Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 7 maart 2021

Roger De Vlaeminck genoot van impressionante Van der Poel: “Mathieu won deze Strade Bianche… vorige week zondag a...

HLN
Roger De Vlaeminck genoot van impressionante Van der Poel: "Mathieu won deze Strade Bianche… vorige week zondag al, in Kuurne-Brussel-Kuurne"
Those are the days, voor Roger De Vlaeminck. Laaiend enthousiast volgde hij in zijn knusse zetel thuis in Kaprijke een geweldige koers, genaamd Strade Bianche. Met een geweldige winnaar, genaamd Mathieu van der Poel. En met een verrassende conclusie tot gevolg.
Lees verder

Stan Van Samang verlangt naar de 24 UUR LIVE: "Ik kijk keihard uit om terug in het Sportpaleis te spelen"
Vrijdag 12 maart is het zover: 24 UUR LIVE in het Sportpaleis. Ook Stan Van Samang treedt op en jij kan kiezen welk nummer hij zal zeker moet zingen. Breng onderaan je stem uit!
Lees verder

Ook mensen zonder onderliggende aandoeningen kunnen al vroeger gevaccineerd worden
Ook wie geen medische onderliggende aandoeningen heeft en eigenlijk pas later aan de beurt zou mogen komen in de vaccinatiecampagne, zal mogelijk toch tegelijkertijd met 'risicopatiënten' worden ingeënt. Dat heeft de taskforce Vaccinatie aangekondigd. Door willekeurig 'gezonde' mensen te mengen met de groep risicopatiënten moet de privacy van die laatsten gewaarborgd blijven.
Lees verder

Wim Helsen: "In mijn hoofd heb ik nog ruziegemaakt met mijn overleden vader"
Eenzaamheid treft momenteel velen van ons. Het slechtste wat je kan doen, is jezelf op zo'n moment nog meer isoleren, gelooft Wim Helsen (52). In een nieuwe aflevering van HLN Talks vertelt de cabaretier hoe hij zich soms afsluit van de wereld als het even wat minder gaat. "Misschien is dat een restant van mijn tienerjaren, maar dat kan gevaarlijk zijn", geeft hij toe aan Magali De Reu.
Lees verder

Vriend van Britney Spears praat over zijn relatie met de zangeres: "Ik wil graag een jonge papa zijn"
Britney Spears (39) en Sam Asghari (27) hebben elkaar in 2016 leren kennen en het koppel is dus ook al enkele jaren samen. In een interview met Forbes vertelde Asghari wat meer over hij hoe de zangeres leren kennen heeft en over hun relatie.
Lees verder

LIVE. VS zetten 2,9 miljoen vaccins op dag tijd - Aantal nieuwe hospitalisaties neemt amper toe - Walen gratis met de bus naar vaccinatiecentra
Vanaf maandag 8 maart mag je buiten met 10 personen samen zijn. Nu is dat aantal nog beperkt tot vier. Dat heeft het Overlegcomité van de verschillende regeringen vrijdag beslist. Ook is besloten dat de horeca open mag vanaf 1 mei. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in ons liveblog.
Lees verder

IN KAART. Besmettingen dalen in alle Vlaamse provincies, behalve in Limburg. Bekijk hier de situatie in uw regio
Het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus daalt weer licht. De kaart van ons land kleurt nu veel groener. Alleen Limburg, Henegouwen, Namen en Brussel tekenen nog stijgingen op, elders dalen de besmettingen weer. Deze grafieken en kaarten tonen hoe de situatie in uw provincie en gemeente evolueert.
Lees verder

Na dood van twee blindegeleidehonden is Hilaire (62) blij met opvolger Arrow: "Hij begrijpt alleen Frans. Ik moet hem nog Nederlands leren"
"Dolblij ben ik, want dankzij Arrow kan ik weer overal naartoe", glundert Hilaire Velghe (62) uit Koksijde. Al twee keer moest de slechtziende man zijn trouwe metzegel afgeven. Er is wel nog één werkpuntje: Arrow is opgevoed in... Bergen. Gelukkig weet de gewezen hotelier -25 jaar baatte hij Hotel Ruytingen uit in Sint-Idesbald- daar raad mee.
Lees verder

Ex-privésecretaris van prinses Diana spreekt zich uit over het interview van Harry en Meghan
Patrick Jephson, de voormalige perssecretaris van de overleden prinses Diana, heeft zich uitgesproken over het nakende Oprah-interview van Meghan Markle (39) en prins Harry (36). In een interview met CNN vertelde hij namelijk wat meer over de gelijkenissen die hij ziet tussen de situatie van het koppel en die van prinses Diana.
Lees verder

Ex-privé-secretaris van prinses Diana spreekt zich uit over het interview van Harry en Meghan
Patrick Jephson, de voormalige perssecretaris van de overleden prinses Diana, heeft zich uitgesproken over het nakende Oprah-interview van Meghan Markle (39) en prins Harry (36). In een interview met CNN vertelde hij namelijk wat meer over de gelijkenissen die hij ziet tussen de situatie van het koppel en die van prinses Diana.
Lees verder

Tiesj Benoot droomt stiekem van eindzege in grote ronde: "Maar eerst nog zo'n Vlaamse eendagskoers proberen winnen"
Tweede, werd Tiesj Benoot (27) vorig jaar in Parijs-Nice. Op amper 18 seconden van de eindzege. De (grote)ronderenner in hem nam dat nieuwe signaal ter harte: 'plus est en lui'. Een 'Tom Dumoulinke' doen, zoals in de Giro 2017? "Mijn droom, ja. Maar heel prematuur."
Lees verder

