Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 1 maart 2021

“Marokkaanse kuthoer”: bestuurder scheldt moeder van twee de huid vol aan Nachtegalenpark

HLN
"Marokkaanse kuthoer": bestuurder scheldt moeder van twee de huid vol aan Nachtegalenpark
Op een parkeerplaats van het Nachtegalenpark vond vorige week zondag een racistisch incident plaats. Een man die de parkeerplaats opreed, scheerde daarbij rakelings langs een moeder en haar twee kinderen. Zij sprak hem daarop aan, waarop de man haar begon uit te schelden en zelfs fysiek te bedreigen. "Marokkaanse kuthoer", klinkt het onder andere. De man is ondertussen geïdentificeerd door de politie en heeft een proces-verbaal gekregen. Ook is hij ondertussen ontslagen bij zijn werkgever.
Lees verder

Opnieuw transmigranten uit container gered in Zeebrugge na noodoproep: "Ernstige financiële gevolgen voor de haven"
In de haven van Zeebrugge zijn maandag opnieuw acht transmigranten uit een container gered. "Uit de noodoproep konden we afleiden dat twee mensen bijna bewusteloos waren", zegt procureur Frank Demeester. Het is al de vierde keer in een tweetal weken dat er in Zeebrugge dergelijke reddingsactie op poten moest gezet worden. "Ze gaan telkens op dezelfde manier te werk."
Lees verder

Opnieuw transmigranten uit container gered in Zeebrugge na noodoproep: "Financieel ernstige gevolgen, maar wellicht niet laatste incident"
In de haven van Zeebrugge zijn maandag opnieuw acht transmigranten uit een container gered. "Uit de noodoproep konden we afleiden dat twee personen bijna bewusteloos waren", zegt procureur Frank Demeester. Het is al de vierde keer op korte tijd dat er in Zeebrugge dergelijke reddingsactie op poten moest gezet worden. "Dat heeft ernstige financiële gevolgen."
Lees verder

Dominatrix uit Hollywood veroordeelt Armie Hammer: "Als je kickt op kannibalisme, moet je een professional in dienst nemen"
De Amerikaanse acteur Armie Hammer (34) zou geen spoor van getraumatiseerde vrouwen achter zich gelaten hebben als hij zijn vreemde seksuele fantasieën samen met een professional zou hebben beleefd. Dat zegt Hollywood-dominatrix Jenny Nordbak, die naar eigen zeggen wel eens vaker bekende gezichten over de vloer krijgt. "Er is niets mis met kicken op kannibalisme. Maar wél als je er partners bij betrekt die daar geen interesse in hebben."
Lees verder

De trainersgrap van Schalke dit seizoen: van coach zonder licentie tot trainer die namen eigen spelers vergeet
De eerste trainer van Schalke 04 dit seizoen vloog al na twee speeldagen en een pandoering vanjewelste de deur uit. Daarna kwam er eentje die de spelersgroep maar niet in het gareel kon houden. Dan leken Die Köningsblauen eindelijk een goeie gevonden te hebben, maar dan was zijn trainerslicentie na amper twee wedstrijden niet meer geldig. En de laatste, tja, die vergiste zich in de namen van zijn eigen spelers.
Lees verder

Duitse moeder (27) beschuldigd van moord op haar vijf kinderen
Een moeder uit de West-Duitse stad Solingen, in de deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen, is aangeklaagd voor vijfvoudige moord. Ze wordt ervan beschuldigd vijf van haar zes kinderen in september vorig jaar te hebben verstikt, nadat ze hen eerst had verdoofd. Dat meldt een woordvoerder van de plaatselijke rechtbank maandag.
Lees verder

Bornauw nu toch met succes geopereerd aan rugblessure
Sebastiaan Bornauw is met succes geopereerd aan de wervelkolom. De 21-jarige verdediger van FC Köln moest normaal twee weken terug al onder het mes, maar een allergische reactie op de verdoving gooide toen roet in het eten.
Lees verder

HLN ONDERZOEK. De verborgen labo-oorlog: strijd om geld en territorium zorgde ervoor dat ons land de Braziliaanse coronavariant te laat ontdekte
Er woedt in ons land al maanden een strijd tussen labo's. Wij spraken met klokkenluiders, konden e-mails en documenten inkijken en reconstrueerden zo voor het eerst de verborgen oorlog. Achter de schermen wordt gebikkeld om geld en territorium. Dat geruzie heeft ook gevolgen op het terrein. Burgemeesters moeten soms weken wachten vooraleer ze weten welke variant in hun streek rondwaart, artsen moeten langer wachten op resultaten en ons land miste de introductie van de gevaarlijke Braziliaanse variant.
Lees verder

De politieke krachten achter Sihame-gate
De Antwerpse liberale Sihame El Kaouakibi ligt zwaar onder vuur. De aanvallen zijn het gevolg van de aantijgingen over Let's Go Urban, maar vallen ook onmogelijk los te zien van haar politieke plannen in Antwerpen. Daar wou ze in 2024 de sjerp veroveren, schrijft De Morgen.
Lees verder

