Doorgaan naar hoofdcontent

Tienkoppig Antwerp steviger tweede dankzij zege tegen Kortrijk

Tienkoppig Antwerp steviger tweede dankzij zege tegen Kortrijk

Na een 2 op 9 heeft Antwerp de match gewonnen die het moest winnen. De Great Old speelde tegen Kortrijk zeventig minuten met tien man, maar scoorde wel vier keer. Goed voor een 4-2-zege tegen de Kerels, die aardig weerwerk boden. Antwerp verstevigt zo weer zijn tweede plaats in de stand. De PO1-druk ligt opnieuw bij eerste achtervolgers Genk, Oostende en Anderlecht.

Lees verder

Gouden en zilveren kampioenen Thiam en Vidts reageren: 'Heel blij, maar heel moe'

Nafi Thiam werd voor de tweede keer in haar carrière Europees kampioene indoor in de vijfkamp, Noor Vidts schonk ons land verrassend een zilveren medaille. Beide atletes lonken naar de Olympische Spelen. 'Hard werken om plekje te bemachtigen.'

Lees verder

15 procent meer oproepen voor Tele-Onthaal: 'Corona verkleurt grote en kleine zorgen'

Het afgelopen jaar kreeg hulplijn Tele-Onthaal een recordaantal oproepen binnen. Een kwart van alle gesprekken was rechtstreeks coronagerelateerd. 'De angst om ziek te worden evolueerde naar angst om het niet meer te kunnen volhouden.'

Lees verder

Skiër getuigt na lawine: 'Mijn neef heeft mijn leven gered'

Kyle Johnston en zijn neef Josh Daiek besloten offpiste te gaan skiën, maar een lawine verraste hen. Johnston kon ontsnappen aan de lawine, maar viel in een klif van 30 meter diep. 'Ik ben blij dat ik nog kan wandelen, praten, ademen', zei Johnston.

Lees verder

Iran dreigt met vergelding als Israël nucleaire doelen aanvalt

Iran zal Israëlische aanvallen op zijn nucleaire installaties mogelijk vergelden met de verwoesting van Tel Aviv en Haifa, zo dreigde de Iraanse minister van Defensie generaal Amir Hatami zondag in een toespraak.

Lees verder

Rosius naar halve finales 60 meter op EK indoor, Berings test positief op corona

Rani Rosius plaatste zich zondag op de slotdag van het EK atletiek indoor in het Poolse Torun voor de halve finales van de 60 meter. Voor Eline Berings was er slechter nieuws: na een positieve coronatest mag zijn niet deelnemen aan de halve finale op de 60 meter horden

Lees verder

Bedreigde schildpadden vrijgelaten in zee in India

In India hebben dierenbeschermers eerst 135 eieren opgegraven, om ze opnieuw op een beschermde plek op het strand in te graven. Na 50 dagen kwamen 131 bedreigde schildpadjes uit, die naar de zee werden begeleid.

Lees verder

Uitreiking Trofee Raymond Goethals opnieuw uitgesteld

De uitreiking van de Trofee Raymond Goethals 2020, de prijs voor de beste Belgische coach van het jaar, is wegens de coronapandemie opnieuw uitgesteld. Dat heeft organisator Alain Ronsse zondag aan Belga bevestigd.

Lees verder

Dertiger overleden na steekpartij in Tielt, dader spoorloos

Bij een steekpartij in Tielt is in de nacht van zaterdag op zondag een 33-jarige man om het leven gekomen. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Momenteel zijn er nog geen verdachten opgepakt.

Lees verder

Van Londen naar Los Angeles: de blitzcarrière van Harry en Meghan

De zenuwen staan hooggespannen in het Britse koningshuis, want zondag wordt in de VS het langverwacht interview van Oprah Winfrey met prins Harry en Meghan Markle uitgezonden. De voorproefjes die al gelost werden, deden al heel wat stof opwaaien. Maar hoe is het zover gekomen? Een terugblik op de blitzcarrière van Meghan Markle als werkende royal.

