Doorgaan naar hoofdcontent

Man ziet op vastgoedwebsite zijn kat doodleuk op het bed van de buren liggen: heerlijk Twitterdraadje dat volgt beves...

HLN
Man ziet op vastgoedwebsite zijn kat doodleuk op het bed van de buren liggen: heerlijk Twitterdraadje dat volgt bevestigt dat katten echte overlopers zijn
Een heerlijk Twitterdraadje vol gekke verhalen en foto's van avontuurlijke en inbrekende katten gaat viraal. Het begon allemaal met een opvallende tweet van ene Michael Hubank, die onlangs uit nieuwsgierigheid een kijkje nam op een vastgoedwebsite, nadat zijn buren hun huis te koop hadden gezet. Wat zag de Brit op het bewuste zoekertje? Zijn kat, languit op het bed van de buren.
Lees verder

Vuurwerkbom beschadigt Nederlandse kerk na commotie over volle kerken en aanvallen op journalisten
In het Nederlandse Krimpen aan den IJssel werd in de nacht van maandag op dinsdag een kerk beschadigd door een vuurwerkexplosie. Vermoedelijk is het incident een reactie op de ophef over een drukbezochte kerkdienst afgelopen zondag, en de mishandeling van een journalist die daarover verslag uitbracht voor de deur van de kerk.
Lees verder

Wereldleiders pleiten in open brief voor internationaal pandemieverdrag
In een open brief die vandaag in tientallen kranten werd gepubliceerd, pleiten 25 wereldleiders voor de totstandkoming van een internationaal pandemieverdrag. Het is een initiatief van EU-president Charles Michel en WHO-topman Tedros Adhanom Ghebreyesus.
Lees verder

Chinese Xiaomi gaat nu ook elektrische auto's bouwen
Xiaomi, de Chinese fabrikant van onder meer smartphones, gaat zich nu ook storten op de markt van elektrische auto's, zo maakte het bedrijf vandaag bekend. De volgende tien jaar wordt er 10 miljard dollar (zo'n 8,4 miljard euro) geïnvesteerd in deze activiteit.
Lees verder

Duitse platendeal en TikTok-succes voor accordeonist Johan Veugelers
Als accordeonist bij The Sunsets mocht hij al proeven van succes in Duitsland, maar nu gaat Johan Veugelers (33) ook solo over de landsgrenzen. De ambiancezanger heeft er een platendeal getekend. 'Doe De Helikopter' is zijn eerste single onder nieuw bewind en is met meer dan 1 miljoen views op TikTok meteen een voltreffer.
Lees verder

Ook Antwerp komt met regeling om abonnees te compenseren voor gemiste wedstrijden
Na onder meer Anderlecht heeft ook Antwerp een regeling uitgewerkt om z'n abonnees te compenseren voor de matchen die ze dit seizoen door de coronapandemie niet konden bijwonen in het stadion. Gratis verlengen zoals bij RSCA, is geen optie. Elke Antwerp-fan die dat wil, kan wel vijftig procent van zijn abonnementsgeld terugbetaald krijgen, geheel of gedeeltelijk in consumptiewaarde.
Lees verder

Ronny Mosuse: "Ik zou over bepaalde zaken zeer wrokkig kunnen zijn, maar zo zit ik niet in elkaar"
"Ik kan niet zeggen dat de afgelopen halve eeuw rimpelloos verlopen is", zegt Ronny Mosuse. De muzikant, die in mei de kaap van de 50 rondt, heeft al veel meegemaakt. Zo bracht hij zijn jeugd door bij pleeggezinnen en in tehuizen, en verloor hij zijn broer aan een hersentumor. Een gesprek over verlies, ouder worden en de impact op z'n rol als vader. "De manier waarop m'n oma stierf, vond ik verschrikkelijk"
Lees verder

Pech blijft Sep Vanmarcke achtervolgen: West-Vlaming geeft forfait voor Dwars door Vlaanderen
Geen Sep Vanmarcke woensdag aan de start van de 75e editie van Dwars door Vlaanderen. De West-Vlaming van Israel Start-Up Nation werd ziek na Danlith-Nokere Koerse, reed wel nog de E3 Saxo Bank Classic en Gent-Wevelgem maar die laatste koers verliet Vanmarcke voortijdig. In samenspraak met de ploegleiding werd thans beslist om de renner wat te laten rusten in aanloop naar de Ronde van Vlaanderen.
Lees verder

