Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 4 maart 2021

Hoe James Corden zelfs prins Harry wist te strikken: “Niemand neemt hem serieus, maar dat is net zijn kracht”

HLN
Hoe James Corden zelfs prins Harry wist te strikken: "Niemand neemt hem serieus, maar dat is net zijn kracht"
Zes jaar geleden pakte de Brit zijn biezen richting de VS. Enkele blockbusters en razend populaire talkshow later is hij niet meer zomaar een komiek, maar een fenomeen. James Corden (42) 'carpool karaokede' zichzelf een weg naar het hart van zijn kijkpubliek, tot zelfs prins Harry zich geroepen voelde om eens gek te komen doen, tot grote frustratie van Oprah. De man is intussen 57 miljoen waard, ondanks de vernietigende geruchten die regelmatig de kop opsteken. "Geloof mij: James Corden is een eikel."
Lees verder

Basmatirijst van merk Carrefour uit handel genomen wegens mogelijke aanwezigheid schimmels
Carrefour heeft de basmatirijst van het huismerk Carrefour uit de handel gehaald en roept het product terug van bij de consumenten. Het gaat om een zak van 1 kilogram van de producent Soufflet. Mogelijk zit er een te hoge concentratie aan schimmelsporen in het product.
Lees verder

Duikers halen wijn uit zee en sommeliers vinden resultaten "verbluffend"
De Argentijnse wijnmakers Wapisa tonen in een video hoe ze flessen ophalen van de zeebodem. De wijn komt niet van een gezonken schip, maar is daar opzettelijk gelegd. Zelf vinden ze het verschil met een gewone rijping "verbluffend".
Lees verder

Orban wil rechtse krachtenbundeling in Europees parlement
Een dag na het vertrek van zijn partij Fidesz uit de parlementsfractie van de Europese Volkspartij (EVP) heeft de Hongaarse premier Viktor Orban een oproep voor een nieuwe alliantie van rechtse partijen in Europa gelanceerd.
Lees verder

Nationale Veiligheidsraad zet deur op kier voor repatriëring IS-moeders uit Syrië
De regering wil er "alles aan doen" om Belgische kinderen van IS-strijders weg te halen uit de Syrische kampen. Dat heeft premier Alexander De Croo (Open Vld) gezegd in de Kamer. Voor de Belgische moeders van die kinderen is gisteren op de Nationale Veiligheidsraad beslist om "geval per geval" te analyseren of ze gerepatrieerd kunnen worden, zei hij. Maar "de nationale veiligheid blijft hét criterium".
Lees verder

Foto van tiener met slogan 'Alles komt goed' gaat viraal tijdens protesten in Myanmar, wat later krijgt 'Angel' kogel door het hoofd
De 19-jarige Angel nam deel aan de massale demonstraties tegen de staatsgreep in Myanmar. Veelbetekenend droeg ze een T-shirt met de slogan 'Alles komt goed'. Maar dat het ook mis kon lopen, besefte ze evenzeer. Voor de start van de protestactie liet ze nog haar medische gegevens achter op sociale media, voor het geval dat. Wat later werd de tiener in koelen bloede doodgeschoten door de politie. Angel is het symbool geworden van de onverzettelijkheid van de oppositie én de vreselijke tragedie die zich afspeelt in Myanmar.
Lees verder

In 2019 werd wereldwijd ruim 931 miljoen ton eten weggegooid: bijna vijfde van al het voedsel bestemd voor menselijke consumptie
Ongeveer 17 procent van al het voedsel bedoeld voor menselijke consumptie werd in 2019 weggegooid. Dat blijkt donderdag uit een nieuw rapport van de Verenigde Naties.
Lees verder

Broer Mariah Carey spant rechtszaak tegen haar aan wegens "leugenachtige" memoires
In september bracht Mariah Carey (51) haar biografie uit, 'The Meaning of Mariah Carey'. Haar familie heeft die blijkbaar met veel aandacht én afgrijzen gelezen, want na zus Alison heeft nu ook broer Morgan een rechtszaak aangespannen tegen de zangeres.
Lees verder

Slippers en brandyglas van Winston Churchill gaan onder de hamer
Goed nieuws voor de fans van Winston Churchill. Op dinsdag 9 maart gaan een paar slippers en een brandyglas van de voormalige Britse premier onder de hamer. Veilinghuis Bellmans schat de prijs van de pantoffels op zo'n 15.000 pond (17.400 euro). Het glas zou voor 10.000 pond (11.600 euro) van eigenaar veranderen.
Lees verder

KOERS KORT. Gilbert rijdt onder meer Milaan-San Remo en E3 - Bernal start in Strade Bianche, Moscon niet
Philippe Gilbert (Lotto Soudal) heeft donderdag via Twitter zijn koersprogramma voor de maand maart onthuld. De 38-jarige renner verschijnt normaal aan de start van Parijs-Nice (7-14 maart), de E3 Harelbeke (26 maart) en Gent-Wevelgem (28 maart). Op 20 maart waagt hij ook nog eens een poging om Milaan-San Remo aan zijn palmares toe te voegen. 'La Primavera' is het enige Monument dat nog ontbreekt op zijn erelijst.
Lees verder

