Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 8 maart 2021

Hoofdaandeelhouder Dieter Penninckx stelt bestuur KV Mechelen in gebreke

HLN
Hoofdaandeelhouder Dieter Penninckx stelt bestuur KV Mechelen in gebreke
Dieter Penninckx blijft niet bij de pakken zitten. De hoofdaandeelhouder van KV Mechelen werd twee weken geleden weggestemd als bestuurder, maar stelt nu via een aangetekend schrijven de club in gebreke.
Lees verder

Grote verdeeldheid rond Harry en Meghan: in de VS is men fan, het VK roept op om hun hertogdom af te pakken
Het schokkende interview van Harry (36) en Meghan (39) doet heel wat stof opwaaien over de hele wereld. Uiteraard ook in hun respectievelijke thuislanden: het VK en de Verenigde Staten. Opvallend is echter dat de publieke opinie daar volledig van elkaar verschilt. De Amerikanen zijn grote supporters van hun nieuw verworven royals, de Britten zijn niet te spreken het paar: "Pak hen hun hertogdom af!"
Lees verder

15 maanden cel voor man die politici belaagt met honderden mails over de coronamaatregelen: "Hij zag het als een virtuele aflevering van De Afspraak"
Een 58-jarige man uit Koksijde is veroordeeld tot 15 maanden cel voor het belagen van verschillende politici. De man bestookte hen met honderden mails over de coronamaatregelen. West-Vlaams gouverneur Carl Decaluwé kreeg zelfs tal van beledigingen in z'n mailbox.
Lees verder

PORTRET. Vliegtuigbouwer Dassault en zonen. Dallas op zijn Frans
De Franse miljardair en politicus Olivier Dassault (69) is zondagavond om het leven gekomen bij de crash van zijn helikopter. Beetje sneu voor iemand die zo veel moeite heeft moeten doen om zijn "mal de l'air" — de luchtversie van reisziekte — te overwinnen. Olivier Dassault was de kleinzoon van de Franse luchtvaartpionier Marcel Dassault. De familiesaga van de Dassaults leest als een roman.
Lees verder

Vlaams Belang wil hoofddoekenverbod in de publieke ruimte voor minderjarige meisjes
Als het aan het Vlaams Belang ligt, komt er in Vlaanderen een invoering van een algemeen hoofddoekenverbod in de publieke ruimte voor minderjarige meisjes. De partij heeft "ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag" daartoe een voorstel van resolutie in het Vlaams Parlement ingediend.
Lees verder

Dit huisje van architect Bart van amper 85 m² zit vol verwijzingen naar de zee
Elke week kijkt onze woonexpert binnen in een opmerkelijke woning. Met zijn bureau Lens°Ass realiseerde Bart Lens al tal van grote projecten in ons land, waaronder het Hasseltse gerechtsgebouw dat hij in een samenwerking realiseerde. Maar de architect haalt evengoed voldoening uit de renovatie van een piepklein huis, zoals zijn weekendverblijf in Nieuwpoort. De zee is er nooit veraf. Letterlijk en figuurlijk.
Lees verder

Matti Swinnen uit 'Costa Belgica' boert niet slecht: "Ik verkoop nu zes à tien woningen per maand"
Matti Swinnen is 26 jaar en kan op zijn leeftijd bijna zeggen dat de wereld aan zijn voeten ligt. Met zijn immokantoor Global Spain in Torrevieja in Spanje is hij één van de succesvolste makelaars aan de 'Costa Belgica'. "Ik had één doelstelling toen ik hier aankwam: 'ik zou het maken als makelaar én ik zou een penthouse hebben'." Van het familiebedrijf is er één jaar laten wel geen sprake meer: broers Timo en Nico zijn terug naar België én vriendin Hrafntinna naar Ijsland.
Lees verder

Thijs Zonneveld over Van der Poel: "Wat hij deed was vallen, maar dan omhoog"
Wielerverslaggever Thijs Zonneveld keek zaterdag met open mond naar Mathieu van der Poel en zag dat AP-fotograaf Marco Alpozzi de overmacht treffend in beeld had gebracht. "Een instant classic."
Lees verder

In dit huisje van amper 85 m² lijkt het alsof je in een kajuit woont
Elke week kijkt onze woonexpert binnen in een opmerkelijke woning. Met zijn bureau Lens°Ass realiseerde Bart Lens al tal van grote projecten in ons land, waaronder het Hasseltse gerechtsgebouw dat hij in een samenwerking realiseerde. Maar de architect haalt evengoed voldoening uit de renovatie van een piepklein huis, zoals zijn weekendverblijf in Nieuwpoort. De zee is er nooit veraf. Letterlijk en figuurlijk.
Lees verder

"Wat in de cirkel gebeurt, blijft in de cirkel": steeds meer vrouwen komen samen in een kring
Meer en meer vrouwen cirkelen. En da's méér dan een gezellig cavaclubje of theekransje. In alle kwetsbaarheid delen vrouwen in een cirkel wat hen bezighoudt. Drie organisatoren Lies Verswijvel, Tamara Lenaerts en Kristin Verellen vertellen hoe zo'n sessie precies in zijn werk gaat. "In een cirkel vinden velen ­inspiratie en de kracht om bepaalde zaken in hun leven anders aan te pakken."
Lees verder

