Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 26 maart 2021

LIVE. Coronacijfers stijgen verder - Pfizer start klinische tests bij kinderen tussen 6 maanden en 11 jaar

HLN
LIVE. Coronacijfers stijgen verder - Pfizer start klinische tests bij kinderen tussen 6 maanden en 11 jaar
Het aantal besmettingen met het coronavirus, het aantal sterfgevallen door Covid-19 en het aantal ziekenhuisopnames blijven in stijgende lijn gaan. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van het gezondheidsinstituut Sciensano. De stijgingen versnellen wel niet. Steven Van Gucht is voorzichtig optimistisch over de coronacurve. "Misschien komt er volgende week al een stabilisatie", klinkt het. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in ons liveblog.
Lees verder

LIVE. Cijfers blijven verkeerde kant uitgaan. Pfizer start klinische tests bij kinderen tussen 6 maanden en 11 jaar
Het aantal besmettingen met het coronavirus, het aantal sterfgevallen door Covid-19 en het aantal ziekenhuisopnames blijven in stijgende lijn gaan. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van het gezondheidsinstituut Sciensano. De stijgingen versnellen wel niet. Steven Van Gucht is voorzichtig optimistisch over de coronacurve. "Misschien komt er volgende week al een stabilisatie", klinkt het. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in ons liveblog.
Lees verder

Godfather van Belgische patisserie verkoopt zaak, maar blijft er werken: "Waarom stoppen? Joe Biden werkt toch ook nog?"
Hét Brusselse heiligdom van bavarois en éclairs, van macarons en misérables — Wittamer aan de Grote Zavel — is na 111 jaar niet langer in familiale handen, maar voortaan eigendom van een investeringstrio. Al zal Paul Wittamer zelf ondanks zijn 77 jaar ook de komende jaren nog in het werkatelier te vinden zijn. "Als Joe Biden dat met een veel moeilijkere job kan, waarom ik dan niet?", grapt de godfather van de Belgische patisserie.
Lees verder

Geweld tegen politie blijft toenemen: meer dan 35 feiten per dag
Opnieuw is een recordaantal geweldfeiten tegen de politie geregistreerd. In 2020 ging het om 12.986 feiten, omgerekend meer dan 35 per dag. Dat schrijft Het Nieuwsblad vandaag nadat de krant cijfers van de federale politie kon inkijken.
Lees verder

Zonnige start, maar regen in het verschiet
Aan de voorzijde van een regenzone over de Britse Eilanden, kunnen we vandaag genieten van brede opklaringen in de meeste streken. In de namiddag wordt het wisselend tot soms zwaarbewolkt en op het einde van de dag bereikt de regenzone het westen van het land. De temperaturen schommelen tussen 10 en 12 graden in de Ardennen en tussen 13 en 15 graden elders. De zuiden- tot zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig met rukwinden tot 50 à 60 km/u. Dat meldt het KMI.
Lees verder

ANNO 2021. Schrijfster Monika Van Paemel (75): "Een maatschappij die vindt dat ouderen 'ballast' zijn, heeft geen enkele toekomst"
Elke dag gaat 'Het Laatste Nieuws' op zoek naar hoe het leven van een Belg die ooit in de schijnwerpers stond er anno 2021 uitziet. Vandaag: schrijfster Monika van Paemel (75). Ze hekelt de neiging om in coronatijden een economische prijs op leeftijd te plakken: "Alle oudere mensen die nu ergens alleen wonen hebben hun hele leven bijgedragen aan onze productie, en kinderen grootgebracht."
Lees verder

Jérémy Doku, dribbelkoning der Belgen: "Mijn eerste training bij Anderlecht? Iedereen was in shock"
The only way is up voor Jérémy Doku (18). Een open babbel met de zelfbewuste Rode Duivel van Stade Rennais. "Ik ben de beste dribbelaar van de Ligue 1. Niet slecht in een competitie met Neymar en Mbappé, hé."
Lees verder

COLUMN. Veel vragen dringen zich op tijdens deze paaspauze. Maar de meest prangende is toch deze
Onze ex-editorialist Jan Segers schrijft nu geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende kop. Vandaag: Dante Alighieri (1265-1321), de grootste Italiaanse dichter ooit.
Lees verder

ANNO 2021. Monika Van Paemel (75): "Elke mens, hoe oud ook, is nodig"
Elke dag gaat 'Het Laatste Nieuws' op zoek naar hoe het leven van een Belg die ooit in de schijnwerpers stond er anno 2021 uitziet. Vandaag: schrijfster Monika van Paemel (75). Ze hekelt de neiging om in coronatijden een economische prijs op leeftijdscategorieën te plakken: er is geen toekomst voor een maatschappij die ouderen beschouwt als ballast, nadat ze hun hele leven hebben bijgedragen aan onze productie, klinkt het.
Lees verder