EU blokkeert voor het eerst export van AstraZeneca-vaccins
De Europese Unie heeft voor het eerst de export van coronavccins verboden. Het gaat om 250.000 vaccins die van Italië naar Australië verscheept zouden worden, aldus Europese bronnen, die daarmee de informatie bevestigen van de krant The Financial Times.
Lees verder

Europa blokkeert voor het eerst export van AstraZeneca-vaccins
De Europese Unie heeft voor het eerst de export van coronavccins verboden. Het gaat om 250.000 vaccins die van Italië naar Australië verscheept zouden worden, aldus Europese bronnen, die daarmee de informatie bevestigen van de krant The Financial Times.
Lees verder

ASSISEN. Tot 29 jaar cel voor roofmoord op zwakbegaafde Leo (59): "Het slachtoffer moet zéér veel pijn hebben geleden"
29, 28 en 23 jaar cel. Dat zijn de straffen die de drie Roemenen, die Leo Van Rentergem (59) uit Deurne op 20 mei 2018 in zijn eigen woning doodden en bestalen, donderdagnamiddag rond de oren kregen. De uitspraak ligt nagenoeg volledig in de lijn met de vordering die de aanklager eerder op de dag had gesteld. Vooral het buitensporige geweld en het feit dat de beschuldigden een fysiek en mentaal gehandicapte man als slachtoffer uitkozen, schokten de juryleden. "Leo moet beseft hebben dat hij het niet zou overleven."
Lees verder

Willy Sommers staat getatoeëerd op het been van zijn gitarist: "Volgende keer broek uitdoen en tonen"
Van dedication gesproken: De gitarist van Willy Sommers, Tim Toegaert, heeft het hoofd van de zanger getatoeëerd op de achterkant van zijn bovenbeen. Dat vertelde hij in de ochtendshow bij Maarten Vancoillie en Dorothee Dauwe op Qmusic. "Het begon als een grap en dan kreeg ik plots een mail van een tatoeëerder met een datum in. En voilà." Willy is trouwens niet de enige BV die Tim op zijn been heeft staan.
Lees verder

Zwitserland houdt zondag referendum over 'boerkaverbod'
Net nu we door het coronavirus verplicht mondmaskers moeten dragen, houdt Zwitserland een referendum over het verbod op gezichtsbedekking. Mondmaskers tegen corona worden echter niet geviseerd. Wel dreigt in heel het land een verbod op het dragen van een boerka of nikab. Opiniepeilingen suggereren dat de Zwitsers op 7 maart voor het verbod zullen stemmen.
Lees verder

Vrouw zoekt al jaren naar biologische familie wanneer blijkt dat ze met tweelingbroer in de klas zat
Het verhaal van de 51-jarige Karen Warner is haast onwaarschijnlijk. De Amerikaanse vrouw wordt bij de geboorte geadopteerd en zoekt jarenlang naar haar familie. Recent kon ze haar adoptiepapieren inkijken en ontdekt ze dat ze een tweelingbroer heeft.
Lees verder

Straatnaambord Abbey Road geveild voor ruim 43.000 euro
Een straatnaambord van Abbey Road in Londen, waar onder andere het beroemde gelijknamige album van The Beatles werd opgenomen, heeft op een veiling 37.200 Britse pond (ruim 43.000 euro) opgeleverd. Dat meldt de BBC donderdag.
Lees verder

KIJK LIVE (18u). Dessers start, Bongonda op de bank: Genk en Mechelen strijden om plaats in halve finales
• Luminus Arena (18u) • Ref: Nicolas Laforge • De Camargo fit bij Mechelen, Van Damme (adductoren), Kaboré (hamstrings) en Engvall (knie) blijven out • Genk ging op afzondering voor cruciaal duel
Lees verder

KIJK LIVE (18u). Dessers start, Bongonda op de bank: Genk en Mechelen strijden om plaats in halve finales Croky Cup
• Luminus Arena (18u) • Ref: Nicolas Laforge • De Camargo fit bij Mechelen, Van Damme (adductoren), Kaboré (hamstrings) en Engvall (knie) blijven out • Genk ging op afzondering voor cruciaal duel
Lees verder

ONZE OPINIE. Met hun ruzies en moddergevechten lijken royals soms bijna "gewone mensen". Spoiler alert: dat zijn ze ook
Op programma's als Big Brother komt soms al kritiek. Hoe kies is het nog om mensen in een huis op te sluiten en daar de klok rond camera's op te richten? Maar een veel extremer format loopt al veel langer, en bestaat in evenveel landen. We noemen het: "royals". De meest ophefmakende reeks loopt al decennialang in Groot-Brittannië, en gaat dit weekend met een interview bij Oprah naar een nieuwe cliffhanger. Met hun ruzies en moddergevechten lijken het soms bijna "gewone mensen". Spoiler alert: dat zijn ze ook.
Lees verder