Lady Gaga is terug aan het werk na hondenincident
Lady Gaga (34) is opnieuw aan het werk gegaan na het hondenincident van eind vorige maand. De zangeres en actrice werd in Italië gespot op de set van de film 'House of Gucci', waarin ze een rol speelt. Dat melden verschillende media.
Lees verder

Gaybashing: wie, wat, waarom en hoe het aan te pakken?
Alles wijst erop dat de man die zaterdag dood werd aangetroffen in een park in Beveren het slachtoffer werd van gaybashing. De 41-jarige man zou in de val zijn gelokt via een datingapp voor homo's. Dit is het eerste dodelijke geval van gaybashing in Vlaanderen. Experts geven antwoord op vragen als: wat is gaybashing, wie zijn de daders, wat drijft hen en wat kunnen we eraan verhelpen?
Lees verder

Wilde geiten palmen stadje in Wales opnieuw in : "Ze komen zelfs tot op de parking van de Primark"
Het kuststadje Llandudno in Wales wordt dankzij een nieuwe lockdown opnieuw geteisterd door een invasie aan wilde geiten. De dieren zijn normaal schuw, maar omdat er niemand op straat is, kunnen ze rustig grazen in tuinen en wandelen in de stad. Zo gingen ze deze keer zelfs 'shoppen' bij de kledingketen Primark.
Lees verder

SHOWBITS. Ellemieke Vermolen bedankt de sterke vrouwen die haar steunen en BV's binden strijd aan tegen homohaat
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Adrie van der Poel in HLN SPORTCAST: "Ik zat vooral in de tuin te werken tijdens Strade"
Deze week is Adrie van der Poel te gast in onze HLN SPORTCAST. Aan tafel met Stijn Vlaeminck en Johan Museeuw spreekt hij uiteraard over de imponerende zege van zijn zoon Mathieu in de Strade Bianche. Ook zijn straffe winstratio als prof komt aan bod. "In elke discipline deed hij al uitzonderlijke dingen." Tom Boonen stelt dat Mathieu nú al beter is dan hijzelf ooit was en heeft het onder meer over Mauri Vansevenant en de oude garde die hij niet té rap zou afschrijven.
Lees verder

Cees Bol snelt naar winst in tweede etappe Parijs-Nice
Cees Bol heeft de tweede etappe in de Koers naar de Zon gewonnen. Hij was de snelste na een nieuwe massasprint. Landgenoten De Bondt en Armée kleurden de koers met een ontspanning met twee. Even probeerde Deceuninck-Quick.Step waaiers te trekken, maar alles kwam snel weer samen. Een massasprint was onvermijdelijk. Daarin was de Nederlander Cees Bol de snelste. Michael Matthews werd derde en is de nieuwe leider.
Lees verder

Proces tegen onderwereldfiguur 'Rico de Chileen' gestart in Nederland
In Nederland is maandag het proces gestart tegen Richard R., beter bekend als Rico de Chileen. De 47-jarige Chileense Amsterdammer wordt beschouwd als een kopstuk in de onderwereld. Hij zou nauw samengewerkt hebben met topcrimineel Ridouan Taghi en verantwoordelijk zijn voor een bende die liquidaties pleegde en voorbereidde.
Lees verder

Lot van AstraZeneca-vaccins niet langer toegediend in Oostenrijk na dood van verpleegster: "Voorlopig geen oorzakelijk verband"
De Oostenrijkse gezondheidsautoriteiten stoppen met de toediening van een bepaald lot van AstraZeneca-vaccins. Een verpleegster die met een spuitje uit het lot ingeënt werd, is nu overleden. Het Federaal bureau voor de veiligheid van de gezondheidszorg (BASG) onderstreept dat er op dit moment "geen enkel oorzakelijk verband" kon vastgesteld worden.
Lees verder

444 vrouwen trokken in 2018 naar Nederland voor abortus
Het aantal vrouwen dat in 2018 naar Nederland is getrokken om abortus te laten uitvoeren, is gedaald ten opzichte van de twee voorgaande jaren, al waren het er nog steeds 444. Het aantal zwangerschapsonderbrekingen in eigen land, steeg in 2018 en 2019 opnieuw tot boven de 18.000. Dat blijkt uit het nieuw tweejaarlijks rapport van de Nationale Evaluatiecommissie voor zwangerschapsonderbreking, dat morgen wordt besproken in de Kamercommissie Volksgezondheid.
Lees verder

Von der Leyen: "Exportverbod blijft zolang AstraZeneca niet levert"
Farmaceut AstraZeneca heeft volgens Ursula von der Leyen tot nu toe nog geen 10 procent van wat was afgesproken aan Covid-19-vaccins aan de Europese Unie geleverd. De EU zal de uitvoer van vaccins blijven blokkeren, zolang het bedrijf niet voldoende levert, zegt de voorzitter van de Europese Commissie. "AstraZeneca moet zijn inspanningen verhogen. Anders kunnen we export niet toestaan."
Lees verder