Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 4 maart 2021

Hoe kan je besparen op je autoverzekering?

HLN
Hoe kan je besparen op je autoverzekering?
De premie van een autoverzekering is vaak een hele hap uit het gezinsbudget. Altijd een vervelend moment dus wanneer de premieafrekening in je brievenbus of mailbox zit. Benieuwd of je nog steeds de voordeligste autopremie hebt? In vele gevallen kan je namelijk verschillende euro's besparen. Independer.be legt je uit hoe je dat het beste aanpakt.
Lees verder

CrossCup in Roeselare afgelast, veldloopseizoen zit er na één wedstrijd op
De CrossCup-manche in Roeselare is afgelast, zo liet de organisatie weten op haar website. De laatste veldloop van het seizoen was voorzien voor 21 maart.
Lees verder

EU-wetgeving moet einde maken aan loondiscriminatie tussen werknemers die in een bedrijf hetzelfde werk doen
Een nieuwe Europese richtlijn moet een einde maken aan loondiscriminatie tussen werknemers die in een bedrijf hetzelfde werk doen. Grotere werkgevers worden in een voorstel van de Europese Commissie verplicht looninformatie jaarlijks te publiceren en mogen sollicitanten niet meer naar vorige salarissen vragen. Werknemers krijgen meer mogelijkheden om vermeende loonongelijkheid aan te vechten en hun gemiste inkomsten terug te vorderen.
Lees verder

Kandidaten moeten elektrische pretparkattractie maken in 'LEGO Masters'
Kürt Rogiers en zijn Nederlandse co-host Ruben Nicolai presenteren zaterdag 6 maart de allereerste aflevering van een gloednieuw seizoen van 'LEGO Masters'. De acht teams uit België en Nederland strijden om het gouden steentje en nemen het tegen elkaar op in een bijna onmogelijke uitdaging.
Lees verder

"Geen baby's zonder expliciete toestemming": zaak rond embryo's Sofia Vergara eindelijk afgerond
Sofia Vergara (48) kan eindelijk weer opgelucht ademhalen: de twee embryo's die de actrice liet invriezen, mogen zonder haar toestemming niet gebruikt worden. En laat dat nu net het plan van haar ex-verloofde Nick Loeb (45) zijn geweest.
Lees verder

Pfizer schrapt tot 38 van de 238 jobs in zijn distributiecentrum in Zaventem
In het distributiecentrum van Pfizer in de Hoge Wei in Nossegem (Zaventem) gaan tot 38 van de 238 banen verloren. Dat zegt de christelijke vakbond ACV. Het management van het farmabedrijf kondigde de intentie tot collectief ontslag woensdag aan, luidt het.
Lees verder

Zelfstandig thuisverpleegster berooft bejaarde vrouw terwijl die bloedend op de grond ligt na val: "Het laagste wat je als mens kan doen"
Ze zijn er normaal om bejaarde mensen te helpen, maar een zelfstandig thuisverpleegster uit Knokke vatte haar job vorig jaar enigszins anders op. Terwijl een 84-jarige vrouw na een val bloedend op de grond lag in haar serviceflat, vond W.D. (54) er niets beters op dan haar te bestelen. "De buit was op de koop toe nog eens een cadeau van haar overleden echtgenoot", aldus de advocaat van het slachtoffer.
Lees verder

Ian Thomas en z'n mama blikken terug op 10 jaar carrière: "Die joints... Ooit moet dat toch stoppen"
"Ze noemden me de Justin Bieber van de Aldi, maar ik leef nog steeds van mijn muziek." Exact tien jaar geleden brak Ian Thomas (23) door met zijn single 'Baby'. Hij kreeg heel wat pesterijen en hoongelach over zich heen, maar staat vandaag sterk in zijn schoenen. Met dank aan een jointje op tijd en stond, en zijn mama/lifecoach Brigitte Derks (54). Een dubbelgesprek over liefde, corona, een gebroken knie, softdrugs en zijn carrière. "Hier hoor je mijn nummers niet omdat ze iets alternatiever zijn, maar in Amerika en Frankrijk worden ze druk gestreamd."
Lees verder

Gaat je smartphone te snel stuk? Dit kan je eraan doen
Een gemiddelde gebruiker doet het net geen drie jaar met zijn smartphone voordat hij overgaat naar een nieuwe, zeggen marktonderzoeken. Wil jij liefst dat je smartphone het langer uitzingt? Dan moet je er vooral goed zorg voor dragen. Onze techredacteur geeft vijf belangrijke tips.
Lees verder

"Afvallen draait niet alleen om wat je eet": waarom is het zo moeilijk om gewicht te verliezen? En wat helpt wél?
In de hele wereld neemt obesitas dermate toe dat de WHO (Wereldgezondheidsorganisatie) het als een epidemie beschouwt. Ook in België gaat het niet de goede kant op: de helft van de Belgen lijdt aan overgewicht. Maar waarom krijgen meer mensen met overgewicht te maken en waarom lukt het niet om levenslang een gezond gewicht te houden? Voedingswetenschapper Hella Van Laer legt het uit op de Wereld Obesitas Dag en geeft advies om wél succesvol af te vallen. "Het is ontzettend belangrijk dat we de mechanismen achter ons eetgedrag kennen."
Lees verder

