Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 9 maart 2021

KOERS KORT. Wellens en Ewan speerpunten Lotto-Soudal in Tirreno-Adriatico

HLN
KOERS KORT. Wellens en Ewan speerpunten Lotto-Soudal in Tirreno-Adriatico
Tim Wellens leidt de selectie van Lotto-Soudal tijdens Tirreno-Adriatico, dat woensdag van start gaat. De Belgische WorldTour-formatie rekent in Italië ook op de sprintsnelheid van Caleb Ewan. De Australiër won dit seizoen al een eerste keer in de UAE Tour. Tim Wellens van zijn kant schoot al raak met een rit- en eindzege in de Ster van Bessèges. Naast Ewan en Wellens komen de Belgen Jasper De Buyst, Frederik Frison, Tosh van der Sande en Brent van Moer en de Duitser Roger Kluge aan het vertrek voor Lotto-Soudal. Tirreno-Adriatico eindigt op 16 maart.
Lees verder

Aad De Mos bikkelhard voor PSV-toptalent Ihattaren én Bakkali: "Marokkaanse spelers moet je hard aanpakken"
De Nederlandse topclub PSV en toptalent Mohamed Ihattaren (19): het klikt niet meer. De Marokkaanse Nederlander wordt een negatieve houding verweten. Analist Aad De Mos is hard en vergelijkt Ihattaren met Bakkali. "Ze werden als prinsjes behandeld."
Lees verder

Marco Borsato brengt single uit over z'n vrouw die hem verlaat: "Maar nu ga je weg en ineens is het echt"
Marco Borsato (54) heeft na een mediastilte van een jaar een nieuwe single uitgebracht. In 'Een moment' zingt hij over een relatie die eindigt. Borsato en zijn vrouw Leontine (53) gingen vorig jaar na 22 jaar huwelijk uit elkaar.
Lees verder

Gebroeders Azimi van 'The Sky is the Limit' opgepakt in fraudezaak, politie valt binnen in hotel
De Nederlandse politie is dinsdagmorgen binnengevallen in hotel De Elderschans in het Zeeuws-Vlaamse Aardenburg (Sluis), eigendom van de gebroeders Azimi. Dat melden onze collega's van Provinciale Zeeuwse Courant. Speurders namen computers, documenten en USB-sticks in beslag bij de ex-voorzitter van Patro Eisden. De broers zijn opgepakt.
Lees verder

Gebroeders Azimi opgepakt in fraudezaak, politie valt binnen in hotel
De politie is vanmorgen binnengevallen in hotel De Elderschans in Aardenburg waar de gebroeders Azimi eigenaar van zijn. Dat meldt de Provinciale Zeeuwse Courant. Speurders namen computers, documenten en USB-sticks in beslag bij de ex-voorzitter van Patro Eisden.
Lees verder

Eve Van Avermaet verdwijnt uit 'Thuis': "De timing van deze exit komt me goed uit"
Wat een spektakel maandag in 'Thuis'. Het leek wel een seizoensfinale, want wolf in schapenvacht Jacques liet de wagen van Roxanne zomaar exploderen. En zo verdwijnt het pittige personage van Eve Van Avermaet (28), dochter van Bart (Waldek), letterlijk met een luide knal uit de serie. Iets wat haar niet verteld werd toen ze gevraagd werd voor de rol: "Maar na een paar weken begreep ik ook wel dat Roxanne voor iets te veel ophef zorgde."
Lees verder

Maarten Vancoillie maakt live op radio geslacht van derde kindje bekend
Qmusic-dj Maarten Vancoillie (32) zit vol ongeduld. Een tijdje terug maakte hij bekend dat hij samen met zijn vriendin Kristien in verwachting is van een derde kindje, maar het geslacht was nog een goed bewaard geheim. Daar kwam nu verandering in: Maarten haalde alles uit de kast om zijn Qmusic-collega's tijdens een 'Gender Reveal Party' op de radio op de hoogte te brengen van het geslacht van zijn kindje. Het wordt een meisje!
Lees verder

Forse toename opgesloten migrantenkinderen aan zuidgrens VS
De Amerikaanse autoriteiten houden duizenden minderjarige migranten vast in detentiecentra aan de grens met Mexico. Het aantal kinderen dat daar is ondergebracht, verdrievoudigde in de afgelopen weken naar ruim 3.250, schrijft The New York Times. De krant baseert zich op documenten van de migratiedienst.
Lees verder

Russen eisen excuses van Europa voor 'Russische roulette'-uitspraak over Spoetnik-V-vaccin
De makers van het Russische coronavaccin Spoetnik-V eisen een excuus van het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA). Topvrouw Christa Wirthumer-Hoche van het EMA had Europese landen geadviseerd het middel niet via een spoedprocedure zelf goed te keuren in afwachting van een Europese beslissing. Ze vergeleek dat met "Russische roulette".
Lees verder

