Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 31 maart 2021

Nog exact één maand: hoe realistisch is het dat op 1 mei horeca kan heropenen

HLN
Nog exact één maand: hoe realistisch is het dat op 1 mei horeca kan heropenen
Begin maart kondigde het overlegcomité aan dat de horeca op 1 mei opnieuw de deuren kan openen, tenminste als de epidemiologische toestand dat toelaat. Nu de druk op de ziekenhuizen steeds groter wordt, staat die datum op losse schroeven. Wij doken in de cijfers en vroegen aan de viroloog, de premier en de cafébaas of we op 1 mei van een perfect getapte pint kunnen nippen aan de toog van onze stamkroeg.
Lees verder

Vrouw kritiek en man uit auto geslingerd bij ongeval in Galmaarden
Een man is woensdagnamiddag uit een auto geslingerd bij een verkeersongeval in Galmaarden. De bestuurster van de auto verkeert in levensgevaar. In de andere auto raakte de bestuurster lichtgewond, terwijl haar baby ongedeerd bleef. Het parket stelde een verkeersdeskundige aan voor verder onderzoek.
Lees verder

Antwerp-hooligans betalen met "valse flappen" tijdens voetbalmatchen
"Wie moet er nog 'valse flappen' hebben?" Dergelijke berichten uit een chatgroep van de harde kern van RAFC Antwerp heeft vijf verdachten een veroordeling voor handel in vals geld opgeleverd.
Lees verder

Paris Jackson onthult: "Het was niet altijd glitter and glamour in onze familie"
Paris Jackson, de 22-jarige dochter van King of Pop Michael Jackson, vertelt in een YouTube-filmpje aan Naomi Campbell hoe het was om op te groeien met zo'n bekende vader. Zo zegt ze dat ze wel dankbaar is voor de 'privileges' die ze had maar dat ze zich zeker niet verheven voelde.
Lees verder

Vijftigplussers palmen Sint-Pietersplein in: "Ook wij willen onze vrienden opnieuw zien"
Op het Gentse Sint-Pieters heeft een dertigtal vijftigplussers enkele krijtcirkels ingepalmd. Na een ludieke oproep op sociale media willen ze tonen dat ook zij zin hebben om elkaar opnieuw te ontmoeten. "Er gaat -terecht- veel aandacht naar de jongeren, maar wij voelen ons soms een vergeten groep", zegt deelnemer Anita Hoste (58).
Lees verder

Bart De Wever in de bres voor Antwerpse Handjes nadat die aan gruweldaden in Congo gelinkt worden: "De stap van woke naar waanzin is snel gezet"
Op sociale media gaat de vermeende connectie tussen de lekkernij Antwerpse Handjes en de koloniale gruweldaden in Congo momenteel viraal. Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) en de Unie voor Brood en Banket zijn er als de kippen bij om dat te ontkrachten. "De Antwerpse hand als symbool voor de stad dateert al van 1239."
Lees verder

Bart De Wever in de bres voor Antwerpse Handjes na online heisa: "De stap van woke naar waanzin is snel gezet"
Op sociale media gaat de vermeende connectie tussen de lekkernij Antwerpse Handjes en de koloniale gruweldaden in Congo momenteel viraal. Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) en de Unie voor Brood en Banket zijn er als de kippen bij om dat te ontkrachten. "De Antwerpse hand als symbool voor de stad dateert al van 1239."
Lees verder

Wie is Thomas Houseago, de kunstenaar die Brad Pitt naar België kreeg?
Brad Pitt is op culturele uitstap in ons land, ondanks de coronamaatregelen. En daar zit de Brits-Amerikaanse kunstenaar Thomas Houseago voor iets tussen. Wie is de man die de Amerikaanse acteur deed overvliegen naar Brussel en zijn steun en toeverlaat was tijdens zijn scheiding?
Lees verder

Overzicht: hoe Sihame El Kaouakibi (Open Vld) creatief omging met facturen
Diverse facturen, samen goed voor bijna 100.000 euro, kan de bewindvoerder van Let's Go Urban niet ­verklaren. De entourage van Sihame El Kaouakibi misschien wel, maar die weigert medewerking. Intussen regent het onderzoeken naar deze vzw en de andere organisaties van de gevallen politica. Een overzicht:
Lees verder

"Deze schoenen gaan mijn carrière verlengen": marathonloper Koen Naert beschikt 4 maanden voor Spelen ook over nieuw model
Koen Naert maakt zijn intrede in het nieuwe tijdperk bij de loopschoenen: Asics heeft een exemplaar op de markt gebracht die haar atleten moet toelaten om te rivaliseren met Nike- en Adidas-lopers tijdens de olympische marathon in Sapporo op 8 augustus: "Blij dat ze op tijd klaar zijn."
Lees verder

Huawei draait miljardenwinst ondanks VS-sancties
Ondanks de sancties van de Verenigde Staten tegen het bedrijf, heeft de Chinese technologiereus Huawei in 2020 meer winst en omzet geboekt. In Europa en de VS daalde de omzet, maar de Chinese markt compenseerde dat.
Lees verder

