Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 2 maart 2021

OPROEP. Hoe steun jij jouw medestudenten?

HLN
OPROEP. Hoe steun jij jouw medestudenten?
Studenten krijgen het hard te verduren tijdens deze coronacrisis. Geen cantussen, geen kotfeestjes, zelfs niet eens fysieke lessen. Eerstejaarsstudenten leren amper nieuwe vrienden kennen, anderen zitten al weken opgesloten op hun kot. Gelukkig staan tal van jongeren klaar om elkaar te helpen. Sommigen organiseren een stadsspel, koken voor elkaar of organiseren wandeldates met onbekenden om medestudenten te leren kennen.
Lees verder

Voorzetten van Beckham, vista van Gerrard, techniek van Scholes...: hybride De Bruyne, mix van het beste wat er is
Bij de ene roept hij herinneringen op aan David Beckham. Een andere ziet gelijkenissen met Steven Gerrard, Ryan Giggs of Paul Scholes. De perceptie in Engeland over de hybride-voetballer Kevin De Bruyne: unieke middenvelder die er wordt afgewogen tegen de allergrootsten. Wordt-ie zelf de maatstaf? Zachtjes aan laat 'KDB' zijn legacy na over Het Kanaal.
Lees verder

Net als prinses Elisabeth: ook Nederlandse prinses Alexia gaat in Wales studeren
De Nederlandse Prinses Alexia (15) gaat na de zomer studeren aan het United World College of the Atlantic in Wales. Ze treedt daarmee in de voetsporen van haar vader koning Willem-Alexander (53). Ook prinses Elisabeth (19) heeft er twee jaar gestudeerd.
Lees verder

Minister Demir wil evenementorganisatoren laten coachen rond geluidsnormen
Lokale besturen moeten organisatoren van evenementen informeren en coachen bij het naleven van de Vlaamse geluidsnormen. Dat heeft Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) gezegd naar aanleiding van World Hearing Day. De minister laat daartoe een extra informatie- en coachingcampagne uitwerken.
Lees verder

Hein Vanhaezebrouck stoort zich aan Croky Cup zonder VAR: "Dit is amateuristisch"
Hein Vanhaezebrouck trekt morgen met AA Gent voor de kwartfinales van de Croky Cup naar Eupen, waar voor de Buffalo's wellicht de meest realistische weg naar Europa ligt. Dat er in die kwartfinales geen VAR is, vindt Vanhaezebrouck onbegrijpelijk. "Ik vind dat een beetje ridicuul."
Lees verder

Testsysteem van KU Leuven kan volgens rector Luc Sels veel meer potentiële besmettingen opsporen
De KU Leuven kan dankzij een brede testing en snelle contactopsporing veel meer potentiële besmettingen opsporen, aldus rector Luc Sels. Studenten maken zelf de inschatting of ze een risico lopen op een coronabesmetting, en ook de contactopsporing wordt vroeger opgestart. "Het is perfect mogelijk dat andere universiteiten dit systeem ook toepassen", zegt rector Luc Sels.
Lees verder

Vlaanderen diende meer dan 73 procent ontvangen vaccins toe, Brussel nog maar 40 procent
In Vlaanderen is 96 procent van de ontvangen Pfizer-vaccins toegediend. Bij de andere vaccins ligt dat cijfer nog veel lager: 30 procent van de geleverde Moderna-vaccins is gezet, bij AstraZeneca is dat nog maar 19 procent. In totaal gaat het om 73 procent van de geleverde vaccins die zijn toegediend, terwijl dat in Brussel bijvoorbeeld maar 40 procent is. Dat blijkt uit een analyse van de nieuwe leveringscijfers van het federaal agentschap voor de geneesmiddelen FAGG.
Lees verder

Vlaanderen diende 96 procent van ontvangen Pfizer-dossissen toe, veel minder bij andere vaccins
In Vlaanderen is 96 procent van de ontvangen Pfizer-vaccins toegediend. Bij de andere vaccins ligt dat cijfer nog veel lager: 30 procent van de geleverde Moderna-vaccins is gezet, bij AstraZeneca is dat nog maar 19 procent. In totaal gaat het om 73 procent van de geleverde vaccins die zijn toegediend. Dat blijkt uit een analyse van de nieuwe leveringscijfers van het federaal agentschap voor de geneesmiddelen FAGG.
Lees verder

James Corden op enkele weken tijd serieus afgevallen: "Ik wil mijn levensstijl veranderen voor mijn kinderen"
James Corden (42) is al heel wat afgevallen sinds hij het nieuwe gezicht van de Weight Watchers werd in januari. Vorige maand maakte hij al bekend dat hij zeven kilo was afgevallen, en ook tijdens de Golden Globes eerder deze week merkten zijn fans op dat de talkshowpresentator al een kostuum in een maatje kleiner draagt.
Lees verder

"Farmaceut Merck gaat helpen met maken van vaccin Johnson & Johnson"
De Amerikaanse farmaceut Merck gaat branchegenoot Johnson & Johnson (J&J) helpen met het maken van zijn coronavaccin. Die samenwerking gaat de Amerikaanse president Joe Biden dinsdag bekendmaken, schrijft The Washington Post. De krant beroept zich op hooggeplaatste bronnen binnen de regering.
Lees verder

