Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 9 maart 2021

Steeds meer mensen kampen met een voedselallergie: "Dat kinderen eruit kunnen groeien is een mythe"

HLN
Steeds meer mensen kampen met een voedselallergie: "Dat kinderen eruit kunnen groeien is een mythe"
Onder meer door de toenemende luchtvervuiling en de klimaatopwarming is het aantal mensen met een allergie, waaronder ook voedingsallergieën, de laatste tien jaar maar liefst verdubbeld. Drie procent van de volwassenen kampt ermee. "Een vroege diagnose is uitermate belangrijk", zegt allergoloog Marijke De Lange. Welke soorten voedselallergieën bestaan er? Kan borstvoeding beschermend werken? En hoe valt het te behandelen? "Je kan je immuunsysteem 'trainen' tegen een allergie."
Lees verder

Parket doet oproep naar getuigen en camerabeelden in dodelijke steekpartij: dader(s) nog steeds voortvluchtig
Het parket van Brugge heeft een opsporingsbericht verspreid in de moordzaak van afgelopen weekend in Tielt. Zaterdagavond werd Leander Quintyn (32) doodgestoken in het centrum van Tielt, de dader of daders zijn sindsdien voortvluchtig. "We zoeken getuigen en camerabeelden uit de ruime omgeving van de feiten", zegt Katlijn De Wispelaere van het Brugs parket.
Lees verder

Groei Belgische economie van 0,5 procent in eerste kwartaal verwacht
De Belgische economie zou in de eerste drie maanden van het jaar met 0,5 procent toenemen in vergelijking met de vorige drie maanden. Dat voorspelt de Nationale Bank. De geraamde groei van 0,5 procent komt er na een krimp van de economie met 0,1 procent in het laatste kwartaal van 2020.
Lees verder

'It Takes Two' is een plezierige game over echtscheiding
In It Takes Two, een nieuwe coöpgame van de makers van het uitstekende A Way Out, staat een koppel centraal dat op scheiden staat. Niet meteen het meest opbeurende uitgangspunt voor een videogame, maar dat hoeft ook niet altijd, zegt bedenker Josef Fares.
Lees verder

Marijn Devalck neemt afscheid van 'Meneer Boma': "Nu verder doen, dat zou niet kloppen"
Het is even slikken voor de trouwe fans van 'F.C. De Kampioenen'. Na 30 jaar hebben de acteurs zelf beslist om een einde te breien aan de populairste Vlaamse comedy ooit. Een beslissing waar ook Marijn Devalck, a.k.a. Balthasar Boma, helemaal achterstaat. "Die 30 jaar is een unieke periode geweest, we hebben een label dat niet vervangbaar is. Maar nu verder doen, dat zou niet kloppen."
Lees verder

Volg nu zelf de vogeltrek over de Benelux
Vanaf nu houden 10 weerradars vogels die over de Benelux trekken, in de gaten. En dankzij een nieuwe webapplicatie kan jij meekijken.
Lees verder

Einde van een tijdperk: Löw stopt na EK als Duits bondscoach
Joachim Löw beëindigt zijn ambtstermijn als bondscoach na het Europees kampioenschap van komende zomer. De bondscoach heeft gevraagd om zijn contract, dat oorspronkelijk tot het WK 2022 zou lopen, onmiddellijk na afloop van het Europees kampioenschap te beëindigen. De Duitse voetbalbond (DFB) heeft hiermee ingestemd.
Lees verder

Volg zelf de vogeltrek over de Benelux
Vanaf nu houden 10 weerradars vogels die over de Benelux trekken, in de gaten. En dankzij een nieuwe webapplicatie kan jij meekijken.
Lees verder

Eén lokt bijna miljoen kijkers voor explosief interview met Harry en Meghan
Het veelbesproken interview van Oprah Winfrey (67) met prins Harry (36) en Meghan Markle (39) lokte maandagavond 981.000 kijkers naar Eén. Die zagen hoe Meghan sprak over haar mentale problemen en het Britse koningshuis beschuldigde van racisme.
Lees verder

Football Talk. Geen Neymar tegen Barcelona - Blatter viert 85e verjaardag in een herstelkliniek
Paris Saint-Germain moet het woensdag in de terugwedstrijd van de achtste finales van de Champions League, in het eigen Parc des Princes tegen FC Barcelona, nog zonder sterspeler Neymar doen. De Braziliaan sukkelt nog steeds met de adductoren. PSG maakte op haar website bekend dat Neymar "zijn individuele training verderzet". "Zijn toestand wordt de komende dagen opnieuw geëvalueerd."
Lees verder

