Doorgaan naar hoofdcontent

Santé! Vlamingen toosten op zalig warme lentedag: “Een oppepper in deze rare tijden”

HLN
Santé! Vlamingen toosten op zalig warme lentedag: "Een oppepper in deze rare tijden"
De ideale dag om een streepje zon mee te pikken, deze warmste 30 maart ooit. Zelf na een hele dag binnenzitten nog niet van de stralende hemel kunnen genieten? Haast u nog even naar buiten en neem er gerust een glaasje bij. U bent vandaag in elk geval niet de enige: overal in Vlaanderen hebben mensen elkaar 'gezondheid' gewenst, ook tijdens de derde coronagolf meer dan ooit gemeend.
Lees verder

Bolsonaro zet Braziliaanse legerleiding buiten
De toplui van de verschillende departementen van het Braziliaanse leger zijn de laan uitgestuurd. De aankondiging van de regering komt er een dag nadat president Jair Bolsonaro zijn regering herschikte. Hij stelde toen ook een nieuwe minister van Defensie aan.
Lees verder

Met dit shirt maken de Belgen straks hun statement over het WK in Qatar
Met de boodschap 'Football Supports Change' op het shirt zullen de Rode Duivels straks voor de aftrap van het kwalificatieduel tegen Wit-Rusland hun statement maken over het WK in Qatar. Het is een initiatief van de spelersgroep en een gezamenlijke actie met Noorwegen, Nederland, Duitsland en Zweden.
Lees verder

Met dit shirt maken de Belgen hun statement over het WK in Qatar
Met de boodschap 'Football Supports Change' op het shirt maakten de Rode Duivels voor de aftrap van het kwalificatieduel tegen Wit-Rusland hun statement over het WK in Qatar. Het was een initiatief van de spelersgroep en een gezamenlijke actie met Noorwegen, Nederland, Duitsland en Zweden.
Lees verder

NMBS heeft plannen voor nachttrein naar Malmö in Zweden
Er zijn gesprekken aan de gang met verschillende partijen over mogelijke nachttreinen van en naar België, bijvoorbeeld vanuit de Zweedse stad Malmö. Spoorwegmaatschappij NMBS kan daar een rol in spelen, maar dat zal niet zijn met eigen rijtuigen, zegt minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo).
Lees verder

Vandenbroucke: "Er is nooit individueel bewijs voor maatregel in bepaalde sector"
Volgens minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) is er "nooit individueel bewijs" dat een bepaalde maatregel - zoals een sluiting - in een bepaalde sector rechtvaardigt. Dat heeft hij dinsdagavond geantwoord op vragen in de Kamercommissie Gezondheid. "Een sluiting houdt geen beschuldiging in voor de sectoren in kwestie", benadrukte hij.
Lees verder

Creatieve Kate Middleton lanceert fotoboek over coronaperiode: "Negatieve, maar ook positieve herinneringen"
De Britse hertogin Kate Middleton (39) gaat haar eigen fotoboek op de markt brengen. Dat maakte ze zelf bekend via Instagram. Het boek krijgt de titel 'Hold Still: A Portrait of Our Nation' en wordt een ode aan de "dappere gezichten van de strijd tegen corona".
Lees verder

CEO Lelangue blijft geloven in zijn klassieke kopmannen bij Lotto-Soudal: "Gilbert zal niet het jaar te veel rijden"
Philippe Gilbert neemt een time-out en John Degenkolb is niet in vorm. Gilbert en Degenkolb zijn de twee speerpunten van Lotto-Soudal voor de Vlaamse klassiekers. Ze werden twee jaar geleden aangeworven door de nieuwe CEO John Lelangue en daar kreeg die toen veel kritiek voor. Want Gilbert was te oud en Degenkolb te duur. En nu lijken de critici van toen gelijk te krijgen. Al vindt Lelangue zelf van niet: "Ik sta nog helemaal achter die keuzes die ik twee jaar geleden maakte."
Lees verder

Vlaanderen wil terreurslachtoffers maximaal ondersteunen in aanloop naar proces
Vlaams minister van Justitie Zuhal Demir (N-VA) wil de terreurslachtoffers van de aanslagen in 2016 in Zaventem en Maalbeek intensief begeleiden in de aanloop naar het proces in 2022. Daarom zullen er extra justitieassistenten worden aangeworven en komen er werkgroepen ter voorbereiding van het proces. Dat blijkt uit het antwoord van de minister op een vraag van Vlaams volksvertegenwoordiger Maaike De Vreese (N-VA).
Lees verder

EK BELOFTEN. Duitsland naar 1/8 finales ondanks gemiste strafschop Nmecha, ook Nederland door na ruime zege
Op het EK voor beloften hebben Nederland en Duitsland zich in groep A geplaatst voor de 1/8 finales. Duitsland kwam tegen Roemenië niet verder dan een 0-0-gelijkspel. Lukas Nmecha kreeg vanop de stip nog dé kans op de winnende treffer, maar de spits van Anderlecht trof het doelhout. In de andere wedstrijd in de poule maakten de Nederlandse beloften brandhout van Hongarije: 6-1. In de eindstand hebben Nederland, Duitsland en Roemenië allemaal 5 punten. Onze buurlanden gaan door op basis van een beter doelsaldo.
Lees verder