Docu blikt terug op schrijnende jeugd van rapper Boef: "Mij kon ze niet opvoeden, maar ik wens mijn moeder het beste toe"
Op een rijverbod na hangt er niks meer van zijn woelig verleden aan z'n broek. De Nederlandse rapper Boef (28) kent tegenwoordig zijn grenzen, zegt hij in de docu 'Gewoon Boef' - vanaf volgende week op Streamz. Een succesverhaal over zijn muziek die miljoenen oplevert. Maar ook schrijnend, over zijn moeder die heroïneverslaafd was, papa die in de cel zat en zijn pleegmama die aan kanker overleed. "'Maak iets van je leven', zei ze me op haar sterfbed."
Lees verder

OVERZICHT. Coronacijfers stijgen opnieuw minder snel, maandag wel meer dan 6.200 besmettingen
Het aantal besmettingen met het coronavirus, het aantal sterfgevallen door COVID-19 en het aantal ziekenhuisopnames blijven in stijgende lijn gaan. De stijging van de besmettingen zwakt wel opnieuw verder af. Dat blijkt uit de jongste cijfers van het gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

De coaches wikken en wegen: deze kandidaten maken het meeste kans om 'The Voice' te worden
Tijd voor een nieuwe fase in 'The Voice', want na de auditieronde wagen de talenten zich vanaf vanavond aan de knockouts. Wij spraken met de coaches over hun eigen team én over de talenten van de concurrentie op wie ze jaloers zijn. "Ik blijf erbij, die heeft echt de verkeerde coach gekozen."
Lees verder

De mensen die Van Aert inspireerden: "Nooit gedacht dat ze ooit zouden zeggen dat Boonen en ik op mekaar lijken"
Als er publiek was toegelaten op de koers, dan stonden ze nu rijen dik te supporteren voor Wout van Aert (26). Vandaag is hij een idool voor velen, maar er was een tijd waarin hij zelf opkeek naar vedetten en helden. Van Aert over de mensen die hem geïnspireerd hebben. Van Bart Wellens over Tom Boonen tot... Tom Waes.
Lees verder

"Tour start na dertig jaar weer in Spanje: Bilbao krijgt Grand Départ 2023 toegewezen"
De Ronde van Frankrijk gaat in 2023 van start in Bilbao. Dat melden verschillende Spaanse media. De geruchten zijn niet nieuw, maar worden steeds hardnekkiger. Het zou de eerste keer sinds 1992 zijn dat de Tour in Spanje start.
Lees verder

Duitsland verbiedt medische ingreep bij interseksuele kinderen
Het is ouders in Duitsland niet langer toegestaan om hun interseksuele kind operatief te laten behandelen. Dat heeft het Duitse parlement besloten. Naar schatting telt Duitsland 160.000 mensen bij wie niet uitsluitend sprake is van mannelijke of vrouwelijke geslachtsdelen. Het verbod houdt in dat ouders van kinderen bij wie dit het geval is, niet via een operatie alsnog een geslacht voor hun kind kunnen bepalen.
Lees verder

Nachtelijke ontploffing op straat in Borgerhout, ook garagepoort beklad: 'Mounir informant'
In de Sterlingerstraat in Borgerhout was er afgelopen nacht een ontploffing op straat. De politie onderzoekt of het om een granaataanslag gaat. Volgens VRT en Gazet van Antwerpen maakten de daders met graffiti op een garage duidelijk wie ze viseerden: 'Mounir informant', staat er in grote letters.
Lees verder

Basisplaats tegen Rode Duivels wenkt voor mislukte Clubspits Krmencik: "Gebrand om ongelijk van 'de Belgen' te bewijzen"
Bij Club Brugge werd hij met een dikke onvoldoende doorgestuurd, in Griekenland lijkt-ie volledig herboren. Michael Krmencik (28) is hongerig om tegen de Rode Duivels zijn kunnen te tonen. "Natuurlijk wil hij zich aan België bewijzen."
Lees verder

Explosie in Borgerhout, garage beklad: "Mounir informant"
Vannacht rond 1 uur is er een explosie geweest in de Sterlingerstraat in Borgerhout. Urenlang hebben laboranten van de politie de buurt afgezocht naar resten van het explosief. Er was nauwelijks schade.
Lees verder

Europese leiders voeren dreigement tegen AstraZeneca op: "Geen exporten meer tot contractuele verplichtingen voldaan zijn"
Op de Europese top zijn de EU-staats- en regeringsleiders overeengekomen farmabedrijf AstraZeneca geen exportvergunningen meer te verlenen zodra het zijn verplichtingen uit het contract is nagekomen. Dat verklaarde Europees Commissievoorzitter na afloop van de virtuele top met de 27 lidstaten. Belgie van zijn kant hoopt niet het slachtoffer te worden van de Europese represailles richting de vaccinproducenten.
Lees verder

YouTube verbiedt nepvideo's waarin dieren worden gered
YouTube gaat video's waarin dieren zogenaamd gered worden van het platform verbannen. Dat schrijft de Britse krant The Times. De stap wordt genomen na stijgende populariteit van de video's waarin reddingen in scène worden gezet.
Lees verder