Lees verder

Langste stalen boogbrug over Albertkanaal onthuld in de mist

De nieuwe stalen boogbrug over het Albertkanaal in Beringen wordt de langste van de 62 bruggen over het Albertkanaal. De nieuwe brug is van het montageterrein langs het Albertkanaal naar zijn definitieve locatie gevaren en werd zondag geïnstalleerd. De werken worden uitgevoerd voor een totaalbedrag van 25 miljoen euro.

Lees verder

'Als horeca weer start, is avondklok niet langer houdbaar'

'De avondklok moet zo snel mogelijk op de schop', dat zegt MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez. Momenteel is er nog geen zicht op een datum waarop de avondklok niet meer zal luiden en dat vindt Bouchez onaanvaardbaar. Ook Vlaams minister-president Jan Jambon toont zich een koele minnaar van de vrijheidsbeperking na middernacht.

Lees verder

Brons voor hoogspringer Thomas Carmoy op EK indoor

Onze landgenoot Thomas Carmoy heeft zondag op de slotdag van het EK atletiek indoor in het Poolse Torun verrassend de bronzen medaille veroverd in de finale van het hoogspringen.

Lees verder

Dedecker: 'Komende week al terrasjes in Middelkerke'

In Middelkerke zullen cafés en restaurants komende week al hun terrasjes installeren. Daar roept burgemeester Jean-Marie Dedecker (LDD) hen toe op. Al blijft het verboden voor kustgangers om er gebruik van te maken.

Lees verder

Paus Franciscus viert mis met duizenden gelovigen in Irak ondanks corona

'Hou niet op met dromen', zo sprak paus Franciscus de belaagde christenen toe in Irak. Op dit moment gaat hij, ondanks corona, een eucharistieviering voor met duizenden gelovigen.

Lees verder

Zwitsers stemmen voor boerkaverbod en tegen elektronische identiteit

Zwitsers hebben zich zondag in referenda weer kunnen uitspreken en een kleine meerderheid heeft zich volgens de eerste berichten achter een verbod op gezichtsbedekkende kleding geschaard. De term boerka kwam officieel niet op de stembiljetten voor, maar voor iedereen is het duidelijk dat het om dat soort gezichtsbedekking gaat.

Lees verder

Judoka Toma Nikiforov opent met goud in Tasjkent poort naar Olympische Spelen

Toma Nikiforov (-100 kg) veroverde zondag goud op de Grand Slam van Tasjkent in Oezbekistan. Het is niet alleen zijn eerste gouden medaille ooit op een Grand Slam, maar voor het eerst komt hij in het rijtje van virtueel rechtstreeks gekwalificeerden voor de Olympische Spelen deze zomer in Tokio.

Lees verder

Tim Merlier wint na langgerekte sprint GP Monseré voor Mark Cavendish

Tim Merlier heeft de GP Monseré gewonnen. Na een vroeg aangezette spurt was de Belg van Alpecin-Fenix sneller dan Mark Cavendish, die in zijn eerste sprint voor Deceuninck - Quick-Step dus meteen tweede wordt. Timothy Dupont, nog een Belg, werd derde.

Lees verder

Standard blijft sukkelen in de competitie en verliest nu ook van Moeskroen

De overwinning tegen Charleroi op 24 januari blijft voorlopig de laatste zege van Standard in de competitie. De Rouches, eerder deze week nog winnaar in een bekerduel met Club Brugge, gingen zondagmiddag onderuit bij Moeskroen: 1-0.

Lees verder

Voorzitter Egbert Lachaert: 'Karel Pinxten geen lid meer van Open VLD'

Voormalig minister Karel Pinxten is geen lid meer van Open VLD. Dat zei voorzitter Egbert Lachaert zondag bij VTM Nieuws.

