Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 3 maart 2021

Is een wederopname van je woonlening interessant? Geldexpert Pascal Paepen: “Goedkoop, maar niet zonder risico’s”

HLN
Is een wederopname van je woonlening interessant? Geldexpert Pascal Paepen: "Goedkoop, maar niet zonder risico's"
Wij Belgen zijn kampioen in het recycleren. Maar wist je dat je ook vrij eenvoudig je woonlening kan recycleren? "Je leent dan opnieuw het bedrag dat je al hebt terugbetaald, of een deel ervan", zegt onze financieel expert Pascal Paepen. En dat heeft zo zijn voordelen, al zijn er ook valkuilen aan verbonden. De geldexpert licht toe of een wederopname van een hypotheeklening interessant is voor jou.
Lees verder

Ontploffing in Nederlands coronatestcentrum: politie gaat uit van "gerichte actie"
Bij een coronatestcentrum in het Nederlandse Bovenkarspel (Noord-Holland) is vanochtend om 06.55 uur een explosief afgegaan. Er zijn geen gewonden gevallen, wel zijn ramen vernield, meldt de politie. De omgeving is afgezet.
Lees verder

Viroloog Van Gucht vindt versoepelen in maart geen goed idee: "Belangrijk perspectief te houden voor april en mei"
Viroloog Steven Van Gucht vindt het geen goed idee om deze maand al te versoepelen. "De situatie blijft fragiel", zegt hij in gesprek met HLN LIVE. Volgens hem is het belangrijk om perspectief te houden voor april en mei. "Hoe beter we de situatie nu onder controle houden, hoe stabieler de maatregelen blijven, hoe veiliger en hoe beter we gaan kunnen versoepelen in april en mei. Mijn advies is om voorzichtig te zijn."
Lees verder

Will Smith heeft politieke ambities: "Ik wil mezelf nuttig maken"
Twee weken gelede bracht Netflix de documentaire serie 'Amend: The Fight For America' uit die door niemand minder dan Will Smith gepresenteerd wordt. De 52-jarige acteur, die ook mee producete, heeft naar eigen zeggen nog geen concrete politieke plannen, maar sluit die ook niet uit. "Ik zal zeker m'n deel doen."
Lees verder

"Vaccine, Vaccine": Dolly Parton geeft ludieke draai aan 'Jolene' terwijl ze gevaccineerd wordt met 'eigen vaccin'
't Is gebeurd! Dolly Parton (75) is gevaccineerd tegen het coronavirus. De zangeres kreeg het vaccin van Moderna toegediend waar ze zelf 1 miljoen dollar in heeft geïnvesteerd. Dolly moedigde meteen ook andere mensen aan om zich te laten inenten én voor de gelegenheid stak ze haar wereldhit 'Jolene' in een bijzonder jasje.
Lees verder

Ritchie getuigt in 'Alloo' over zwarte gedachten na kindermisbruik: "Mijn mooie leven veranderde plots in een hel"
Ritchie vertelt in 'Alloo' openhartig over het misbruik waar hij als kind mee te maken kreeg en welke impact dat nog steeds op zijn mentale gezondheid heeft. "Ik was 11 jaar en ging door een heel moeilijke periode. Mijn ouders gingen uit elkaar en ik heb daarna veel stiefvaders gekend. Allemaal dezelfde types: van drank tot slagen", vertelt Ritchie openhartig. "Mijn leven veranderde zo van een mooi en zorgeloos leven in één keer naar een hel. En daardoor heb ik ooit op het dak gestaan aan mijn zus haar kamer."
Lees verder

Football Talk. Pelé is gevaccineerd: "Onvergetelijke dag" - Kaya verlengt bij KV Mechelen
Onur Kaya (34) verlengt zijn contract bij KV Mechelen. De spelverdeler, wiens vorige overeenkomst in juni afliep, heeft zich de voorbije maanden (nog meer) in de gratie gespeeld bij het Mechelse bestuur. Ondanks zijn rol als bankzitter bleef hij positief ingesteld én nam hij jongeren onder zijn vleugels. Hij tekent bij voor één seizoen. (ABD)
Lees verder

Heisa rond zonnepanelen blijft duren: pakt Wallonië het echt veel beter aan?
Het arrest van het Grondwettelijk Hof rond de afschaffing van de terugdraaiende teller zorgt nog altijd voor beroering bij de eigenaars van zonnepanelen. Test Aankoop omschreef het Waalse model onlangs als een te volgen voorbeeld voor Vlaanderen. Mijnenergie.be legt uit wat de verschillen zijn met de Vlaamse regeling.
Lees verder

Denver verkoopt Milwaukee tik in NBA, Phoenix wint kraker tegen Lakers
Denver heeft Milwaukee in de NBA een stevige tik verkocht. De Nuggets haalden het onder leiding van een sterke Nikola Jokic met 128-97. Phoenix won dan weer met 114-104 op bezoek bij de LA Lakers
Lees verder

Deelnemers 'Het Hoge Noorden' krijgen er online stevig van langs: "Marijke en Chris willen hun verhaal niet verder delen"
"Felle reacties zijn eigen aan zo'n programma, maar dit stelt me toch teleur." Het zit Annemie Struyf (60) dwars dat sommige van haar getuigen uit 'Het Hoge Noorden' worden bestookt met kwetsende commentaren. Marijke & Chris willen hun verhaal bijvoorbeeld niet verder delen, en ook Kim & Jochem kregen het zwaar te verduren. Nu het programma afgelopen is, plozen wij voor u uit hoe het nu met alle deelnemers gaat. Hoe blikken zij terug op het avontuur? En hoe gaan ze om met de felle reacties? "Wij nemen écht geen gekke risico's."
Lees verder