Beke: "Alle 65-plussers in de week van 3 mei gevaccineerd", streefdatum schuift twee weken op
Alle Vlaamse 65-plussers die dat willen zullen in de week van 3 mei gevaccineerd zijn tegen het coronavirus met minstens een eerste dosis. Dat kondigde Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) deze namiddag aan in het Vlaams parlement. Dat is twee weken later dan de streefdatum die Beke tot nu toe hanteerde, 19 april.
Lees verder

Steracteur én liefhebber van Belgische kunst en architectuur: Brad Pitt maakt culturele trip door onze hoofdstad
"Hij was makkelijk in de omgang en erg leergierig." Hoewel het één van de grootste acteurs aller tijden is, vertoonde Brad Pitt (57) dinsdagavond geen sterallures tijdens z'n bezoek aan het Hortamuseum in Brussel. De Oscarwinnaar maakt van z'n tijd in ons land optimaal gebruik om de Belgische kunst en architectuur te ontdekken, want eerder poseerde hij ook voor een schilderij van Pieter Bruegel de Oude in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België (KMSKB). Dat laatste bezoek zorgde voor beroering omdat Pitt toegang had gekregen tot een afdeling die gesloten is voor het gewone publiek.
Lees verder

Experts starten onderzoek naar blokkade in Suezkanaal
Een team van experts is vandaag een onderzoek gestart om uit te zoeken hoe het kon dat een groot, vastgelopen vrachtschip het Suezkanaal bijna een week lang blokkeerde. Dat meldt een Egyptische staatskrant.
Lees verder

Onbekende filmt tientallen lege bedden in ziekenhuis Amsterdam: "Dit is onze beddencentrale, niet onze patiëntenafdeling"
Het academisch ziekenhuis Amsterdam UMC baalt van een video die op sociale media rondgaat bij onze noorderburen. Op de beelden zijn tientallen lege bedden te zien, waardoor de indruk wordt gewekt dat er amper coronapatiënten in het ziekenhuis liggen. Op Facebook is de video al meer dan 14.000 keer gedeeld. In werkelijkheid gaat het niet om een patiëntenafdeling, maar om de beddencentrale, stelt een woordvoerder tegenover onze collega's van het Algemeen Dagblad.
Lees verder

Onze chef wielrennen ziet favorieten vlak voor Ronde terughoudende koers rijden: "Slechte generale repetitie, geslaagde première?"
Dit verhaal gaat niet over Wout van Aert. Hij kwam vandaag niet aan de start. Maar als Dwars door Vlaanderen een generale repetitie was, dan kunnen er zondag velen de Ronde winnen. Van der Poel en Alaphilippe. Van Avermaet en Asgreen. Stuyven en Wellens. Enzovoort. Enzovoort. Want u kent het gezegde: een slechte generale repetitie levert meestal een geslaagde première op.
Lees verder

89.000 euro aan subsidies van De Croo stroomden door naar privévennootschap El Kaouakibi
WannaWork, het jobplatform van Open Vld-politica Sihame El Kaouakibi, kreeg in 2018 een subsidie van 450.000 euro toegekend van toenmalig minister van Digitalisering Alexander De Croo (Open Vld). Uit onderzoek van VTM Nieuws blijkt dat daarvan minstens 89.000 euro naar de privévennootschap van El Kaouakibi doorstroomde. "We gaan bekijken hoe we dit soort zaken kunnen vermijden in de toekomst."
Lees verder

"Dat weet ik niet meer": reconstructie Kortrijkse kasteelmoord lost niet alle vragen op door blackouts bij geweldenaar Tom Spier, die zijn vader doodsloeg
Na een reconstructie die bijna vier uur in beslag nam, zijn lang nog niet alle vragen beantwoord in het dossier van de moord op de gepensioneerde Kortrijkse arts Frans Debaillie (90). De dader, zijn zoon Tom (57), werkte goed mee maar verschuilde zich nu en dan achter de black-out die hij naar eigen zeggen had tijdens de feiten in het kasteel op Hoog Mosscher.
Lees verder

Behoort Van Baarle zondag ook tot favorieten? "Ik voel alleszins geen extra druk"
Zes jaar nadat hij derde werd, is Dylan van Baarle (28) naar Dwars door Vlaanderen teruggekeerd om de koers te winnen. De Nederlander kwam gisteren niet uit het niets. Hij behaalde afgelopen weekend top-tien plaatsen in de E3 Harelbeke en Gent-Wevelgem. Van Baarle werd in 2017 vierde in de Ronde van Vlaanderen en wie zegt dat hij zondag niet bij de favorieten is?
Lees verder

Vrouw die Andrew beschuldigt van verkrachting getuige in rechtszaak tegen Ghislaine Maxwell: "Slecht nieuws voor de prins"
Hoewel de aandacht even van hem werd afgeleid door het interview van Harry en Meghan, heeft prins Andrew (61) niet op beide oren kunnen slapen de laatste weken. Zo raakte bekend dat Virginia Giuffre (37), de vrouw die hem beschuldigt van verkrachting, waarschijnlijk zal getuigen in het proces tegen Epstein-handlanger Ghislaine Maxwell (59). De kans is groot dat ze ook verhalen over Andrew uit de doeken zal doen in de rechtbank.
Lees verder