Demonstranten woedend over 'satanisch' songfestivallied Cyprus: "Belediging voor ons land"
Boze orthodoxe christenen hebben in de Cypriotische hoofdstad Nicosia geprotesteerd tegen de songfestivalinzending van het land El Diablo (De duivel) van Elena Tsagrinou. Volgens de demonstranten gaat het niet om een onschuldig popliedje, maar is het nummer een heuse oproep tot het aanbidden van Satan. Met name de refreintekst, 'Ik ben verliefd. Ik heb mijn hart geschonken aan de duivel', valt in slechte aarde.
Lees verder

City versus United: bevestigt ploeg De Bruyne de machtswissel ook in de Manchester Derby?
Manchester City zit al maandenlang in bloedvorm en is op weg naar de landstitel. Daarvoor moet het wel voorbij stadsgenoot United. De Red Devils moesten de afgelopen jaren vooral toekijken hoe City de ene na de andere prijs pakte.
Lees verder

Amateurbeelden tonen hoe Van der Poel als een raket omhoog vloog, Alaphilippe: "En ik dacht dat ik snel reed"
Verschroeiend. Impressionant. You name it. Mathieu van der Poel (26) knalde Alaphilippe en Bernal uit het wiel op de slotklim naar de Piazza del Campo en pakte zijn eerste zege in de Strade Bianche. Amateurbleeden laten pas echt zien hoe snél de Nederlander naar boven vloog.
Lees verder

Voorzitters Kamer en Senaat willen gendertoets voor alle nieuwe wetgeving
Kamervoorzitster Eliane Tillieux (PS) en Senaatsvoorzitster Stephanie D'Hose (Open Vld) willen van het Belgisch parlement het meest genderbewuste parlement van Europa maken tegen 2030 door bijvoorbeeld elke wet te onderwerpen aan een gendertoest. Dat schrijft De Zondag.
Lees verder

Meisjes van K3 blikken terug op hun eigen inzending: "Ik heb heel lang gewacht om mij in te schrijven"
Ondertussen staan er al meer dan 20.000 kandidaten klaar om in de voetsporen van Klaasje (27) te treden en wie wil kan zich ook nog steeds inschrijven. Nu de inschrijvingen massaal binnenstromen, waren de meisjes van K3 benieuwd naar hoe zij zich destijds ingeschreven hebben. Daarom zijn ze in hun nieuwe vlog eens in het archief van Studio 100 gaan piepen.
Lees verder

COLUMN. Lara Switten (34), mama van 3, strijdt tegen kanker: "Ik probeer Gabriels pijntjes te verlichten, maar ben gebonden aan mijn bed"
Lara Switten (34) werd onlangs mama van een derde kindje: zoontje Gabriel. Maar Lara heeft ook baarmoederhalskanker. Ze vertelt wekelijks in NINA hoe het met haar gaat, nu ze tegelijk haar droom en haar ergste nachtmerrie beleeft. Deze week bekent ze hoe pittig het is, zorgen voor een pasgeboren baby terwijl je herstelt van een zware chemokuur. "Ik wil niks anders dan mijn zoon groot zien worden en van hem genieten. En toch ging hij een weekend logeren bij mijn broer. Zodat mijn man en ik even op adem konden komen."
Lees verder

Clubambassadeur Martin Heylen beleeft een sprookje met 'zijn' KVO: "We zijn gered door den Amerikaan. Net zoals in de oorlog"
Degradatievoetbal. De ene overnamesoap na de andere. Verhalen over torenhoge commissies en miljoenenschulden. "Toch heb ik de schoonheid altijd blijven zien in KV Oostende", zegt clubambassadeur Martin Heylen, op wandel naar wie weet play-off 1. "Voetbal is voor mij een sprookje. En niemand heeft zich ooit afgevraagd hoe Sneeuwwitje en haar vent hun geld besteden. Omdat dat niet de essentie is."
Lees verder

Amerikaanse Senaat keurt relanceplan van Biden van 1,9 biljoen dollar goed: "Gigantische stap voorwaarts"
De Amerikaanse Senaat heeft ingestemd met een steunpakket van 1.900 miljard dollar (1.595 miljard euro) dat president Joe Biden heeft voorgesteld. Het pakket steunmaatregelen dat de Amerikanen uit de coronacrisis moet helpen, werd aangenomen met 50 tegen 49 stemmen. Eén Republikeinse Senator was afwezig door een sterfgeval in de familie. Het werd een marathonzitting van 24 uur. De president heeft het over een "nieuwe gigantische stap voorwaarts richting de belofte dat er hulp op komst is".
Lees verder

Trump wil niet dat Republikeinen zijn naam en beeltenis nog gebruiken, ex-president zal campagne voeren tegen herverkiezing Republikeinse senator
Oud-president Donald Trump wil niet meer dat de Republikeinse partij zijn naam en beeltenis gebruikt voor het werven van fondsen en het verkopen van partij-artikelen. Hij heeft zijn advocaten brieven van die strekking laten sturen aan de drie belangrijkste fondsenwerf-comités binnen de partij, melden Amerikaanse media.
Lees verder