'De Buurtpolitie'-acteur Henny Seroeyen betrapt op overspel: "Hij wou met mij verder en had zelfs toestemming gevraagd aan m'n papa"
"Henny heeft zich echt opgedrongen in mijn leven", zegt zij. "Nee, zij heeft míjn kop zot gemaakt", spreekt hij tegen. Feit is dat 'De Buurtpolitie'-acteur Henny Seroeyen (37) recent aan zijn vrouw heeft moeten opbiechten dat hij overspel heeft gepleegd, met de 25-jarige nagelstyliste Tatjana die hij via TikTok leerde kennen. En zij was naar verluidt niet z'n enige minnares...
Lees verder

Van Ranst: "Avondklok werkt wél en bemoeilijkt feestjes"
Het overlegcomité besliste vrijdag dat de avondklok voorlopig blijft. Viroloog Marc Van Ranst is het daar mee eens: "Ik ken niemand die van een avondklok houdt, maar het werkt wel degelijk." Een alternatief zoals een samenscholingsverbod zou in de toekomst ook kunnen, maar dat is volgens Van Ranst een puur politieke beslissing.
Lees verder

4 jaar cel met uitstel voor oom van 12-jarige Ilias uit Mortsel
De Antwerpse correctionele rechtbank heeft Benyamine E.M. vanochtend veroordeeld tot 4 jaar gevangenis met uitstel. In september van vorig jaar ontvoerde hij zijn 12-jarige neefje Ilias en nam hij hem mee op een trektocht door de natuur, allemaal zonder zijn ouders daarover in te lichten.
Lees verder

Brussels minister-president Rudi Vervoort verdedigt verlenging avondklok
Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) heeft vandaag in de commissie Binnenlandse Zaken van het Brussels Parlement de verlenging van de avondklok in het Brussels gewest verdedigd.
Lees verder

Jongen (11) doet belangrijke archeologische ontdekking tijdens gezinsuitstap in Israël
Een elfjarige jongen heeft tijdens een gezinsuitstapje in het zuiden van Israël een beeldje uit keramiek ontdekt dat ongeveer 2.500 jaar oud is. Dat meldt de Israëlische Antiquiteiten Autoriteit, dat spreekt van een uitzonderlijke vondst.
Lees verder

Student (20) overleeft ontgroening op Amerikaanse unief niet
Een 20-jarige student is overleden na een ontgroening aan een Amerikaanse universiteit. Stone Foltz, tweedejaarsstudent aan de Bowling Green State University in Ohio, is vrijdagochtend vroeg in 'zorgwekkende toestand' naar het ziekenhuis gebracht, waar hij later overleed. De twintiger moet "aanzienlijke hoeveelheden alcohol" hebben gedronken toen hij deelnam aan een doopritueel van Pi Kappa Alpha, verklaarde de advocaat van de familie aan de krant Columbus Dispatch.
Lees verder

COVID-19-antistof ook effectief tegen nieuwe varianten
De COVID-19-antistof die het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB) heeft ontwikkeld, is ook effectief tegen nieuwe varianten van het virus. Dat meldt het VIB in een persbericht. De antistofbehandeling zal daarom weldra met klinische proeven getest worden bij patiënten in het ziekenhuis.
Lees verder

Viroloog Steven Van Gucht: "Wie zich niet laat vaccineren, zal vroeg of laat besmet worden"
Sciensano-viroloog Steven Van Gucht had vanmiddag een stevige boodschap voor wie twijfels heeft om zich te laten vaccineren. De 'bijwerkingen' van een coronabesmetting zijn veel erger dan die van de vaccinatie, zo stelde hij duidelijk. "Wie zich niet laat vaccineren, zal vroeg of laat besmet worden met het virus en kans maken op deze complicaties. Dit virus gaat niet verdwijnen. De beste manier om ziekte te vermijden is om je te laten vaccineren."
Lees verder

Dit zijn de beste Duitse wagens van het moment
De Belg en zijn Duitse wagen, het lijkt een match made in heaven. Met BMW, Volkswagen en Mercedes staan maar liefst drie Duitse constructeurs in de top vijf van populairste automerken van de eerste drie maanden van dit jaar. HLN Drive neemt de beste Duitse wagens van het moment onder de loep.
Lees verder

Vier experten lichaamstaal analyseerden voor ons hét interview met Harry en Meghan: "Haar gemaskeerde glimlach is blijk van grote minachting"
Likken aan de lippen, een wenkbrauw of mondhoek die de hoogte in schiet en gefriemel aan de trouwring. Volgens sommige kijkers zaten de Britse prins Harry (35) en Meghan Markle (39) er behoorlijk ongemakkelijk bij wanneer Oprah de camera's liet draaien en hen onderwierp aan een spervuur van gevoelige vragen. Maar klopt dat ook echt? Wij lieten vier gekende experten in non-verbale communicatie het interview met de hertog en de hertogin analyseren. Een overzicht van alle details die hun lichaamstaal verklapt heeft tussen de gesproken regels door.
Lees verder