KOERS KORT. Ciccone drie jaar langer bij Trek Segafredo - Wellens en Ewan speerpunten Lotto-Soudal in Tirreno-Adriatico
Trek-Segafredo heeft de contractverlenging van Giulio Ciccone bekendgemaakt. De 26-jarige Italiaanse klimmer verlengde zijn overeenkomst, die eind dit jaar afliep, tot eind 2024. Ciccone vervoegde het Amerikaanse WorldTour-team in 2019 en liet de voorbije jaren meermaals zijn klasse zien. In zijn debuutjaar bij het team was hij goed voor ritwinst en de eindzege in het bergklassement in de Giro. Hij droeg dat jaar ook twee dagen de gele trui in de Tour. Vorig jaar won hij de Trofeo Laiguelia. Ciccone had als neoprof in 2016 bij Bardiani-CSF ook al een rit in de Ronde van Italië gewonnen.
Lees verder

IN BEELD. Regenboogvlaggen duiken massaal op als steunbetuiging na moord op David (42)
Op vraag van premier Alexander De Croo wappert vandaag de regenboogvlag aan de Wetstraat 16. De vlag, het symbool van de holebigemeenschap, zal er eveneens uithangen op de dag van de begrafenis van David P., de 42-jarige man die afgelopen weekend in Beveren om het leven werd gebracht, mogelijk uit homohaat. Ook elders in ons land duikt de regenboogvlag op als gebaar van medeleven en steun.
Lees verder

Wat te doen na een break-up? Relatie-expert geeft tips om af te kicken van je ex en aan je zelfvertrouwen te werken
De symptomen: een relatie die is afgelopen en een hart aan diggelen. De diagnose: liefdesverdriet. Een simpel medicijn bestaat er jammer genoeg niet. Maar volgens relatie-expert Amy Chan kan je een gebroken hart wél gebruiken om de betere versie van jezelf te worden. Ze ontwikkelde een poepchique retraite en werkt samen met een team van 'heart hackers' om vrouwen daarbij te helpen. Wij fileren kort en bondig haar techniek en haar beste trucs.
Lees verder

De oprichtster van 'Breakup Bootcamp' geeft tips om sterker verder te gaan na een relatiebreuk: "Boos zijn of seks met je ex helpt je niet vooruit"
De symptomen: een relatie die is afgelopen en een hart aan diggelen. De diagnose: liefdesverdriet. Een simpel medicijn bestaat er jammer genoeg niet. Maar volgens relatie-expert Amy Chan kan je een gebroken hart wél gebruiken om de betere versie van jezelf te worden. Onbevreesder, sterker én gelukkiger. "De volgende keer dat je Coldplay op repeat wilt zetten, dreigt te zwelgen in zelfmedelijden of de zoveelste klaagzang afsteekt tegen een vriendin, stel jezelf de vraag: hoe word ik hier beter van?"
Lees verder

Diesel en stookolie worden weer duurder
Diesel tanken wordt vanaf morgen duurder. Dat meldt de federale overheidsdienst Economie. De maximumprijs voor diesel (B7) aan de pomp stijgt met 3 cent tot 1,5210 euro per liter.
Lees verder

Zakgeld geven en klusjes laten doen: zo leert u uw kinderen de waarde van geld kennen
Beleefd zijn, handen wassen voor het eten, flink huiswerk maken. De normen en waarden die ouders aan hun kinderen willen meegeven zijn legio. Mag ook niet ontbreken op het lijstje: uw kinderen een degelijke financiële opvoeding geven. Spaargids.be geeft enkele praktische tips.
Lees verder

Chelsea-spits Werner krijgt uitbrander van Tuchel en iedereen luistert mee: "Begrijp je het niet?"
Chelsea-aanvaller Timo Werner (25) deed gisteren in het duel met Everton duidelijk niet wat Thomas Tuchel van hem verlangde. De Duitse coach gaf zijn spits een uitbrander die wegens het lege stadion op televisie duidelijk te horen was.
Lees verder

Grote Coronastudie polst naar mening over versoepelingskalender
Er mag weer iets meer sinds deze week en ook de komende weken volgen er nog versoepelingen. De wetenschappers achter de Grote Coronastudie vragen vandaag onder meer naar uw mening over de voorgestelde timing, over het reisverbod en over de avondklok. U krijgt ook vragen over de situatie op uw werkplek voorgeschoteld.
Lees verder

Grote Coronastudie vraagt vandaag onder meer naar uw mening over reisverbod en avondklok
Er mag weer iets meer sinds deze week en ook de komende weken volgen er nog versoepelingen. De wetenschappers achter de Grote Coronastudie vragen vandaag onder meer naar uw mening over de voorgestelde timing, over het reisverbod en over de avondklok. U krijgt ook vragen over de situatie op uw werkplek voorgeschoteld.
Lees verder

Emma Meesseman na loting voor EK: "We hebben nog nooit een makkelijke groep gehad"
Emma Meesseman is van mening dat de Belgian Cats minstens de kwartfinales moeten kunnen halen op het EK basket, dat tussen 17 en 27 juni in Straatsburg en Valencia doorgaat.
Lees verder

Voedingsallergieën worden frequenter en heviger: "De kans dat je allergisch reageert op een biovrucht is groter dan bij een bespoten exemplaar"
Onder meer door de toenemende luchtvervuiling en de klimaatopwarming is het aantal mensen met een allergie, waaronder ook voedingsallergieën, de laatste tien jaar maar liefst verdubbeld. Drie procent van de volwassenen kampt ermee. "Een vroege diagnose is uitermate belangrijk", zegt allergoloog Marijke De Lange. Welke soorten voedselallergieën bestaan er? Kan borstvoeding beschermend werken? En hoe valt het te behandelen?
Lees verder