Politie ontmantelt netwerk van frauderende (fris)drankhandelaren
Twee verdachten zitten in de cel voor financiële fraude met (fris)drank. Handelaren zouden accijnzen en btw ontdoken hebben, om producten met meer winst door te verkopen. Na anderhalf jaar onderzoek vielen meer dan vijftig speurders maandag binnen op negentien adressen in Brussel en Frankrijk. De politie nam vier luxewagens en tonnen alcoholische dranken en frisdrank in beslag.
Lees verder

Joe Exotic haalt tijdens zijn verblijf in de gevangenis uit naar zijn echtgenoot: "Ik wil weten waar ik sta"
Joe Exotic (57) verblijft momenteel in de gevangenis en het 'Tiger King'-gezicht heeft duidelijk enkele moeilijke dagen achter de rug. Zo haalt hij op zijn Twitteraccount uit naar zijn echtgenoot Dillon Passage (25. Volgens Exotic zou zijn partner hem namelijk verwaarlozen sinds hij achter de tralies zit.
Lees verder

Australische tiener overlijdt na kwallenbeet tijdens het zwemmen
Maandag werden na tien dagen de machines uitgezet in het ziekenhuis van Townsville. Een zeventienjarige jongen overleed. Hij was gestoken door een kubuskwal tijdens een zwempartij in de zee in Cape York, het noordelijkste punt van het Australische vasteland. Het is het eerste dodelijke incident met deze soort Down Under sinds 2006.
Lees verder

Siemen (26) breekt beide ellebogen tijdens eerste week als Deliveroo-koerier: "Hopelijk willen ze mij nog terug"
Het is niet de gedroomde start op zijn nieuwe job die Siemen Robeet (26) uit Leuven voor ogen had. Tijdens zijn eerste week als Deliveroo-koerier in de studentenstad kwam hij zo hard ten val met de fiets dat hij beide ellebogen brak. Hij zoekt nu voor de verzekering getuigen van het ongeval dinsdagmiddag aan het station van Leuven. "Het is best vervelend. Veel kan ik nu niet meer doen", vertelt Siemen, die ook een oproep doet naar getuigen.
Lees verder

Duitse vaccinatiecommissie keurt gebruik AstraZeneca bij ouderen goed
De Duitse vaccinatiecommissie (Stiko) heeft donderdag het licht op groen gezet voor het gebruik van het AstraZeneca-vaccin bij ouderen. Ook 65-plussers zullen ingeënt kunnen worden met dat coronavaccin.
Lees verder

ANALYSE. Op basis van deze cijfers beslist het Overlegcomité over versoepelingen
Een week geleden was het nog te vroeg voor versoepelingen, maar wat leren de huidige cijfers ons? Kan het Overlegcomité morgen de teugels wel een beetje lossen? We duiken in de cijfers en praten erover met ziekenhuisdirecteur Marc Noppen, viroloog Marc Van Ranst en biostatisticus Geert Molenberghs. "Als je die twee versoepelingen toestaat, is dat van het goede te veel."
Lees verder

Twee vrouwen die samen in restaurant werken, ontdekken dat ze zussen zijn
Twee vrouwen die in hetzelfde restaurant werken, hebben ontdekt dat ze zussen zijn. Julia Tinetti (31) en Cassandra Madison (32) werden ooit van elkaar gescheiden tijdens een adoptieprocedure. "Dit soort dingen zie je normaal alleen op tv", reageert Tinetti.
Lees verder

Aster Vranckx, van miljoenentransfer naar vaste bankzitter: "Als we dit in januari hadden geweten..."
Een toptransfer naar Wolfsburg voor 8 miljoen om daarna op de bank te belanden. Aster Vranckx (18) is van het voorplan verdwenen bij KV Mechelen en dreigt geruisloos te vertrekken. "Aster is ontgoocheld."
Lees verder

Van Aert op z'n hoede voor sterke deelnemersveld in Italië: "Toont hoeveel aan belang deze wedstrijd gewonnen heeft"
Zaterdag is het zover: Wout van Aert mag z'n titel verdedigen in de Strade Bianche. Hij trok er vanmorgen op uit om de grindwegen al eens te gaan verkennen. Onze landgenoot is op z'n hoede voor het enorm sterke deelnemersveld dat in Italië aan de start staat, en kijkt dus niet alleen naar Alaphilippe en Van der Poel.
Lees verder

Sportsector vraagt concreet relanceplan op overlegcomité
De sportsector vraagt in aanloop naar het Overlegcomité van morgen de regering om een concreet relanceplan op te stellen voor de komende maanden.
Lees verder