Lees verder

Sterke Mauri Vansevenant wint GP Larciano

Mauri Vansevenant heeft de GP Industria & Artigianato (1.Pro) gewonnen. De 21-jarige Vansevenant snelde na een koers van 193,4 kilometer rond Larciano naar de zege. Met Bauke Mollema, Mikel Landa en Nairo Quintana bleef Vansevenant heel wat kleppers voor op de hellende aankomst. Het is meteen ook zijn eerste profzege.

Lees verder

Hanne Desmet schaatst naar zilver op WK shorttrack

Hanne Desmet is zondag tijdens de wereldkampioenschappen shorttrack in het Nederlandse Dordrecht op de 1.000 meter als tweede geëindigd. Desmet (24) boekte daarmee het grootste succes uit haar loopbaan.

Lees verder

1300 dance-fans gaan los in Amsterdam

De grootste concerthal van Amsterdam, Ziggo Dome, heeft voor het eerst in meer dan een jaar tijd de deuren geopend voor het publiek. Mét toestemming van de overheid. Dance-event Back to live was een gecontroleerd experiment om te onderzoeken of grote bijeenkomsten coronaproof kunnen verlopen.

Lees verder

Sam Bennett snelt in massasprint naar de zege in eerste etappe Parijs-Nice

Sam Bennett (Deceuninck - Quick-Step) heeft zondag de eerste etappe van Parijs-Nice gewonnen. De 30-jarige Ier was in de 165 kilometer lange etappe met start en aankomst in Saint-Cyr-L'École de snelste in een massasprint. Bennett haalde het voor Arnaud Démare en Mads Pedersen. Jasper Philipsen was de eerste landgenoot op de vierde plaats.

Lees verder

Queen spreekt natie toe voor Commonwealth Day

De Britse koningin Elizabeth II heeft een boodschap voor de natie ter ere van Commonwealth Day, die dit jaar op maandag 8 maart valt. Die feestdag viert de unie tussen alle landen van de Commonwealth. Volg de boodschap hier live.

Lees verder

EK indoor | Isaac Kimeli pakt zilver op de 3.000 meter

Isaac Kimeli heeft zondag een zilveren medaille veroverd op de 3.000 meter op het EK atletiek indoor in het Poolse Torun. Kimeli liep naar een tweede plaats in 7:49.41.

Lees verder

Club Brugge spoelt bekerkater door met vlotte zege tegen Zulte Waregem

En of ze hun frustratie hebben kunnen botvieren. Club Brugge rechtte de rug na de bekeruitschakeling met een vlotte zege tegen Zulte Waregem: 3-0. Vooral na de rust was Essevee de speelbal van een uitstekend blauw-zwart, waar de bal erg vlot van voet tot voet ging. We trappen een open deur in: spannend wordt Play-off 1 niet bepaald, want Club telt alweer 15 punten voorsprong op Antwerp met nog twee matchen in te halen.

Lees verder

'Mr Brexit' Nigel Farage stapt uit de politiek

Nigel Farage, boegbeeld van de brexitbeweging, verlaat de politiek. Dat meldt hij in een filmpje op Twitter. Farage zegt dat hij bereikt heeft wat hij van plan was. 'Mijn levenswerk was ons uit de Europese Unie krijgen.'

Lees verder

Politiek moet knoop doorhakken over 'gezonde mensen' tussen risicopatiënten bij vaccinatie

Als de 65-plussers rond eind april gevaccineerd zullen zijn, is het de beurt aan de risicopatiënten. Omwille van privacyredenen zullen ook gezonde mensen tot die groep worden gerekend. 'Om welk percentage het zal gaan, moet een interministeriële conferentie Volksgezondheid beslissen', zegt Frank Robben, IT-topman van de federale regering die mee de vaccinatiecampagne begeleidt, zondag aan Belga.