Nederlands koningspaar liep enorme imagoschade op tijdens corona: "De roep om de afschaffing van de monarchie wordt steeds groter"
Ze golden jarenlang als het vrolijkste en het meest geëngageerde koningspaar ter wereld, maar koning Willem-Alexander (53) en koningin Máxima (49) worden nu beschouwd als arrogante yuppies die alle regels aan hun laars lappen. "De Nederlanders zijn klaar met hen", zegt een royaltywatcher. "Ze hebben tijdens deze coronacrisis een ongelooflijke imagoschade opgelopen die nauwelijks nog te herstellen is."
Lees verder

Fitnessgoeroe van de sterren blijkt corrupte bordeelhoudster: "Betaalden klanten niet, dan volgde een telefoontje naar hun vrouw"
Als 'de Nederlandse Evy Gruyaert' kreeg ze iedereen aan het bewegen. Margretha van de L. (46) maakte bij onze Noorderburen naam en faam als fitnessgoeroe en begeleidde op televisie tientallen sterren in hun queeste naar een fitter en slanker leven. Vandaag zit ze in een Belgische cel, op verdenking van illegale prostitutie, mensenhandel en uitbuiting in haar escortbureau in Retie. Daar regeerde ze als corrupte bordeelhoudster: "Klanten werden afgeperst. Betaalden ze niet, dan volgde een telefoontje naar hun vrouw of werkgever."
Lees verder

ANALYSE. De comeback van Trump maakt voorlopig weinig kans: 1 op de 5 Republikeinen vertrouwt hem niet
Donald Trump blijft dromen van een comeback. Maar voorlopig maakt die droom heel weinig kans. Zijn populariteit ligt nog steeds historisch laag en ook bij de Republikeinen spuwt een vijfde van de kiezers hem uit; dubbel zoveel als vóór de stembusslag die hij in november verloor. Om dat te veranderen, moet Trump volgend jaar al verkiezingen winnen.
Lees verder

HLN SPORTCAST. "De nieuwe regels bewijzen de incompetentie van de UCI": Tom Boonen en Johan Museeuw fileren Belgische openingsweekend
In de HLN SPORTCAST praten Stijn Vlaeminck en Tom Boonen over het Belgische openingsweekend. Johan Museeuw evalueert de meest opvallende of afwezige Belgen in de eerste twee wedstrijden van het seizoen. Boonen blikt ook al even vooruit op de Strade Bianche.
Lees verder

Bewoner Brugsesteenweg (60) krijgt klappen nadat hij bestuurder aanmaant trager te rijden: "Niet eens de eerste keer. Dit moet stoppen"
Frank Delaere (60) uit Kuurne klaagt al langer de snelheid aan van de bestuurders langs de Brugsesteenweg. Toen hij afgelopen vrijdag een chauffeur aanmaande om iets trager te rijden, kreeg hij prompt twee vuistslagen te verwerken. "De bestuurder en passagier zetten zich aan de kant en vielen mij meteen aan", vertelt Frank Delaere.
Lees verder

Frank (60) in elkaar geslagen nadat hij bestuurder aanmaant trager te rijden: "Kreeg meteen twee vuistslagen en werd in gracht geduwd"
Frank Delaere (60) uit Kuurne klaagt al langer de snelheid aan van de bestuurders langs de Brugsesteenweg. Toen hij afgelopen vrijdag een chauffeur aanmaande om iets trager te rijden, kreeg hij prompt twee vuistslagen te verwerken. Frank zijn beide ogen kleuren vandaag volledig blauw. "Ze zetten zich aan de kant en vielen mij meteen aan", vertelt Frank Delaere.
Lees verder

Jonge vrouw verliest onderlip na aanval door hond
Een jonge vrouw is zondagmiddag aangevallen door een hond bij de hondenweide aan Fort 3 in Borsbeek. De hond, waarvan men denkt dat het een rottweiler zou kunnen zijn, beet in haar onderlip, waardoor die helemaal afscheurde. De vrouw heeft gisteren en vandaag verschillende operaties ondergaan. Haar vader doet een oproep naar getuigen om te weten te komen van wie de bewuste hond was.
Lees verder

ASSISEN. Postbediende Dirk Wauters (52) schuldig bevonden aan doodslag op vriendin Patricia
Het hof van assisen van Vlaams-Brabant in Leuven heeft Dirk Wauters (52) schuldig bevonden aan doodslag op zijn vriendin Patricia Gaillet (63) uit Halle. Op 31 juli 2018 bracht hij haar om het leven door haar te stikken.
Lees verder

Mausoleum van keizer Augustus in Rome opnieuw open
Na jarenlange restauratiewerken heeft Rome het mausoleum van keizer Augustus opnieuw voor bezoekers opengesteld. Dat heeft burgemeester Virginia Raggi maandag aangekondigd.
Lees verder

Hedgefondsbaas strijkt recordsom van half miljard dollar op in Verenigd Koninkrijk
De baas van het Britse hedgefonds TCI, Christopher Hohn, heeft zichzelf in 2020 een dividend van net geen 500 miljoen dollar uitbetaald. Daarmee heeft hij volgens de Britse krant The Guardian het record in het Verenigd Koninkrijk te pakken.
Lees verder

Hedgefondsbaas strijkt recordsom van half miljard op in Verenigd Koninkrijk
De baas van het Britse hedgefonds TCI, Christopher Hohn, heeft zichzelf in 2020 een dividend van net geen 500 miljoen dollar uitbetaald. Daarmee heeft hij volgens de Britse krant The Guardian het record in het Verenigd Koninkrijk te pakken.
Lees verder