Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 6 maart 2021

LIVE. Aantal nieuwe besmettingen in België blijft dalen - Chinese en Russische hackers kraken netwerk Europees genee...

HLN
LIVE. Aantal nieuwe besmettingen in België blijft dalen - Chinese en Russische hackers kraken netwerk Europees geneesmiddelenbureau
Vanaf maandag 8 maart mag je buiten met 10 personen samen zijn. Nu is dat aantal nog beperkt tot vier. Dat heeft het Overlegcomité van de verschillende regeringen vrijdag beslist. Ook is besloten dat de horeca weer kan openen vanaf 1 mei. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder

INTERVIEW. Wie is Donald Muylle (69), de man van de reclamespotjes van Dovy Keukens? "Mijn vader heeft mij laten zitten. Ik wilde me bewijzen"
''t Is hier Donald Muylle, hé," zegt hij in zijn nieuwste reclamespot op televisie, alsof we hem al jaren kennen. Dat we hem hèrkennen, dat is zeker. In de categorie Donald zijn enkel Trump en Duck nog bekender. Typetjes, alledrie, want van de echte Donald Muylle zien we op tv niet veel. Dat is een verstandige, bescheiden, allesbehalve naïeve selfmade man, die van het leven veel lessen heeft gekregen. "Mijn vader heeft mij laten zitten, ik heb kanker gehad, ik ben bijna failliet geweest, en dat is allemaal lastig geweest, maar omzien doe ik niet."
Lees verder

COLUMN. Er is rond schoonheid veel hypocrisie gekomen. Iederéén is nu mooi, zogezegd
Elke zaterdag blikt onze columniste terug op de week. De veelbesproken verkiezing van Miss Duitsland brengt een gênante herinnering terug: die ene keer dat ze ook haar kans waagde, toen ze 20 was. "In het hotel zag ik twee vrouwen die iedereen direct naar huis speelden. De eerste was de nog piepjonge Véronique De Kock, de tweede heette Marie-Rose Morel."
Lees verder

Er is rond schoonheid veel hypocrisie gekomen. Iederéén is nu mooi, zogezegd
Elke zaterdag blikt onze columniste terug op de week. De veelbesproken verkiezing van Miss Duitsland brengt een gênante herinnering terug: die ene keer dat ze ook haar kans waagde, toen ze 20 was. "In het hotel zag ik twee vrouwen die iedereen direct naar huis speelden. De eerste was de nog piepjonge Véronique De Kock, de tweede heette Marie-Rose Morel."
Lees verder

Tourist LeMC werkt nog twee nachten per week als sociaal assistent: "Het zorgt voor een vast inkomen én ik help er anderen mee, dus: waarom niet?"
In de jury van 'The Voice' is hij het buitenbeentje en ook buiten de spotlights is Tourist LeMC een atypische artiest. De Antwerpse troubadour gaat namelijk ook nog 'gewoon' werken: als sociaal assistent klopt hij elke week twee nachtshiften. "Het zorgt voor een vast inkomen, het geeft structuur aan m'n leven én ik help er anderen mee, dus: waarom niet?"
Lees verder

Een zeldzame one-on-one met Frank Vercauteren: "Een trainer moet zich niet altijd verantwoorden"
Met een interviewtje namedropping dienden we niet af te komen. Anderlecht, Kompany, Lamkel Zé... Daar lok je Frank Vercauteren niet mee. Maar als het was om over voétbal te praten, technisch en tactisch, dan wilde hij hoogst uitzonderlijk een uurtje gaan zitten: "Ik zeg altijd: 'Je wint wat je kúnt winnen.'"
Lees verder

"Bevallen met een mondmasker, het is bijna onmenselijk!" Nu de babyboom nadert, getuigen vier jonge vrouwen over mama worden tijdens corona
Je bolle buik niet kunnen delen met de wereld. Die eerste echo zonder manlief. En oma en opa moeten teleurstellen, omdat ze hun kleinkind nog niet kunnen zien. In tal van ziekenhuizen is de 'coronababyboom' een feit. Zwangerschappen vol beperkingen, aparte bevallingen, maar er zijn ook voordelen. Drie monologen, van Naomi, Goedele en Tilde. En een eigen verhaal van onze journaliste Laurie. Welkom in vier kersverse maar toch bijzondere gezinsbubbels.
Lees verder

RECONSTRUCTIE. Overlegcomité kiest in extremis voor eenvoud: "Met 8 afspreken buiten? Of nee, pak met 10"
Vanaf maandag wordt de buitenbubbel uitgebreid: niet naar 8 personen zoals verwacht, maar naar 10 - een last-minute ingeving van het Overlegcomité. Maar verder werd er maar weinig water bij de wijn gedaan. Reizen is nog niet toegestaan in de paasvakantie en ook de horeca kan pas open op 1 mei.
Lees verder