Lees verder

EK indoor | Belgian Tornados eindigen pas als vierde op de 4x400 meter

De Belgian Tornados hebben zondag op het EK atletiek indoor in het Poolse Torun hun Europese titel op de 4x400 meter niet kunnen verlengen. Het Belgische viertal, bestaande uit Alexander Doom, Jonathan Borlée, Dylan Borlée en Kevin Borlée, finishte als vierde in 3:06.96. Nederland veroverde het goud in 3:06.06, voor Tsjechië (3:06.54) en Groot-Brittannië (3:06.70).

Lees verder

Een klein beetje versoepelen: deze maatregelen gelden vanaf maandag

Vanaf maandag 8 maart treden in ons land een aantal nieuwe coronamaatregelen in werking. Zo is het voortaan toegestaan om meer dan vier mensen te ontmoeten in de buitenlucht. Ook mogen enkele beroepen heropstarten. Het ministerieel besluit over al deze wijzigingen, is gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad. Een overzicht.

Lees verder

Flauw Anderlecht doet slechte zaak met oog op Play-off 1 na gelijkspel tegen KV Mechelen

Anderlecht heeft (opnieuw) een goeie kans laten liggen om zich te manifesteren in de top vier. Paars-wit kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen KV Mechelen. Beide ploegen scoorden hun doelpunt vanop de stip in een flauwe partij.

Lees verder

EK indoor | Eline Berings test bij nieuwe test negatief

Eline Berings heeft zondag in het Poolse Torun bij een nieuwe PCR-test negatief getest op het coronavirus. De spurtster maakte haar resultaat bekend op Twitter. Haar positieve test van zaterdag lijkt zo vals positief te zijn geweest. Berings kon door de positieve test van zaterdag niet aantreden in de halve finales van de 60 meter horden bij de vrouwen.

Lees verder

Minstens zeventien doden bij explosies in Equitoriaal-Guinea

Bij de sterke explosies in de militaire basis van Bata in Equitoriaal-Guinea zijn minstens zeventien doden en honderden gewonden gevallen. Volgens de autoriteiten zijn er in drie ziekenhuizen samen al zeker 420 gewonden binnengebracht. De oorzaak van de explosies is nog niet bekend.

Lees verder

Getik van avondklok houdt politici wakker

Is de avondklok nog nodig als de horeca heropent? Of moet ze al sneller op de schop? De druk om de maatregel snel te laten vallen is groot. Vooral de N-VA en de MR zijn het tergende getik van de vrijheidsbeperking beu.

Lees verder

Brusselse politie patrouilleert in burger tegen seksisme en straatintimidatie

De Brusselse politie gaat vanaf maandag patrouilles in burger inzetten in de strijd tegen seksisme en straatintimidatie, sinds 2014 strafbaar. Agenten in burger zullen in een eerste fase vooral rond haltes van het openbaar vervoer een oogje in het zeil houden en proces-verbaal opstellen als mannen zich onheus gedragen.

Lees verder

Te veel VARiatie, te weinig rechtVARdigheid

Als de scheidsrechters en de video assistant referees op enkele dagen tijd uitgebreid in beeld komen, weet je dat er van alles is fout gelopen met de arbitrage. In Antwerp-Kortrijk waren er zelfs drie discutabele fases.

Lees verder

Drone-aanval op Saudische haven, olie-installaties van Aramco getroffen

In het oosten van Saudi-Arabië is een droneaanval uitgevoerd op de haven van Ras Tanoura. Daarbij zijn olie-installaties van energieconcern Aramco getroffen. Dat meldt het Saudische ministerie van Energie. Er is nog geen melding gemaakt van mogelijke slachtoffers.

Lees verder

Moord in Bevers park blijkt werk van gaybashers

De man die zaterdag dood teruggevonden is in een parkje in Beveren is de 41-jarige vrijgezel David P. uit Sinaai. De man, openlijk homoseksueel, had een nachtelijk afspraakje gemaakt. Maar eenmaal ter plekke werd hij aangevallen en vermoord door een of meerdere daders. Het zou gaan om gaybashers, die het op homo's gemunt hebben.

