Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 24 maart 2021

Topveldrijdsters verenigen zich als Plantur-Pura voor wegcampagne: “Het wordt een ontdekkingstocht”

HLN
Topveldrijdsters verenigen zich als Plantur-Pura voor wegcampagne: "Het wordt een ontdekkingstocht"
Net als vorig jaar verzamelen de dames van een aantal veldritteams, waaronder Sanne Cant en Ceylin del Carmen Alvarado, zich voor een aantal wegkoersen, als aanloop naar het cross-seizoen. Waar ze vorig jaar in het wit aan de start verschenen als Ciclismo Mundial, wijzigt de teamnaam nu naar Plantur-Pura.
Lees verder

Marc Van Ranst: "Als we maatregelen optellen met vaccinaties, hoop ik dat we er komen"
Viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven) is tevreden met de nieuwe maatregelen die het Overlegcomité oplegt. Dat zei hij aan VTM Nieuws. "Het zal nog even duren vooraleer we resultaten van de nieuwe regels zien, maar dit zou het begin van de derde golf toch moeten kunnen ombuigen." Volgens biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt/KU Leuven) zullen de coronacijfers nog stijgen tot ongeveer 7.000 besmettingen per dag, maar zal de curve daarna ombuigen.
Lees verder

Gwyneth Paltrow geeft toe: "Ik heb nooit willen scheiden"
In 2014 liep het huwelijk van Gwyneth Paltrow (48) en Chris Martin (44) op de klippen. Een gebeurtenis die de actrice nooit had zien aankomen, vertelde ze in een gesprek met collega-actrice Anna Faris (44).
Lees verder

LIVE BRUGGE-DE PANNE. We gaan sprinten in De Panne! Bennett, Gaviria, Ackermann en Philipsen slijpen hun messen
De Italiaanse voorjaarskoersen zijn stilaan achter de rug, tijd voor het WorldTour-peloton om van leer te trekken in onze contreien. De Oxyclean Classic Brugge-De Panne trapt vandaag de Vlaamse wielerweken op gang. Wie volgt straks Yves Lampaert op in de Westhoek? Op deze pagina hoef je geen trap van het hele gebeuren te missen!
Lees verder

Vlaamse regering plant opnieuw noodopvang
Ouders die de komende weken zelf hun kinderen kunnen opvangen, worden door Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) opgeroepen om dat ook te doen. Op die manier kan er in de kinderopvang capaciteit vrijgehouden worden voor ouders die dat niet kunnen doen. Tegelijk wil Beke met zijn collega van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) snel opnieuw een systeem van noodopvang op poten zetten.
Lees verder

Twee arrestaties na dodelijke verkrachting tijdens Spring Break
Een 24-jarige deelneemster aan de Spring Break-vakantie in Miami Beach, is donderdagochtend dood teruggevonden in haar hotelkamer, maakten de autoriteiten maandag bekend. Ze bleek verkracht en gedrogeerd. Twee mannen van 21 en 24 jaar zitten vast.
Lees verder

Bennett wervelt naar zege in Brugge-De Panne, Philipsen mee op het podium
Sam Bennett volgt ploegmaat Yves Lampaert op als winnaar van de Oxyclean Classic Brugge-De Panne. De Ier van Deceuninck-Quick.Step haalde het in een massasprint voor Jasper Philipsen en Pascal Ackermann. Het is zijn eerste zege in een eendagswedstrijd in de WorldTour.
Lees verder

OPROEP. Ben jij tijdens de pandemie bevallen en heb je zin om ons erover vertellen?
Mama of papa worden tijdens de pandemie onder de bijhorende maatregelen betekent minder of - in het slechtste geval - geen babybezoek(en). Voor een online artikel voor NINA willen we achterhalen in hoeverre het beperkte, sociale contact een invloed heeft op pasgeboren baby's. Daarom zijn we op zoek naar kersverse ouders die hierover zouden willen getuigen.
Lees verder

Een doelman die nazigroet deed ("zonder dat hij dat wist"), een 'gebuisde' bij Anderlecht en sneltreinen voorin: wat u mag en moet weten over Wales
Wales dus, vanavond voor de Rode Duivels aan Den Dreef in Leuven, als start van de WK-kwalificatiecampagne. Een team dat maar best niet onderschat wordt, de recente onderlinge confrontaties indachtig. Hieronder alvast wat u mag en moet weten over de vermoedelijke basiself bij de Welshmen.
Lees verder

VUB-biostatisticus gelooft dat er ademruimte kan komen tegen 1 mei
De verstrengingen komen op een goed moment, want de Britse variant begint nu echt voor problemen te zorgen. Bovendien is deze 'paaspauze' het juiste moment om toch nog uitzicht te houden op het perspectief van 1 mei en de heropening van de cafés. Dat zegt Biostatisticus Kurt Barbé (VUB) in een reactie na het Overlegcomité.
Lees verder