WK-KWALIFICATIES. Mitrovic (ex-Anderlecht) scoort weer voor Servië - Laifis en co winnen van Slovenië
Servië heeft op de derde speeldag in groep A van de Europese WK-kwalificaties op bezoek bij Azerbeidzjan een felbevochten 1-2 zege geboekt. Beide Servische doelpunten kwamen op naam van voormalig Anderlecht-aanvaller Aleksandar Mitrovic.
Lees verder

KIJK LIVE. Rode Duivels met experimenteel elftal tegen Wit-Rusland - Volg nu de voorbeschouwing met analisten Mulder en Degryse
• Derde WK-kwalificatiematch • Rode Duivels hebben 4 op 6 • King Power At Den Dreef Stadion • Wedstrijd live te bekijken op VTM en HLN.be!
Lees verder

Football Talk. Lewandowski 4 weken out met knieblessure - Coronasituatie Charleroi klaart op
Streep door de rekening van Bayern München. Robert Lewandowski (32) heeft een verrekking aan de ligamenten van de rechterknie opgelopen. De topschutter is vier weken out, zo bevestigt de 'Rekordmeister'. "Na de 3-0-overwinning van de Poolse nationale ploeg in Andorra reisde Lewandowski voortijdig terug naar München, waar de diagnose werd gesteld door de medische afdeling." Lewandowski scoorde zondag de eerste twee doelpunten. Na 60 minuten moest hij van het veld. Door de knieblessure mist hij al zeker de Champions League-clash tegen PSG en ook in de competitie zal hij niet kunnen aantreden in de toppers tegen Leipzig en Wolfsburg.
Lees verder

BINNENKIJKEN. Villa van overleden 'Black Panther'-acteur Chadwick Boseman staat te huur
De villa van Chadwick Boseman in Los Angeles staat te huur. Het was de laatste plaats waar hij woonde voor hij de strijd tegen kanker verloor. Zijn familie heeft nu beslist om het optrekje tijdelijk te verhuren voor een prijskaartje van 10.000 dollar (8.500 euro) per maand.
Lees verder

Hoofdarts UZ Gent over kritieke situatie in ziekenhuizen: "Een paar extra bedden op intensieve kan nog, maar meer moeten we absoluut vermijden"
Frank Vermassen is sinds september 2019 hoofdarts in het UZ Gent, kort daarna brak de hel los. Vandaag is Gent de zwaarst getroffen regio, maar in bijna alle ziekenhuizen liggen de bedden op intensieve vol: van de 2.000 zijn er 1.902 bezet. Ook in het UZ Gent zijn de Covid-patiënten bij deze derde golf opvallend minder oud. "Er zijn jongere mensen van wie we een ledemaat moeten amputeren na complicaties. Dat is schrikken. Ik heb zelf drie kinderen. Soms flitst dat wel voorbij: wat als?"
Lees verder

Google Maps raadt binnenkort meest ecologische route aan
Google zal met zijn kaartendienst Maps binnenkort steeds de meest ecologische route aanbevelen. Dat is een van de vernieuwingen aan de dienst op basis van artificiële intelligentie die het Amerikaanse internetconcern vandaag heeft aangekondigd.
Lees verder

Vijf redenen waarom 'Disco Elysium' een absolute gametopper is
Een van de beste videogames van 2019, toen uitsluitend verschenen voor pc-spelers, verscheen vandaag ook voor de consoles. Vijf redenen waarom het écht de moeite is om dat culthitje te spelen.
Lees verder

Vijf dagen quarantaine voor reizigers uit Europese Unie naar Italië
Reizigers die uit landen van de Europese Unie naar Italië gaan voor de paasdagen moeten na aankomst verplicht vijf dagen in quarantaine. De maatregel zal gelden voor zowel inwoners als bezoekers, aldus het ministerie van Volksgezondheid in Rome.
Lees verder

Tesla-truck laat op zich wachten door tekort aan batterijen
De vrachtwagen van Tesla zal dit jaar nog maar mondjesmaat geproduceerd worden. Dat heeft de topman van de bouwer van elektrische auto's, Elon Musk, op Twitter laten weten. Reden is dat het bedrijf te weinig batterijen kan produceren om de Tesla Semi, zoals de vrachtwagen heet, op grote schaal te produceren.
Lees verder

KIJK LIVE. Het gaat snel aan Den Dreef: Vanaken zet Rode Duivels al op 2-0!
• Derde WK-kwalificatiematch • Rode Duivels hebben 4 op 6 • King Power At Den Dreef Stadion • Wedstrijd live te bekijken op VTM en HLN.be!
Lees verder