Lees verder

Racing Genk boekt makkelijke overwinning tegen Cercle Brugge

Racing Genk heeft zondag zonder door te drukken een makkelijke overwinning behaald tegen Cercle Brugge. Het werd 2-0, na goals van Paul Onuachu en Junya Ito voor rust. Genk blijft in het klassement derde, met 49 punten na 30 speeldagen. Cercle zakt onderin naar de zeventiende plaats, de barrageplek in de Jupiler Pro League, met 29 punten.

Lees verder

'Beste Vlamingen, ontbloot uw bovenarm'

Er zijn al meer dan een half miljoen landgenoten één keer gevaccineerd, meer dan 300.000 van hen kregen al hun tweede prik. Daardoor lijkt de vaccinatiecampagne eindelijk onder stoom te komen. Al wordt er nog naar goede Belgische gewoonte over van alles en nog wat gediscussieerd. Moeten we vaccins verplichten of niet? Wie krijgt voorrang? En wat doen we met vaccinweigeraars?

Lees verder

Onuitgegeven selectie hindert Tornados
Lees verder

'Beste Vlamingen, ontbloot uw bovenarm'

Er zijn al meer dan een half miljoen landgenoten één keer gevaccineerd, meer dan 300.000 van hen kregen al hun tweede prik. Daardoor lijkt de vaccinatiecampagne eindelijk onder stoom te komen. Al wordt er nog naar goede Belgische gewoonte over van alles en nog wat gediscussieerd. Moeten we vaccins verplichten of niet? Wie krijgt voorrang? En wat doen we met vaccinweigeraars?

Lees verder

Oprah-interview Meghan en Harry: 'Brits koningshuis maakte zich zorgen om zoon Archie's huidskleur'

Meghan Markle, de vrouw van prins Harry, heeft in een explosief interview met Oprah de Britse koninklijke familie beschuldigd van racisme, liegen en haar suïcidaal te hebben gemaakt. Over de Queen zei ze wel dat die 'warm en uitnodigend' was geweest tegenover haar.

Lees verder

Drone-aanval op olie-installaties in Saudische haven

In het oosten van Saudi-Arabië is zondag een drone-aanval uitgevoerd op de haven van Ras Tanoura, met als doelwit de olie-installaties van energieconcern Aramco. Dat bevestigt het Saudische ministerie van Energie.

Lees verder

Gemiddeld 145 ziekenhuisopnames per dag, aantal nieuwe besmettingen stagneert

Het aantal ziekenhuisopnames is licht gedaald en het aantal nieuwe besmettingen daalt ligt ten opzichte van een week eerder. Ook het sterftecijfer blijft schommelt rond hetzelfde cijfer.

Lees verder

New Yorks gouverneur Cuomo wil niet aftreden

De 63-jarige gouverneur van New York, Andrew Cuomo, heeft zondag laten weten dat hij niet van plan is om af te treden. In het weekend doken er nieuwe getuigenissen op over grensoverschrijdend gedrag. Verschillende hooggeplaatste Democraten uit New York voeren intussen de druk op om hem te laten aftreden.

Lees verder

Van 'Dankbaar dat ze er nog is' tot 'Geef haar een Oscar': dit zijn de reacties op het interview van Meghan en Harry

Het getuigenissen van Harry en voor Meghan Markle bij Oprah maken zoals verwacht heel wat reacties los. Onder mensenrechtenactivisten kunnen ze op heel wat begrip en aanmoediging rekenen, maar sommige Britten wijzen de kritiek op het koningshuis resoluut af.

Lees verder

Brusselse Leopold II-tunnel wordt omgedoopt tot Annie Cordytunnel

De langste tunnel van het land heeft zijn nieuwe naam beet. Zeg niet langer Leopold II-tunnel, maar wel Annie Cordytunnel. De zangeres kwam als grote winnaar uit de bus bij de stemming voor de naamsverandering.

Lees verder