Overlegcomité kiest in extremis voor eenvoud: "Met 8 afspreken buiten? Of nee, pak met 10"
Vanaf maandag wordt de buitenbubbel uitgebreid: niet naar 8 personen zoals verwacht, maar naar 10 - een last-minute ingeving van het Overlegcomité. Maar verder werd er maar weinig water bij de wijn gedaan. Reizen is nog niet toegestaan in de Paasvakantie en ook de horeca kan pas open op 1 mei.
Lees verder

Het aftellen kan beginnen: Netflix lanceert teaser voor het tweede deel van 'Lupin'
Kan jij niet wachten op het tweede deel van 'Lupin'? Dan hebben wij alvast goed nieuws voor jou, want Netflix heeft op vrijdagavond een preview voor het vervolg online gezwierd. Na het bekijken van de officiële teaser kunnen we bovendien al één ding vaststellen: de overige afleveringen gaan nog ontzettend spannend worden!
Lees verder

Cafébaas, barista en sterrenchef tellen met gemengde gevoelens af naar 1 mei: "Nu hopen dat er niet nog 20 regeltjes volgen"
"Yes, eindelijk een datum!" Meteen gevolgd door: "Wàt!? Moeten wij bij onze klanten sneltesten uitvoeren?" Of hoe de horeca gisteravond met gemengde gevoelens op de beslissingen van het overlegcomité reageerde.
Lees verder

Cafébaas, barista en sterrenchef tellen met gemengde gevoelens af naar 1 mei
"Yes, eindelijk een datum!" Meteen gevolgd door: "Wàt!? Moeten wij bij onze klanten sneltesten uitvoeren?" Of hoe de horeca gisteravond met gemengde gevoelens op de beslissingen van het overlegcomité reageerde.
Lees verder

OVERZICHT. Aantal besmettingen voor het eerst weer omlaag, ook stevige stijging ziekenhuisopnames lijkt gestopt
De coronacijfers gaan weer zachtjes de goede richting uit. Het gemiddelde aantal besmettingen is voor het eerst opnieuw gedaald. En ook uit de ziekenhuizen komt voorzichtig positief nieuws. Daar stijgen de cijfers van het aantal opnames nog wel, maar een pak minder dan de afgelopen dagen.
Lees verder

Onze huissommelier proeft 12 festivalwijnen van Delhaize: "Amper 5,99 euro voor een heerlijke roséwijn voor de lente"
De komende weken pakken de supermarkten weer uit met tal van kortingen op hun wijnassortiment. Of de aanbiedingen werkelijk de moeite waard zijn? Onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia kraakte de flessen wijn onder de eerste voorzichtige lente zonnestralen. Maar proefde ze de lente ook? Deze week een selectie festivalwijnen van Delhaize.
Lees verder

Verrast de Tourwinnaar straks de Grote Drie in Siena? "Pogacar is handig en niet bang voor het grind"
Tadej Pogacar (22): de naam zou mooi staan op de erelijst van de Strade Bianche. Maar kan het ook? Ja, dat kan. De jongste Tourwinnaar start vandaag met goesting en ambitie.
Lees verder

Volgende week in 'Lisa': neemt Dorine wraak na overspel van Mark en ontdekt Jonas wie er achter Stille Kracht zit?
Behoorlijk pittige verhaalwendingen volgende week in 'Lisa'. Met een hoofdrol voor Dorine (Hilde Heijnen), Mark (Lucas Van den Eynde) en Renée (Elke Van Mello).
Lees verder

Weekend wordt overwegend zonnig maar koud (met overal nachtvorst)
We krijgen een zonnig maar koud weekend volgens het KMI. 's Nachts gaat het overal vriezen.
Lees verder

ASSISEN. De zaak van het Duivelskoppel: plots werd het ook het proces van de politie
Als het van de advocaten van Jean-Claude Lacote en Hilde Van Acker afhangt, wordt hun proces over de 24 jaar oude moord op Marcus Mitchell ook het proces van de toenmalige politie. Ze spreken vlakaf over liegende speurders en een commissaris die enkel opschreef wat in zíjn kraam paste. "Dames en heren van de jury, voel u niet verantwoordelijk om de nabestaanden een dader te geven."
Lees verder

Kim Kardashian reageert op controversiële Britney Spears-docu: "Niemand verdient het om zo wreed behandeld te worden"
Er was de afgelopen weken veel te doen rond 'Framing Britney Spears' en het lijkt erop dat ook Kim Kardashian (40) naar de controversiële documentaire gekeken heeft. In een statement op Instagram vertelt ze wat meer over wat Britney tijdens haar carrière allemaal heeft moeten verduren en dat ze ook zelf meevoelt met de 39-jarige zangeres.
Lees verder

Horeca en zelfstandigen starten groepsklacht tegen Sabam
De Brusselse horecafederatie en zelfstandigenorganisatie NSZ zijn een groepsklacht gestart tegen Unisono, het platform van auteursrechtenmaatschappijen Sabam, Playright en Simim. Ze willen minder betalen voor de muziek die ze in hun zaken spelen nu restaurants en cafés al maanden gesloten zijn door de coronapandemie. Dat schrijft L'Echo.
Lees verder