Zeldzame groep mensen met hiv-antilichamen zou "sleutel tot genezing" kunnen zijn
Farmaceut Abbott heeft in de Democratische Republiek Congo een ongewoon hoog aantal personen ontdekt die positief testen op hiv-antilichamen, zonder dat er een noemenswaardige vaststelling gedaan kon worden van het hiv-virus. Die personen hebben bovendien ook geen anti-retrovirale behandeling ondergaan.
Lees verder

Feestelijk kerstmaaltijd voor Floris in 'Don't Worry Be Happy': hondenvoer met frietjes
Het is Kerstmis vanavond in 'Don't Worry Be Happy' en dat mag gevierd worden. Floris duikt in de feestelijke stemming en serveert voor zichzelf, zijn trouwe viervoeter en zijn kipjes Pedigree met frieten. Zijn traditionele zondagsmaal.
Lees verder

Ook Nieuw-Zeeland wil akkoorden tussen technologiereuzen en media
Nieuw-Zeeland wil net als Australië akkoorden sluiten tussen de technologiereuzen en de media. De overheid heeft Google en Facebook daar vorige week over aangesproken.
Lees verder

Kandidaat-voorzitter Laporta dropt bommetje tijdens debat: "Als ik niet win, zal Messi vertrekken"
Gisteren vond in het kader van de strijd om het voorzitterschap van FC Barcelona een debat plaats met de drie kandidaten: Joan Laporta, Victor Font en Toni Freixa. Uiteraard kwam ook Lionel Messi ter sprake, maar enkel Laporta wilde op het onderwerp ingaan. De 58-jarige Catalaan ziet Messi niet blijven wanneer hij niet als winnaar uit de bus komt.
Lees verder

Hoog aandeel zieken en invaliden in België in vergelijking met rest van Europa
Het aandeel zieken en invaliden in dit land is de laatste tien jaar veel sterker gestegen dan in de rest van Europa. Dat blijkt uit onderzoek van Randstad Research. De aanname dat de vergrijzing, de communicerende vaten tussen werkloosheidsstelsel en het stelsel van ziekte en invaliditeit en de veranderende arbeidsomstandigheden de stijging veroorzaken, klopt volgens Randstad niet.
Lees verder

KOERS KORT. Deceuninck-Quick.Step mikt met Bennett op ritzeges in Parijs-Nice
Deceuninck-Quick.Step heeft z'n selectie voor Parijs-Nice rond. De ploeg van Patrick Lefevere mikt in de 'Koers naar de Zon' op ritzeges met Sam Bennett. De Ierse topsprinters was in de UAE Tour uitstekend op dreef met twee etappezeges. Mattia Cattaneo krijgt dan weer de vrijheid om een goed klassement uit de brand te slepen. Voorts staan ook de namen van Rémi Cavagna, Tim Declercq, Yves Lampaert, Michael Morkov en Florian Sénéchal op de deelnemerslijst.
Lees verder

1 op de 5 Belgen heeft last van constipatie: hoe weet je of jouw stoelgang gezond is? En wat kan je ertegen doen?
Wie af en toe eens kijkt naar zijn ontlasting in het toilet heeft ongetwijfeld al vastgesteld dat deze er niet altijd hetzelfde uitziet. Maar kan je stoelgang iets zeggen over je gezondheid? En wanneer is je ontlasting abnormaal? "4 op de 10 Belgen kampt met maagdarmklachten en 1 op de 5 heeft regelmatig last van constipatie", zegt professor maag- en darmziekten Danny De Looze (UZ Gent). Hij legt uit wat een normale, gezonde stoelgang is én wat je kan doen om makkelijker naar het grote toilet te gaan.
Lees verder

Wetenschappers ontdekken waarom we altijd nog plaats hebben voor een dessert
Je zit bomvol, zo vol dat je broeksknoop los moet. Maar dan komt een decadent dessert op tafel en heb je opeens weer appetijt. Wetenschappers buigen zich al langer over dat bijzondere trekje van de mens. Nu hebben ze ontdekt waarom we ons soms zo overeten – én hoe we dat in de toekomst misschien kunnen tegengaan.
Lees verder

Zou u Sambi Lokonga of Struijk meenemen naar het EK? Of denkt u aan een ander wit konijn? Kruip in het hoofd van Martínez en selecteer 23 Rode Duivels
Nog 100 dagen tot aan het EK voetbal. De Rode Duivels willen er vol voor winst gaan, maar met welke groep moeten ze dat doen? Uiteraard zijn (een fitte) Eden Hazard, Kevin De Bruyne, Toby Alderweireld en Thibaut Courtois nog altijd dé zekerheden. Maar wie zou u graag nog in de 23-koppige EK-selectie zien volgend jaar? Kruip in het hoofd van Roberto Martínez en probeer zelf een evenwichtige ploeg samen te stellen.
Lees verder

'Vuilste' beelden van het jaar? Nieuwe realityreeks volgt professionele cleaners: "Ooit was er een man die zijn behoefte in een doosje deed"
Vanaf maandag 15 maart komt VTM 2 met een nieuwe realityreeks. In 'De Vuilste Jobs van Vlaanderen' volgt VTM 2 verschillende Vlamingen die als professionele cleaners beginnen. Waar anderen geen begin zien en vaak de meest hallucinante situaties meemaken, schieten zij in actie.
Lees verder