerking.
Lees verder

Jonge Bissegger verrast grote kanonnen in tijdrit Parijs-Nice en grijpt geel, Lampaert eindigt in top 10
Stefan Bissegger heeft de individuele tijdrit in Parijs-Nice gewonnen. De 22-jarige Zwitser was 83 honderdsten sneller dan de Franse kampioen tijdrijden Rémi Cavagna. Voor de renner van EF Education-NIPPO is het de mooiste overwinning uit zijn tot nu toe jonge carrière. Hij neemt eveneens de gele trui over van Michael Matthews.
Lees verder

Jonge Bissegger wint tijdrit in Parijs-Nice met 83 honderdsten voorsprong op Cavagna - Lampaert eindigt in de top tien
Stefan Bissegger heeft de derde etappe in deze Parijs-Nice gewonnen. Lange tijd leek Rohan Dennis naar dagwinst te sneller, maar dan kwamen er enkele snellere mannen. Eerst stootte Kragh Andersen hem van de troon. Daarna volgden nog Roglic, Cavagna en de uiteindelijke winnaar Bissegger. De 22-jarige Zwitser was 83 honderdsten sneller dan de Franse kampioen tijdrijden Cavagna. Voor de renner van EF Education-NIPPO is het de mooiste overwinning uit zijn jonge carrière. Hij neemt eveneens de gele trui over van Matthews.
Lees verder

Elise Mertens stoomt door naar achtste finales
Elise Mertens (WTA 18) heeft zich dinsdag geplaatst voor de derde ronde (achtste finales) van het WTA-toernooi in Dubai.
Lees verder

"Elke 'hustler' weet dat het niet eeuwig kan duren": hoe Notorious B.I.G. 24 jaar geleden aan een tragisch einde kwam
Zijn carrière mag dan kort geweest zijn - hij stierf toen hij amper 24 was -, maar The Notorious B.I.G. zorgde er wel voor dat ze krachtig was. Zijn levensverhaal is nu in een nieuwe Netflix-documentaire gegoten:'I Got a Story to Tell'. Een tragisch relaas over minderjarige dealers, vrouwen, rivaliteit en een nooit opgeloste moord.
Lees verder

Complex lagedrukgebied op weg naar Europa: donderdag rukwinden mogelijk tot 100 kilometer per uur
Het belooft stevig te gaan waaien vanaf morgen. Dat komt door een complex lagedrukgebied dat zich op dit moment over de noordoostelijke Atlantische Oceaan vormt en op weg is naar ons. Onze wetenschapsexpert Martijn Peters legt uit waar we ons aan mogen verwachten.
Lees verder

Met deze crypto-technologie wordt een tweet voor miljoenen verkocht
De blockchaintechnologie NFT wordt steeds vaker ingezet om digitale media en kunst te veilen, voor bedragen die oplopen tot in de miljoenen dollars. Wat schuilt er achter die steeds lucratievere digitale kunsthandel?
Lees verder

Ouders dienen collectieve strafklacht in tegen politieoptreden na betoging: "De verantwoordelijken moeten gestraft worden"
Een kleine twee maanden nadat de betoging Klassejustitie uitmondde in hardhandige arrestaties hebben negen ouders en meerderjarige arrestanten zich burgerlijke partij gesteld bij de onderzoeksrechter die het onderzoek voert naar de incidenten. "De betrokken agenten moeten geïdentificeerd en gestraft worden voor hun gedrag tegenover onze kinderen", klinkt het bij een van de ouders.
Lees verder

SHOWBITS. Zac Efron hangt vol witte verf en Demi Lovato kijkt uit naar de komst van haar documentaire
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Unilever gaat voor inclusiever beleid na kritiek en schrapt term 'normaal' van alle verzorgingsproducten
In een poging om inclusiever te zijn, zal multinational Unilever (het moederbedrijf van onder andere Dove en Rexona) het woord 'normaal' niet meer gebruiken als beschrijving op huidverzorgingsproducten. "Het is een belangrijke stap in de goede richting", aldus Sunny Jain, hoofd van de afdeling voor schoonheid en persoonlijke verzorging.
Lees verder

Unilever schrapt term 'normaal' van alle verzorgingsproducten
In een poging om inclusiever te zijn, zal multinational Unilever (het moederbedrijf van onder andere Dove en Rexona) het woord 'normaal' niet meer gebruiken als beschrijving op huidverzorgingsproducten. "Het is een belangrijke stap in de goede richting", aldus Sunny Jain, hoofd van de afdeling voor schoonheid en persoonlijke verzorging.
Lees verder

Passagier (37) sterft bij hevige botsing, twee bestuurders zwaargewond afgevoerd naar ziekenhuis
Bij een verkeersongeval in Klemskerke bij De Haan is dinsdagmiddag een 37-jarige man uit Blankenberge om het leven gekomen. Hij zat als passagier in een van beide wagens.
Lees verder