Adam Yates ontbindt zijn duivels in aankomst bergop Ronde van Catalonië, Vanhoucke knap vijfde
Adam Yates heeft de derde etappe in de Ronde van Catalonië gewonnen. De 28-jarige Brit van INEOS Grenadiers was de beste op een aankomst bergop. Yates is ook de nieuwe leider in de Ronde van Catalonië. Jonge Belg Vanhoucke werd knap vijfde.
Lees verder

Nieuwe beelden van zwart gat gemaakt
Voor de tweede keer ooit is het een internationale groep wetenschappers gelukt om een afbeelding van een zwart gat te maken. De wetenschappers toonden het object in zogeheten gepolariseerd licht. Zo willen ze begrijpen hoe het magnetische veld rond het zwarte gat werkt. Bij het onderzoek waren sterrenkundigen Monika Moscibrodzka en Sara Issaoun van de Radboud Universiteit in Nijmegen betrokken.
Lees verder

Zorgen om gezondheid Navalny - advocaten krijgen hem niet te zien
Medestanders van Alexey Navalny maken zich zorgen om de gezondheidstoestand van de Kremlin-criticus. Zijn advocaten mogen hem niet bezoeken in het strafkamp waar hij opgesloten zit.
Lees verder

Restaurants weer open op 1 mei? Sterrenchef Luc Bellings gelooft er niet in: "Maar liever langer wachten dan opnieuw te moeten sluiten"
Nee, ondanks de paaspauze vreest sterrenchef Luc Bellings dat er op 1 mei nog geen horecaheropening zit aan te komen. "Vier weken lijken me weinig om de huidige cijfers weer plat te krijgen. Dan wacht ik nog liever enkele weken langer, om dan wél definitief open te mogen blìjven. Want eenzelfde scenario zoals nu bij de kappers — amper open en weer dicht — zou de horeca net méér financiële schade berokkenen."
Lees verder

Restaurants weer open op 1 mei? Sterrenchef Luc Bellings gelooft er niet in: "Maar liever langer wachten dan snel opnieuw te moeten sluiten"
Nee, ondanks de paaspauze vreest sterrenchef Luc Bellings dat er op 1 mei nog geen horecaheropening zit aan te komen. "Vier weken lijken me weinig om de huidige cijfers weer plat te krijgen. Dan wacht ik nog liever enkele weken langer, om dan wél definitief open te mogen blìjven. Want eenzelfde scenario zoals nu bij de kappers — amper open en weer dicht — zou de horeca net méér financiële schade berokkenen."
Lees verder

Heropening van de horeca op 1 mei onzeker, Vandenbroucke: "We pinnen ons niet vast op data"
Door de verstrengde lockdown komt ook de doorstart van de horeca - gepland op 1 mei - in het gedrang, zo geven verscheidene politieke bronnen aan. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) zegt geen voorafnames te willen doen. "Wij pinnen ons niet vast op data", zegt Vandenbroucke aan VTM NIEUWS.
Lees verder

Shaggy's grootste hit 'It Wasn't Me' stond 20 jaar geleden op #1 in onze hitlijsten: "Ze vonden het album een stapel vuilnis"
Het is vandaag exact 20 jaar geleden dat Shaggy (52) met zijn megahit 'It Wasn't Me' onze Belgische hitlijsten kwam binnenstormen en vier weken lang op nummer 1 bleef staan. Al was de kans groot dat het nummer gewoonweg nooit onze oren had bereikt. "Het verhaal van 'It Wasn't Me' is gewoon een reeks van gelukkige toevalligheden."
Lees verder

Justin Bieber bezoekt gevangenen om hen te bekeren tot christendom
Justin Bieber (27)heeft het licht gezien. De Amerikaanse celebrity bezocht dinsdag samen met een priester een gevangenis in Los Angeles. Hij wou enkele gevangenen overtuigen om zich te bekeren tot het christendom. Volgens bronnen zou de 'Holy'-zanger aan de gevangenen gezegd hebben dat ze hun leven enkel weer op het rechte pad krijgen als ze in God geloven.
Lees verder

Bpost lanceert postzegel tegen cyberpesten
Bpost brengt een postzegel uit om te sensibiliseren rond cyberpesten. Dat meldt het postbedrijf vandaag. Een op de drie jongeren zegt wel eens te zijn gepest op het internet.
Lees verder

Belgische lanceert 'gezond' ondergoed voor minder vaginale probleempjes. "En het is sexyer dan katoen"
De Antwerpse Lore Janssens had vroeger regelmatig last van "een opvlieging down under", zoals ze het zelf verwoordt. In de zoektocht naar oplossingen ontdekte ze hoe belangrijk het is om 'gezond' ondergoed te dragen. Alleen: de katoenen bommaonderbroeken in de winkel maakten haar niet echt blij. Dus ging ze zelf aan de slag, en ze maakte van 'haar' gezond ondergoed een statement.
Lees verder