Trump lanceert eigen website met nogal selectieve geschiedenis: hoog dodenaantal corona en aanval op het Capitool 'weggelaten'
Donald Trump heeft een eigen website gelanceerd om zijn periode als Amerikaans president te vieren en om zijn fans op de hoogte te houden. De site bevat ook een geschiedenisgedeelte van 885 woorden, die nogal selectief is. Zo rept Trump met geen woord over het hoge dodenaantal tijdens de coronacrisis en de aanval op het Capitool.
Lees verder

Raket van SpaceX ontploft na testvlucht
Een onbemande raket van ruimtevaartbedrijf SpaceX is ontploft toen hij probeerde te landen tijdens een testvlucht. Het is niet duidelijk wat er precies is misgegaan.
Lees verder

Gek van spek? Dankzij deze veters geuren je schoenen naar bacon
Ben jij helemaal verzot op spek, of op sneakers, of op allebei? Dan is dit item écht iets voor jou.
Lees verder

Stadspark in Leuven afgesloten wegens drukte
Het goede weer lokt opnieuw veel volk naar de populaire trekpleisters in Leuven. De politie laat weten dat het stadspark vol zit en er wordt aangeraden elders van de zon te gaan genieten.
Lees verder

KOERS KORT. Vanmarcke geeft forfait voor Dwars Door Vlaanderen - Stewart mist Ronde door handbreuk na incident met Bouhanni
Groupama-FDJ moet het zondag in de Ronde van Vlaanderen zonder Jake Stewart doen. De Britse sprinter liep bij het incident met Nacer Bouhanni tijdens de GP van Cholet een breuk in het linkerhand op. Voor Stewart - die tweede werd in de Omloop - zou het de tweede deelname aan Vlaanderens Mooiste geweest zijn.
Lees verder

Spotify koopt eigen audiochat-app
Streamingdienst Spotify gaat de strijd aan met apps als Clubhouse en Discord. Het Zweedse bedrijf kondigde de overname aan van Betty Labs, de maker van audiochat-app Locker Room. Die app biedt sportfans de mogelijkheid om live met elkaar te praten over sportwedstrijden.
Lees verder

Opnieuw vliegtuigbom ontdekt in Rieme, DOVO ter plaatse
Opnieuw is er in Rieme een oorlogsbom gevonden. Tijdens graafwerken stootte een werknemer op de bom. Of die onschadelijk is, is nog niet geweten. DOVO is ter plaatse.
Lees verder

Toch geen dubbel overbruggingsrecht voor niet-essentiële winkels op afspraak
Minister van Zelfstandigen David Clarinval (MR) kreeg vanmiddag de wind van voren in de Kamercommissie Sociale Zaken, waar hij vragen kreeg over het feit dat niet-essentiële winkels die op afspraak kunnen werken dan toch geen dubbel overbruggingsrecht kunnen krijgen. "Compleet onverantwoord", klonk het vanop de oppositiebanken.
Lees verder

Football Talk. CL-hervormingen voor 19 april - Dorsch onzeker voor beslissend EK-duel - Ito heeft aandeel in Japanse monsterzege
Ook in Azië worden er momenteel kwalificatiewedstrijden voor het WK van 2022 in Qatar afgewerkt. Zo draaide Japan dinsdagmiddag Mongolië in de tweede voorronde door de gehaktmolen met een monsterscore van maar liefst 0-14.
Lees verder

Hoogste aantal nieuwe besmettingen in Nederland sinds januari
In Nederland is het aantal coronabesmettingen afgelopen week met 13 procent toegenomen. Wat het Nederlandse Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) betreft staan "alle wijzers in het rood". De afgelopen zeven dagen kwamen bij het instituut in totaal 51.866 meldingen binnen over positieve coronatesten. Dat is het hoogste aantal sinds begin januari. Toen was sprake van een dalende trend, nu stijgt het aantal coronagevallen al weken op rij.
Lees verder

Real-spits Benzema voor de rechter in afpersingszaak rond seksvideo: "Dat deze farce voor altijd mag stoppen"
Karim Benzema moet zich van 20 tot 22 oktober voor de rechter in Versailles verantwoorden voor zijn aandeel in de zaak rond de sekstape van zijn ex-ploegmaat Mathieu Valbuena. De Real-spits beweerde altijd onschuldig te zijn. "Dat deze farce voor altijd mag stoppen", schrijft Benzema op Instagram.
Lees verder

WHO voert meer onderzoek naar mogelijke "ontsnapping" coronavirus uit lab
De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) wil verder onderzoek naar de vraag of het coronavirus uit een Chinees laboratorium stamt. WHO-baas Tedros roept zijn deskundigen op dieper in te gaan op de theorie dat het virus uit een laboratorium is "ontsnapt".
Lees verder