Erika Vlieghe nuanceert 'niet te veel zeuren'-uitspraak in open brief: "Ik doelde niet op mensen die worstelen met verdriet"
"We moeten stoppen met te veel te zeuren", zo sprak infectiologe Erika Vlieghe afgelopen weekend. Een uitspraak die heel wat stof deed opwaaien. Vlieghe reageert op de kritiek en nuanceert haar uitspraak in een open brief die u hieronder integraal kunt lezen. "Natuurlijk moet er kritische reflectie zijn", schrijft ze. "Maar deze opeenstapeling van negatieve boodschappen sijpelt dag in dag uit bij ons binnen, en haalt ons allemaal onderuit, de meest kwetsbaren eerst."
Lees verder

Erika Vlieghe nuanceert 'niet te veel zeuren'-uitspraak in open brief: "Misschien had ik mijn woorden anders moeten kiezen"
"We moeten stoppen met te veel te zeuren", zo zei infectiologe Erika Vlieghe afgelopen weekend. Een uitspraak die heel wat stof deed opwaaien. Vlieghe reageert op de kritiek en nuanceert haar standpunt in een open brief die u hieronder integraal kunt lezen. "Natuurlijk moet er kritische reflectie zijn", schrijft ze. "Maar de opeenstapeling van negatieve boodschappen sijpelt dag in dag uit bij ons binnen, en haalt ons allemaal onderuit, de meest kwetsbaren eerst."
Lees verder

Clusteruitbraak bij Aalsterse brandweer, alle 17 korpsleden in quarantaine: "Ander korps staat paraat om uit te rukken"
Het brandweerkorps in Aalst is getroffen door een clusteruitbraak van corona. Het gaat om een beroepsploeg waar het virus kon binnensluipen. De volledige ploeg zit in quarantaine en het is puzzelen voor de brandweer in Aalst. "Op dit moment zijn 7 brandweerlieden positief getest", zegt burgemeester Christoph D'Haese.
Lees verder

Lotte Kopecky sprint naar overwinning in GP Samyn
Lotte Kopecky heeft de GP Samyn gewonnen. De Belgische kampioene maakte het glansrijk af in de sprint van een elitegroepje. Voor Kopecky is het de eerste zege van het seizoen. Jolien D'Hoore had pech in de laatste drie kilometers en kon niet meesprinten.
Lees verder

Martha Stewart (79) bewijst met nieuwe shoot dat je op elke leeftijd trendy kan zijn. Drie stylisten leggen uit hoe je haar looks kopieert
De 'originele influencer' doet haar titel eer aan: al lang voor Instagram bestond, beïnvloedde ze vrouwen van over de hele wereld met haar visie over keuken, huis en tuin. Dat maakte Martha Stewart in 1999 de eerste, vrouwelijke self made billionaire van Amerika. Net geen 80 is ze, maar qua looks en uitstraling is ze het toonbeeld van elegantie. Zo zouden wij er maar ál te graag uitzien op die leeftijd. En dat kan ook, dankzij deze stijltips van drie verschillende stylisten.
Lees verder

Martha Stewart (79) bewijst met nieuwe shoot dat je op elke leeftijd trendy kan zijn. 3 stylisten leggen uit hoe je haar looks kopieert
De 'originele influencer' doet haar titel eer aan: al lang voor Instagram bestond, beïnvloedde ze vrouwen van over de hele wereld met haar visie over keuken, huis en tuin. Dat maakte Martha Stewart in 1999 de eerste, vrouwelijke self made billionaire van Amerika. Net geen 80 is ze, maar qua looks en uitstraling is ze het toonbeeld van elegantie. Zo zouden wij er maar ál te graag uitzien op die leeftijd. En dat kan ook, dankzij deze stijltips van drie verschillende stylisten.
Lees verder

LIVE LE SAMYN. Vier overblijvers van lange vlucht, verzorgt Van der Poel opnieuw het spektakel?
Twee dagen na zijn net niet geslaagde monstervlucht in Kuurne-Brussel-Kuurne krijgt Mathieu van der Poel een herkansing in Le Samyn, de Waalse openingskoers. De Nederlandse kampioen is opnieuw dé te kloppen man. Daarnaast is het uitkijken naar Mark Cavendish, die zijn eerste koers op Belgische bodem sinds zijn terugkeer bij Deceuninck-Quick.Step rijdt. Het startschot weerklinkt om 12u30, op deze pagina hoeft u niets van het spektakel te missen.
Lees verder

Dotan behaalt gouden plaat in Polen: "Ik wil deze opdragen aan de Poolse LGBTQ+ gemeenschap"
Dotan (34) krijgt alweer een gouden plaat voor zijn nummer 'Numb'. Na Nederland, België en Italië verovert hij nu ook Polen. Een land waar de LGBTQI+-gemeenschap nog steeds onderdrukt wordt. Daarom draagt de zanger de plaat op aan die gemeenschap. "Dat het juist daar lukt, is een mooie overwinning."
Lees verder

Amazon past app-logo aan na klachten over lachende Hitler
De webwinkel Amazon heeft in alle stilte het logo van de Amazon-app aangepast. Het vorige logo, dat pas sinds januari online staat, zou volgens klanten te veel op een lachende Hitler lijken.
Lees verder

SHOWBITS. Natalia verzorgt ziek dochtertje en Klaasje van K3 heeft 'brave look' al ingeruild
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder